Tomorrow

Hihi, jag är väldigt taggad på att rida nu. Så blir det när man är utan häst i två dagar! Men däremot är jag lite orolig över hur han kommer bete sig, om han bara kommer fortsätta försöka dra eller om han kommer vara lite lugnare och mer arbetsvillig. Har funderat lite på om han bara springer för att han har ont men eftersom öronen är spetsade framåt hela tiden så är det inte särskilt troligt, samt att han jobbar bra i både skritt och trav.
Imorgon blir det nog en uteritt på andra sidan vägen, på ängarna så att jag både kan galoppera av honom och känna igenom honom. Ska nog sätta på både pessoat och martingal, mest för min nackes skull (just nu är den väldigt trasig efter ridpassen i helgen). Men annars är jag lite taggad så :p
Tror mycket av energin kommer från betet i vinterhagen, eftersom det var ganska lite näring i sommarhagens bete + att han gått ute dygnet runt så fick han ju inte lika mycket energi medan i vinterhagen har det fått växa jätte mycket under sommaren och det är mycket näring och energi i det, men ska halvera havren (han får i vilket fall nästan ingenting nu), betet i vinterhagen tar förhoppningsvis slut ganska fort hoppas jag, så att han inte blir lika galen. Och så sover han ju inne under natten nu också, så då får han ju vila upp sig. Suck vad jobbigt det här med hästar kan vara ibland.
Funderar på att prova att rida ut och galoppera på hackamoret också, kanske han lyssnar bättre på det och jag behöver inte ta i lika mycket? Jag ska ta mig en liten funderare ^^

Nobelpris till er som orkade läsa denna osamanhängande text.

Rollkür

Rollkur upp för diskussion i riksdagen

Diskussionen om träningsformerna rollkur kontra LDR (low-deep-round) har nu tagit sig hela vägen till den holländska riksdagen.

Det är Djurpartiet (Partij voor de Dieren) som har ställt ett antal frågor till idrottsministern och miljöministern, efter att RTL Boulevard tagit upp ämnet i en tv-sändning och diskuterat den stämning som Anky van Grunsven lämnat in mot journalisten Astrid Appels.

"Under unghäst-VM fick Astrid Appels, ägare och enda skribent på dressyr-siten Eurodressage, ta emot en stämning från Sjef Janssen, holländsk landslagstränare och äkta hälft till Anky van Grunsven. Stämningen rör en artikel på siten från februari i år strax efter rundabords-konferensen i Lausanne om rollkur. Eurodressage publicerade då de nya riktlinjerna tillsammans med en bild på Salinero, där Ankys huvud/kropp klippts bort och bildtexten refererade till en häst i den förbjudna rollkur-positionen. För dressyrkännare är det inte svårt att identifiera hästen eller ryttaren.
Stämningen handlar om just denna bildbeskärning där Janssen menar att så beskärs bilder när objektet gjort något mindre lämpligt för att det publicerande mediet skall undvika rättsliga påföljder. Bildbehandlingen är på det sättet kränkande för Anky van Grunsven.
Till saken hör att rundabords-konferensen på många sätt legitimerade sättet att rida Low-Deep-Round och Anky van Grunsven tillsammans med landslagstränaren och maken Sjef har länge kämpat för sin sak. Att då dagarna efter åter indirekt hamna i fel strålkastarljus är givetvis kännbart."

Källa: Tidningen Ridsport

Rollkur är en extrem variant av ridträning, speciellt inom dressyrsporten, som innebär att ryttaren förböjer hästen onaturligt både i lod och i sidled. Hästen går så att säga med nosen mycket nära bringan eller mycket nära ryttarens ben. Detta är skadligt för hästen, men tillämpas som träningsmetod upp t o m OS- och VM-nivå. Många anser att rollkur är djurplågeri.

Själv tycker jag att det på något sätt är helt fel. Det är så långt från naturlig form (och det är väl det man vill eftersträva?) man kan komma och jag tror inte att det finns några hästar som tycker det är särskilt skönt att gå där. En del hästar är förstås utbildade på det sättet men det kan ju inte vara hälsosamt för dem, eller?? Vad tycker ni?


Anky och Salinero

God morgon

God morgon :)
Nu är jag precis klar för att åka till skolan men bussen går inte förrän om 30 min så jag har lite tid över. Har ingen musik idag så börjar med spanska 9.30, lite skönt med sovmorgon! Slutar 14.45 men då ska mamma och jag åka och vaccinera oss inför resan. Hästledig är jag idag igen, det är ganska skönt att vara det några dagar på raken ibland, man kan behöva det ;)
Vi har en låååång håltimme efter lunch så får se om jag lyckas sno en data då.

Kram, Tove

Vinn böcker från Cavallus!

Jag är själv lite av en boknörd och jag vill ha en bloggtävling som jag kan relatera lite till mig själv (jag läser alldeles för mycket!) och har därför fått möjlighet att låta er läsare tävla om just det, två hästiga böcker. Det låter väl bra?!
Priset är två böcker, alltså två vinnare, och sponsrade av Cavallus. Tack!

Hästhoppning av Lesley Bayley och John Bowen -> Läs om boken här.
Övningar och banor för hästhoppning av Hanna Mauritzom -> Läs om boken här.

För att vara med och tävla om böckerna skall du:

- Kommentera det här inlägget och skriva att du är med, se till att du skriver med din mejladress i mejlrutan.
- Lägga till bloggen på
Bloglovin'
- Lägga in bilden nedan på din blogg, bilddagbok eller liknande med en länk till detta inlägg (även okej om bilden är länkad men då ska det stå under). Har du ingen blogg, bilddagbok osv får du förstås vara med ändå!
- Hoppas att du vinner ;)


Vinnarna blev Lovisa och Elin! Grattis till er tjejer!

Mina sadlar


Stübben Edelweiss
"Hoppsadel på den nyutvecklade korta bommen med bred kammare som ger större frihet för hästen. Sadeln är klädd med mjukt specialgarvat sadelläder, mycket följsamt med ypperligt grepp. Mjukt halvdjupt säte och klossar för knä och vad. En lättare hoppsadel för den nya tiden. Cutback för hästar med hög manke."

Min åsikt: En skön hoppsadel som dock blir något hård när man ridit ett långt pass, ligger bra på London dock något vid så har en gelpadd under för att den inte ska nudda hans höga manke :)

"Pfiff Amaretto tillverkas för hand av tyskt förstaklassigt läder. Sätet är djupt och mjukt. Rejäla stöd för skänklarna. Kombinationen djupt säte och stora stöd gör att du enkelt hamnar i balans. Under sadeln finns en bred kanal vilken tillåter din häst att komma upp och arbeta med ryggen. Sadeln har cutback vilket gör att även hästar med en högre manke får plats under den. Långa stroppar ordnade i ett V-system."

Min åsikt: Har bara ridit i den fyra gånger men den är verkligen jätte skön att sitta i och ligger riktigt bra på London. Lätt att sitta ned i och perfekta knästöd, love it :)

Lite slutet på sommaren bilder

Nu är hösten på väg och det börjar bli mörkt och tråkigt ute så därför bjuder jag
på lite ovisade sommarhagsbilder tagna för några veckor sedan. Enjoy :)
En del hästar gillar kameran lite för mycketJobbig häst

Idag var London rent av JOBBIG!
Skrittade fram i skogen, bilrundan. Och jag undrar verkligen varför han blivit så "giraffig" i skritten?! Han dra fram huvudet så fort jag tar i tygeln och jag får verkligen kämpa för att få ihop honom?? Men fick honom sedan i en bra form och han lyfte bra på fötterna. Hoppade ett litet dike på vägen ut ur skogen och så fort vi kom ut på slingan försökte han sticka iväg i galopp. Så brukar han inte göra?? Men jag travade ett varv innan jag lät honom galoppera, vilket var en katastrof. Här sprang han fortare än han någonsin gjort (men åtminstone inte på tvären) med huvudet antingen uppe i luften eller mellan benen. Jag blev förstås arg på att han inte ville ta mina förhållningar så då blev det lite dragkamp. Men när han varit på liknande humör tidigare har han varit lätt och trötta ut men idag var det omöjligt :< Vi galopperade runt-runt ängarna i det tempot han ville,vilket var alldeles för snabbt, förstår inte hur hans ben håller! Avbröt ett par gånger för att skrittpausa så att han (och jag) inte skulle få en hjärtattack, men eftersom han inte ville lyssna på förhållningarna så fick jag nästan lägga mig på hans rumpa och dra så hårt jag kunde i tyglarna för att få minsta respons. Men jag kunde ju inte hålla på och galoppera runt-runt i evigheter så efter 1½ timmes ridtur så gav jag upp och skrittade av. Fyfan säger jag bara. Och min nacke pallar verkligen inte det här...
Förhoppningsvis är han hyfsat avgalopperad nu så att han blir lite lugnare. Har medryttare nu i två dagar och så har jag tänkt rida ut på onsdag men tredelat är inte ens ett alternativ. Förhoppningsvis galopperar Elin honom så mycket som möjligt så även fast hon rider på banan. Dock brukar han ju vara mycket lugnare på banan än när man rider ut, men vi får se :P

Bildlänkar

       

Jag pysslade lite i Photoshop och gjorde två bildlänkar, vill någon av er
länka till min blogg så skulle det vara jätte gulligt :) Länkbyte kan också
vara kul så bara att slänga iväg en kommentar (plus att jag vill hitta fler
hästiga bloggar att följa) :>

<3


Älskar dig <3

Glöm inte bort att följa bloggen på Bloglovin' :)

Dagens ridpass

Idag blev det en 1½ timmes ritt på andra sidan vägen :)
Jobbade honom i skritt och trav som uppvärmning, lite skänkelvikning och ställning. Sedan red vi till galoppängarna där jag tänkt att jag skulle galoppjobba London ordentligt, men det tyckte inte han. Så fort jag fattade galopp så flög han iväg och försökte verkligen slita tygeln ur handen på mig, gjorde några små bocksprång och hoppade lite hit och dit. Men jag lät honom springa en bit, ingen idé att bli jätte ovän med honom. Men red sedan runt-runt på ängen i galopp och lät honom springa av sig på lite halvlånga tyglar så att han fick bära upp sig också. Men efter ett antal varv i båda galopperna så satte jag mig ned och jobbade honom lite, men då kändes han ganska trött så det blev bara ett par varv i varje och sedan travade vi hemåt. London ville pussa på fölen som stod i hagen men det fick han ju förstås inte, och så mötte vi en harunge, ett par grodor, ett rådjur och en läskig traktor :o Tänkte bara trava sista biten men London bara slängtravade hur mycket förhållningar jag än gjorde så lät honom galoppera sista biten och travade sedan lite innan vi skrittade av. Mycket överskottsenergi kan man ju säga :p


Fölen med sina mammor :) Fuxen kom fram och ville hälsa ;p

En liten del av mitt hästbibliotek


Leva med hästar - Den kompletta hand boken av Margaret Linnington-Payne
Stora boken om hästar och ponnyer av Tamsin Pickeral
Hälsoråd för häst
Hästägarens handbok av Ingrid Andersson och Charlie Lindberg
Förstå hästen av Lesley Bayley och Richard Maxwell
Hästhoppning av Lesley Bayley och John Bowen

Ett litet urval av böcker som finns i min bokhylla :)

Min första tävling...

... var på min foderponny som jag hade hösten 08 till våren 09.
Om Wonder Boy kan ni läsa här.

Innan tävlingen
Första lokala tävlingen var på Sollentuna Ridklubb, hoppade en LD (70 cm)
Jag var verkligen super nervös på framridningen och framhoppningen men det släppte nästan helt inne på banan! 
Boyen ställde upp för mig och hoppade allt, fram till sista hindret som råkade vara ett mörk blått plank med breda reklamskyltar som infångare, Boyen är lite känd för att vara jätte tittig och se farliga saker i det mesta så det ledde tyvärr till en uteslutning :( Men jag var så nöjd ändå eftersom det var min första tävling!
Efteråt fick jag höra att mina kompisar hade varit jätte nervösa under min ritt, hihi.

Alex sätter på nummerlappen :)

Ny kategori -> Utrustning

Nu har jag startat en ny kategori -> Utrustning
Under denna kategori kommer jag skriva om min egen utrustning, både på mig själv och på London samt produktrecensioner, vet inte hur långt ned jag kommer gå när det gäller utrustning om jag kommer ta allt från sadlar till hästschampo (det är väl inte riktigt utrustning men i alla fall ;P) eller bara hålla mig runt sadlar, träns osv. Där har ni fritt fram att lägga fram egna förslag och vad ni tycker :)

Dagens ridpass

Slutade 13.40 idag så hann till stallet tidigt, fixade mockning, vatten och foder och red sedan 30 min på slingan.
London var pigg och arbetsvillig, men eftersom han var så duktig igår och gick ganska hårt så blev det bara lugnt i skritt och trav :) Red i dressyrsadeln också och den är verkligen super skön. Ska bli så härligt att kunna sitta ordentligt när jag rider dressyr ;D
Sedan hade vi intag men det gick fort  och mellan ridpasset och intaget fick London gå ut i hagen en stund igen (var nästan två timmar mellan ;P) och jag passade på att göra rent alla benskydden och mina stövlar, skriva om allting på tavlan och städa runt boxen :)

Kram, Tove

Nu får ni veta vad jag skulle göra ;)


 Jag har varit på Stora wäsby och hopptränat! Jag ska nämligen rida andra omgången i Div II som går på Roo gård 25/9, så då blir det två LC (om jag får rida för laget förstås, annars en) Men över till träningen, eftersom den var gemensam för allsvenska ryttarna så sponsrade klubben, super bra ju ;) Började med att värma upp över upphöjda bommar i trav och sedan galopp, i galoppen var London något exalterad och halvt studsade fram ;p Sedan hoppade vi lite mer ordentliga hinder och då blev han något mer fokuserad men efter linjerna så gjorde han sina små bocksprång, som inte är mycket till bocksprång ;p Red även lite omhoppningssvängar, till och med på en trippelbarr vilket jag brukar ha fobi för, men det gick super bra och han kändes följsam. Det började ösregna när b-ponnysarna skulle hoppa bana men lagom till att vi skulle hoppa blev det uppehåll, perfekt ;) Banan låg väl på 95 ungefär, och det gick jätte bra :)  I kombinationen så rev London ned hela a-hindret pga att han bet tag i bettet innan och jag inte riktigt hann få ihop honom igen, men resten gick jätte bra :) Hoppade om kombinationen och då gick det jätte bra, han var fiin :) Kändes mjuk och följsam och gjorde sitt jobb. Super kul träning också, mycket trevliga SW människor :)

Vill jätte gärna vara med på omg 1 men jag har ju anmält mig och sådär till Uppsala så det blir den tävlingen den dagen istället, men omg 2 är jag med på, och sedan missar jag finalen >.< Om vi nu går vidare ;p men den går iaf den 30 oktober och då sitter vi på planet till Kina. Men i vår ska jag defintivt vara med! :D

Gissa vad jag ska göra imorgon ;)

Gissa vad jag ska göra imorgon? Det får ni faktiskt inte veta, det blir en överraskning. Men det kommer innebära en ändring i veckoschemat och även en aning i tävlingsplaneringen, super skoj ska det bli!
Men ni kan ju allt försöka gissa om ni vill, det är nog så gott som omöjligt men gissa på :D


Anonym:
Varför inte vita ridbyxor?

Hehe, visste väl att jag skulle få den här frågan. Jo, det är så att jag faktiskt inte har ett par vita ridbyxor som passar, har tre par men alla råkar vara för stora! Därför har jag valt att rida i mina rutiga (som till stor del är vita), det finns ju trots allt ingen regel på vad man ska ha för ridbyxor. Så ligger det till :)

V. 34

Måndag: Tömkörning
Tisdag: Medryttare
Onsdag: Gällsta rundan
Torsdag: Slingan, ev lite dressyr.
Fredag: Medryttare
Lördag: Uteritt, galoppjobb
Söndag: Uteritt

Blir mycket uteritter under den kommande perioden, till stor del för att London trivs så bra med det och nu börjar jag även kunna få igenom honom även då, vilket har varit lite svårt tidigare då han försökt dra alldeles för mycket så fort jag tagit tag i honom och sedan galopperat på tvären. Nu är han mycket lugnare och stabilare och därför lättare att arbeta, och ett pass galoppjobb i veckan ska jag helt klart lägga in då det är riktigt nyttigt, då jag jobbar med ställning i galopp, byten, övergångar och lite olika skolor ute på ängar, det är riktigt nyttigt för oss. En annan anledning till att vi kommer rida ut så mycket är att jag verkligen vill passa på så länge det fortfarande är ljust när jag åker till stallet, det underlättar ju en del ;)


Härlig uteritt i vintras :)

Dagens

Hejhej!
Vad väldigt taggad på att rida idag men det var tömkörning som stod på schemat. Promenerade först lite runt sjukhagarna och började sedan jobba London inne på ridbanan. Idag kändes han väldigt avslappnad, åtminstone om man jämför med hur spänd han brukar vara vid tömkörning. Men fick honom att växla formen på ett bra sätt, han kunde både gå i en lite högre form och lång och låg, men såg förstås att han tyckte det var som mest bekvämast att gå lång och låg! Håller oss fortfarande till endast skritt och trav, galoppen väntar vi lite med men nu börjar jag få kläm på det här med tömmarna och det märker jag även på London, han är trots allt inte tömkörd mycket så det är lite nytt för honom, och jag är långt ifrån proffs.

Kram, Tove

Mobilblogg

Är på kräftskiva i stallet och nu är det dags för mumsig tårta :) Hade precis frågesport om ryttarna och hästarna i stallet så vi får väl snart se hur det gick för mitt lag. Kram, Tove

Roo gårdGodmorgon!

Vet ni hur skönt det var att få sova efter en lång tävlingsdag? Väldigt skönt!
Men nu är jag uppe igen efter ungefär 12 timmars välförkänt sömn :)
Idag har jag medryttare men det kommer ett hästigt inlägg senare i alla fall, sedan kommer förstås alla dem andra underbara bilderna som min super snälla medryttare Elin tog igår :)
Ikväll bär det i alla fall av till stallet då det är kräftskiva där för alla hästägare, det ska bli kul att snacka lite mer med alla och sådär, och så ska jag mysa lite snabbt med min stjärna förstås <3
Idag bytte hästarna tillbaka till vinterhagarna så nu slipper vi den där långa vägen att gå vilket är ganska skönt, och eftersom gräset fått växa hela sommaren så är det ganska mycket nu. Men hästarna brukar alltid svälla upp när dem får gå ut i vinterhagen igen, men det kommer väl försvinna lika fort :p
Om ett tag ska vi åka och handla lite saker till stallet, ska pyssla lite så får ni sedan se resultatet, det blir en liten överaskning ;)
Kram, Tove

Roo gård lokal hoppning

LD, 80 cm
Framridningen:
Var väldigt pigg, och främst lite "studsig" i galoppen men lät honom galoppera på ordentligt framåt vilket verkligen gick på den stora gräsplanen där framridningen var, men fick ändå ihop honom på ett ganska bra sätt. På framhoppningen kändes han väldigt mjuk och fin, hoppade med bra spänst och väntade ut sprången, Jojjo påminde mig lite om att hålla i honom hela tiden och det funkade ju bra :)

Banan:
Det var en klassiska clear round bana, långsida-snett igenom-långsida-snett igenom-långsida :P En ganska enkel bana alltså. London kändes så himla klockren hela banan! Ett jämnt fin tempo, lagom framåt och lagom tillbaka. Lyssnade jätte bra. Var på honom lite extra på första men sen behövde jag bara hålla i :) Nollade :>
0 fel - tid kmr..

LC, 90 cm:
Gjorde samma sak som i första framridningen och framhoppningen och avslutade med att låta honom dra på över krysset, vilket Jojjo tyckte kunde vara jätte bra så att han tyckte det var kul det sista han gjorde där, och det var verkligen bra för honom :)

Grundomgången var nog det bästa London och jag gjort tillsammans hittils, han gick lika
bra som i LD:n men eftersom det var 10cm högre kändes det ännu bättre, och han
gjorde det verkligen lätt för sig, så himla klockren och lika bra tempo som i klassen
innan. Jag blev däremot jätte förvirrad i omhoppningen x) 9:an kom på linje efter 8:an och sen var det tian och dem lyckades jag i alla fall hinna med. Och sedan blev det dumt mot 11:an, jag red inge bra och London drog åt höger så blev en alldeles för snäv högersväng, hade det varit en väntsersväng hade det nog funkat, så då hamnade vi typ jämsides med hindret x) Men gjorde en liten omridning och hoppade då det hindret och det sista klockrent. Och jag tar helt på mig det där felet, det var mitt fel och det vet jag. Hade tänkt rida längre väg men hade jag försökt rätta det hade jag antagligen råkat hoppa sjuan igen och då hade jag blivit utesluten, haha.
0/4 - Tid: ?/28,??
Var lite synd för annars hade jag fått placering, men det är ändå så väldigt lärorikt och nu är jag jätte taggad inför nästa tävling. Och London var verkligen super duktig <3

Världens finaste <3


 Jag har världens finaste ponny :D
Tävlade idag, gick hur bra som helst!! Mer uppdatering sen, ska slappa och äta lite först,
men bilden säger väl lite grann. Puss.

Mycket jag vill hinna med...

Jag börjar skolan på torsdag, och det är så mycket jag vill hinna med innan dess!
Jag skulle behöva smörja alla lädergrejor, städa stallskåpet och göra rent alla foderhinkar + vattenhinken men det kommer jag inte hinna göra imorgon eftersom jag ska på bio på kvällen. Det gäller helt enkelt att prioritera ;)
Imorgon ska jag i alla fall försöka hinna med att diska ur foderhinkarna och vattenhinken, det borde inte ta så lång tid och dem kan behöva torka innan London kommer in på torsdag. Smörja kan jag göra på torsdag för då vilar London och borde ju inte sluta så sent första dagen.
Känns ganska sorgligt att lovet är slut :(

Fullt upp x1000

Idag har jag bara flängt runt, inne i stan, i Kista och på Ikea :P
Först klippte jag mig, så nu känns håret lite bättre ^^ Sen hämtade jag ut biobiljetter till imorgon och hjälpte mamma att handla lite saker till jobbet på Ikea. Och dessutom har jag världens huvudvärk även idag, arg >.<
Men nu har jag lite mer att göra, vilket jag även har resten av veckan så ni kommer nog inte höra så mycket ifrån mig :(

Tävlar om en bok i alla fall :)


(Bilden är länkad)

Dagens ridpass

Red samma runda som i fredags.
Växlade mellan skritt och trav på grusvägarna och flyttade en hel del, red lite sluta och sedan framme vid åkern lät jag honom först dra på bort till ängen och sedan jobbade jag honom i galoppen. Vilket var lättare sagt än gjort, eller han gick jätte fint på tygeln och så men han blev så stark och så fort jag tog liiite för mycket i tygeln så drog han tag. Men lät honom galoppera i den formen som han själv ville och gjorde lite byten och serpentinbågar, övergångar och lite sådär. På hemvägen red jag övergångar mellan skritt och galopp för att få honom att lyssna, ibland så försöker han ju springa bara för att det är på väg hem. Skrittade nästan hela vägen hem sen.
Sedan hade vi intag, fast var bara tre hästar att ta in x) Dem flesta vill ha sina hästar ute dygnet runt till helgen, London får gå ute till torsdag :)

Migrän >.<

Ledsen för den dåliga bloggningen. Men igår när jag kom hem, något sent ;p, så hade jag överdriven migrän så hela vänstersidan gjorde så j*vla ont (ursäkta mitt språk som antagligen inte kommer vara så vackert nu) och somnade typ lite för att sedan vakna och inte somna förrän vid 6 igen och vakna tolv, ont fortfarande och sedan skulle vi till vaxholm och ha lite födelsedagsfika för Linus så var där och promenerade runt lite... På hemvägen åkte vi och tittade till London, men han fick alltså vila idag.

Dagens ridpass

Vet ni vad jag gjorde idag? Jag red i dressyrsadel!
Provar Romeos dressyrsadel nu ett tag, den kan vara något trång runt bogbladen men London rörde sig väldigt mjukt och avslappnat idag när jag red med den, sitter däremot jätte bra runt hans höga manke och det är dessutom cut-back. Super :) Hoppas verkligen att den funkar så att jag kan få min efterlängtade dressyrsadel! För övrigt var den väldigt skön att sitta i, lagom djupt säte och lagom knästöd, jätte skön!
Jobbade lite med byten idag också, han har svårare att byta från vänster till höger men märker att han försöker. Fick igenom honom bra i vänster varv, mest genom att ställa honom utåt i högervarvet. Gjorde inte så mycket mer pga värmen. Men han kändes ändå väldigt pigg :)

Dagens ridpass

Blev en härlig ridtur tillsammans med Angela :)
Vi red en ny stig idag, först rider man den vanliga grusvägen på andra sidan vägen och sedan genom det fina stallet och sedan ned på en åker där det är en uppkörd stig. Lät hästarna sträcka ut ordentligt och London blev jätte glad, förstås. Det går så fort när han galopperar sådär men jag är så van nu så det känns liksom inte snabbt. Sedan blev det lite galoppjobb på en äng, han ville inte riktigt ta hjälperna på vänstersidan och blev stark där men blev mycket mjukare efter lite jobb, fick honom verkligen att jobba med bakbenen och det var en riktigt härlig känsla, gjorde några jätte fina byten utan problem och sedan travade vi av och red hem igen :)

Fredag den 13:e

Som tur är så är inte jag särskilt skrockfull. Jag har alltid tyckt att fredag den 13:e har varit lite av min turdag! Så vi får se vad för roliga saker den här dagen bjuder på, förhoppningsvis en urmysig ridtur på min älskling <3
Hur är det med er? Försöker ni hålla er undan från allt möjligt under dagar som denna för att slippa olyckor? Är ni skrockfulla? Eller bryr ni er inte alls? Berätta!

Trött...

Som väntat är jag jätte trött idag, och huvudet snurrar. Så blir det när man åker karuseller hela dagen ;>
Har även fått ett stort blå märke på mitt lår, ett litet minne av åkturen i Insane ;) Hade nyckeln i fickan och så låg den där bygeln (heter det så?) som man sitter fast med mitt på och i en del av åkturen hänger man ju på den så det tryckte ner nyckeln så nu är det ett snyggt blå-lila märke där nu.

Jag har ett par inlägg på G men jag är för trött för att skriva klart något av dem nu, men man vet aldrig!
Nu har besöksantalet börjat stiga igen, jätte kul! Hoppas ni fortsätter besöka :D

Pigg (och något stark) ponny på terrängträning :)

Hemma igen!

Kom precis hem från en fartfylld dag på Gröna lund. Och som alltid var det jätte kul! Har hunnit åka en hel del olika saker, och gissa vad! Jag vågade mig upp i Insane! Eller ja, det var nära att Linus (kusin) fick släpa upp mig och hela jag skakade typ i tio min efter. Haha. Men jag överlevde, blundade förvisso större delen av åkturen men jag skrek inte en enda gång! Om det inte räknas när jag skrek "Håll käften Linus" ett par gånger x) Linus satt nämligen och asgarvade och sa att jag skulle spy hela tiden. Inte snällt :< Vi pausade på en av restaurangerna vid middag och sedan var det fullt ös igen ;) Måste ha åkt slänggungan typ åtta gånger så jag var ganbska snurrig efter, alla ville dra med mig upp i den hela tiden x)
Jag kommer nog ha ont överallt imorgon, men trodde definitivt att jag skulle vara tröttare ;)

Puss.

(:

Det kommer inte bli någon uppdatering idag eftersom dagen ska tillbringas på Grönalund tillsammans med kusinerna :)

Dagens ridpass

Red på andra sidan vägen med Angela på Lilleman :)
Både London och Lilleman var ganska spända i början och tittade på lite allt möjligt, men blev lugnare när vi kom en bit på grusvägen där vi började trava. London var något spänd men fick honom att slappna av lite i alla fall, han hade lite svårt att gå rakställd så fick kämpa lite med det. Lät hästarna sträcka ut i galopp på en raksträcka och sedan skrittade vi en bit i skogen, galopperade lite på en äng fram och tillbaka och hemåt blev London små tokig, men lyckades hålla ihop honom någorlunda :P Växlade lite mellan skritt och trav på hemvägen (:
Sötisen tvärnitade precis när vi kom över vägen igen och vi undrade vad han höll på med, men då kissade han, det är sällan han vågar kissa med ryttare på ryggen, han är lite knasig :P Och när han kom in i boxen kissade han igen.

Svar

fina bilder:) vilken kamera fotar du med?
Svar:
Tack! Jag har en Nikon D5000 som jag tycker funkar jätte bra :)

Sabina
Hej!! Otroligt fin blogg.
1. Vad heter dina hästar?
2. Hur länge har du haft din blogg?
3. Hur gör man headers?
4. Hur länge har du hållit på med ridningen?
5. Vad tycker du om NH?
6. Håller du på med NH?
7. Hur gammal är du?
8. Vad är det högsta du hoppat på både ponny och storhäst?


Tack så mycket!
1. Har en ponny, London :)
2. Drygt ett år, men har bloggat mer "seriöst" sen i vintras.
3. Jag gör mina i Photoshop.
4. Jag har ridit i drygt tre år (vet att det låter lite) men har  ridit väldigt mycket.
5. Jag tycker det är ett bra sätt att få kontakt med hästen från marken.
6. Tja, inte på någon avancerad nivå eller sådär, men i allt grundarbete från marken dyker det ju upp lite grann, hästen måste ju förstå sin ryttares signaler både från marken och när den sitter på ryggen.
7. Jag är 14 år, född 1996.
8. Med ponny är det runt 115 cm och med häst runt 80-90cm

Vet att jag har varit väldigt dålig på att svara på kommentarerna på senaste tiden, antagligen därför ni inte kommenterar så mycket längre! Men nu lovar jag att bättra mig så söta rara små läsare som ni hoppas jag fortsätter kommentera, det gör att jag fortsätter blogga även fast jag inte har lust!
Kram, Tove

Väldigt suddig bild men London hoppar högt :D

Vad vill ni läsa om?

Jag känner att jag inte har något att skriva om just nu :(
Förutom dagens ridpass då, så jag hoppas att ni söta läsare kan komma med lite tips om vad ni vill läsa!
Kram, Tove


Fina ponny <3

MaktmanHar varit och hälsat på Nicole och Maktman idag :) Dem har flyttat till Stensunda nu så
det var nära och bra, passade på att åka dit när jag har medryttare. Kameran fick följa
med förstås och jag fick en hel del fina bilder på söta Maccis :D
Nu är Nicole och jag här hos mig och tittar på film (: Måste i alla fall till stallet sedan för
vi har hagvakt idag så ska kolla hästarna i hagen och göra rent vattenkaren :P

Dagens ridpass

Idag provade jag kimbelwick bettet på London.
Han verkade vara lite irriterad av det precis när jag tränsade honom men så fort vi kom ut var det inga problem och han verkade tycka det var okej. Dock tyckte inte jag att det låg 100% i munnen på honom. Red i alla fall på slingan, med sällskap av Therese i början. Jag behövde knappt hålla i tyglarna, London böjde typ överdrivet på halsen och tryckte typ in mulen i bogen >.< Men fick honom att slappna av och gå lite mer normalt ganska snabbt och sedan kändes han ganska fin och mjuk. Han var lätt att hålla rak på det bettet så funderar på om han skulle trivas bättre på ett rakt bett bara, fast det blir väldigt snällt :P Men kände att det blev lite för mycket hävstång för London som för det mesta är väldigt mjuk, ska försöka få igenom honom ordentligt på det tredelade nu så får vi se hur han känns i slutet av veckan. Ev. att jag har pessoat på mittenringen när jag hoppar, men vill helst fortsätta rida på tränsbettet så ska kämpa på (:

Kram, Tove

London <3

Teo red lektion för Lollo idag ju :)
Både han och London var väldigt duktiga och jag beundrar London för hans tålamod.
Teo fick göra lite olika balans övningar och rida slalom.

När jag sedan lämnade London i hagen puttade han omkull mig i leran :< Så mina byxor blev jätte leriga ;o

(:

Hejsan hoppsan :)
Idag ska lillebrorsan rida lektion för Lollo på London.
London är egentligen alldeles för stor för Teo så vi får se om vi
kanske kan låna någon av b-ponnysarna nästa gång.

Orsa

Fotograf: Ebba Seger
 
 
 Funderar på att beställa bild nr 3 och förstora upp, tycker London är så
söt på den bilden :) Vilken bild tycker ni är finast?
Men visst ser han väldigt glad och positiv ut på alla bilder? (:

Dagens ridpass

Dressyr i ridhuset.
London kändes som en stel giraff i skritten så fick verkligen jobba med att få honom avslappnad, men det gick mycket bättre än igår. Traven kändes han faktiskt helt okej i redan från början, vill gå och vrida halsen till vänster på något konstigt sätt så kämpade med att få honom mer rak i halsen och sedan flyttade vi på volten precis som igår. Jobbade lite så, skrittpausade lite och sedan blev det galopp. Här var han rent av stark, kändes som om han bet tag i bettet hela tiden för jag hade inget att säga emot om. Och min nacke klarar liksom inte av för mycket dragkamp så när jag fått igenom honom hyfsat fick jag ge mig. Jobbade även med att rakställa och korta lite men då blev han bara värre och höll på. Men det är bara att jobba på :)

Ska prova ett kimblewick bett i nästa vecka, kanske ska börja hoppa på det nu när han har börjat bli sådär stark, som sagt så klarar inte min nacke för mycket dragkamp.

Kram

Fullt upp

Hejhej :)
Har haft fullt upp hela dagen, varit på polisstationen för att fixa nytt pass och ID-kort, handlat och försökt ta ordning på lite leksaker som ska säljas ;p
Om ett tag bär det av till min älskade ponny, vet inte om det blir innan eller efter middagen, beror på vad klockan är :)

Kram.

Du gör min dag <3

Dagens ridpass

Lätt dressyr på utebanan
Kände att han var ganska stel och var typ stum i munnen i skritten. I traven kändes han bättre och fick igenom honom där. Flyttade mycket på volten och i hörnen för att han skulle jobba med baken. Hade några övningar jag tänkt rida men halva ridbanan var typ full av vatten så lät honom plaska lite genom det och växlade mellan volten och fyrkantsspåret. Funderade på att strunta i galoppen eftersom han kändes så stel men provade lite i varje varv i alla fall, vilket jag är glad över. Han kändes väldigt mjuk och 'luftig' i galoppen och arbetade på bra, inte helt perfekt men tusen gånger bättre än i skritt och trav. Övningen jag gjorde där jag flyttade honom för skänkeln funkade jätte bra, han blev lösgjord och började trampa under sig. Ska rida den imorgon också och jobba på ungefär samma sak, förhoppningsvis är han mjukare imorgon så jag kan göra lite mer. Han var ganska spänd också när det gick förbi hästar så ska nog åka ut på kvällen imorgon och rida i ridhuset.
Kram

Dagens ridpass

Red nere på slingan, 40 min kanske ;p
Red på hacket, skritt och trav. London kändes ganska fin, tycker det är lite
svårt att jobba honom ordentligt på hack men skulle ändå inte kräva så mkt
av honom så det dög bra :) En stor gren från salixen hade ramlat ned, styrde
förbi utan problem första gången men andra gången försökte jag styra bort
honom men han styrde rakt på och tog ett stort skutt över och försökte
sedan dra iväg i galopp. Hallå, ska trava igång honom nu x) Galopp
får han vänta med några dagar :P

Hösten

Ni kanske är lite sugna på att veta vad jag har för planer för hösten?

tävlingsfronten ser det ur såhär:
21/8 - Roo gård, LD-LC
5/9 - Uppsala PK, LD-LC
25/9 - Roo gård, LD+5-LC
9/10 - Sollentuna, LC
eller
10/10 - Vallentuna LD-LC

Det kan ändras lite, läggas till någon tävling, tas bort någon osv men det blir nog så.

Jag kommer lägga upp ridningen ungefär som jag gjorde runt Runsten/Järfälla
London gick så himla bra! Kommer rida ut mycket, en del pass kommer jag helt
och hållet strunta i formen utan bara se till att han är positiv (han ska väl inte gå
och dra upp huvudet heller men iaf). Kommer inte hoppa någonting innan Roo gård,
ska rida lite markarbete någon dag men inte mer än så. London kan hoppa så vi
behöver inte träna, möjligen jag men nu när jag får hoppträna Musse så räcker det
bra för mig! Dessutom är Musse en så pass komplicerad häst att jag kommer lära
mig grymt mycket jag kan ta vidare till London sedan.
Och när han inte hoppat på några veckor så märker man verkligen hur kul han
tycker det är! Han går som en klocka och är jätte pigg och glad, vill hellre ha det
så än att jag tränar och tävlar varje vecka och förstör det.
Och både London och jag tycker det är riktigt roligt att galoppera fort ute i skogen :D
Ska klämma in någon terrängträning också :)

Tömkörning idag

Idag blev det lite tömkörning i ridhuset. Regnet verkligen öste ner och jag tycker inte att det är så kul att bara skritta runt i ridhuset och då kunde han ju lika gärna få jobba lite utan ryttare :)
Jag har väl inga större erfarenheter av tömkörning, tömkörde min foderponny typ fem gånger och har tömkört London en gång (med hjälp av en kompis ;p). Och London brukar ju bli lite förvirrad för han vet inte riktigt vad han ska göra. (Tror inte att han blivit tömkörd innan jag köpte honom och under tiden hos mig har jag bara hunnit göra det en gång x)
Men idag tyckte jag han skötte sig väldigt bra!
Han var något spänd i början men ju mer vi höll på så slappnade han av. Krävde inte så mycket men han jobbade i en avslappnad form. Mest skritt men lite trav också. Drygt 30 min fick räcka :)

Bad update

Hej!
Ledsen för den oförlåtliga frånvaron här på bloggen.
Har verkligen inte haft någon lust att blogga men nu ska jag se till att få det gjort!
Idag har jag hästledigt, medryttaren tar London, så jag sitter och knepar i Photoshop.
Så är det någon som vill ha sin blogg designade är det bara att säga till så fixar jag det! Ikväll kommer ett inlägg med hur ungefär hela hösten kommer se ut för vår del, inte exakt men på ett ungefär.

Kram, Tove

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0