Hallå där!

Okej, nu ska jag fortsätta blogga här, dock blir det nog mindre häst än tidigare, slänger in lite mer eget och sådär när jag känner för det!
Vill ni läsa endast om mitt hästliv så kika in HÄR.
Bjuder på en av dagens favoritfilmer...
Ni som inte läst THG fattar nog inte ett dugg, men sjukt bra gjord så ni får titta ändå!
(Obs! Det här är inte riktiga filmen!)
52 dagar kvar till filmens premiär :D :D

Amoure 17 januari

Idag blev det dressyr i ridhuset.
Planen var att börja rida lite sidförande men det var bara att glömma.
Till en början var Amoure väldigt fin i skritten, men i traven stretade han emot väldigt mycket när jag tog i höger tygeln, så det var bara att gå tillbaka, försöka lite igen, gå tillbaka. Skritten var hela tiden trevlig.
Efter ett tag struntade jag helt i traven och gick direkt på galoppen, lät honom galoppera på halvlånga tyglar och med mig i lätt sits. Då frustade han glatt och blev genast mycket mer avslappnad!
Efter galoppen blev han väldigt trevlig, så jag jobbade honom i traven och sedan i galoppen. Blev lite protester när jag krävde en hel del i högergaloppen men det var bara på voltens öppna del någon gång för att han tycker det är lite jobbigt just där ;)
Imorgon slutar jag ett, så jag tänkte försöka rida ut. Underlaget är något mindre halt, men vet inte om det går att trava och galoppera. Vi får se helt enkelt, ut ska vi!
(Och du som basar över vädret; det får gärna komma lite mer snö under natten *blinkblink*)

Såhär såg han ut idag :)

FRÅGESTUND!

Eftersom det verkar vara många nya läsare här på bloggen tänkte jag dra igång en FRÅGESTUND.
Alla som ställer en fråga blir förstås länkade sedan, när jag svarar på frågorna så, ställ på! :)

Amoure - 15 januari 2012

Jag skrittade först ut runt fältet med MarieBart, men det var verkligen snorhalt så sedan skrittade jag vidare till ridhuset.
Sedan red jag i ridhuset, Amanda var jätte snäll och plockade fram ett sockerbitshinder så det skuttade vi över några gånger så fokuset låg på att få upp Amoures huvud ( vad taskigt det där lät :o ) innan hindret, så att han faktiskt ser det. Tycker det funkade bra. Han bjöd fint!
Jag är verkligen trött på halkan nu... Kan det inte se ut såhär??

Saknar <3

Nu när jag äntligen har ett redigeringsprogram som samarbetar med rätt filtyp blir det mycket klippande med filmer.
Åh vad jag saknar London <3 Det här är nog en av de bästa hoppträningarna vi deltog i, han lyssnade verkligen på mig och var väldigt härlig, bjöd på alla hinder och hoppade med hela kroppen. Underbar <3

Mitt första...

... märkesschabrak.
Mycket välanvänt! Älskar det.

Amoure 13 januari 2012

Fredag den trettonde bjöd på snöstorm, alltid något (;
Jag hade mer än gärna ridit ut, men det är blankis på flera ställen så det kändes inte värt det. Istället blev det ridhuset :) Eftersom det blåste ganska mycket knakade det en hel del där inne så jag lade fram en bom ungefär i mitten av ridhuset så att Amoure skulle koncentrera sig på något annat.
Han var avslappnad redan från början, stadig och trevlig i formen. Han krullade inte ihop sig särskilt mycket och det kändes bra. Jag galopperade mer än jag brukar när jag rider dressyr och jobbade med att han skulle vara avslappnad och bommen var perfekt att galoppera över så det inte bara blev runt-runt.
Han var härlig att rida och gjorde som jag bad honom, trots att det blev något litet bocksprång i galoppen ;)
Första dressyrlektionen. Han har utveklats jätte mycket sedan dess :D

Mitt allra första...

Fredag 13:e idag :o Fast det brukar vara en bra dag :)
... tävlingsschabrak.
Om jag minns rätt köptes det på Hööks i början av 2009 för att ha på tävlingsdebuten med min foderponny. Jag har även en matchande luva och setet används fortfarande :)

Amoure - 11 januari 2012

Idag hopptränade vi för Eva :)
Amoure var piggelin! Tyckte att det var kalas att leka med hinder.
Vi började med att rida över två bommar på böjt spår och sedan hoppa fram på två små räcken precis i hörnorna. Det första låg precis så att man vände upp från läktaren, där det var en del rörelse, så där var han lite spänd, men efter ett tag slappnade han av.
Sedan gick vi vidare och hoppade en liten 'kombination', travbom-kryss-tre galoppsprång-oxer. Det gick jätte bra :) Sedan hoppade vi lite brutna linjer med titthinder.
Avslutade med en linje där oxern låg på 90 cm och det kändes kanon så jag valde att inte hoppa banan, och Eva tyckte att det var ett klokt val eftersom han skött sig så bra.


 Ej från idag

Småklipp

Idag är det hoppträning, så jag tänkte bjuda på lite klipp från den senaste :)
Några småklipp från hoppträningen i torsdags alltså :)

Vila för Amoure, middag för Tove

Idag fick Amoure vila :) Jag åkte till stallet efter skolan och pysslade lite med honom innan jag åkte vidare för att äta middag. Fick två presenter, en julklapp och en födelsedagspresent. En av sakerna ska jag visa upp här sen har jag tänkt!

Första skoldagen var ju idag, det var faktiskt helt okej. Vårat nya schema är okej. Slutar 12.55 imorgon så jag hinner hem innan stallet, yey :D


Ett av första ridpassen. Vilken skillnad det är nu!

Mitt allra första...

... schabrak.
Japp, mitt alldeles första, egna schabrak var detta gråa från Hööks som jag köpte i samband med att jag fick hem min foderponny 2008. Det används fortfarande, då det fortfarande är i bra skick :)

Bilder från i torsdags

Amoure 9 januari

Usch, sista lovdagen...
Idag gjorde vi ungefär samma sak som igår, men tyvärr var underlaget på ängen aningen sämre än igår så det var inte lika lätt att rida där.
Amoure var mjukare och mer följsam idag men jag fick säga till honom några gånger då han försökte dra iväg lite. Igår blev det endast trav och skritt och idag var planen att lägga in galoppen också men som sagt var underlaget sådär så jag lät honom endast sträcka lite på sig i galoppen, hade inga krav.

Mot stallet!

Nu ska jag bege mig till stallet! Får se vad vi hittar på idag :)
Oscar & Amoure

Amoure 8 januari

Idag red vi ute en stund.
Först skrittade vi en sväng i skogen, klättrade lite där, och sedan red jag på ängen.
Idag jobbade jag mycket med att Amoure ska svänga för ytterhjälperna då han inte alltid lyssnar på ytterskänkeln. Han är svårast för högerskänkeln så det jobbade jag mycket med.
Skuttade även över småstockarna ett par gånger i lugn trav med målet att han skulle vänta ut mig vilket han gjorde.
Han kändes mjuk och trevlig och hade lagom framåtbjudning, jag fick honom dessutom att öppna upp formen lite mer under stor del av passet vilket var bra :)

Hehe

Sådär kan man också göra!

TIDSINSTÄLLT: hoppbilder

Fick ett önskemål om att lägga upp lite hoppbilder på London :)
Han laddar alltid i omhoppningen ;)
Underbaring <3

Massvis med bilder...

Nu är jag faktiskt väldigt stolt över mig själv.
Vet ni vad jag har gjort? Jo, jag har laddat över alla bilder från 2010 och innan dess till min nya *host, ett år gamla* externa hårddisk eftersom den hårddisk de bilderna låg på har laggat i åratal.
Och jag måste bara säga: vad mycket jag fotade! Det finns i princip en mapp per dag för hela 2010, helt sjukt!
Bjuder på ett par stycken gamla godingar :)

Amoure - 6-7 januari 2012

Igår vilade han då jag fyllde år (:

Idag red vi ut med Amanda på Oreo. Vi red till Gällstaängen.
Amoure kändes lite trött, tror att han hade träningsvärk, det kändes i alla fall så.
Jag fick jobba mycket med att han skulle lyssna för skänkeln och jag tycker ändå att jag fick igenom det helt okej. Han var åtminstone lätt att ställa ;)
I galoppen hade jag inga som helst krav, lät honom bara sträcka lite på sig.

Amoure - 5 januari 2012

Igår var vi alltså iväg och hoppade lite på Stora Wäsby :)
Amoure var väldigt spänd när vi kom dit, det var mycket hästar och transporter överallt och han blev lite stressad av det, han verkade dock känna sig tryggare när vi stod nära honom.
Sedan började vi rida, vi värmde upp med volter runt hindrena, jag gjorde det mest i trav och där kändes han trevlig. I galoppen lade jag endast volter där det fanns mycket utrymme då han fladdrar ut lite.
Sedan hoppade vi lite olika enkelhinder, lite tittigare än vad vi hoppat tidigare. Det gick bra även det, han överhoppade sig lite på något hinder men förstod åtminstone vad han skulle göra.
Sedan i slutet skulle vi hoppa bana, och då var stackars Amoure jätte trött, men på sätt och vis var det bra då jag kom underfund med hur jag ska rida honom även när han är trött :)
Första hindret vi hoppade :)
Amanda var jätte snäll och följde med och hjälpte och fotade!

Dagens äventyr!

Idag ska vi ut på äventyr!
Vi ska åka till Stora Wäsby och hoppträna för Lena. Perfekt som miljöträning för Amoure.
Jag tycker att Lena är jätte rolig att träna för, både terräng och hoppning, så jag hoppas att det kommer att finnas möjlighet att åka och träna för henne mer under vårens gång. Nu åker dock min pappa till Mexico så det här blir nog enda transportturen i januari då mamma inte vill köra...
Extremt suddig bild på mig och London under kurs på Stora Wäsby i februari förra året :)

Amoure - 4 januari 2012

(Vad konstigt det känns att skriva 2012)
Idag dressyrade vi lite i ridhuset.
Amoure var jätte härlig att rida! Idag jobbade vi med framåtbjudningen, att han skulle gå framåt hela tiden. Han har ju väldigt mycket egen framåtbjudning men idag satt jag inte och bromsade honom överhuvudtaget utan jobbade utifrån den energin.
Amoure klev på väldigt bra, han blev bitvis lite spänd men för det mesta var han avslappnad och trevlig. Jag tycker att jag fick igenom ställningen bra åt båda hållen och jobbade även med att ställa honom lite utåt i det lätta varvet.
I mitten av passet lade jag in en del galopp, jag red honom verkligen in i fattningen och då kickade han, men behöll formen väldigt fint. Han tycker att det är både jobbigt och kul så det är bara att jobba på :)
Men han är verkligen häftig att rida "ordentligt" i galoppen. Han bjuder så härligt framåt och har sån kraft i sprången. Underbart!
Sammanlagt red jag ungefär 40 minuter.

Vinn pannband!

Helt nytt, aldrig ens provat.
För att vara med ska du...
- Kommentera detta inlägg, skriv "jag är med", eller något liknande.
- Följa londoninmyheart och granaryttarna på Bloglovin.
- Lägga upp bilden ovan på din blogg, bdb eller liknande samt länka till detta inlägg. (självklart får du vara med trots att du inte har något av detta)

Tävlingen avslutas 25 februari.

Terrängbegär

Jag är såååå laddad inför fälttävlanssäsongen :) Ska bli kul att se vad Amoure går för!

Blaize - 3 januari

Gammal bild
Idag red jag den här lilla damen igen, Blaize.
Vi höll till nere på slingan och Blaize var jätte glad över att få komma ut!
Hon hade mycket energi och var därmed pigg och framåt hela passet vilket
var jätte härligt! Vi tyckte båda att det var skoj att galoppera på ordentligt.
Under uppvärmningen red jag mycket skänkelvikning fram och tillbaka
längs stigen för att gymnastisera henne. Hon lyssnade bra för skänkeln!
Vi avslutade med lite galoppfattningar, både från skritt och trav.

Amoure - 2-3 januari

Igår skrittade min skötare/medryttare ut en sväng på Amoure.

Idag fick Amoure välförtjänt vila, han har gått hårt och bra den senaste veckan så det var dags.
Däremot fick han inte vila huvudet helt, han såg ut som ett lermonster så borstning blev det i massor! Jag plågade honom sådär lite extra genom att ställa honom i spolspiltan när jag borstade. Han är sådär lagom förtjust i spolspiltan ;) Men han kunde stå där helt lös efter en stund så jag kunde borsta bort all lera. När han var helt avslappnad spolade jag lite vatten på golvet och framhovarna.
Det han verkar tycka är läskigast med spolspiltan är när han går, hur hovarna låter mot golvet. Men nu ska här tränas :)

Världens finaste

Vilken tur jag har, som har dig <3
Är han inte världens finaste?

Bildbomb

Min fina, härliga ponny <3

Amoure - 1 januari 2012

Idag red jag ett pass på ängen. Tvingade med mig pappa som fotograf!
Jag hade först tänkt rida på slingan, men eftersom det har varit så kallt så var stigen stenhård, så ängen kändes som ett bättre alternativ.
Jag red volter i olika storlekar och jobbade med att han skulle lyssna för skänkeln, vilket gick bättre och bättre under passets gång.
Under vissa stunder fick jag honom att länga ut väldigt fint på halsen, och då kändes det jätte bra :)

Dagens

Såhär snygga var vi idag, nu ska jag börja redigera bilder!

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0