Dagens ridpass

Tage försökte hoppa upp på London i hagen, den hästen är intressant...

Red c.a 1½ h på andra sidan vägen, först grusvägarna där jag arbetade honom i skritt och trav, han kändes jätte trevlig in skritten, lite spänd i traven men han är lite för nyfiken på det runt omkring ;p Men det var bara att köra på så slappnade han av. Sedan blev det galoppjobb på ängarna, jobbade lite med traven först och han var super fin! Sedan i galoppen blev han lite väl taggad men lyssnade och var följsam :) Jobbade med små volter och att rakrikta honom efter samt lite bakdelsvändningar i galopp, lite omhoppningstänk. Han var jätte fin!
På hemvägen blev det trav och skritt jobb, jätte fin var han :D


Fina ponnyn igår :)

Mobilblogg

Nu ska London och jag ut på äventyr :)

Sista chansen att anmäla sig!

Idag är det sista chansen att anmäla er till bloggtävlingen sedan dras vinnarna!
Klicka här.

Dagens bilderDagens ridpass

Blev ett lite halv-lugnt pass på slingan idag, lite i alla gångarter, lät honom sträcka ut i galoppen över fältet och jobbade honom en del också :) Han kändes mjuk och fin, blev inte alls särskilt stark i galoppen och försökte inte ens dra ned huvudet, förutom när han småbockade lite, haha.
Mamma fotade lite :)

Hemma

Jag är hemma idag med, har lite feber idag också. Super kul. Inte.
Ni får lite bilder från Roo gård när vi ändå håller på :D

Dagens ridpass

Dressyrträningen idag gick så himla bra!
London var avslappnad och kunde skjuta på ordentligt med bakbenen i både trav och galopp, och jag behövde egentligen inte göra mycket alls, mest bara sitta tillbaka, hålla stadig hand och leka lite med yttertygeln.
Gun var förvånad över att jag red så bra, haha. Det kanske var bra att jag var sjuk, jag orkar inte lika mycket x)
Han var i alla fall jätte-jätte fin :)
Sen åkte vi till Stora Wäsby, föreläsningen var intressant, kanske kommer en sammanfattning sen :)

Sjuk

Idag är jag hemma från skolan, jag mår inte alls bra. Tror inte att jag har någon feber men känner mig väldigt hängig och så har jag ont i halsen. Men jag måste ju till stallet i vilket fall som helst, så är det när man har häst! Ska säga till Gun att vi tar det lite lugnt på träningen idag, men det är ju jätte bra om vi fokuserar på att få honom avslappnad i skritt och trav eftersom han har lättare för sig i galoppen :)
Sedan ikväll ska jag till Stora Wäsby på 'föreläsning', en tjej kommer från SLU och ska berätta om hästens utfodring, sen är det tre föreläsningar till under hösten som jag nog kommer gå på. Hoppas jag inte är den enda i min ålder där ;p

Glöm inte bort bloggtävlingen! Den avgörs på fredag och direkt efter det så sätter en ny igång, den här gången kommer priset vara något till hästen :)

Utveckling

En sak jag tänkt mycket på under den senaste tiden är min och Londons utveckling.
Även fast det kanske inte alltid går så bra för oss på träningar och tävlingar (man måste ju ha motgångar för att få framgångar ;) så skulle jag inte byta den här erfarenheten mot något annat i världen! Även fast jag ibland önskar att jag hade en mer lättriden ponny så har jag lärt mig så enormt mycket, både i hoppningen och dressyren, och allt annat också.
Särskilt nu under sommaren har vi kämpat på med hoppningen och det har gett resultat! I början av tävlingstiden så kom vi sällan över första hindret på första försöket, London kunde få för sig att stegra inne på banan och börja backa runt, rena stressgrejer. Nu är han en helt annan häst, han lyssnar på mig och förstår vad jag vill, vi har fått bättre kontakt och även fast vi tappat lite i dressyren nu under sommaren (vilket ska tränas stenhårt under vintern!) så är han underbar att rida. För visst är det en helt underbar känsla när man vet att man klarat av utmaningarna man antagit sig? För London har verkligen varit en utmaning, men jag har kämpat på och klarat det!

Jag älskar dig London, världens bästa ponny och läromästare <3

(Kommer nog komma jämförelse-videos från tävlingar och träningar sen, men jag skäms lite över hur det såg ut för ett år sedan ;p)


Första hoppträningen, hoppade flackt, kunde inte      Nu: Lyssnar bättre, lättare att korta
korta sig, hoppas upp till tre meter ifrån hindrena.    Väntar ut sprången och kämpar på.
Blev stressad vid hoppning och fick panik när ngt     Blir inte nervös på tävling, kan vara
gick fel.                                                                något spänd men går att övertala.
                                                                           Hoppar bättre, bättre tryck i galoppen
                                                                           och VILL!

V. 39

Svar

         Alice om Vila för ponnyn:
Hej, du som verkar tävla mycket kanske skulle kunna berätta för mig vad denna bedömning betyder : två faser bed A:0/A:0/A. Jag ska tävla snart så gärna ett svar så snabbt som möjligt!:D
Ni är jätte fina tillsammans, Kram Alice


Hej!
Jag är inte riktigt precis proffs på det här med bedömningar så ni läsare får rätta mig om jag har fel.
bed A:0/A:0/A är nog den vanligaste bedömningen och rids i två faser, en grundomgång och en omhoppning, om man är felfri i fas ett (grunden) rider man fas två (omhoppningen) direkt efter, det är alltså "flygande start", i grunden räknas bara felen (samt ev. överskriden tid, så det är förstås en maxtid) och i omhoppningen räknas antalet fel men det är oftast tiden som är avgörande.
Tack så jätte mycket, sånna kommentarer värmer verkligen :D

Alice om Vila för ponnyn:
Hej igen ;) Jag undrar också vad det är man behöver ha med sig till en tävling. Måste man ha med sig det gröna kortet eller räcker det med ryttalincens? är det något mer ryttaren behöver ha med sig om man tävlar ridskolehäst?:)


Det som alltid är bra att ta med sig på tävlingen, och som ska visas upp innan urlastning är: Hästpass, mätintyg (ponny), vaccinationsintyg, ryttarlicens, grönt kort och ev. häst/ponnylicens om tävlingen är på regional nivå eller högre. Men om du rider ridskole häst så är nog det enda du behöver ta med ryttarlicens och Grönt kort, så på den frågan är svaret att du behöver både och :) Kom ihåg nummerlapp också!

Vila för ponnyn

London fick vila idag, det blev ingen tömkörning men dem rör sig ju ganska mycket i hagen :)
Jag tror att jag börjar bli sjuk, har jätte ont i halsen, öronen gör ont och näsan rinner, och så känner jag mig allmänt hängig. Hatar att vara sjuk.

Har i alla fall bestämt att det blir Vallentuna och inte Sollentuna näst-nästa helg, dem har ju större ridhus och efter att ha ridit i Roo gårds lilla så föredrar jag det ;)

Har några inlägg på G så förhoppningsvis blir det bättre uppdatering i kommande veckan!

Glöm inte bort tävlingen!


 Glöm inte bort bloggtävlingen som avslutas om knappa veckan!
Bara att klicka på bilden så kommer du vidare och kan anmäla dig till tävlingen :)

Roo gård lokal hoppning

Här kommer gårdagens resultat! Och som jag skrev var förutsättningarna verkligen inte dem bästa, Roo gårds ridhus är väldigt litet (20x40m) och det funkar inte riktigt med stora ponnysar... B-ponnysarna gick det ju bra för men det blev mycket svårare för oss. Dem hade ju flyttat in tävlingen pga väderprognosen men det kom inte en enda regndroppe under hela dagen, inte förrän vi åkte hem och då var hela tävlingen slut. Dumt.

LC - två faser
London kändes vääääldigt spänd, men det funkade med övertalningstekniken och vi kravlade oss över alla hinder. Däremot blev det ett alldeles för flackt språng på första hindret i andra fasen så det drog London med sig. Det var jätte många som rev det hindret, det var ett maxat plank som låg väldigt dumt. Red väldigt lugnt i omhoppningen och kom precis första utanför placering, lite surt men jag var nöjd :)
0/4 fel - ??,??/28,??


LC - lagklass
Fy... Dem tre första hindrena gick bra, men på fjärde stängde London av helt, han kändes jätte positiv på väg mot hindret men sen fick han typ syn på något? Hindret var jämsides med den lilla läktaren och det var ganska mycket liv där och nu i efterhand så tror jag att det var något där han blev spänd över. Fick två stopp och ett nedslag på det hindret... Dumt. Men sedan hoppade han dem fyra sista hindrena bra, och som tur var kunde dem räkna bort mitt resultat och jag förstörde inte helt för laget eftersom båda SW's lag gick till finalen :D
16 fel - 74,?

Jag är egentligen ganska nöjd över dagen, det var första gången vi hoppade i ridhus sen Tusseträningen i början av juni när det gick skit, och trots att han var spänd i första klassen så kunde jag få över honom, duktiga London <3 Och så var det ju ett litet ridhus så det fanns typ ingen möjlighet att rida på ordentligt och så...

Hemma igen

Jag kom precis hem, har varit i stallet sedan åtta så det har varit en riktig heldag!
Det har varit väldigt blandade resultat idag men är till största delen nöjd, hade inte dem bästa förutsättningarna men jag skriver mer imorgon, resultat och sådär. Jag måste samla lite energi först.
Puss

Taggad!

Gick bra att rida idag, han var pigg och glad :)
Tävlingen imorgon är flyttad till innebanan, känns lite surt eftersom deras ridhus är ganska litet (har provridit en häst där förut) underlaget är förvisso bättre där så på så sätt blir det bra, vi hoppas att London sköter sig!

Tänker på helgen

Det känns lite surt inför tävlingen i helgen, det ska ju regna hela lördagen :(
Nu blev man ju mindre taggad, eftersom det är ute, men jag har tävlat där tidigare när det regnat mycket och trots det tycker jag att underlaget på banan är helt okej.
Stora Wäsby är med med 2 lag i div. II och det är 10 anmälda, alltså är det två som inte får rida i laget. Vi får se om London sköter sig i förklassen, men det gör han nog :) Annars känns det helt okej att bara starta en klass, när man tänker på vädret. Så jag är nog ganska nöjd ändå, men vi ska satsa iaf :)
Måste bara bestämma om jag vågar rida på eggbettet eller om jag måste sätta på pessoat, vilket jag inte vill men han blir ju så stark ibland ;s


Hit ska vi på lördag :) Roo gård för en månad sedan.

Tävlingen i helgen

Rätt häst till rätt ryttare

Rätt häst till rätt ryttare

Att häst och ryttare passar bra ihop är en viktig förutsättning för att ridturen ska bli rolig och säker. Men hur vet ryttaren att den utvalda hästen är rätt för henne eller honom?

Ett testprogram som nu utvecklas vid SLU ska förhoppningsvis kunna ge objektiva svar på de frågorna.

För hundar används sedan många år ett särskilt test som beskriver beteendereaktioner hos hunden i tio olika situationer. Den typen av test är förebild för projektet om betydelsen av hästens temperament och ryttarens personlighet för ett gott samspel.

Källa: Tidningen Ridsport

Här kan du besvara enketän som har med testprogrammet att göra.
Det är ett väldigt långt test, men kan ju vara bra att göra :)

Tömkörning

Tömkörning är ofta underskattat. Det är ett jätte bra sätt för unghästar att lära sig att arbeta på rätt sätt efter naturliga förutsättningar och stärker även hästens balans och muskulatur utan den extra tyngden från ryttaren.

"Träning via tömkörning är utmärkt för alla hästar, såväl hästar i träning för tävling av olika slag, som unghästar och hästar i rehabilitering. Att tömköra innebär inte att du som kusk eller ryttare ska springa efter hästen, utan hästen ska jobba runt dig på en volt eller ett fyrkantsspår."

Jag tömkör London då och då, ofta efter tävling för att han ska slippa ryttare på ryggen men ändå att han ska arbeta. Tycker att det har stärkt honom bra och att det även har gått att föra över i ridningen.


 Meninglöst inlägg men jag försöker komma på saker att skriva om!
Sen måste jag tacka för kommentarerna om klippningen! Jätte kul att ni tycker det blev bra, faktiskt bara tredje gången jag klipper en häst men har man en ängel så har man ;)

Före och efter bilder -> Klippning

Dagens ridpass

Idag blev det ett pass på slingan med London. Galopperade igenom honom och jobbade mycket med att få upp hans huvud i galoppen, han tar ju gärna bettet och drar ned huvudet så idag kocentrerade vi oss på att få upp huvudet och att han skulle vara lätt i handen, jag tycker att det gick super och han lyssnade bra! Han gjorde däremot ett litet bocksprång i en kurva då han blev lite för taggad, men sedan var det lugnt igen :)
Jätte nöjd med honom :)Nu ska jag fortsätta att fixa lite med designen, sedan blir det lite plugg och tv-tittande och efter det en träff med min älskade säng!

I skolan - två lektioner kvar.

Ni verkar gilla den nya designen, super roligt!
För er som inte redan vet det så gör jag även gratis designer till er som vill ha, det är bara att slänga iväg en kommentar så kommer vi överens om hur du vill ha den. Enda jag kräver av dig är att du lägger in bildlänk till min blogg i din meny samt länkar i ett inlägg när designen kommer upp, det är väl inte så svårt? ;)

Just nu sitter jag i skolan. Vi har haft spanska prov och det gick ganska fort så fick ledigt resten av lektionen, matten börjar om en halvtimme, bara två lektioner till idag :)

Det är väldigt trist väder ute, det småregnar och är grått, men jag ska rida ut ändå även fast det kanske bara blir på slingan :)
Glöm nu inte bort bloggtävlingen som avslutas i slutet av nästa vecka :)

V. 38


 Nu är designen så gott som klar, länkarna ska fixas lite och även menyn, men jag är faktiskt ganska nöjd :) Vad tycker ni? Kommentera :D

Om London

London
1996
Engelsk import
Äg: Tove Nodemar

(Kortare beskrivning längre ner om ni inte orkar läsa allt)
London är en d-ponny valack född 1996 importerad från England. Han kom till Sverige 2002 och hade innan dess inte gjort mycket, eller egentligen vet man inte alls vad han gjort, så han stod hos en hästhandlare en period innan hans förra ägare köpte honom och red in honom ordentligt samt hoppade in honom. Under tiden som hans föregående ägare hade honom han de göra en hel del, från att vara en helt orutinerad ponny gick dem till att hoppa nationell 110 (!) på endast ett år. Han bästa resultat i hoppningen är en vinst i nationell 1m (har nollat reg. 110cm) och i dressyren är det 67% i LA:1

Vi köpte London juni 2009, då var han inte helt igång och inte ordentligt musklad och efter en och en halv månad så blev han skadad så efter ytterliggare en månad började vi om med ridningen igen. Han är en väldigt svår ponny och innan vi fick hem honom var han inte särskilt mycket hoppad (på senaste tiden) utan det var bara att träna och åka ut på tävlingar, som träning. I början var han väldigt stressad när det kom fram hinder, hade dåligt självförtroende och blev väldigt besviken på sig själv när minsta lilla gick fel. Nu, drygt ett år senare, är allt det bort tränat och han går som en klocka på hoppbanan. Vi tror dock att han blev väldigt pressad under sina första år som tävlingsponny (ett år från ingenting till nationellt??) och har därför inte riktigt känt sig positivt inställd till hoppningen, men nu är han det igen, dock tränar inte vi så mycket hoppning under tävlingssäsongen för att han inte ska tröttna. Och det har helt klart gett resultat! Nu strävar vi efter placeringar i 90cm och till våren debutera 1m för att sedan plocka lite placeringar även där.

På hemmaplan är London världens snällaste att ha och göra med, han är för det mesta samarbetsvillig. I stallet ser han ut som en aggressiv mördare men skulle aldrig göra något, det är mest för att han inte vill att folk ska komma för nära honom i boxen, det är hans eget revir. Han är lätt att hantera, klippa, spola, lasta m.m, aldrig varit några problem.

Kortfattat:
London är en d-ponny valack, 145,5 cm, född 1996 och imp. från England. Har tidigare gått hoppning upp till nationell LA och dressyr upp till regional LA:1 med placeringar och vinster.
Målet med London är först och främst placeringar i LC hoppning och sedan med tiden även i LB för att sedan kanske prova på några regionala tävlingar.

 

Ny design på G!

Nu ska jag designa om bloggen lite, så ursäkta ev. röra :P
Men under tiden tycker jag att ni kan passa på att rösta på mig! Jag är nummer två, ni är änglar om ni gör det :) <3 Klicka här och rösta på mig.

Risk med transport...

Häst sparkade sig halvvägs ut ur transport

"En häst kom lös i en transport i Ljusdal på söndagsmorgonen. När föraren stannade bilen hade hästen fått ut huvudet och ett framben genom den främre dörren.

- Av någon anledning har hästen kommit lös inne i vagnen och sparkat sig ut genom dörren på sidan av vagnen. När vi kom till platsen låg hästen ned och var på väg ut genom sidan på vagnen, säger räddningsledaren Leif Gäfvert till Hela Hälsingland.

En veterinär kallades till platsen och gav hästen lugnande. Därefter kunde räddningstjänsten få ut hästen, som verkar ha klarat sig undan med käkskador, skriver tidningen. Hästen fördes till Ulltunas djursjukhus."

Källa: Tidningen Ridsport

Tycker att det är lite läskigt det här när det gäller transport av hästar... Man vet aldrig när det kan hända olyckor, det kan vara så lite som en geting som kommer in i transporten och gör att hästen får panik och så kan den sparka sönder transporten och det kan hända något riktigt allvarligt. Det är lite läskigt :s Men den här hästen verkade ju klara sig bra, tur!


London i transporten på väg till Sthlm :)

I skolan

Tjohej.
Sitter i skolan just nu, börjar om 25 minuter så jag tänkte hinna blogga lite :)
Idag är jag hästledig men ska med en tjej i andra åttan till ridskolan och fota när hon hoppar, hoppas att dem är ute för mitt objektiv är inte det bästa i ridhus.

Har kommit till final i veckans blogg tävlingen hos Andrea. Rösta gärna på mig, skulle vara super snällt :D

Sen måste jag bara tacka för alla underbara kommentarer jag fått den senaste veckan, ni är bäst <3

Vi hörs ikväll, första lektionen är engelska. Chao.

Busiga ponnysar

London blev av med all sin päls idag :) Han hade inte så värst mycket päls men lika bra att börja klippa honom nu, annars blir det ett h*lvete sen. Han fick ha kvar ett litet missbildat hjärta på rumpan också, men det syntes knappt eftersom det inte är så stor skillnad :P
Sedan red jag ut med FeliciaDoris. Ponnysarna var ganska spända och det började med att London flög iväg när han såg en rosa barncykel med flagga, jag blev typ livrädd för det var bara ett par meter ifrån ett jätte stort dike. Men sedan så travade vi lite på grusvägarna och sedan galopp. London bet inte tag i bettet och blev inte onödigt stark så lät honom rulla på lite. Men sen började Doris bocka och då började London studsa, haha. Men det gick bra i alla fall. Hästarna var pigga och glada men annars gick det väl bra :P
Däremot när vi kom hem igen så såg vi att Doris hade råkat sparka London när hon bockade så han hade ett litet sår på vänster bak och ett snyggt lerhovavtryck, Doris hade också fått något litet sår från när London blockat vägen när hon skulle gå förbi... Dem gillar inte riktigt varandra x) Men jag tvättade rent såret, han var lite öm men tror att det var eftersom han precis blivit sparkad, det var väl mest blåmärke för såret var inte särskilt stort eller djupt och låg ganska bra till. Så nu är det bara att tvätta och hålla det rent så blir det bra :)


 Älsklingen <3 ignorera mina fingrar x)

Morgon

Hejhej :)
Gårkvällen tillbringades hemma hos Emma, därav blev det ingen uppdatering ^^ Vi kollade tv, spela Buzz (som vi för övrigt sööööög på) och spelade något frågespel och skrattade ganska mycket ;p

Idag ska en hel del hinnas med. Beger mig till stallet om någon timme för att vara där runt tolv, sedan ska allting fixas och jag har även tänkt klippa London, det känns som att det är ganska nödvändigt nu ;p Det verkar ändå inte som att vi slipper täcka hästarna så då är det ju lika bra att göra det nu och London blir svettig av minsta lilla :P Vi hoppas att han är lika snäll att klippa som förra året! 
 Hihi, kände mig lite sugen sådär ;) (bilden är länkad)

Dagens

Jag är så förbannad på SL -.-' Fast det är jag väl nästan alltid, haha.

Det blev tömkörning idag, tog först in London och då kom Frida så vi tänkte rida ut, men då börjar det ösregna >.< Så istället tömkörde jag i ridhuset i 20 min, bara lite kravlöst för att han skulle få springa lite. Lät honom galoppera lite också men han blir ganska stark så det blev bara lite grann, annars lyssnade han bra, särskilt på röstkommandona :) Annars var han avslappnad nästan hela tiden, spände till lite ibland men annars helt okej. Har dock märkt att han blir spändare i ridhuset än på ridbanan när man tömkör, trots att det är mer som distraherar ute ;p


Dagens planer

Hur svårt kan det vara att bestämma sig för om man ska rida ut eller tömkör? För mig är det tydligen en omöjlig fråga.
Jag har tänkt att jag ska gå lite på vädret och då ser det ut som om det ska vara finare imorgon, idag är det risk för regn, och man vill ju gärna ha fint väder när man rider ut, eller hur?
Men är det någon i stallet som vill göra mig sällskap så blir det nog uteritt, så ödet får bestämma helt enkelt ;) Det som det inte blir idag blir det imorgon, haha.

Nu ska jag svara på kommentarer och sedan äta lunch innan jag beger mig till stallet med kameran i högsta hugg!
Vad vill ni läsa om här på bloggen i fortsättningen? Kommentera :D

Hoppsugen ryttare

Vet ni hur hoppsugen jag är?!
Ni skulle bara veta! Jag är sååååå himla taggad nu, men eftersom London inte ska hoppas så mycket så får det helt enkelt vara, desto mer taggad inför tävlingen nästa helg ;) Ser dock fram emot vintern också när vi ska komma igång med den vanliga träningen igen, nu är det ju bara tävlingar eftersom det blir för mycket för London annars.
Imorgon skulle jag egentligen åkt med Angela när hon skulle tävla Lilleman på Hufvudsta men dem ska inte åka så det blir nog en lite längre stalldag och så ska jag försöka ta med mig kameran och plåta lite nya bilder ;>

Här kommer lite hoppbilder, blir taggad när jag ser dem, fina ponny <3

Effektivt intag

Tjohej :)
Kom nyss hem från stallet, vi hade intag även idag så var där en snabbis för det trots att jag har medryttare idag :) Var bara tre hästar att ta in så det gick super fort, London såg ut som ett vandrande, tjurigt och blött kardborremonster, haha.
Nu blir det en mysig filmkväll, har fortfarande ont i huvudet så orkar inte göra något -.-'

Lite nytt på rummet


 Vi har målade ju om i mitt rum för ett tag sedan, men inte förrän nu har
vi lyckats få upp lite tavlor och sådär. Så nu finns det lite hästiga bilder
på väggen och en vägg med rosetterna, och fler ska det bli ;)

Just Smile

Jag har i alla fall varit i stallet idag, vi hade intaget så var ju tvungen att hjälpa till ;)
Fixade allting till London, snackade lite med alla sköna hästmänniskor och sedan tog vi in alla hästar, dem flesta var lugna men när vi väl kom in i stallgången (som var lite blockerad av hästar som skulle få massage) så ville dem snabbt in i boxen och äta, detsamma gällde London som var jäääätte hungrig. Myste lite med honom och trasslade ur kardborrar ur svans och pannlugg och sedan var det bara att åka hem.
Det hade gått bra för Therese att rida, dem hade hållt till nere på slingan och London hade varit snäll :)


Mysponni <3

No matter what

Therese är jätte gullig och rider London idag, tack <3
Just nu håller jag på att pyssla på lite nya designer, jag har hela tre stycken på G men jag har så svårt att bestämma mig och jag gillar faktiskt den jag har nu, men den har jag haft länge så det ska bli en ny :)


Söta London-pondon <3

Jag vill vinna :)


(Bilden är länkad)

Jag vinner aldrig något men ibland hoppas man ju :)

Update

Här framför (bakom?) datorn sitter världens mest välmående människa. Inte.
Jag har lyckats igen, tredje gången gillt. Jag fick nämligen migränanfall när jag var i stallet igår, ni som har följt min blogg ett tag vet nog att jag hade två sånna tillfällen i våras, ett efter en dressyrträning och ett efter hoppträning och det var dagarna efter varandra, efter det hade jag väldigt dåligt immunförsvar ett tag, vet inte om det hänger ihop men i alla fall.

Lyckades iallafall rida lite lugnt, red Gällstarundan barbacka med Jojjo. Blev mest skritt och lite trav, typ fem meter galopp :P London lyssnade bra på halvhalterna, brydde mig inte så mycket om hur han gick förutom att han skulle lyssna.

Nu försöker jag hitta någon som kan tänka sig sticka ut och galoppera London idag för jag tror inte att jag klarar det. Vi får se om jag får napp ;)

Måste iaf till skolan om dryga timmen för vi ska redovisa på SO:n och vår gruppuppgift ligger på min data och vill inte förstöra för resten ;p

En dimmig vinterdag. Jag och London och Amanda och Orcus

Stallet (näst) nästa

Tjohej :)
Snart ska jag till naprapaten och sedan till stallet.
Vad glad jag är över att regnet som spökat här på förmiddagen har dragit bort nu! Inte precis det bästa jag vet att rida ut i ösregn, fast jag hade nog gjort det ändå :) Förhoppningsvis får jag sällskap, men kommer nog bara bli lite lugnt eftersom jag är behandlad, och så ska jag se till att tänka på det som Gun sa igår, vilket nog kommer bli bra.

Söt bild på ponnyn från i våras :)

Dressyrträning

Det var en riktigt lärorik dressyrträning för Gun idag :)
När jag red fram kändes han förstås ganska stark och tung i handen men annars helt okej, stadig i formen, red lite skänkelvikningar på diagonalen och det gick bra. Sedan började träningen och han kändes ganska spänn och ville inte riktigt ta hjälperna så Gun fick sitta upp. Hon red honom lite i skritt och trav och vi kom fram till att jag måste få honom att bli riktigt avslappnad igen, vilket han var innan sommaren. Det dumma är att från typ alla tränare jag ridit för under sommaren har jag hört "Du måste rida ihop honom, korta tyglarna och håll i" vilket gjort att det har blivit lite dragkamp, jag gillar Guns tänk mycket mer, att hästen ska vara positiv i allt arbete och att den helt själv ska söka sig till bettet och man ska använda så små hjälper som möjligt. London trivs bättre med att gå i lite lägre, avslappnad form och gå i ett lite högre tempo, tills han blir avslappnad i den högre formen också håller vi oss där nere.
Så det började jag göra när jag satt upp igen, red honom på nästan halvlånga tyglar och tänkte framåt hela tiden, då sökte han sig nedåt på en gång. Men jag höll alltid ett lätt stöd på tyglarna och gjorde hela tiden lite små halvhalter på yttertygeln, det funkade jätte bra och London blev avslappnad, lyssnade bättre och öronen var framåt nästan hela tiden. Tränade mest i traven och i skritten för det är där han är mest spänd, men efter lektionen så red jag lite självständigt i galopp också och även där blev han avslappnad nästan på en gång. Gun skrek "Bra Tove" ett par gånger även efter lektionen och sedan snackade vi lite så det var bra :)

Att tänka på:
- Rida mer framåt, se till att London är avslappnad hela tiden.
- Koppla bort hjärnan!
Det var något Gun sa ett par gånger, jag tänker lite för mycket när jag rider och då blir det lite strul ;p

Godmorgon!

Börjar skolan om en halvtimme, bussen går om tio minuter. Har skit ont i huvudet och i halsen så får se hur länge jag orkar, har förvisso bara tre lektioner (spanska, matte och no) men det är en dryg håltimme på två timmar innan sista lektionen >.< Haha, nä, nu ska vi vara positiva. Ska i vilket fall som helst rida för Gun idag, första gången sen i våras så det ska bli kul, hoppas London sköter sig, men gör jag det så gör han det ;)

Ni får en liten morgon bild på mig, jag har väldigt svårt att se seriös ut på bilder x)

Årstider...

Nu blir det kallare och mörkare för varje dag som går. Här i Stockholm har det regnat nästan hela dagen och det är sådär grått och tråkigt ute som det ofta är under hösten. Jag gillar inte riktigt dem här super varma dagarna med 30+ och stekande sol men inte häller kalla vinterdagar. Jag gillar när det är lite mittemellan men då kommer problemet när man har häst, leran i hagarna! Det tycker jag är det värsta med både höst och vår, all lera! Våra hagar är grusade runt vattenkoppen och vid grinden men det förhindrar ju inte leran helt, men det hjälper ju lite i alla fall. Det är väldigt trist när det blir mörkt tidigt på kvällarna, redan nu börjar det mörkna runt sju och det känns jätte tråkigt, man vill ju hinna rida ut även efter skolan!

Så min fråga till er läsare är;
Vad är eran favorit årstid? Sommar, vinter, vår eller höst? Varför?

V. 37

Roo gård LC

Här kommer videon från LC:n på Roo gård. London är väldigt pigg och drar på ganska mycket vilket syns tydligt, och sedan blir det världens miss från min sida i omhoppningen så det behöver ni inte kommentera :P But watch and enjoy :)


Original Video - More videos at TinyPic

Lite bilder från Uppsala

Lite bilder från Uppsala :)

Så hemska miner man kan ha när man rider!

Han är så sööööt på den här bilden <3


London med sin stoora fina rosett :)Dagens ridpass

Jag red som sagt Musse och Amanda red London :)
Mockade först till båda hästarna och sedan fikade vi allihopa innan hästarna fick komma in och bli borstade.
Vi började med att skritta bilrundan, Musse var väldigt tveksam mot det här med att gå i skogen, vad är det för konstigt? Musse har då mycket egna åsikter om det mesta. Men fick honom igenom hela rundan utan alltför många motorstopp, och sedan hoppade vi ett litet dike på vägen ut, eller ja, både hästarna gick igenom :)
Sedan blev det lite lugn trav på slingan och en kort galopp, sedan red vi hemåt igen, jag släppte ut Musse i hagen igen och Amanda fortsatte rida London på ridbanan så sedan gick jag dit och tittade :) Det gick jätte bra för dem två, och det var trots allt bara andra gången Amanda red honom och det såg jätte bra ut, det är så mycket att tänka på när man rider honom och han är inte precis lätt.

Nu ska jag svara på kommentarerna :) Fortsätta kommentera! :D


Orcus och en sur London i våras :P

:)

Haha, först nu har jag fattat att en av mina gamla klasskompisars pappa är med i Idol x) Han gick vidare också så får se hur långt han kommer ;p Han har vunnit finska melodifestivalen en gång har jag för mig men gick inte vidare från kvalet...

Nu ska vi strax äta lunch och sedan åka till stallet. Har en hel del inlägg på G så det blir nog ganska bra uppdatering dem närmaste dagarna, och allt om dagens ridpass. Eftersom jag inte kommer rida London idag så kommer jag inte rida honom förrän på tisdag så då har jag inte ridit hnm på fyra dagar så det kommer nog kännas lite konstigt :P

Kram, Tove

God morgon!

Har precis vaknat, jag gick och la mig tidigt igår för jag var jätte trött, därför blev det ingen mer uppdatering ;p
Idag är det en lite förvirrande plan, haha. Vi ska nämligen fika med dem som hade Orcus, Anna, Linda & Amanda och jag och Amanda ska rida ut lite så hon rider London och jag rider Musse-Bus :) Var så länge sedan vi träffade dem ordentligt, typ som hastigast förra helgen men då var vi på väg hemåt. Så det ska bli kul :)


Amanda och Orcus i vintras, försvinner nästan helt i snön :o

:)

Jag har tillbringat två dagar i Stockholms skärgård, på Grinda tillsammans med mina klasskompisar ;p
Vi åkte buss till Vaxholm och när vi kom fram så var Sveriges Radio där och intervjuade några i klassen, haha! Så om ni lyssnade på SR igår runt halv tio så har ni nog hört några av mina klasskompisar.
Sedan åkte vi båt, tog ungefär 30 min, och när vi kom fram fick vi promenera en bit, men väskorna fick åka fyrhjuling så vi slapp åtminstone bära på dem! Vid tolv hade vi lite små lektioner, inget speciellt egentligen. Sedan var det mest bara fri tid hela dagen men sen på kvällen fick vi god tacopaj till middag och sen hade vi lite tävlingar och fikade m.m.

Vi somnade väl runt ett kanske? Jag var typ helt död, men tydligen så hade Elin och Emma lyckats bli utelåsta också men inte varit tillräckligt smarta för att ringa varken mig eller Sofia som hade ljudet på på våra mobiler. Så dem hade sovit i ett annat rum, haha, och stormade in klockan åtta och väckte oss, då hade dem fått tag på nycklar :P
Vi hade tipsrunda, som mitt lag vann :D och sedan åkte vi hem med båten som gick tjugo i tre ;)

Dåliga mobilbilder ;P

Hemma igen!

Nu är jag hemma igen efter två dagar i Stockholms skärgård. Bara lite trött nu ;)
Har varit kul men man blir ganska trött av att vara ute och röra på sig hela dagarna. Jag ska packa upp lite och fixa och sedan ska jag skriva mer om vad vi gjort.

Kram, Tove

Dagens ridpass

Red dressyr på ridbanan.

I både skritt och trav var London avslappnad och fin, gick att reglera formen bra. Red lite övergångar, lite volter och flyttade honom lite. Ganska lugnt men red ändå igenom honom. I galoppen var han också fin, lite tung i handen men var lätt att få ihop. Jobbade bra :)

Imorgon måste jag upp tidigt för vi ska ut till skärgården med klassen och sova där till lördag. Så det blir nog ingen uppdatering, eventuellt lite mobilblogg men vi får se :)

Kram, Tove

Frågor


Har du en fråga eller undrar något om bloggen, om mig eller hästarna, eller kanske något helt annat, så är det bara att slänga iväg en kommentar och det passar väldigt bra att göra det i detta inlägg då jag gärna samlar på frågorna i ett och samma, svarar förstås på frågorna i andra inlägg också :)
Ha en fortsatt bra dag!

Dagens ridpass

Som framskrittning red vi bilrundan tillsammans med Felicia och Doris. London tittade inte alltid vart han satte ned fossingarna så snubblade lite, men för det mesta fokuserad.
Sedan red vi på slingan i alla gångarter, jobbade honom först i skritt och sedan i trav och han kändes mjuk och arbetsvillig, blev lite tung i handen men med lite övergångar och halter blev det bättre. Sedan blev det galopp, lätt honom först sträcka på sig lite men utan att han skulle sticka iväg, sedan började jag rida ihop honom och han jobbade bra, lite tung i handen men gjorde även där en del övergångar och försökte få honom att lyssna mer på min röst, vilket jag tyckte gick bra och han saktade av nästan på en gång när jag kramade i tyglarna.
Om man bortser från att London var lite för stark så tycker jag att det gick väldigt bra idag, han var fin :)

Målet med alla ridpass nu framöver kommer vara att få honom lättare på handen så kommer jobba mycket med övergångar och att få honom lydig :)

V. 36

Liten ändring :)

Nu har det blivit en liten ändring i designen, har bytt ut bilderna i headern lite grand, ville ha lite nyare bilder och så :)
Innan:                           Nu:
 
Klickbara förstås :)

SvarHaha, du som skrivit det här har nog inte läst min blogg särskilt länge ;p London är ganska speciell för i normala fall så hoppar han väldigt stort vilket jag med tiden har vant mig vid, där kommer anledningen till att det kändes som om han klev över. I början när jag hade honom kunde han hoppa upp till tre meter ifrån ett hinder som låg på 50 cm men nu taxerar han mycket bättre, däremot så hoppar han ofta större och högre än han behöver. Så jag kallar det inte att överdriva när han inte alls tog i lika mycket som han brukar, och sedan måste jag faktiskt säga att en del av hindrena såg ganska små ut, dock tyckte jag inte att dem såg så små ut utan det var sätter London hoppade på.
Förklaring nog?
(Ni kan se på ett ungefär hur han brukar hoppa på hinder nr 6 i videon från andra klassen, på dem andra hoppar han ganska litet och tar inte i riktigt, det är det jag menar.)

Kram, Tove

Dagens

Idag blev det lite lugn tömkörning nere på fältet :)
Skritt och lite lugn trav, mycket halter för att få honom lydig och så ville jag att han skulle lyssna på min röst. Han jobbade på jätte bra på ängen men när han gick rakt fram på grusstigen så förstod han nog inte riktigt vad jag ville att han skulle göra, det är mycket lättare för honom på volt, då blir det ungefär som när man longerar.
London verkar för övrigt trivas väldigt bra med tömkörningen, han jobbar jätte fint för det mesta, kan bli lite spänd men annars riktigt fin. Ska nog prova galopp lite mer seriöst nästa gång det blir tömkörning men han kan få för sig att sticka lite när man tömkör så har inte riktigt vågat ännu, vill att han ska lyssna bra och förstå i skritt och trav först :)

Kram, Tove

Snygg bild på mig från terrängträningen i Botkyrka, jag plockar gräs till London x)

Uppsala PK lokal hoppning

LD: 80 cm

Hindrena kändes löjligt låga, det var max ett hinder som var maxat så London klev över dem flesta, kändes som det iaf ;p Men annars var han jätte duktig, blev lite stark men gick bra, så det blev en nolla :)

0 fel - Clear round - 52,50 (näst bästa tiden, bästa hade 52,20 ;p)

LC: 90 cm

London var lite trött, det var jag också. Både banorna var med mycket långa galoppsträckor och han kändes lite trött, han hafe bra tempo i galoppen, hoppade typ stillastående på tvåan och rev fyran som var ett vågplank, men hinder 6 & 7 tog han i lite mer och det kändes bättre :) Första gången vi hoppat vattenmatta ute på tävling nu också, helt problemfritt :)
Pappa filmade så video här nedanför.

4 fel - en rivning - 46,21


Original Video - More videos at TinyPic

Dagens ridpass

Kom precis ut ur duschen :)

London verkade vara på lite mys humör idag för han tyckte det var väldigt skönt att bli borstad och pysslad med, extra skönt var det när jag drog bort kardborrarna som fastnat i svansen.
Red på slingan och idag provade vi eggbettet, jag köpte ett tvådelat, och idag funkade faktiskt bromsen! Tror inte precis att det var bettets förtjänst men iaf ;p Han kändes bara pyttelite giraffig idag, men galoppen är ju som den är just nu, var faktiskt väldigt arbetsvillig i traven och var hyfsat lätt att få ihop och korta, och i galoppen sprang han åtminstone inte iväg och jobbade helt okej, däremot funkade inte vänstersidan riktigt så red igenom honom lite på ängen och sedan skrittade vi av runt sommarhagen. Efteråt fick han gå ut i hagen igen med polarna ;)
Jag smörjde allt inför morgondagen, sadel, träns, magplatta (måste komma ihåg att hämta den i torkrummet bara x), ridstövlarna och gjort rent bettet och packat ihop det mesta :)

Kram, Tove


Dålig kvalite men söt pålleh <3

Godmorgon

God morgon :)
Vaknade nyss, ska till stallet om någon timme ^^
Ska svara på lite kommentarer och äta innan bara :)Martina om Hästledig:

Han var jättearg vid utsläppet imorse, haha. Han var helt stört otålig, ville inte stå inne en sekund längre än nödvändigt! Han har vant sig vid att vara vildhäst på sommaren ;D

Svar: Det förvånar mig inte, han är stööörd, helt och hållet ;)

Hästledig

Hejhej!
Idag är det ännu en hästledig dag, jag ska åka till Kista och vara lite social istället ;)
London vilar, och mamma är snäll och fixar allt.
Skolan idag var väl helt okej, ganska lugnt. Men sista lektionen är två timmar bild
så man blir väldigt sprallig, haha!

Kram, Tove

Svar
Tack så mycket :) Jag har Photoshop Elements 5.0 och det är där
jag gör allt till bloggen.

Dagens ridpass

Vilken skillnad det var att rida med graman! Han blev inte det minsta stark, stadig i formen i alla övergångar och sprang inte iväg alls mycket, bara i galoppombytena. Följsam och avslappnad också. Red bara halva passet med gramanen och tog sedan av den och då blev han förstås tung i handen och stark igen, drog bara upp huvudet när jag försökte sakta av och sådär så bråkade lite. Men i skritten var han åtminstone inte alls "giraffig" - Hallelujah! Men kommer bli minst ett ordentligt dressyrpass med graman i veckan och ett tömkörningspass och med tiden blir han förhoppningsvis lika mjuk i handen som han alltid varit, känns lite synd att det försvunnit och han bara blivit pigg och stark, men det ska vi få tillbaka!

//Tove


Förra året :)

Vill ha -> Hööks

Det här är alltså saker jag vill ha från Hööks, när det gäller tränsen så vill jag
bara ha det ena och stigbyglarna så vill jag ha dem i plast i vinter så att man
inte fryser riktigt lika mycket om tårna :P

Ni läsare har blivit lite dåliga på att kommentera, så sätt fart och gör det! :D

Resten av veckan

Imorgon blir det lite dressyr på ridbanan, sen ska han nog få sträcka ut lite nere på slingan.
Ska köpa både ett eggbett och graman imorgon så får se om jag provar att rida honom med det, om jag har gramanen blir det väl max 5 min i skritt och trav, sedan kommer jag nog utöka lite under nästa vecka.
Anledningen till att jag vill prova eggbett är att London kräver väldigt mycket stöd i munnen och när det gäller det så har jag hört att eggbett är bra eftersom dem har fasta ringar och ligger stadigare i munnen, blir ett delat då han är van vid det.
Graman vill jag prova då han behöver bli lite stadigare i formen, särskilt i övergångarna, och min nacke är lite av ett hinder till och från så jag hoppas att det ska hjälpa :)

Fredag: Vila

Lördag: Lite lätt nere på slingan, ev lite på utebanan också.

Söndag: Tävling :D Hoppar LD-LC i Uppsala :)

Dagens ridpass

Hade både pessoa och martingal idag, för min nackes skull, men martingalen verkade bara störa honom.
Red på andra sidan vägen, skritt och trav bort till ängarna och i traven gick han fint i form, blev dock spänd i övergångarna men annars avslappnad. Väl borta vid ängarna så lät jag honom först sträcka ut lite på stigen och jobbade honom sedan. Han var betydligt lugnare än innan men ganska tung i handen, men arbetade gjorde han i alla fall. Gjorde lite övergångar och han blev lite lättare i handen då. Lite av alla gångarter på hemvägen och lång avskrittning, sen fick han gå ut i hagen igen :)

Glöm inte bort bloggtävlingen! :)

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0