Snäll ponny

Idag reds London alltså för Gun med Emelie på ryggen, skrittade både fram och av ute.
London skötte sig bra och var som vanligt väldigt snäll, det var varmt men han tyckte det var kul att springa på i vårt växthusvarma ridhus.
Efteråt duschade jag av London och betade honom 15 minuter, blev inte längre då han var väldigt irriterad på alla insekter så han fick komma in och äta istället.
Emelie och London

Udda

Nu är jag hemma igen, från ett läkarbesök som inte kan kallas annat än udda.
Jag har fått med mig ett antal mediciner hem som jag ska äta i två månader så får vi se om det blir någon skillnad. En av dem som är i pulverform och ska blandas i mat/vatten smakar verkligen på pricken som lusern! Eller gräs om man vill säga så.
Om dryga timmen ska jag bege mig till stallet och hjälpa Emelie som ska rida London samt titta på när hon rider förstås, ska bli spännande att se :)

God morgon!

Idag har jag lite sovmorgon, jag ska inte till skolan idag då jag ska till en läkare ute på Ekerö under förmiddagen.
Sedan ska jag åka till stallet ikväll, en tjej i stallet ska rida för GunLondon. Hon har en fjording som är ganska seg så hon ville prova att rida någon annan häst och London är ju snäll. Själv ska jag eventuellt rida hennes häst vilket jag gjort ganska mycket tidigare år.
Jag ska försöka hålla igång uppdateringen ordentligt nu men våran stationära dator har blivit helkonstig! Först hade vi ju virus och nu går det inte att öppna internetläsare på vissa av användarna. Min funkar än så länge ;p Jag har förstås vår minilaptop men det blir inte lika rolig uppdatering från den...
Ha en bra dag!

Dressyrprogram

Nu är jag i full gång att träna på dressyrprogram med London! Nästa måndag ska vi som sagt rida en träningstävling som går i LC:1 och sedan, 2 juli, är det dags för fälttävlansdebuten då Debutantprogrammet från 1997 ska ridas.
LC:1 kan jag redan, har ridit det på min foderponny ett par gånger och varit med när kompisar tävlat det så det sitter någorlunda. Det andra kan jag inte alls, men jag vill koncentrera mig på ett program i taget!
För att lära mig programmen brukar jag skriva ut de från internet, på Stallbacken finns det jätte bra bilder där man ser alla rörelser, men självklart går det att skriva ut från Ridsportförbundet också.
Jag börjar alltid med att kolla igenom programmen, läsa vad som bedöms och rita upp en bana på ett papper och rita hur jag ska rida ett par gånger tills jag kan det någorlunda, sedan brukar jag förstås rida det. Det är perfekt att skritta igenom programmet som framridning och då vet man i alla fall vilka vägar som ska ridas, sen bör man förstås rida igenom hela precis som det ska vara också :)
Hur brukar ni träna in program?

Turkost

Igår skickade vi iväg en beställning till Cheval ridsport så nu har jag en turkos outfit jag tänkt använda i terrängen!
Det jag beställde var ett turkost scapa schabrak och två par turkosa Proffesional Choice boots. Kommer nog bli jätte snyggt på London!
Såhär kommer vi alltså se ut. Vad tror ni?
Det var faktiskt riktigt roligt att klippa ihop den här outfiten,
kanske ska lägga in lite fler i fortsättningen? :D

Dagens ridning

Har haft rätt fullt upp även idag, och vår stationära dator har fått virus så har inte haft tillgång till den.
Idag satt jag på hästryggen igen vilket var trevligt!
London och jag höll till på ridbanan och red lätt dressyr i skritt och trav. London kändes trevlig men jag krävde inte så mycket av honom eftersom det var första ridpasset efter behandlingen. Han klev på bra i alla fall, kändes lite småseg men det brukar han göra ibland efteråt.
Jag red lite delar av LC:1 som ska ridas nästa måndag och det fungerade bra :) Det är galopprogrammet som kommer bli svårast tror jag eftersom det är så kort. Sen gillar jag inte riktigt serpentinbågarna eftersom man ska sakta av till skritt på medellinjen och skritt några steg, det stör flytet lite tycker jag.
Efteråt fick London beta en stund :)
Mobilbilder från idag.

Lite bilder

Fullt upp

Idag har jag minst sagt haft fullt upp!
Så fort jag vaknade fick jag slänga i mig frukost innan vi skulle åka till Ica Maxi och lämna grejer till loppisen. Och vet ni vad Ica Maxi hade gjort? De hade skänkt en sprillans ny cykel och snowboard, hur snällt var inte det?!
Sedan åkte vi till stallet en snabbis, satte på London täcke eftersom det var ganska kallt och han inte får frysa såhär efter behandlingen. Efter det åkte vi till mormor där vi planterade blommor och åt lunch innan vi åkte tillbaka till Ica Maxi för att denna gången stå och sälja.
Jag fyndade två 1000-bitars pussel och ett kamerastativ för 30 kronor, har tänkt köpa ett stativ så det blev ett riktigt fynd :)
Sedan åkte vi till stallet och jag mockade och gjorde iordning mat och vatten till London och Tage medan pappa promenerade och betade med London.
Nu ska jag ta det lugnt och ha filmkväll när vi ätit middag!
Ha det bäst!

Roadtrip

Hallihallå i Lingonskogen!
Jag vågade sätta mig bakom Jennifer på moppen så den åkte vi lite fram och tillbaka på, först hem till henne där vi tittade på första HP-filmen. Hon har inte sätt den enda! Hon tyckte iaf att den var bra.
Sedan hem till mig och så åt vi middag, och efter det fick vi för oss att vi skulle åka till stallet på moppen som blivit lite smådöd men vi kom fram, trots att det vissa bitar gått i 10km/h. Där mutade vi London med lite äpple och kollade runt lite innan vi for hem och påvägen stannade på donken för en glass :)
Nu ska jag slappa, imorgon blir det stallet på förmiddagen och sedan ska vi ha loppis med klassen. Haha.

Kiropraktorbehandling

Nu är jag hemma från stallet och har hunnit slänga i mig lite mat.
London var, som jag gissat, låst och sne i korset/bäckenet så Karolina knäckte till honom ordentligt där vilket han inte riktigt gillade, men när det var klar var han riktigt nöjd. Det är antagligen anledningen, så nu är det borta :) Promenerade 40 minuter med honom idag och imorgon ska jag göra detsamma, på fredag ska han skritt och travjobbas och sedan ridas som vanligt :)
Däremot får inte jag rida... Mamma pratade med vårdcentralen idag och det med svanskotan kan ha något med ridningen att göra så nu ska jag ta det lite lugnt. Hej ridabstinens!
Kvällen ska tillbringas med Jennifer, får se vad vi hittar på. Hon säger att hon ska komma och hämta mig med sin moppe men jag vet inte om jag vågar åka med, haha!

Lyckat!

Nu är jag äntligen hemma! Vi fick jaga runt efter två hästar i 40 minuter, de ville inte komma in...
Det gick riktigt bra att rida för Gun idag! Red på det raka bettet, förstås, och han gick som en klocka. I uppvärmningen tänkte jag att jag ska prova att rida i så kort trav som möjligt och herregud vad han trampade! Kanske kan lära honom piaff ;)
Under träningen blev det mycket övergångar, förvänd galopp på volt, skänkelvikning på diagonalen med mera och det vi jobbade med var att finslipa formen ytterliggare, han gick jätte bra och jag red bra så det var bara att slipa lite på vissa saker. Till exempel så vill vi få honom mer upp och framåt i en ännu ärligare form och det gick jätte bra. Jobbade också med att få honom mer fjädrande i nacken och ännu lättare i handen vilket han var. Vi slutade nog i rätt tid för han började bli lite slapp i bakbenen herren ;)

Varför jag varit borta...

Hej på er!
Jag vet att uppdateringen har varit urusel, jag har helt enkelt varit ur fokus den här veckan, fullständigt, oregelbunden sömn, huvudvärk, magont osv, nu är allting klart i skolan och jag har mer tid över till annat vilket är skönt.
I söndags var jag och tävlade, och London var definitivt inte sig själv, han kändes tittig och kickade och tvärnitade och höll på i galoppen, så brukar han aldrig göra.
Under tävlingsdagen fick jag också väldigt ont i min svanskota, vet inte hur eller när, vilket jag fortfarande har så jag har bara ridit en gång sedan i söndags, i tisdags då jag red ut 30 min utan krav på hacket, gick förstås bra :) Sedan har Elin ridit.
Idag ska jag rida dressyr för Gun och imorgon var det tänkt att jag skulle åka till Överby men vår kiropraktor Karolina kunde komma imorgon och jag vill gärna ha London kollad, han har som sagt varit så konstig senaste tiden. Han känns slapp i galoppen och skjuter inte på som han brukar, springer och studsar och tvärnitar och snubblar och så vidare. Hoppas verkligen att Karolina hittar någonting som går att få bort!
Annars rullar livet på, har fått flertalet oväntade MVG:n i skolan vilket jag är mycket nöjd med, känns bra! Och flera lovord från min spanska lärare som sagt "om inte du går ut med MVG så kommer det förvåna mig", snällt :)

Nu blev det långt men jag måste helt enkelt förklara mig för er underbara läsare.
Har faktiskt en hel del fina bilder från söndagen i alla fall som ni ska få sedan.
Kram, Tove

Veckans failbild

Haha, jag klappade honom och han blev tokig.

Hästen jag lärde mig rida på

Saknar dig <3

Flowers

Hade lite tråkigt under picknicken igår :p

Vila och picknick

Idag fick London vila, betade honom istället i 45 minuter och innan dess fixade jag allting till både honom och Tage :)
Nu på kvällen har min lillebror klasspicknick här utanför huset så dt måste jag väl delta på, vara lite social och sådär ;)
Ha en bra fredagkväll!

Ridgarderob

Jag skulle gärna uppdatera min egen ridgarderob lite, här kommer några saker jag gärna skulle vilja ha...
Bilder och priser är från Filippas Ridsport.


Kingsland träningsjacka. 999:-

Piké från Kingland. 549:-

Piké från Pikeur. 549:-

Helskodda jeansridbyxor från Gersemi. 1000:-

19/5

Idag tog jag och London en genomkörare på ridbanan, på det tredelade.
Snacka om att han kan vara som helt olika hästar när jag byter bett. Idag var han rent utsagt jobbig! Tung i handen, springig och allmänt stressad. Så jag blev riktigt förbannad då han antingen sprang jätte fort eller studsade fram i galoppen, men då skärpte han sig faktiskt! Så det blev mycket basic, i slutet var han åtminstone riktigt fin i skritten, traven och galoppen var helt okej, men men, med motgångar kommer framgångar ;)
Sedan hade vi intaget, ingen häst ville gå in, haha! Det känns lite motigt att ta in hästarna när det är så fint väder... Men snart är det sommarbet :D

Minnesbilder

Saknar vår tid tillsammans <3




Andra sidan vägen idag

Idag red jag ut på andra sidan vägen, endast på grusvägen och lite i skogen.
Det var härligt att sitta på hästryggen vilket jag inte gjort sedan i lördags. Jag red på det raka bettet vilket jag nog inte ska göra någon mer gång när jag rider ut, han började backa av på ditvägen och på hemvägen fick han panik när jag tog honom i munnen, annars kändes han bra, lyssnade någorlunda i alla fall :)
Tog en sväng i skogen på slutet för att han skulle få pusta lite då det blev mycket galopp och då fick London syn på en 60cm hög stock som han laddade järnet mot och tog ett stort språng över, tokponny ;p
Han ska alltid hoppa så långt också ;)

Lamicell Master

Produktbeskrivning: Ny prisvärd hjälm från Lamicell. Ytterskal i carbon och med svart ventilation och reflekterande liners. Ställbar i nacken. 3D mesch fodret kan tas ur och tvättas.
Godkänd och designad enligt EN 1384, vikt ca 400 gram.
Enligt mig är detta nog den skönaste hjälmen jag provat, den är lätt och just den funktionen att den är ställbar i nacken är ett stort plus då mina hjälmar oftast brukar "guppa runt" på huvudet, denna sitter hela tiden stadigt.
Den är dessutom prisvärd, jag betalade 998:- för den vilket jag tycker är överkomligt.
Någon av er som provat den? Vad tycker ni?

Debuter

Hallå!
Nu har jag planerat in både dressyr och fälttävlans debut. Nervigt...
Först och främst planerar jag att åka och träna terräng 2 juni, får se var exakt det blir, beror på vilka tränare som har på vilka ställen ;) På måndagen därefter ska vi till Järfälla och rida en träningstävling i dressyr, jag är taggad :D Ska dock rida en LC:1 och det programmet är inte riktigt till vår fördel eftersom det är mycket avbrott och galoppprogrammet är väldigt kort, men vi ska träna och göra det bästa av situationen.
Och som flera säkert vet så är fälttävlansdebut planerad till 2 juli då vi åker till Baståsen.
Roligt tycker jag :D

Nya skor!

Även idag, precis som igår, har jag medryttare men det hindrade mig inte från att åka till stallet imorse. Hovslagaren kom på morgonen så jag åkte dit för att se så att allt gick bra. London skötte sig bra men var riktigt otålig, han ville ut!
Släppte ut honom efteråt och han lunkade iväg till kompisarna. Det var härligt att hälsa på sötponnyn lite grann :)

Vattenkopp för katter?

Det verkar inte som att hästarna är de enda som har nytta av de automatiska vattenkopparna som finns i hagarna...
Visst ser hon lite skyldig ut lilla Sasha?

Tömkörningsbilder

Foto: Amanda Pellnäs
Väldigt seriöst!

Fina priser

Kan ju alltid hoppas att jag vinner...
(Bilderna är länkade)

Nytt nummer!

Fann ett nytt nummer av Equipage i brevlådan när jag kom hem, trevligt med lite hästig läsning :)
Prenumerar ni på någon hästtidning?
Webbkamera bild.

Råttorna

Eftersom det var så varmt i förra veckan tog vi ut råttorna en stund, men de vågade knappt gå ut ur sin kartong...
Visst blir de rätt söta på bild ändå?
Och vad jag förstått så tycker alla att svansarna är det äckliga, inte själva råttorna, hehe!

Vad är stallet utan dess katter?

Söta lilla Sasha, Granas råttjägare :)

Bloglovin'

Ni vet väl att ni kan följa mig och London på Bloglovin?
Om ni inte redan gör det: lägg till oss nu!
bloglovin

Tömkörning!

Det blev tömkörning idag, 30 minuter på ridbanan.
Början och slutet gick dåligt men mitten gick bra, haha. Märks att jag inte tömkört på länge, då blir London lite bråkig och testar mig, vilket han inte gör när jag sitter på.
I mitten gick han i alla fall jätte fint, hade kunnat ta lite längre kliv men han blir lite osäker när han inte har någon på ryggen, just därför är tömkörningen väldigt bra för honom. Sedan mot slutet så började han slängtrava när jag ville att han skulle galoppera, tvärnitade, kastade med huvudet och höll på. Avslutade i alla fall ganska bra, han var bara något spänd då.
Amanda var jätte gullig och fotade så bilder kan ni räkna med även från idag :)

Gällstaängen

En jätte härlig äng, super stor så man kan galoppera runt hur länge som helst, även perfekt att dressyrjobba på. Den är insynsskyddad då det är skog runtom vilket jag tycker är jätte bra :)

Regn och rusk

Visst var det en spännande final i Eurovision igår?
Sverige ledde genom nästan halva röstandet och sedan gick Azerbadjan om och tog ledningen med riktigt god marginal, och sista röstlandet gjorde så att Italien gick om Sverige, tyvärr. Men en tredjeplats är inte särskilt dåligt!
Över till det bloggen är till för: Hästeriet.
Idag är det riktigt uselt väder här i Stockholm, grått, trist och regn. Precis så man inte vill ha det.
Jag har varit sugen på att rida ut idag men nu känns det inte alls lika roligt, trots att jag red dressyr igår fick han faktiskt komma ut och galoppera ordentligt, kanske ska tömköra i ridhuset? Var ett tag sedan vi höll till där...
Vi får se vad som händer, ni lär få veta det förr eller senare.
Kan inte vädret vara såhär idag också? Alldeles lagom.

Del ett

Alla kommentarer är välkomna :)
Har ni någon favorit av dessa?

Kvällsfodring och Eurovision

Nu har jag precis kommit hem från andra turen till stallet, vi hade uttaget imorse och nu hade vi kvällsfodringen som är klockan nio.
Det var länge sedan vi hade kvällsfodring, vi har mest uttag och intag eftersom vi tar extra, men det gick jätte bra och snabbt. Pappa och jag var även ute och plockade lite gräs, c.a 1,5 kg, till lilla London :)
Nu ska jag tillbringa resten av kvällen framför tvn, tittandes på Eurovision, man måste ju kolla på det, eller hur?

Gula lindor...

Såhär såg Londons tidigare så rena lindor ut efter ett
pass på ängen, inte lite gula inte...

14/5

Idag red jag lätt dressyr på Gällstaängen, London kändes lyhörd och mjuk.
Idag satte jag inte upp några höga krav då han ibland behöver få lite tid på sig att ta in saker, han har ju fått lite panik när jag ridit dressyr de senaste veckorna när jag satt mer krav på honom.
Jag red lite volter, förvänd galopp, byten och så bytte jag varv mycket precis som i onsdags, just för att få honom avslappnad vilket han var. Han blev bitvis lite väl lång och låg men samtidigt är det bra att han vågar slappna av så mycket nu, innan har han bara sprungit med huvudet rakt upp på ängar och varit allmänt stressad.
Som utlovat fotade mamma nästan tusen bilder (!) och de ska ni förstås få se, det blev en hel del riktigt fina men det kommer nog ta ett tag att hitta dem...
Otålig London innan ridpasset

Dagens outfit

Jag:
Hjälm: Lami-Cell
Piké: Lånad av lillebror
Ridbyxor & stövlar: Hööks
London:
Träns: Gekås
Sadel: Pfiff Amaretto
Schabrak: Schockemöhle
Lindor: Schockemöhle

Hästisar

Regn...

Hallåhallå!
Jag har precis varit ute och sprungit i regnet med pappa, det var faktiskt härligt med svalkande regn omkring sig :) Idag sprang vi en runda i skogen, tycker det är mycket roligare att springa i skogen eftersom man hela tiden har något att hålla fokus på.
Hoppas i alla fall att vädret spricker upp till imorgon så det kan bli några halvtrevliga bilder ;)
Ha det bäst!

En liten Space

Fick riktigt söta bilder på en d-ponny i stallet i lördags, Space heter hon och är ett riktigt litet energiknippe!

Varför finns rubriker...?

Idag fick London en välförtjänt vila, han har gått så bra de senaste dagarna :) Istället fick han vara ute och äta gräs dryga timmen.
Jennifer följde med till stallet idag så hon hjälpte till lite med intaget som vi även hade, men det gick snabbt!
Det ser inte ut att bli så fint väder på lördag, men jag hoppas att det spricker upp och bjuds på sol, lite bilder ska det väl bli i vilket fall som helst.

Hallå?

Om man ska gå till Aberdeen i Skottland från Stockholm så vill maps i min mobil att man ska gå till tyskland och SEN åka tillbaka till Göteborg... Skumt? Ja. Varför inte gå raka vägen till Göteborg? Det måste ju vara lättare, eller? I alla fall så kan maps vara väldigt underhållande när man har tråkigt ;)

Slingan

Många har frågat, vad/var är slingan?
Slingan är som en bana (slinga) nedanför vinterhagarna på Grana, det är ett 2 km långt grusat spår som går runt två ängar med en stig i mitten. Slingan är perfekt att konditionsträna på men det går inte riktigt att galoppera på ordentligt då längsta raksträckan kanske är 200 m (?). Det finns även en liten backe (läs sluttning) som London tycker om att galoppera snabbt uppför :)
På den ena ängen finns det även lite småstockar som London älskar att skutta över! Finns även ett litet stenhinder.

11/5

Idag red jag på Gällstaängen tillsammans med Klara :)
Både dressyrjobbade och busade, London jobbade på bra hela passet och jag lät honom galoppera runt lite på halvlånga tyglar vilket han verkade tycka var skönt, men han lyssna ändå bra.
Jag bytte varv ofta för att få honom avslappnad i 'bytet' och det tyckte jag gick bra, red även igenom programmet en gång vilket kändes bra. Lite svårt att rida ett ordentligt program på en äng när man inte riktigt vet var banan går någonstans :p
Har även bestämt att vår lilla photoshoot på lördag kommer äga rum på Gällstaängen, det kommer bli riktigt fina bilder :)

Jämförelse

Här kommer några halvdåliga exteriörbilder på London bara för att jämföra :)
Maj 09
Maj 11
Jag tycker att han musklats väldigt mycket under den tiden jag haft honom,
främst halsen, han hade väldigt mycker underhals i början men halsen har
blivit mycket jämnare och snyggare :)
Han har också lagt på sig runt magen vilket han behövde då han var rätt
smal när han kom, eftersom han inte blev riden så mycket. Ryggen
har också musklats bra, han har ju fortfarande sin markera manke
men han är mycket skönare att rida barbacka på :)

10/5

Det gick bra på träningen idag, vi höll till på utebanan för en gångs skull :)
Jag fick rida igenom programmet som det första vi gjorde, det gick faktiskt ganska bra, hade bara skrittat och travat lite som uppvärmning innan.
London hade det raka bettet idag och på det backar han av lite så i början lyckades jag göra halt när jag skulle sakta av till skritt, jag måste tänka på att rida mer framåt eftersom han lyssnar mycket bättre.
Annars var han trevlig i formen hela tiden, jag måste jobba med att ha honom mer raktställd i galoppen på långsidorna vilket vi även övade på.
Red mycket övergångar trav-skritt-trav för att få igång honom i skritten.
Han var trevlig hela träningen, lätt i handen och lyssnade bra, och som avslut travade jag honom ett varv på slingan och där kändes han jätte cool!
I helgen ska jag försöka få lite bilder både på utebanan och slingan, hoppas mamma eller pappa kan fota om ingen annan kan.

Träning!

Idag ska jag träna dressyr för Gun, vilket jag gör varannan tisdag.

Gun och jag har bestämt att jag redan nu ska börja träna på Debutant programmet så att det sitter och därmed är det nerstoppat i min väska och ska med ner till ridhuset.
Det är ett ganska lätt program med endast tjugometersvolter vilket jag tycker är bra, jag tycker att det är lite svårt att få till perfekta 15m volter. Det som är lite udda i det här programmet är att i slutet är det ett varv på mittvolten i trav med lättridning och så ska man länga ut tyglarna så hästen får sträcka ut halsen lite, har aldrig sett det i något tidigare program.

Jag ska även höra med Gun om jag kanske kan komma till Överby där hon jobbar någon gång med London och träna, skulle verkligen behöva rida ordentlig dressyr någon annanstans än hemma :)

Dressyyyyr

Ruby

Fotade när Sara tömkörde sitt fullblod Ruby :)

Ny kategori!

Nu har jag äntligen startat kategorin som jag lovat er sedan i höstas, nämligen den om alla ridvägar runt och omkring Grana! Ni blir säkert helt förvirrade när jag skriver att jag rider exempelvis gokartrundan så nu kommer alla dessa rundor få ett eget inlägg där de beskrivs med text och bilder :)

Varmt!

Det är riktigt varmt ute idag, 22 grader och strålande sol, hur härligt är inte det?
Jag har en ganska lugn eftermiddag framför mig då Elin tar hand om London idag, jag ska först och främst äta lite mellanmål och sedan, om min lillebror kommer hem snart, ska vi ta ut råttorna i solen. Sedan ska jag ut och springa med pappa någon gång under kvällen :)

Londons knä

London har ett konstigt vänster knä, det är liksom "dubbelt".
Såhär såg det ut när jag köpte honom och flera veterinärer
har kollat på det och sagt att det inte är någon fara, han
markerar ingenting och det är antagligen gammalt,
kanske har han gjort något när han var ung och vild,
vem vet ;)
Har ni sett något liknande tidigare?
Det har hänt flera gånger att stallkompisar ringt och sagt
"London har ett svullet knä, du måste komma hit", men det
är ju bra att de är uppmärksamma :)

8/5

Red ut tillsammans med Sanna och Bart idag, London fick gå på hacket.
Vi red gokartrundan så det blev mest skritt, en del trav och lite galopp. Galopperade en raksträcka på bortvägen och sedan en på hemvägen, London verkade lite trött först men kom sedan igång och tyckte att det var kalas att komma ut :) Han höll sig på marken hela tiden vilket var bra också.
Smorde hans hovar efteråt, de var väldigt torra. Stod även ute och borstade både innan och efter, jätte härligt väder är det ute nu !
London efter ridpasset

Gräs gör bilderna gladare

Uteritt idag

Om knappa två timmar ska jag gå till bussen och ta mig till stallet, idag ska jag rida ut med en medryttare och visa henne andra sidan vägen :) Hoppas att London sköter sig men hon rider en av hans hagkompisar så det lär gå bra! (Nu finns det massor av inlägg med bilder i utkastet!)
Såhär såg mina benskydd och gjorden ut igår, ridstövlarna var inte så skitiga :p

Porträttbilder

Det blev inga kompisar idag, vi åkte till Uppsala och tittade på våra kusiners
hus som håller på att byggas just nu, det var jätte fint! Ska bli väldigt
intressant att se hur det kommer se ut när det är klart.
Sedan åt vi ute på en restaurang nere vid vattnet, jätte mysigt :)
Jag känner mig sliten efter lång skolvecka och tidig morgon så nu ska jag
bara ta det lugnt, slänger upp 3 porträttbilder på finaste!
Vilken föredrar ni?

Terrängträning Enköping 5 maj

Ett litet urval av alla bilder :)

Stallmorgon

Hallå!
Är nu hemkomen efter en lång morgon/förmiddag i stallet, men det var bara trevligt!
Alla hästarna fick gå ut nakna och det tyckte de var jätte härligt, när alla var ute gick London och jag en liten sväng ute, hade med mig kameran i högsta hugg och fick en hel del fina bilder som ni kommer få senare.
Promenerade och betade honom 1h, han fick äta nytt och fräscht gräs medan jag sprang runt och fotade både honom och de andra hästarna, tur att han är så snäll!
Sedan fick han gå ut till kompisarna och jag fotade Ruby på ridbanan, fixade Londons saker och sedan tvättade jag mina ridstövlar, hoppgjorden och hoppskydden som var riktigt skitiga sen träningen i torsdags, samt tre par benskydd till så nu är allt rent och fint :)
Nu ska jag gå ut en sväng och sedan ska jag ladda upp resten av bilderna från träningen och började förereda alla dagens bilder som ska uppdelas i ett par inlägg :)
Alla benskydd på tork i solen :)

Helgen

Den här helgen är det massa planerat! Ikväll ska jag bara ta det lugnt, har varit mycket tidiga morgnar den här veckan och imorgon ska jag upp minst lika tidigt...
Imorgon börjas det redan klockan sex, ska vara i stallet sju för att släppa ut hästarna och därefter tänkte jag ta en långpromenad med London och låta honom beta ordentligt :) Sedan ska jag se till att ta mig i kragen och inte bara ta med kameran (det brukar jag alltid göra) utan faktiskt fota :p
På lördag kväll ska jag försöka hinna träffa några kompisar.
Söndag blir det uteritt med några tjejer i stallet och sedan pluggande.
Det blir ändå en rolig helg, jag tycker om att ha något att göra hela tiden :)
En av mina favoriter från gårdagen :)

Enköping 5 maj

Vi började med att hoppa en enkel stock på volt och därefter två studs och sedan tre studs. London var väldigt tokig och villa galoppera super fort, det var även en unghäst med som hoppade och studsade och vad gjorde London då? Jo, han försökte härma, så han sköt av några bocksprång och sedan lugnade han ned sig.
Sedan hoppade vi lite linjer över stockar, en vagn och över en bank. Det gick jätte bra, något vild kanske han var :p Sedan skulle vi hoppa en liten bana och London var riktigt jobbig! Första tre hindrena gick bra och sedan drog han iväg och det var omöjligt att få ihop honom, fick lägga en massa volter men kom över alla hinder, han drar mig nästan ur sadeln >.<
Sedan kom vi till utmaningen från förra året, dike! Men vet ni vad? London hoppade utan att blinka och det verkade som att det var det han tyckte var allra roligast! Vi satte även på honom martingal så att jag hade något att hålla i när han blir stark, flög av när han la in en tvärnit på ett fult hinder men det gick bra, Lena sa att jag jagade på honom lite mycket och då blev han osäker, efter det red jag mycket lugnare och då hoppade han mycket bättre!
Sedan gick vi till vattnet som London tyckte mycket om, det var ganska litet men helt okej, där hoppade vi både upp och ner och sedan hoppade vi pulverman med ett dike och även det gick jätte bra! Hoppade en stock i uppförsbacke som gick bra om jag satte galopp i honom.
Avslutade med en bana på 15 språng, andra hindret var lite jobbigt för där drog han iväg sådär igen men efter det gick allting jätte bra! Jätte nöjd med sista sprången! Efter att vi hoppat ett hus så drog han iväg så nedrans så jag försökte bromsa men då sprang han in i ett träd istället och skrapade upp nosryggen, smart ponny? Nej.
Hoppade inte så mycket lågt, så det känns som att vi kommer överleva en P70, de flesta hindrena vi hoppade låg på 80-1m och han hoppar riktigt fint över! Nu vet jag dessutom hur jag ska rida honom, i terrängen måste han få sköta allt själv samtidigt som jag ska finnas där. Och inget spö! Ni skulle ha sett hur förbannad han blev om jag kom åt honom med spöt, han tvärnitade mitt ute på ängen, tok ponnyn! Hoppade även mycket hinder vi aldrig hoppat :)
Haha, långt! Men ni får bilderna uppdelade i inlägg, en liten förhandstitt här bara ;)
Jag försökte matcha, samma färg på schabrakets kant som på min tröja men det syntes ju knappt :(

Hemma

Träningen idag gick helt okej, avslutade väldigt bra och jag är mycket nöjd med London :) Nu vet jag hur jag ska rida honom i terrängen, och så låg jag på marken en gång, haha! Dessutom har jag nu grejat fälttävlanskortet.
Jag skriver mer imorgon och då får ni även massor av bilder, bra va?

Mot stallet!

Nu ska pappa och jag bege oss till stallet för att fixa allting så det är klart när vi kommer tillbaka, pappa ska med ett tidigt flyg till Finland imorgon och vi vill inte komma hem alltför sent.
Har med båda kamerorna så hoppas att kunna bjuda på massor av bilder.
Har suttit och tänkt igenom lite saker att tänka på på träningen, London är väldigt självgående i terrängen men samtidigt måste jag rida tufft och hela tiden finnas där, som många säkert redan vet har han inte världens bästa självförtroende min lilla ponny.
Vädret har varit väldigt trist de senaste dagarna men nu börjar det klarna upp (y)

Tagga träning!

I eftermiddag/kväll är det säsongens första terrängträning i Enköping för Lena Bredberg, super laddad är jag och det är säkert London också ;)

En dum sak är att London fortfarande har på sig sina nedslitna vinterbroddar, det finns ganska stor risk att vi inte får ur dem då de är så pass nedslitna och broddnyckeln inte får något fäste. Han har åtminstone broddar och eftersom han är lätt och stadig på foten så lär han få bra fäste i alla fall, jag har ju ridit i mycket högre tempo på ängar senaste tiden och han har varit väldigt stadig så det känns bra :)

Jag har också bestämt mig för att rida på det tredelade då jag känner att han backar av lite på det raka och i terrängen vill jag ha honom fram hela tiden.

Jag har heller aldrig varit i Enköping på deras terrängbana så det ska bli spännande och se hur den är, den är säkert jätte fin!

Ha en bra dag!

Hoppas de har ett stort vatten så blir London överlycklig. Här på träning på Runsten :)

4/5

Idag blev det dressyr i ridhuset på rakt bett :)
Jag jobbade främst med ställningen och att London hela tiden skulle vara aktiv i bakbenen, han skötte sig bra men ibland får han lite mental panik, kastar upp huvudet och backar, märker att han blir stressad i vissa situationer när jag sätter krav på honom, men han gjorde inget för att vara dum, han behöver ta kraven lite lugnare bara.
Provade att rida igenom LB:1:an två gånger, jag ska inte tävla eller så men det är det enda programmet jag kan utantill. Det mesta fungerade bra, förutom galoppvolterna där jag inte riktigt fick honom helt avslappnad. I mellanskritten fick jag först puscha honom lite så att han skritta igenom hela kroppen och då blev det jätte bra :)
Avslutade med att stretcha ut halsen på honom i trav och galopp.
Tror han börjat bygga riktigt ordentliga muskler på halsen, om det inte är myggbett haha! Han blir nämligen jätte svullen på halsen när det är mycket mygg, i Orsa i somras såg han inte så rolig ut :p
Efter ridpasset :)

Det måste få ett slut!

Under natten till lördag förra veckan har någon tagit sig in i ett stall i Bergeforsen och skurit en häst mellan frambenen. Polis och veterinär tror att det skett med ett rakblad.

Den person som morgonfodrade i stallet märkte att någon varit inne under natten eftersom hinkar, grimmor och vattenkannor låg utslängda på golvet. Såret på den attackerade hästen satt dock på ett mindre synligt ställe varför det upptäcktes först när ägaren kom vid lunchtid.

Några dagar tidigare hade ägaren fått ett hotfullt vykort som kopplas till attacken mot hästen. Polisen har lokaliserat ett troligt försäljningsställe och fått veta att en person köpte ett likadant kort under tisdag eftermiddag skriver Sundsvalls Tidning.

Källa: Tidningen Ridsport

Jag förstår inte vad det är för sjuka människor som gör sånt här! Är det inte var och varannan dag man läser liknande? Usch!

Fälttävlan i media

Har ni också märkt hur mycket plats Fälttävlan har fått i de olika hästtidningarna nu?
Jag tycker bara att det är roligt eftersom jag själv har tänkt börja lite smått med denna gren och nu kan man läsa alla möjliga tips i tidningarna, hur man gör för att börja och olika saker att tänka på.
En tjej i vårat stall tävlade mycket fälttävlan under sin ponnytid, upp till SM-nivå och vi har diskuterat det en del, då hon tävlade var det ett väldigt stort intresse i fälttävlan och det var alltid fulla startfält på de olika mästerskapen, i höstas var jag och tittade lite på Ponny-SM som klubben anordnade och då var det endast sju startande varav endast tre gick vidare till terrängen vilket var väldigt trist...
Hoppas att intresset för den här mångsidiga grenen ska återuppväckas även bland oss ponnyryttare, vilket jag gissar att de försöker göra genom den här stora sattsningen i media :)

Jag är absolut inget proffs när det kommer till detta men det var helt enkelt något jag tänkte ta upp, lite tankar sådär.
Terrängträning i Botkyrka :)

Vill ha!

Ett måste att införskaffa till Londons garderob! Det ljusgröna schabraket
tror jag att han skulle passa väldigt bra i. Jag har tänkt sattsa lite mer på
ljusa och glada färger nu till sommaren, pikén jag köpte på Gekås är
i ungefär samma nyans och visst blir det snyggt med matchning?

Visste ni att...

...jag är med på Sollentuna Ridklubbs hemsida? På startsidan, bilden längst ned.
Jag följde med och släppte ut ponnysarna på sommarbete 08 och fångades på bild, jag är den minsta tjejen inringad med rött :)

SNÖ?!

Vad kan man säga om dagens väder då? Katastrof kanske är det mest passande ordet.
Jag började faktiskt skratta när jag kom ner för trappan för tjugo minuter sedan, det kändes verkligen som ett skämt. Och vad är det då jag tänker på?
Jo, det är så att det snöar ute. Snöar! Stora feta flingor...
Förhoppningsvis försvinner det så fort det slutar, får verkligen hålla tummarna för det!
Har ni också snö?
Utanför fönstret just nu.

Lång tid sedan?

Hej därute!
Jag har varken haft lust eller tid att blogga senaste veckan och därmed har det helt enkelt inte blivit av.
Jag ska försöka hålla igång uppdateringen nu men även den här veckan, och även fler framöver, är väldigt uppbokade men men, det är bara kul att ha mycket att göra :) Alla som känner mig vet hur lätt jag blir rastlös.
Jag har även kommit igång med min egen träning nu vilket är underbart! Förutom ridningen och allt stallarbete så cyklar jag nu till och från skolan vilket tar 40 min tur och retur, sedan promenerar jag med mamma och springer med pappa. Var ute och sprang 4 km idag och det gick jätte bra, det är väldigt bra att springa med pappa för jag brukar annars springa så väldigt fort så att jag inte orkar lika länge men pappa som är en van löpare är bra på att hålla ett jämnt tempo.
Jag har provat att rida på det raka bettet ytterliggare ett par gånger, även ute, och jag får verkligen ett helt annat stöd i hans mun och han söker sig hela tiden neråt! Det är riktigt härligt och han lyssnar jätte bra på det.
En extra positiv sak är att jag faktiskt får tävla fälttävlans dressyren på rakt bett, dock är det jag rider på nu ett med fasta ringar och det får man inte ha, de måste vara rörliga.
Jag har inte ridit idag och ska inte heller rida imorgon, men på onsdag blir det dressyr och på torsdag ska vi åka till Enköping för första terrängträningen på nästan ett år! Jätte taggad :D
//Tove

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0