Dagens ridpass 31/12

Idag var det härligt väder ute, solen sken och det var inte alltför kallt!
Jag och Frida red ut på andra sidan vägen, gokartrundan. Det var härligt att komma ut ordentligt. Vi travade fram en kortis och så fort vi kom till grusvägarna så galopperade vi och lät hästarna sträcka ut sig. Snacka om att dem tyckte det var skönt! London gjorde ett litet bocksprång men var sedan fullt upptagen med att springa framåt :)
Skrittade genom den djupa snön på åkern och i skogen och på hemvägen lekte London ånglok och drog på som jag vet inte vad. När han gör det kan man inte göra så mycket, tar han förhållningen så går han på tvären men det är förstås viktigt att man är lugn, han blir bara så på hemvägen när vi ridit på andra sidan vägen, aldrig annars :o)

Jennifer kommer hit ikväll så ska vi fira in det nya året med filmkväll och imorgon ska hon följa med till stallet så ska vi hålla till i ridhuset.
Nu ska jag svara på kommentarerna!
Kram på er och gott nytt år!


 Inte från idag

Mobilblogg

Spelar monopol med Ida hemma hos henne, ska sova här :) Ida får pengar hela tiden på jag kommer förlora stort :-o Dålig uppdatering imorgon, stallet, intag och sen ska vi bort på kvällen och träffa kina-kusinerna. Någon mobilblogg kanske det blir. Kram Tove

2: Din första häst

Min första häst, tja, han var inte min egen men i alla fall!
En stor c-ponny vid namn Wonder Boy (Boyen), född 1991, som jag hade på foder i 8 månader.
Jag kunde inte så mycket när jag fick hem honom men under tiden lärde jag mig väldigt mycket! Mot slutet gick både dressyren och hoppningen bra, vi tog oss över banor på 80 cm (vilket jag då tyckte var högt) och kunde rida de flesta skolorna utan problem.
Det var tänkt att vi skulle behålla Boyen efteråt eftersom jag verkligen gillade honom, men under tiden vi hade honom drog han på sig en kronisk ögonskada + gråstarr, eftersom ägaren inte ville att vi skulle åka till veterinären när han fått in något i ögat eftersom det blev bättre till och från (jag var förbannad kan man säga), så vi åkte till Strömsholm ett par ggr och bestämde oss sedan för att lämna tillbaka honom när kontraktet var slut, vilket jag inte ångrar samtidigt som jag saknar honom något enormt, men jag har min älskade lilla London :p


 
 

Stolt


 Jag måste bara säga hur stolt jag är över Londons framsteg under året!
Han har verkligen fått ett mycket bättre självförtroende, även fast det inte alltid märks
på resultat osv men allting funkar såå mycket bättre nu. Stolt ryttare!
Jag älskar dig lilla ponny <3

Dagens ridpass 28/12

Red dressyr i ridhuset idag :)
London kändes lite spänd men slappnade av ganska snabbt, jobbade mycket med galoppen idag. Tempoväxlingar och galoppfattningar och det gick bra. Fick faktiskt till några lugna byten också, vanligtvis brukar han bara springa iväg så det kändes bra. Avslutade med att jobba honom lång och låg i trav och galopp.
Han blev ganska svettig efter, tror att det är dags att klippa honom igen. Gillar verkligen inte när han blir svettig och det är kallt ute :s

1: Presentera dig och din häst

Jag heter då Tove, är en fullkomligt knäpp tjej på snart 15 vintrar (januaribarn) och mitt största intresse är hästar och ridning. Fotar även en hel del. Tycker om att umgås med kompisar och kolla på film (: Går i åttan om det är intressant.
Som sagt är jag en knasig tjej, för det mesta positiv och ofta sprallig. Har ridit ett antal år och har en egen ponny sedan 1,5 år tillbaka som heter London. Något mer ni vill veta? Jag är ganska ointressant.
Det här är iaf jag, muppiga bilder :p

LONDON
Har då en liten tjockis ponny som egentligen inte alls är tjock. Han är en sådan där sak med okänd stam och importerad från England, kom till Sverige 2002 och han är född 1996. Reds in här sverige och har haft samma ägare i 7 år innan jag köpte honom sommaren 2009. Vi kämpar oss igenom alla utmaningar och hoppas att all träning ska ge resultat. Tävlar lätta klasser i både hoppning och dressyr :)
Han är lite speciell, ser ut som en "killerhorse" som min pappa utrycker det, iaf i stallet. Men han gör aldrig något dumt, han är världens snällaste <3

Hemma igen!

Hey.
Kom precis hem från Kista, varit på bio med Alex. Trevligt (:

Imorgon tror jag att det blir ett ordentligt ridpass och så hoppas jag att Elin rider ut på onsdag. Jag har verkligen hittat övningar som passar London och gör att han på enklaste sätt hittar lösgordheten och sin form samt får bakbenen under sig. Det gillas!

Ni vill ju även se mer av ridövningar så det kommer, jag ska bara ta mig i örat och rita upp en någorlunda bild så det blir lite roligare.

Kram, Tove

(:

Har bestämt mig för att göra den här, lite roligt va? Då blir det automatiskt mer uppdatering utan att jag behöver tänka så mycket på vad jag ska skriva :)

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst

Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Vad vill ni se mer av?


 Vad vill ni se mer av här på bloggen?
Utrustning, bilder, ridövningar? Kommentera :D

Dagens ridpass 26/12

Markarbete idag då :)
Det vi byggt såg ut på följande sätt: Fyra upphöjda bommar med kort avstånd, fyra bommar med långt avstånd och fyra bommar med kort. Sen trestuds med ganska kort avstånd och en oxer med galoppbom innan.
Jag blev förvånad över hur fin London kändes eftersom jag inte ridit dressyr på över en vecka, kanske till och med två. Jag började redan i skritten med att flytta ut hans rumpa från väggen vilket verkligen är lösgörande för honom, det enda svåra är att få honom att vara rak men men :p Gjorde det lite i trav också och i vänster galopp var han jätte fin! Lugn och avslappnad med en rund fin galopp och i rund form. Trevligt!
London tyckte det var jätte kul med bommar men försökte smita undan genom att hoppa över istället för att lyfta fint på fötterna, men det löste sig bra och han gjorde så småningom det han skulle.
Sen hoppade vi studs där London höll på att hoppa mig ur sadeln, haha! Han bara flög över och höll typ på att krascha mitten hindret. Men det gick bra, hoppade där några gånger innan jag även tog oxern ett par gånger på som max 80cm och det kändes bra.

Jag måste verkligen hitta det där mellanläget med stödet i hans mun och idag kändes det bra, jag får inte hålla för hårt för då blir han för ihoptryckt men inte heller för lite för då blir han osäker. Men idag kändes det bra!

Två bilder från idag tagna med nya objektivet :)


Dags för markarbete!

Dagens ridpass 25/12

Idag red jag ut med Klara :) Vi red mot Smedby och fortsatte sedan bort mot Vallentunasjön där en av Klaras kompisar bor, Klara hade ingen aning om att det var så nära utan jag tänkte bara att vi skulle rida mot Smedby :p Men det blev mest skritt men mycket trav och lite galopp. Trevligt var det iaf (: London var ganska spänd men till och från slappnade han av, pigg var han också men lyssnade bra (:

Imorgon ska jag rida markarbete i ridhuset med Klara, Martina och Felicia :) Ska försöka komma på lite bra övningar nu. Puss.

Glöm inte bort frågestunden! Godkänner kommentarerna när jag svarat på frågorna, lättare att hålla reda på dem då :p

 Efter att den här bilden togs så började dem skrika :p

 Det här är ett väldigt fint träns så jag måste vara med och tävla ju!

 

Mobilblogg

ute och rider med klara :)

God jul!

Idag är det alltså julafton, den som har undgått det måste ha gått i ide.
Jag har fått flera fina presenter, bland annat ett jätte bra objektiv, två par ridbyxor och pengar :)
Jag tycker inte riktigt om att öppna julklappar, jag är alltid så rädd att jag ska få något jag inte gillar ;s
Jag mår inte så bra heller, jag drar alltid på mig någon slags förkylning/feber på julafton.

Men nu ska vi vara glada! Ha en fortsatt trevligt jul!

Julkramar från Tove

God jul i förskott!

London fick vila idag igen... Vi hade intaget och trots att jag gick hela tiden så kändes det som om mina tår skulle ramla av.
London har börjat rasa i vikt, hans rumpa har blivit jätte tunn och det är alltid där han börjar förlora hull först, det går ju så mycket energi för att hålla sig varm. Lade in massa halm i boxen som han har att pyssla med och har  höjt hösilaget och så får han lite hö också.
Usch, jag hatar när det är såhär. Varken blogg eller ridmotivationen är på topp, jag känner bara blä till allting just nu. Imorgon är det julafton, då har Elin London vilket jag är riktigt tacksam över eftersom vi för första gången på typ tio år ska fira jul hemma hos oss och känner jag mina föräldrar rätt kommer dem få panik; vilket även kommer betyda att uppdateringen inte kommer vara särskilt bra, men vi får se ;)

Hoppas ni har en trevlig julafton med nära och kära! :D


 Snygg va? :D

Önskelista


 Får se vad som finns under granen imorgon!

Dags?


 Det är nog dags att ha en frågestund nu när ganska många nya läsare har hittat
hit, vilket är super trevligt och hoppas ni vill fortsätta läsa :D 
Ni får ställa vilka frågor ni vill så kommer ni få uppriktiga svar. Har ni blogg/hemsida
blir ni förstås länkade när jag svarar på frågorna :)
Sätt fart och fråga på om det ni undrar/vill veta! :D

Hiss/Diss


LOV. Älskar att vara ledig, få sova och kunna åka till stallet när det är ljust.
 SNÖN. Hellre snö än lera! Men även super för att bygga muskler på hästen,
dock hoppas jag att snön inte stannar för långt in på våren...
JUL. Det är så mysigt med stjärnor och ljusstakar i fönstren, julgranar och
allt runt omkring. Det där med julklapparna är inte så viktigt ;)


TRÅNGA RIDHUS. En återkommande diss under årets mörkaste tid. För vem
gillar att trängas i ridhuset med alla andra? Speciellt om man har en häst som
kanske blir lite spänd bland många andra hästar och man verkligen vill rida
det där ordentliga dressyrpasset.
KYLAN. Trots det mysiga med snön är kylan ett minus, jag vägrar att rida
om det är kallare än -18, främst för Londons luftrör som jag inte vill ska
bli sämre igen, men även för min egen skull. Det är för kallt.

Svinkallt...

Godmorgon!

Idag är det en sån där riktigt kall dag, nästan -20 och jag vill inte rida då, största anledningen är Londons stackars luftrör eftersom luften blir så torr när det är kallt. Till helgen ser det iaf inte ut att vara riktigt lika kallt.
Men jag ska åka till stallet om någon timme så får vi se, det är antagligen kallare där för det är det nästan alltid.

Har ni det lika kallt som oss?

UPDATE: Åker till stallet ikväll, jag vill som sagt inte rida för Londons luftrör och såg precis att jag skrivit någonstans att jag inte skulle rida om det är kallare än -18 om inte bara skritt. Så idag får han vila och imorgon ska det vara ett par minusgrader mindre så då blir det dressyr!

Dagens ridpass 21/12

Nu har jag jullov! Härligt!

Idag var vi ute och busade i snön tillsammans med Klara och Kyra (: Först skrittade vi bilrundan och skuttade över lite stockar på utvägen, märks att jag inte hoppat på ett tag, känns som min hoppsits är rent utsagt usel.
Vi travade ett halvt varv på slingan innan vi var tvugna att låta hästarna galoppera, de tävlade bara och ville inte jobba alls. Så det blev nog veckans konditionspass för London, det blev inte så mycket men en del. Vi red lite små intervaller, egentligen bara tre stycken varv med skritt emellan men det blev bra konditionsträning ändå.
London lyssnade ganska bra men var lite övertaggad bitvis, märkte även idag att så fort jag släppte tyglarna och lät honom springa så tröttnade han och en gång bröt han till och med av. Haha.

Nu ska jag njuta i fulla drag av min ledighet. Snart blir det mumsig tacos till middag och sedan ska vi börja med köttbullarna till julafton!

Ungefär såhär kommer vintern se ut...


 Kan bli lite svårt att hålla men jag ska göra mitt bästa, för det är ungefär så här
jag vill lägga upp träningen :) Då räknar jag med att Elin rider ut en av sina dagar
också för annars gör jag det en dag extra. Konditionsträningen är ute förstås och
kommer försöka tömköra ute också så han inte får vara i ridhuset mer än 3, max
4 dagar i veckan och absolut inte mer än 2 på raken.

Färg jämförelse

Jag har fått många frågor om vad London har för färg, hur stor skillnad det är mellan
vinter och sommar osv, så här kommer en bild för varje årstid.
I passet står det att han är fux. Han är betydligt mörkare än idealet för färgen men ja,
han är fux :p
Vinter

 Vår
 
 Sommar
 
 Höst
 

Kalla bett...

Det är ett väldigt omtalat ämne i hästbloggvärlden. Hur gör man med kalla bett?
Förra vintern bytte jag till ett gummibett på London, vilket funkar på de flesta hästarna men inte på alla och de blir ju inte kalla. Däremot så kände jag med tiden att han inte riktigt ville ta stöd på det bettet och bytte tillbaka, nu är vi i ett helt annat läge än vi var då så jag ska nog prova det igen.
Jag brukar annars lägga mitt bett över elementet i sadelkammaren eller spola varmt vatten/lägga det i varmt vatten. Vad man gör spelar egentligen ingen roll, jag gillar bara inte att stoppa in ett kallt bett i munnen. Vad skulle du själv tycka om det? Sen funkar förstås det hederliga att värma det själv, men de andra knepen är effektivare.
Har ni några andra knep ni använder?

Dagens ridpass 19/12

Idag red jag ut med Angela på Musse, som jag antagligen kommer rida en del under lovet. Vi ska övervinna hans hopprädsla för andra gången (:
Vi red först Gällsta rundan och galopperade sen på slingan.
London stackarn försvann i snön, på många ställen hade han snö upp till mage :s Men han tog det med gott mod och traskade igenom med öronen framåt hela tiden. Sedan travade vi lite på den plogade vägen och sedan hem genom skogen. Men hallå? Jag hatar att rida i skogen när det har kommit massa ny snö! Sist virrade jag och Amanda runt oss och följde rådjursspår. Hum. Nä, den här gången hittade jag faktiskt någorlunda men vi såg ut som snögubbar när vi kom ut.
Skuttade lite i skogen över stock och dike och sen galopp på slingan vilket hästarna tyckte var extremt kul! Eftersom jag inte ska anstränga min arm för mycket så släppte jag tyglarna när London ville sticka och då tyckte han det blev tråkigt. Ibland skulle jag verkligen vilja veta vad som pågår i hans lilla hjärna...


Bild från förra vintern i djup snö, dock inte lika djup som nu.
 Foto: Amanda Pellnäs

Inlägg på G

Nu har jag massa inlägg på lager som väntar på att bli publicerade, men jag ska nog dra ut lite på det och se hur mycket jag har att skriva om dem närmaste dagarna, några kommer nog bli riktigt uppskattade iaf :) Och det är väl trevligt med mycket uppdatering? Snart är det dessutom jullov. Härligt!
Ni kanske har något speciellt ni vill läsa om? Sätt fart och kommentera då!

You are the best thing that's ever been mine <3


 You are the best thing that's ever been mine <3

Ny jacka

Idag fick jag även med mig en ny vinterjacka hem!
Det behövdes, jag har ingen riktigt bra vinterjacka att ha i stallet och har senaste tiden haft en jag köpte precis när jag började rida, den är lite för kort. Så nu har jag en sprillans ny jacka. Priset var helt okej också, de hade dessutom 10% på allting på Horze just idag så det var perfekt.


 Den kostar 599:- vilket jag tycker är ett helt okej pris! Bekväm och tåligt material.

Bilder från idag (:

Idag fick London helt enkelt vila. Lite surt sådär eftersom han brukar vara rätt så jobbig dagen efter men imorgon blir det nog bara en lätt uteritt någonstans (:
Jag fotade lite i hagen så här kommer lite nya vinterpics! (Inte världens bästa, jag höll på att frysa ihjäl om fingrarna) Oredigerade men tyckte iaf att ljuset blev ganska bra.


 
 
 
 Ser ni min lilla ponny? ;) Han ville förstås också vara med på bild men han är liten!


London trotsar vinden!

Snön?



 Vad tycker ni om snön? Hiss/Diss eller något mittemellan?

Skärpning

Hej!
Idag mår jag lite bättre, känner mig något febrig (fast antagligen har jag inte feber) och i nacken känns det som om jag har extrem träningsvärk.
Det blir tyvärr ingen löshoppning för Martina som jag skulle ha fixat det med mådde inge bra och det är inte så roligt att ta hand om allt själv. Om det blir någon ridning idag tvivlar jag på men jag kanske mår bättre framåt eftermiddagen, jag ska ju i vilket fall som helst till stallet och pussa på min lilla ängel :)

Jag måste även ta och skärpa mig när det gäller uppdateringen, det här är ju trots allt en hästblogg och det är väl meningen att det ska bli hästiga inlägg? Skärpning Tove!

Hemma i soffan

Ligger i soffan och vilar nu, mår inge vidare.
Själva behandlingen kändes knappt, jag fick ju bedövning och jag är ju inte heller spruträdd. Däremot knakade det oroväckande när han flyttade nålen som han skulle spruta glukos genom. Jag hade nog ganska många nålar i nacken, men jag var så trött :p, och han fick byta nålarna hela tiden också. Samtidigt som han pillade med nålen så röntgade han min nacke så att han såg var nålen var.
Nu har jag ganska ont men det är normalt, får se hur det känns imorgon och så.
Tror att London ska löshoppas imorgon, bara lite lätt sådär.

Snygg man kan vara !

Läskigt :o

Idag har Elin London och jag ska in till ett sjukhus i stan och börja behandla min nacke. Skit läskigt säger jag bara. Mamma kör mig till tunnelbanan och sen ska pappa möta mig i stan. Ska få lugnande (aka sömntabletter) och bedövning men det är läskigt iaf :o Han ska stoppa in nålar i min nacke och spruta in gegga i lederna... Hoppas att det inte gör för ont efter, är säkert lite ömt men det är det ju normalt även efter jag vart hos naprapaten. Hoppas det går bra...

Mobilblogg

Hej! Sitter i bilen på vägen hem från stallet, jag hinner inte blogga när jag kommer hem för vi ska iväg på en gång, ska på julkonsert i stan. Red i alla fall dressyr i ridhuset idag, vi har lite snöstorm idag, har ni också det? Det är iaf kaos i trafiken. Men det gick bra att rida, han kändes fin och lyssnade bra. Jobbade mycket med samma övningar som på träningen i tisdags, det blev däremot lite mer galopp. Jag har så dålig fantasi när det gäller övningar i galopp, så jag red mest på volten och lite förvänd, London kändes väldigt avslappnad. Travade av honom i en riktigt låg form vilket han verkade tycka var skönt :) Dålig mobilbild.

Dagens ridpass 15/12

Red nere på slingan idag, c.a 40 min. Ställde inte så mycket krav eftersom han var duktig igår men han kändes ändå avslappnad. Red mest runt lite och lät honom sedan rulla på i galopp vilket han tyckte var trevligt :) Måste försöka träna mer på vänstergaloppen som förvänd för han byter väldigt lätt där om man inte gasar järnet för då hinner han inte :p

Svar


Antog att du glömt att skriva in namn + bloggadress så jag svarar här.
Jag är väldigt dålig på att förklara detta men först och främst måste du ladda
upp headern på din blogg, sedan är mitt tips att du går in och läser på
Designa din blogg, där står det mesta om design och koder vad för bloggsida
du än bloggar på, super bra tycker jag och använder det själv när jag designar
om, men med tiden har jag lärt mig det mesta utantill :)


Jag vann det i en bloggtävling :)
Detsamma!

 

Dagens ridpass

Idag var det sista Gun-träningen för terminen :(
Men det gick super! Fick en sån där riktigt wow-känsla samtidigt som det var en riktig aha-upplevelse.
Uppvärmningen gick bra, red mycket övergångar skritt-trav och lite framdelsvändningar sen mest på volten i alla gångarter, ställde honom och såg till att han lyssnade på tyglarna.
Sen var det lektionsdags! Han lyssnade inte särskilt bra på skänkeln så Gun bad mig vända hans huvud mot väggen och lugnt flytta honom i sidled, han kunde ju inte komma undan då utan var tvungen att flytta, det tog ett tag innan han förstod men sen blev han avslappnad och flyttade.
Sen gjorde vi samma sak som förra veckan, flytta ut rumpan från väggen. Här fick jag vara väldigt bestämd för annars lyssnade han inte, fick vara på honom med spöt i höger men sen flyttade han bra och lyssnade. Och efter den övningen... shit vilken känsla!! Allting bara släppte, han fick ett helt annat steg, han gick perfekt på tygeln och bakbenen var perfekta. Åhhhh, jag ville bara fortsätta rida! Jag kunde göra vad som helst och han bara gick där, i alla övergångar och till och med i galoppen där han varit lite spänd. Gun tyckte det var extra bra inför träningsuppehållet, nu har jag fått lite facit över hur han ska gå :) Kommer göra de där övningarna ett par gånger när jag rider så tror jag att allting så småningom släpper redan i början av passet.
Underbart när det går så bra, trots att jag inte varit på speciellt bra humör idag :p


 Snyggingar ;)

<3

Mobilblogg

Vi har mega ström avbrott här! Vi satt och tittade på CSI och helt plötsligt slocknade allt. Det är typ strömlöst överallt så jag och Sarah hade en liten telefonkonferens ^^ hoppas att elen kommer tillbaka snart! Och jag är arg för att jag missade slutet av csi :( Nu ska jag läsa i ficklampans sken. Kram Tove

Nytt och fräscht

Jag kände att det var dags att ändra om lite här. Hoppas ni tycker det blev fint!
Det är inte alls klart men jag har fixat de största sakerna.
Jag har väldigt mycket att göra nu såhär sista veckan i skolan så det kommer vara lite dåligt om uppdatering, men snart är det jullov igen :D

Hästarna klarar kylan bra

Många hästägare tvekar att släppa ut sina hästar när det är kallt. För att få veta mer om hästar och kyla har RIDSPORT ringt upp hästrådgivaren Margareta Bendroth, Hushållningssällskapet Sjuhärad.

Kan hästar vara ute i kyla?
- Ja, naturligtvis. Hästar ska bara stå inne till nöds. De behöver röra sig fritt utomhus varje dag. De mår mentalt mycket bättre av det; blodcirkulation, tarmar och annan kroppsfunktion hålls i gång och de kan bilda viktiga D-vitaminer från solljuset.

- De enda gånger det kan vara svårt att ta ut hästarna är vid underkylt regn, då det kan bildas en ishinna över allting, och vid ishalka. Men det händer bara ett fåtal gånger om året. Halkbekämpa om det går och släpp ut hästarna varje dag.

Källa: Tidningen Ridsport


 Här kan ni även se lite av Londons vänstra knä, det är som en bula
på det :p Har alltid varit så.

Dagens ridpass 12/12

Red gokartrundan med Felicia.
Ponnysarna var jätte lugna, nästan lite sega. Det är inte ofta de är det :p
Red mest på grusvägarna i trav och galopp och sedan trav och galopp på åkern med massor av djup snö, super härligt!
På hemvägen var de väldigt taggade men det gick bra.
London var väldigt mjuk och avslappnad, kändes jätte bra :D
Smörjde hoppsadeln efter, det behövdes kan jag säga :p

Uteritt i solen

Idag blir det en riktigt mysig uteritt i solskenet! Det är ju tyvärr väldigt kallt. Men det är bara att galoppera mycket så håller vi oss varma. Tror att jag får sällskap av Felicia och Doris men annars rider jag själv. Det blir nog andra sidan vägen, bäst att passa på när det är ljust :p
Jag ska försöka lägga ut planerna för jullovet också!


 Shabraket var fint mot Londons fina rödbruna päls, kanske ska köpa en luva så kan vi
ha det på tävling :D

Clear round

Idag hoppade jag en liten clear round i stallet, det gick bra :)
Hoppade först 70 cm och då fick vi 4 fel, ett stopp. Blaize välte en blomkruka med svansen när hon red förbi det hindret och vi var efter så London började spänna sig :p Sen hoppade han klockrent och vi nollade 80 cm :D
Känner att han inte riktigt är redo för ordentlig hoppning så under jullovet kommer jag fokusera mest på att bygga upp hans kondition och rida mycket över upphöjda bommar så han byggar mer muskler så han orkar.


           

Libresseshabrak!

Idag var mamma och hämtade ut ett paket till mig på posten, det var mitt libresseschabrak som jag vann hos Stockholmsjenna. Det var jätte fint men jag tycker lite synd om London som måste ha det på sig... Det var väldigt fint i alla fall! :D


Malmö ett steg närmare EM i fälttävlan

Det betyder att Malmö nu tagit ett steg närmare ett värdskap.

– Det vore fantastiskt roligt om Malmö fick äran att stå värd för det här mästerskapet. Det stärker inte bara stadens profil som en stark internationell evenemangsstad utan också Skånes roll som centrum för ridsporten, säger Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande.

Internationella Ridsportförbundet, FEI,  förväntas fatta ett beslut i januari

 

Kommunstyrelsen i Malmö har godkänt den budget som ska ligga till grund för Malmö stads ansökan till Internationella Ridsportförbundet om att få stå värd för EM i fälttävlan 2013.

Källa: Ridsportförbundet

Enligt mig skulle det vara super kul!

Dagens

Idag blev det tömkörning på ridbanan.
London skötte sig väldigt bra och var piggelin, jag sa galopp och så flög han iväg. Haha.
Han ville inte riktigt slappna av men det var ändå helt okej. Jägarna var ute och när dem körde tillbaka med sin bil blev London typ jätte uppspelt och började studsa runt. Och jäklar vilket steg!! Han bara flög fram och sträckte ut och lyfte benen super fint i både trav och galopp. Så ska han göra när man rider dressyr! Fast då blir det svårt att sitta kvar...
Sen hade vi intaget. En del av hästarna var lite knasiga, Lillan fick något ryck och kastade sig bakåt och började stegra, Gideon stressade jätte mkt vilket han inte brukar och Oreo och Hebbe ville inte gå tillsammans. Weird :o Men det blåste ganska mycket.

Kram, Tove

Jag har glömt att...


 ... presentera vinnaren i bloggtävlingen!
Vinnaren är Emma som enligt mig hade den bästa motiveringen. Stort grattis :)
Alla andra motiveringar var väldigt lika så det var samtidigt svårt att välja en vinnare.

Dagens ridpass

Idag red jag nere på slingan tillsammans med Felicia och Doris!
Doris är lite tokig så när vi skulle galoppera blev det mycket övergångar för Doris ville bocka :o Men London lyssnade bra och det var perfekt lydnad för honom! Han låg på lite mer i vänster men lyssnade bra, kändes mjuk och fin :) Skritta av en bit och mötte två älgar men de blev rädda och sprang upp i skogen...

Nytt träns?


 Jag är väldigt sugen på att köpa ett lite finare, dressyrigt träns till London!
Kanske det här? Kostar 359:- hos Hööks.

Dagens ridpass

Idag tränade vi dressyr för Gun vilket gick jätte bra :)
Vi började att jobba på långsidorna med att flytta honom för skänkeln, ut med rumpan från väggen och så skulle han vara rak. Han är väldigt nonchalant med höger bak så det var ganska svårt, efter det gjorde vi lite framdelsvändningar och Gun petade på honom med spöt på benet så han skulle röra det under sig.
Efter det gick allt super bra! Koncentrationen låg på traven och London var riktigt fin. Gun tyckte att min sits hade blivit vädligt mycket bättre eftersom han antagligen vågade släppa ned mig mer i sadeln när han själv orkar bära sig. Mina händer har blivit mycket bättre också, det enda jag egentligen gör som jag märker nu är att jag ibland lyfter på innerhanden för att få honom att lyssna, och det funkar ju!
Sen fick jag rida LB:1 en gång fast jag blandade ihop programmet lite :p Men annars gick det jätte bra. Mellangångarterna måste stärkas men det kommer när han lyssnar mer och tar yttertygeln ännu mer.


 Helt sjukt att han inte rev här va? Duktiga, fina ängel <3

Mobilblogg

Sitter i skolan och väntar på att sista lektionen ska börja, om tjugo minuter. Sen ska jag till stallet och rida lektion för Gun :) försökte lägga in en snygg bild på mig och sofia men det funkade inte :-o kram

Lördagens hoppträning

I lördags hopptränade jag för Tusse, det var ganska basic med lite linjer, studs och upphöjda bommar.

Vi började med att rida över upphöjda bommar i trav, först med normalt avstånd och sen med kort, då skulle hästarna nästan gå i passage. London var jätte duktig och lyfte fint på fötterna!
Sen hoppade vi studskryss som Tusse höjde succesivt, det gick bra, först gången blev det väldigt vingligt men resten av gångerna gick bra!
Efter det skulle vi rida rakt på ett kryss med en bom framför och försöka känna hur hästens språng skulle bli, tyckte att det kändes ganska bra, en gång när han började studsa lite visste jag att han skulle komma nära och resten av gångerna hoppade han lite längre ifrån med rundare språng.
Sen hoppade vi en linje mot det hindret som Tusse byggt upp till en oxer, med bommen kvar, och det gick också bra. London hade en jämn galopp och väntade ut språnget.
Sen byggde Tusse ihop ett underligt hinder av massa sockerbitar och bommar så det blev tre sockerbitar brett med markbom på båda sidorna, London fattade nog inte att den sista markbommen låg där så han landade på den och det blev en liten dykning, som tur var gjorde vi ingen kullerbytta!
Sen var det bana med mycket långa galoppsträckor vilket jag tyckte var super :D Det gick jätte bra!
Först hoppade vi studsen, runt och hoppa linjen, runt igen och hoppa studsen en gång till och sedan runt och hoppa en oxer och det konstiga hindret :p Första studsen på sista krysset hoppade London jätte långt till vänster haha, jag trodde vi skulle dö för där låg hindret på 120 (bommen låg på 150cm) :o

En liten video, kameran var cp och nu är den typ helt paj. Hela skärmen är vit när man sätter på den och man ser det som syns i linsen i ena hörnet och sen ser det ur som att det är ett löv på skärmen >.O

Hemkomen

Jag har precis kommit hem från Sollentuna C där jag var med Sofia för att julhandla, men det gick inge vidare. Jag kom hem tomhänt. Jag är ganska snål när det gäller pengar så jag vill hitta något jag verkligen gillar och som passar den jag ska ge det till...
Nu tittar jag på film, Penelope som går på kanal 5. Den påminner mig om dagen London blev min, jag och Anna tittade på den i bilen på vägen att hämta honom :)
Vad ska ni göra resten av kvällen?

Dagens ridpass

Jag kunde visst inte hålla mig borta!
Idag släppte vi ut hästarna, det är inget vidare att gå upp så tidigt på morgonen men det är rätt mysigt när man väl kommit fram.
London och jag myste ute barbacka på hacket, travade runt lite på slingan och galopperade sedan lite på hemvägen och red igenom skogen. Vi var snögubbar när vi kom ut :) Just i den skogsdelen är det sånna grenar som genast tyngs ned av snön.

Jag måste i vilket fall som helst försöka fota lite nya bilder, men jag orkar inte släpa med mig kameran... Någon dag så!

Bloggpaus?

Jag är trött och behöver nog en bloggpaus nu.
Hoppade för Tusse idag, ganska lågt och basic men gick jätte bra iaf.
Jag kommer uppdatera när jag orkar..

Nya fossingar

Idag fick London äntligen snösulor! Vi har ju väntat tills han skulle skos om :p
Efteråt red jag c.a 40 min på slingan i alla gångarter, han var finast i galoppen där han verkligen skjöt på med bakbenen och gick i en rund och fin form.
Sen tog vi in hästarna och nu är jag hemma och ska slappa :)

1 december och skitkallt!

Hejsan!
Jag stod nog i en halvtimme och försökte få ut styltorna (snarare is än snöstyltor) ur Londons hovar. Han kunde ju knappt gå stackaren! Till slut tog jag in honom i spolspiltan och hällde varmvatten i hovarna, tills isen släppte och det gick att kratsa. Sen red vi i ridhuset! Skrittade fram ett tag och jobbade sedan med att ställa och böja honom.
Vi var ensamma i ridhuset, super skönt, så jag passade på att rida mycket serpentiner, mellantrav på diagonalen, lite åttor samt mycket på fyrkantsspåret. London var jätte mjuk och fin, mycket mer avslappnad än han varit på länge. Följsamt och rytmiskt men lite för pigg var han.
Sen i galoppen var han jätte fin! Han behövde några varv innan han började slappna av men sen galopperade han jätte fint i en rund form och hade med sig bakbenen. Det var lite roligt, när vi galopperade på spåret så bytte han helt plötsligt galopp, och då tittade jag ned på mina ben, och mitt inre ben var lite längre bak! Haha, kul när hästen är så lyhörd, och väldigt skönt för kiropraktorbehandlingen hjälpte verkligen :)
Så vi jobbade lite med att fatta fel galopp, han fattade precis den galoppen jag ville men försökte byta i svängarna.
Gick till och med att jobba honom lång och låg i alla gångarter för första gången på någon månad, han var jätte mjuk och sökte sig verkligen nedåt. Härligt.
Jätte nöjd, kändes bra :D


Helena Lundbäck byter ridstövlar mot dansskor

Helena Lundbäck kommer att delta i nästa års omgång av Let’s Dance.

Det uppger Aftonbladet och till tidningen säger Helena själv:
- För det första, jag vet inte riktigt… jag kan inte säga någonting. Det är ett fantastiskt och roligt program.
Magnus Karlsson-Lamm är exekutiv producent för TV4-programmet och han förnekar inte uppgifterna om nästa års deltagare men bekräftar dem inte heller. 
- Vi kommer att ha en pressträff den 7 december då vi bekräftar och presenterar alla deltagare, säger han till tidningen.

Enligt Aftonbladet kommer Helena att få sällskap i programmet av bland andra Björn Ranelid och  Hannah Graaf.
Källa: Tidningen Ridsport

Tycker det skulle vara jätte kul att se en ryttare i Let's Dance, ridsporten behöver verkligen få en mer framträdande roll i Sverige :)

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0