Dagens

Hejhej!
Idag red Amanda London och jag red Orcus :)
Amanda fick först prova London lite på utebanan men sedan red vi i c.a 40-50 min nere på slingan i alla gångarter.
Orcus var ganska hård i munnen och testade mig lite grann, försökte vända lite och vara rädd, ponny bus ;) Men det är ju bara att vara bestämd. Han var väl lite små seg och har väldigt mycket mindre steg än London. Men annars var han snäll.
Det gick bra för Amanda att rida London, han var som vanligt ganska pigg men brukar alltid vara extra snäll första gången.

Ska till brasan en stund och tänkte ta med mig kameran (:
//Tove

Jag hatar sl >.< men ni får iaf en mysig bild på London ;)

Planering - Maj

Här får ni planeringen för maj som den ser ut nu :)

9/5 - Hufvudsta RK lokal hoppning
85 och 90 cm, båda två fas.
11/5 - Dressyrträning för Gun
12/5 - FT träning för Helena Johnson i Botkyrka
15/5 - Dressyrtävling hemma - LB:1
19/5 - Hoppträning Eva
22/5 - Hoppträning Robban
25/5 - Dressyrträning för Gun
26/5 - Hoppträning för Lisen
29/5 - Mälarhöjden RS
85 och 90 cm, båda två fas.

Hästledig

Idag är jag hästledig, har medryttare.
Jag har haft ont i huvudet hela veckan så jag ska bara slappa, titta lite på tv och förhoppningsvis gå och lägga mig tidigt.
Men jag har lite planer på inlägg till er läsare också så det kommer inte vara helt dött på bloggfronten ;)

Här får ni även videon från hoppträningen igår, det blev inte så mycket filmat men bättre än ingenting.
Han hoppar lite konstigt, tror han tyckte det var ganska lågt, plus att han som sagt blir lite tokig när man hoppar efter tävling. Borde nog ha haft lite kortare tyglar men det är ju därför man vill ha film, då ser man vad man kan förbättra! :)
Låt videon ladda lite om den är seg ;)
Kommentarer på videon är förståss välkomna, positiva som negativa .


 Original Video - More videos at TinyPic

Hoppträning

Idag hoppade jag för Lisen :)
Han lyssnade bra i uppvärmningen, ärlig i formen men lite för mycket framåtbjudning.
Började att trava över bommar, han var lite för pigg men det gick bra :)
Sedan hoppade vi lite linjer och en trekombination.
Han blir alltid ganska stark och väääldigt pigg efter en tävling så han ville springa lite för snabbt så fick ett dumt stopp när jag hoppade om en linje men det var för att vi både kom tokigt och så ville han inte lyssna.
Annars är jag nöjd :) Han hoppade fint och vi avsluta med bana på 90-1m och han kändes ändå fin förutom den linjen där han ville springa iväg så mycket.

Har ingen riktig blogglust just nu men det blir nog bättre snart ;)
Video från träningen kommer imorgon.

Träning

Idag var det dressyrlektion för Gun som stod på schemat.
Vi började på volten med övergångar mellan trav och galopp.
Sedan skänkelvikning på diagonalen och tiometersvolter på långsidan.
Och en del övergångar mellan skritt och trav också.
Men målet med passet var att få honom lika mjuk i båda sidorna och att han
skulle ha samma stöd i båda tyglarna och det nådde vi :)
Han var jätte fin i slutet och jag satt inte och gjorde onödiga saker med händerna
utan försökte bara hålla dem stilla och det var ju mycket bättre.

Nu ska jag ut med en kompis så skriver inte mer.
//Tove

V. 17

Stallet

Var hos naprapaten idag så blev bara ett kort, lugnt pass nere på slingan c.a 30 min. Skrittade mest men blev ungefär ett varv i trav (c.a 1,8 km) och hade sällskap av AmandaOrcus :)
London kändes normal, inte så mycket mer att skriva eftersom jag inte krävde något av honom :P
Sedan hade vi intag och det gick snabbt och bra att få in och byta täcken på alla hästar :)

Jag känner mig lite smått taggad på att komma iväg på dressyrtävlingar nu när han börjar bli så fin men sattsar ju mest på hoppningen så det känns ändå viktigast. Och så hoppas vi på lite fälttävlan också ;p
Men hur som helst ska ni få en tävlingsplanering sedan, samt veckans ridschema !

//Tove

Lokal hoppning, 80 cm, Sandö SRF

Hejhej!
Vi var tillbaka i stallet redan klockan tolv, det var jätte skönt att det inte blev någon lång tävlingsdag!
Det tog ungefär en timme att köra till Sandö och London var lugn hela vägen, min snälla lilla ponnyplutt <3
Väl framme gick vi banan, det var en lätt sådan men lite dumma linjer, eller tja, svårt för mig eftersom London är så storgalopperad och det är ponnyavstånd.
Vi lastade sedan av hnm och satte på all utrustning, sedan skrittade jag fram på lite olika stigar och sådär. Framhoppningen var ganska långt ifrån tävlingsbanan men jag fick komma in i lagom tid så att jag kunde rida fram ordentligt. (det fanns ingen separat framridning). Tränade mycket övergångar skritt-galopp-halt-galopp-skritt och så, han lyssnade väldigt bra faktiskt, duktig ponny. Fick många fina språng på framhoppningen, dock ett stopp på räcket och ett på oxern när jag skulle hoppa dem första gången men jag blev lite osäker då :/ Men sedan när jag höjde upp handen och var lite mer bestämd så gick det bra. Dock får jag ju inte pressa hnm för hårt, då blir han stressad ;p

Sedan fick jag komma in på banan. Ökade långsidan ned och sedan var första hindret i vänster varv på diagonalen, fick trycka till honom lite men han tvekade inte så mycket. Tvåan rev han, tror det var de iaf, men där var han lite slarvig med benen. Alldeles för snäv sväng till trean men han hoppade fint över iaf, sedan linje till fyran och där hoppade han fint över. Alldeles för snäv sväng till femman men även där hoppade han bra. Sedan var det sexan som låg på linje efter femman men där blev det lite fel antal galoppsprång eftersom han är så svår att korta och han inte gärna hoppar nära så det blev ett stopp, men han stod liksom inte emot något så det var bara det att vi kom dumt, inga dumheter från honom (han var ju dock lite kinkig, han hade kunnat hoppa). Sjuan, åttan och nian flöt på bra bara det att det blev lite för snäva svängar.
Gjorde en omstart där och då flöt han på jätte fint, gjorde jätte fina språng och fick en riktigt bra känsla.

Sammanfattning: Jag är ganska nöjd, hade ju hoppats på en rosett men han höll ju inte på med några dumheter idag och jag tyckte att jag red bra hela banan igenom. Får träna på att korta honom ordentligt på ponnyavstånd, långa linjer ;p Eller helt enkelt försöka hålla ut honom mer. Det blev lite för mycket omhoppnings-runda för oss idag, han tippade innåt en del och jag hade svårt att hålla ut honom men han hoppade ju så fint över alla hinder i alla fall, han blev nog lite taggad av svängarna ;) 

Tävling hela dagen ;)

Nu är jag äntligen hemma, har varit det i sisådär 40 minuter och har hunnit äta och duscha.
Det blev en lite längre tävling än planerat men det var ju fint väder så det gjorde inte så mycket. Jag fick många fina bilder på ett flertal ekipage under dagen :)
I första klassen, LA:1, blev Guinita spänd, hon kan ju vara lite tittig och sådär och som jag skrev tidigare var det ett väldigt tittigt ridhuset. "Publiken" satt nere på ridhusunderlaget och det var lite läskigt tyckte de flesta. Men hon avslutade den ritten på runt 60% (vinnaren hade bara 64%). Men i andra klassen gick det bättre och då avslutade hon som trea :D Det var en LA:2 och alltså ett ganska klurigt program men hon slutade på 65,35% och var nöjd med den ritten. Nitan höll båda förvända och gjorde fina bakdelsvändningar vilket många hade svårt med.
Såg också en häst som var halt men de fick fullfölja hela programmet, tyckte det var konstigt att ingen avbröt :/ Men domaren pratade iaf med ryttaren efter.
Men vi kom tillbaka till stallet tjugo i fem (vi hade räknat med att vara tillbaka mycket tidigare) och då fixade jag allt till London och sedan tog vi en promenad runt ängarna. Kände mig tvungen att låta honom skutta lite över en stock så det fick han :) Han var så snäll och duktig så :p
Sedan gjorde jag honom lite tävlingsfin och sen fick han bara gå in i boxen, slappa och äta :)
Packade ihop allt till imorgon och åkte dårå sedan hem ;)
Bilderna från idag kommer antagligen i ett separat inlägg ikväll eller ev. imorgon

Ni får önska mig lycka till imorgon ;D

På tävling med Frida

just nu sitter Frida och jag i ridhuset på smedby gård. Vi tittar på alla dressyrekipage medan vi väntar tills det är dags att lasta ut Guinita till andra klassen :) Det är ett väldigt tittigt ridhus så första klassen gick inte så bra. Vinnaren hade ynka 64% i LA:1, många tittade väldigt mycket. Men nästa klass ska gå bättre ;) det visade sig iaf att det är ridavstånd hit från stallet så det vet vi till nästa gång :p När tävlingsdagen är slut ska jag fixa allt till London och sedan åka hem och sova. //Tove

Maskeradhoppningen

Här kommer en video från Lucia-showen då Micaela och jag red maskeradhoppningen ;p
Är lite dålig bild men hoppas ni fattar vår lilla story ;) Alla verkade iaf tycka att våran lilla show var rolig så det var ju lyckat :) Blev inte så mycket 'hopp' och London var halvt galen eftersom jag inte hoppat på en månad x)
But enjoy ;)


 Original Video - More videos at TinyPic

Hejhej!

På vägen till stallet svängde mamma och jag förbi Hööks där jag köpte två par ridhandskar och regnkläder.
Så fort jag kommit till stallet och bom satt jag upp på Guinita för att skritta av henne en sväng, fick sällskap av Jojjo som promenerade X-file :) Guinita skötte sig alldeles utmärkt, riktigt stor häst :'o Fast egentligen inte men jag är ju van vid lilla London ;) Sedan mockade jag till London och tog in honom. Red dressyr på ridbanan och han kändes jätte fin :> Red lite programdelar, skänkelvikning, framdelsvändning och tempoväxlingar. Han var jätte fin och lyssnade bra, vänster skänkeln var lite bråkig men det var bara i framdelsvändningen ;p
Sedan skrittade och travade jag av nere på slingan tillsammans med Anna Rye och AmandaOrcus :)

Imorgon blir det tävling, ska följa med Frida som ska tävla dressyr på Guinita :)
Önska henne lycka till!

//Tove

Hästar i mitt liv

Allt börja på ett arabisk fullblod, Chemal, född 1998.
Jag red honom första gången sommaren 2007 då vi var
nere på Öland och jag ville helt enkelt prova att rida.

Jag måste erkänna att jag blev väldigt rädd när jag såg honom,
han var stor och såg lite läskig ut. Men när jag väl hade lärt
känna honom lite så tyckte jag om honom.
På honom lärde jag mig det mesta, jag lärde mig att trava,
att rida en häst i form och att hoppa bana samt terränghinder.
Han var den första hästen jag galopperade på en sommaräng
och jag tyckte om honom jätte mycket.

Efter att jag ridit honom den sommaren började jag även
på ridskola men det är en annan historia.
Sommaren året efter så åkte jag tillbaka för en veckas ridläger
och sedan i September åkte vi ner över en helg och jag red honom
varje dag. Från början var det meningen att jag skulle köpa honom,
han var för pigg för ridskoleleverna och de ville sälja honom. Men dagen
efter att vi bestämt oss så hade de även bestämt sig för att behålla
honom. Nu är han till salu igen av samma anledning.
På sätt och vis är jag glad att jag inte köpte honom, han var ingen häst
jag skulle kunna tävla med, dessutom var han 149 cm, det vill säga precis
över d-ponny strecket.
Men han kommer alltid ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta <3


Sammy var en väldigt mysig och personlig Arab valack importerad från USA,
född 1994 som jag blev skötare på vintern 08.
På gården där han stod lärde jag mig allt som
har med hästskötsel att göra, jag lärde mig att ta ansvar och att själv sköta
alla sysslor i stallet. Under våren började jag även rida honom. Han var en riktigt
mysig ponny som älskade att bli ompysslad. Han var ganska seg att rida och jag red
oftast på deras ridbana, det tyckte han inte var så kul. Men de gånger jag red
ut var han pigg och glad. Red honom i ungefär ett halvår, i det stallet lärde jag mig att
hantera olika sorters hästar och mycket mycket mer, sånt som man aldrig fick
lära sig på ridskolan.


Wonder Boy har jag skrivit ett helt inlägg om här.
Men han var hur som helst en c-ponny som jag hade på foder oktober 08 fram till
juni 09 och på honom utvecklades jag något enormt inom hoppningen, han
var en riktig super ponny att lära sig på. I dressyren var han stel men mot slutet av
vår tid tillsammans var han riktigt fin, min älskade lilla Boyzan <3
Han var en renrasig connemara född 1991.


London är ponnyn jag har nu, jag har ägt honom sedan juni 09 och förmodligen fem år till.
Med honom är mitt långsiktiga mål regional hoppning och fälttävlan.
Han blir lätt osäker på tävling men det håller på att försvinna nu.
Han är född 1996 och importerad från England 2002, har sedan dess haft samma ägare i sju år
och hoppas att han ska stanna hos mig lika länge och ha lika många framgångar :)


Det här blev bara lite kort om de fyra viktigaste hästarna, något
lite extra kanske kommer :)
Kommentera gärna :>

-

Hejhej!
Idag är jag hästledig så jag har varit tillsammans med en klasskompis och vi har bakat en massa mums, samt planerat lite saker ;)
Nu sitter vi och tittar på tv ;p

Ikväll kommer ett litet inlägg till er läsare ;)
//Tove


 Kladdkaka med kokosöverdrag bakade vi :)

Idéer?

Har ni läsare några idéer om saker ni vill att jag ska skriva om här på bloggen?
Hästar jag har ridit, mer 'bildbomber', framridningsupplägg, mer videos eller något annat?
Ni får jätte-jätte-gärna komma med förslag och tips, så att jag har något
bra ämne att ta upp en dag som denna. Ni får hemskt gärna ställa frågor
också så ska jag se till att svara så utförligt på dem som möjligt.
Så sätt fart nu ni underbara läsare, ställ frågor och kom med tips!
Alla andra kommentarer är förståss välkomna ;)

-

Hejhej!
Jag red ut i regnet idag. Blev en kortis nere på slingan, c.a 25 min, för det började hagla. Hade ingen lust att rida i ridhuset men London fick i alla fall galoppera av sig och sedan skrittade jag tillbaka till stallet, inte mycket mer att skriva om det ridpasset :P

Nu ska jag läsa lite bloggar, kolla lite tävlingar, plugga och slappa framför tv:n.
Blir en lugn kväll för min del och det behöver jag :P


 Lunch :)

Dagens ridpass

Idag blev det dressyrpass på ridbanan.
Började med att skritta ett varv runt sjukhagarna innan jag skrittade fram ordentligt på ridbanan. Han var stadig i formen och fin, även i traven var han stadig, blev dock lite missförstånd mellan oss ibland.
Och det där dumma vänster sidan säger jag bara! Jag börjar tröttna på att behöva bråka med den i början av varje ridpass... Men snart kanske det släpper helt och hållet. Han gjorde åtminstone ganska bra framdelsvädningar på en gång idag för vänster. Men jag fick ändå bråka lite med tygeln för det är så jobbigt när han hänger sig där! Och jag har lite för lätt att släppa högertygeln och då blir det dumt >.< Men löste det bra till slut i alla fall och han kändes jätte fin i slutet :)

Men sedan skulle jag ta bussen hem och buss-j*veln kom ju inte >.<
Hatar när det är så, så stod ute och väntade på bussen och frös i 50 min (!) (tänkte att bussen kanske skulle komma någon gång) plus att andra bussen kom 15 min sent. Så jätte kul. Men kom iaf till slut hem...
Resten av kvällen ska jag bara slappa för jag är super trött osv...


Finaste, jag älskar dig <3

V. 16


På tävlingen på Söndag kommer jag endast att starta LD (80cm).
Det är en Clear Round så jag kan rida om ifall det inte känns bra.
Frida kör som sagt mig och är med och hjälper till :)
På lördag kommer jag att följa med Frida på dressyrtävling, som hjälp
och fotograf :>


Såg att det hade varit besöksrekord igår. Åh vad glad jag blev :D
Så himla kul med mycket läsare, hoppas att ni alla fortsätter att besöka
och glöm inte att kommentera :D

Dagen

Hejhej!
Skolan idag var helt okej, vi började 10 och slutade 15.40. Men ville sluta efter andra lektionen förståss ;p
Sedan åkte jag in till Sollentuna C där mamma hämtade upp mig och så åkte vi till stallet. Jag mockade och fixade foder + vatten till både London och Elton och sedan började vi med intaget. Och precis när vi skulle börja så började det snö-regna! Usch, det var blött...
Men intaget gick bra och sedan pussade jag lite på London och åkte hem.
Skönt att vara hemma i tid och det blev ju då vila för London idag :)

Och för er som inte märkt det så går det nu att kommentera igen!
Det blev något problem med kodmallen när jag gjorde om allting men nu är det fixat :)
Så glöm inte bort att kommentera, älskar när ni kommenterar :D

//Tove


 Nämen, här var det bus på gång?!

Bildbomb -> Lördag

Dagen

När jag kom till stallet mockade jag först och sprang sedan runt och fotade lite i det fina vädret :) Fotade även lite i Londons hage medan de fick lunch och så jagade jag och Iffa Orcus som hade lyckats dra av sig sin grimma halvt och vi tänkte sätta på den ordentligt men det var helt omöjligt.  Busiga ponny.  Jag fixade sedan foder och vatten och sedan fick London komma in,  borstade, kratsa hovarna och satte på utrustningen.

Busiga Orcus springer runt.
Till att början skrittade vi bilrundan och jag är helt säker på att vi blev förföljda av en älg! Hörde något (lät som en häst) typ frusta bakom oss, London gjorde ingenting, det är jag säker på. Och sedan hörde jag massa grenar gå sönder en bit bort. Läskigt o.o Men London brydde sig inte, som tur var, så vi fortsatte bara där. Han lyckades däremot trycka in mitt knä i en fet trädstam och det gjorde ont... Men sedan fortsatte vi ridpasset nere på slingan, lade upp det ungefär som i fredags och började med skänkelvikningar över grusvägen i både skritt och trav. Idag kändes han iaf bättre på den biten, sedan blev det lite galopp och där var han pigg som vanligt. Lite lättare i handen idag så det var skönt. Men var lite stum i vänster så jobbade sedan med att förböja honom i vänster varv eftersom han inte riktigt ville ta den tygeln, och det mjukade upp honom bra :) Kändes jätte fin i högervarvet så lade mest ned tid på vänster.
Men jag är nöjd, det släppte på slutet och det är ju det man vill ha ut av ridpassen!

Väntar på lunchen, hungrid pålleh.
Har tittat på ridsportenSVT2.
Är det bara jag som tycker att det går så långsamt för alla världscups ryttare? x)
På ponnytävlingar är det minsann fullt ös ;>
Ni läsare har blivit dåliga på att kommentera, se till att göra det nu! :D

Update:
Såg att det inte gick att kommentera efter att jag gjort om designen...
Men se till att göra det nu för tusan för nu är det fixat :D

Fint väder

Idag är det jätte fint väder så jag har tänkt rida ut och koncentrera mig på samma sak som i fredags. Ska nog klättra lite på berget också samt ta med kameran och försöka fota lite mysiga vårbilder :)

klart

Sådär, nu har det blivit en ganska stor förändring på bloggen och jag hoppas att det är en positiv sådan. Jag har försökt ta så mycket våriga bilder som möjligt och såklart lite vårigare färg ;)
Nu får ni alla kommentera, kom gärna på kritik om saker ni tycker att jag skulle kunna göra om eller göra bättre till nästa gång :>
//tove

Designbyte

Nu ska jag börja designa om bloggen, allting kommer bli totalrörigt under ett tag nu på eftermiddagen så ni vet varför ;> Skriver igen när jag är helt klar.

Phoebe (:

Stallet

Hejhej!
Vi befann oss i stallet klockan sju imorse för att fodra hästarna. Vi hade hämtat upp Therese på vägen och hon var snäll och hjälpte oss att ta ut alla hästar så det gick fort, när det var klart gick vi ned till ridhuset för att bygga banan, det blev en ganska enkelt bana med en kombination (två galoppsprång, räcke-räcke), en oxer, muren, räcke och sedan samma oxer igen. Som uppvärmning red vi över upphöjd bom- sockerbitshinder- upphöjd bom. London var pigg och alert hela passet, han lyssnade bra hela tiden och hoppade fina, mjuka språng. Fick något enstaka kråkhopp på räcket annars hoppade han allt klockrent. Hoppade väl största delen av banan 85-90 cm men b hindret i kombinationen låg i alla fall på 1m :) Men kändes alldeles lagom och han var mjuk och fin.
Sedan fixade jag allting och sedan följde vi med ner när Frida skulle släppa ut Lilla D i stohagen igen (hon har gått i sjukhage i två månader) och då fotade jag en massa, det blev mycket spring och bus så nu har jag en del Action bilder ;> Kommer väl någon bildbomb senare idag.
//Tove

Dagens ridpass

Hann rida innan intaget idag och det blev ett 45 minuters pass nere på slingan.
Han var som vanligt lite segstartad, travade lite på långa tyglar innan jag började arbeta honom i skritten. Då blev han såklart mer framåt, red mycket skänkelvikningar fram och tillbaka över grusstigen och han lossnade i rumpan. Sedan gjorde jag ungefär samma sak i traven men var extra noga att hela tiden hålla stöd på yttertygeln. Gjorde lite framdelsvädningar och han ville inte lyssna på vänsterskänkeln men då blev jag sur och bankade till och sedan gav han sig, ibland får man vara jäkligt bestämd när man rider ponny!
Tänkte låta honom galoppera på långa tyglar för att få bära upp sig själv men då blev han ju så himla pigg så det var bara att ge upp det försöket. Han var något tung i handen i formen där men annars var han duktig :)
Tyckte jag fick igenom honom, han var lika mjuk i båda tyglarna i slutet så det var ju bra ;)

Imorgon ska jag hoppa i ridhuset, Angela och Alex ska också vara med :)

//Tove

Sollentuna i lördags. Glad ponyhest :) But lets ignore me ;>
Foto: Rebecka Jensen

Inställt, igen

Tusseträningarna är inställda för Tusse har blivit sjuk. Super synd :(
Idag blir det istället dressyr i ridhuset, men om vädret blir bättre så rider jag ut.
Imorgon hoppar jag självständigt i ridhuset efter att vi har tagit ut alla hästar. Har nog kommit på en bana så ;p

Vi hörs ikväll när jag kommer hem.
Kram, Tove

Helgen

Nu, fredag och lördag kommer Tusse till oss på Grana och håller träningar.
Jag måste säga att Tusse är den bästa hopptränaren hittills, hon är duktig på problemlösningar och pushar en på ett bra sätt. Hon har gett mig många bra tips till mig, hur jag ska göra för att allt ska funka bättre m.m.
Och ni undrar kanske vem den här Tusse är. Hon heter egentligen Kristina Ekman och är hopptränare och banbyggare. Hon har fött upp Linda Heeds OS-häst Lipton och en massa annat som jag inte kommer på just nu.
Det är även Tusse som kommer vara huvudtränaren på lägret i Orsa dit jag ska i sommar.
Det är alltid kul att träna för Tusse, hon har alltid roliga övningar vi får rida och gör alltid helgalna banor! Men det är så himla kul :D
Så jag hoppas att någon kan filma och fota under helgens träningar för Tusse så att ni får se :)
//Tove

Hästledig

Idag har jag medryttare så jag har inte så mycket att skriva om, försöker knepa och knåpa på ett intressant ämne att ta upp men har inte lyckats komma på något.
Håller för övrigt på att fixar på den nya designen, tycker den blir ganska fin men skulle vilja ha lite mer vårbilder, får se om jag hinner få det innan den ska publiceras ;)

//Tove

Dagens ridpass

Åh, jag är helt lyrisk över den underbara ridturen och det underbara vädret!
Det har varit riktigt sommarväder idag, solen har värmt och det har varit varm överhuvudtaget. :)
Jag och Martina träffades på bussen så vi bestämde oss för att rida ut tillsammans, fixade allt och tog sedan in bus pownisarna och gav oss iväg. Vi red förbi sommarhagen där det är så fullt med vatten, där tvärnitade London och jag undrade vad han blev rädd för, men istället drog han ned huvudet och började plaska med benen, skvätte vatten på både mig och han själv. Han älskar verkligen vatten! Han fortsatte att stänka en massa innan vi kunde fortsätta vidare, vi red bilrundan men även lite omvägar upp på berget :) Sedan hoppade vi ett par gånger nere på hoppstigen och shit vad de blev pigga! London lade in några små bocksprång och hoppade så fint över de små stockarna. Måste komma iväg och terrängträna!
Sedan lät vi hästarna rejsa lite på slingan och det tyckte de var jätte kul, London fortsatte att små bralla lite men han tyckte ju det var så kul :)
Riktigt mysig ridtur :DUpdate: Blir nog terrängträning i botkyrka den 12 maj, :D Jag får nog dra på ett lite starka bett annars kommer jag inte få stopp på galna powniplutt. Någon som vet hur deras bana är?
Nu ska jag ut med Sarah, chao!

Bus

har varit ute i skogen och busat tillsammans med martina och elton, vi hade riktigt kul :-D sitter just nu på bussen på väg hem så skriver när jag kommer hem. Ps. Jag har en flodhäst <3

Dagens ridpass

Idag red jag dressyrlektion i ridhuset för Gun.
London var lite loj, antagligen på grund av pälsfällningen.
Men Gun tyckte att jag red bra och att han har börjat förstå rätt nu.
Arbetade mest på volten i alla gångarter, lite med skänkelvikning på
diagonalen och även lite framdelsvändning.
Han ville inte riktigt lyssna på vänsterskänkeln så fick sitta och banka
lite i framdelsvändningen. Men tog i alla fall högertygeln helt okej idag,
vilket han annars har väldigt svårt för. Men lite loj och seg, verkade trött
och blev snabbt varm och lite små flåsig. Ridhuset var lite dammigt också
och det tyckte han var jobbigt.

Imorgon rider jag ut och på torsdag rider Elin :) 

Våren är här :>


Nu är äntligen våren här. Idag var det 12+ i skuggan och riktigt fint väder. Hästarna får
nu vara ute till klockan fem och det tycker de är jätte skönt :)
Har legat däckad i sängen större delen av dagen, vaknade med migrän imorse.
Hoppas det är bra imorgon så jag kan gå till skolan...
Orkar helt enkelt inte skriva mer men nu i veckan kommer jag att byta ut designen
här på bloggen helt så håll ögonen öppna ;>

planer

Nu är jag anmäld till Sandös lokala hopptävling den 25/4. Frida kör och coachar, yey! :)
Skönt att ha någon riktigt duktig med som kan stå och skrika på mig på banan.
Blir nog bara en 80cm klass, känner att jag vill ha en klass att sattsa helt på och slippa ladda om till nästa, men ser ut att vara väldigt få starter så kanske anmäler mig till 90 också, får väl bestämma mig imorgon I guess :P
Några som vet hur Sandös tävlingar är eller några som ska dit? ^^

Imorgon har vi intag och London ska vila :)

Dagen

Har varit en lång dag idag, hade ställt klockan på kvart över åtta så då segade jag iväg mig till Sollentuna ridklubb. Försökte få upp cykellåset men det hade rostat igen och de andra cyklarna hade punka. Så fick gå istället men promenaden tog förståss bara fem minuter ;p Väl där mötte jag Emma, vi fotade lite och sedan var det Alex tur att hoppa 90cm, det gick tyvärr inte bra :( Hon ramlade av på tredje hindret för Sanny stannade, tråkigt :/ Linda hoppade Ulmus och gick nolla i 90 men fick två nerslag i 1m.
Lollo hoppade Ri och de blev tyvärr uteslutna i 1m. Alex strök sig från 1m för hon ramlade av på framhoppningen :/ Sedan hioppade även Jojjo & X-file och Linda & Facette från stallet men vet inte hur det gått för dem för var inte där då.
Åkte med Alex tillbaka till stallet, fixade allt till London och red sedan på slingan tillsammans med Therese. Joggade de två pownihestarna två varv och skrittade sedan tillbaka till stallet, London var lite tjurig idag också, funderar på om det har med pälsfällningen att göra ;p

Kommentera gärna bilderna :)

Dagens tävling

Jag är både nöjd och missnöjd med tävlingen idag ;p
LD: London lyssnade bra på både framridning och framhoppning, hoppade fina, mjuka språng och var lagom framåt. Väl inne på banan flög han över ettan (yey) men vid tvåan var jag tvungen att lägga en volt, han tippar gärna mot vänster (hindret låg i början av diagonalen efter en vänstersväng) och jag kände att han började stå emot så jag valde att lägga en volt istället, sedan flöt resten av banan på jätte bra. Var så stolt över min lilla bebis efteråt. Avslutade då den rundan på fyra fel, jag är nöjd, det var trots allt mitt fel att det blev som det blev.
London fick stå i trailern ett tag och äta hö, vi åt lite och fotade mellan klasserna :)
LC: Kändes lite seg först på framridningen men när vi väl vara inne på framhoppningen släppte det och han var pigg och alert, väldigt taggad ;) Hoppade riktigt fint och mjukt över alla hinder på framhoppningen, tog lite stora språng ibland men det gjorde inget. Väl inne på banan gav jag honom ett ordentligt rapp med spöt för att få igång honom och då tjurade han ihop, flög över första hindret precis som i klassen innan men lade in en sådan där snygg tvärnit på tvåan, flög över trean, fyran, femman och sexan men stannade sedan på sjuan två gånger så det blev en uteslutning, men hoppade ettan efter för att avsluta med ett bra hopp och det kändes bra. Jag kände att han verkligen blev tjurig där, han sparkade lite med bakbenen och hade öronen slickade bakåt, vilket han även hade i en del av sprången. Liten tjurponny.

Sammanfattning: Jag är nöjd, speciellt med min egen prestation då jag kände att jag verkligen kom till ridning i båda klasserna, speciellt är jag nöjd med framridning och framhoppning då jag tyckte att jag lade upp den väldigt bra och ja, det kändes bra :D Det som hände i Lc:n, dvs att han blev så tjurig fanns det inte så mycket att göra åt, men kom iaf över första hindret utan problem så jag ;p

Svårigheter: Banorna idag var ganska svåra, eller både ja och nej, för London var de det. Det var långa galoppsträckor mellan hindrena = London får lite för mycket tid att tänka. Sedan var det ganska snäva/ordentliga svängar och det gjorde att London blev lite osäker, men jaja, bra erfarenheter kallas det!

Tack så jätte mycket till Elin som följde med som hästskötare och fotograf hela dagen!
Även tack till pappa, lillebror, Emma och alla andra snälla människor :)

Skrittar fram :)

Galopperar lite :)

Framhoppningen, räcke :)

Framhoppning, oxer :)

Galopp inne på banan, LD (bilderna blev suddiga, han flöt ihop med underlaget)

Nöjd häst efter en godkänd runda ;)

Micaela och Phoebe :)

Ida & Winnica :)

Nell och Black Jack :)

LC :)

LC :)

Har lite bilder på en del ryttare, kategori b samt början av kategori c i LC:n så bara att säga till så kollar jag upp ifall jag har bilder.
Imorgon kommer jag fota större delen av storhästarna på Sollentuna så även då är det bara att säga till, kommer ladda upp med mer bilder då dessutom! :)

Fix inför tävling

Idag har det varit en massa fix i stallet inför morgondagens tävling. Känner mig ganska taggad, är lite trött (sov dåligt i natt) så orkar inte tänka så mycket på det x) Fast det är ju bra om jag kan somna tidigt (a)
Fixade först allting och sedan spolade vi av Londons ben, Maria kom strax därefter och så fick han nya skor. Nu slipper vi både broddar och snösulor, hurra! Han var som vanligt lite små bråkig vilket han blir när han är uttråkad. Passade på att smörja lite medan han skoddes och sedan duschade jag och Elin honom. Han blev så fin efter all schamponering :)

Så nu är vi redo inför tävling, yeez ;>

Har inte blivit så mycket uppdatering men jag har varken orkat eller haft någon större lust, men kom gärna med förslag på saker jag kan skriva om :D

//Tove

Dagens ridpass

Idag blev det ett lösgörande pass på ridbanan.
Det var riktigt skönt att kunna rida ute och underlaget var perfekt, de hade till och med harvat den under morgonen :) Skrittade först fram ute i skogen tillsammans med Alex och red sedan tillbaka till stallet och red på ridbanan, eftersom han redan var framskrittade så började jag arbeta honom i traven på en gång. Han kändes väldigt arbetsvillig och var ärlig i formen som kom av sig självt. Det kändes jätte bra. Hade däremot lite svårt att ta hjälperna på vänstersidan men det släppte. Red egentligen inga specialla övningar utan red lite på volterna, diagonalen och gjorde även lite förvänd galopp som gick bra :)
I galoppen var han lite små seg men lyssnade bra, gick i fin, stadig form men kändes som om han ville tippa lite innåt, men mot slutet kändes det perfekt. Blev lite loj när jag travade av men jag lät honom trava på halvlånga tyglar och då fick han bära upp sig själv ordentligt vilket jag tror han tyckte var lite jobbigt.

Men det blev ett lyckat pass så jag är nöjd, kändes bra :)
Imorgon vilar han, Elin kommer till stallet och hjälper mig med duschning och sådär ;>
Ska försöka lägga in bilderna från igår ikväll också så ni får lite bilder, har blivit lite dåligt med det på sista tiden!
//Tove
Jag ska även börja med en ny design, jag vill byta ut den helt men kommer bara göra mallen för vill ha massa nya bilder ;)

.

Hejhej!
Jag kom hem från stallet för ungefär en halvtimme sedan.
Vi åkte till Granngården först där vi köpte havre, betfor, mineraler och b-vitamin, sedan åkte vi till stallet.
Frida och Jojjo fick prova Ilonas dressyrsadel på London, den satt bra men var lite för lång (17,5") vilket var synd. Annars hade den nog kunnat funka alldeles utmärkt. Men jag borstade av honom lite lera och sedan kämpade pappa och jag med att få bort leran som satt stenhårt runt hovarna, den hade torkat halvt och då blir den sådär väldigt hård, inte bra. Men det gick, gjorde rent såret, han var lite irriterad idag men det förstår jag, det är lite små djupt så det är bara att se till att hålla det rent eftersom han varken haltar, går besvärat eller är stel. Och så är det på ett sånt ställe där det inte händer så mycket :P
Nu har han iaf fått massa påfyllning av mat, yey!

Imorgon ska jag rida dressyr, har inte bestämt om det blir i ridhuset eller utebanan, kanske utebanan men det är ju rätt hårt där på vissa ställen så får helt enkelt se, men skulle ju vara riktigt skönt att rida ute!
Men jag tänkte ta en välförtjänad sovmorgon imorron och sedan åka till stallet när jag tycker att det blir lagom, har ingen stress imorgon men tänkte ta med mig båda tränsen + tyglarna hem och smörja, mycket roligare att göra det framför tv:n ju ;>

//Tove

kort

Hejhej!
Dagen började redan klockan sex imorse, var i stallet strax innan sju, fodrade hästarna, bytte täcken och tog sedan ut dem. Hade så ont i halsen så var lite lat och skrittade bara ut en stund på London barbacka. Varför måste han ha en så vass ryggrad? Jag var lite busig och satt på hans rumpa lite också, den är så mycket mysigare (a) Var ute ungefär 20 min, sedan sopade jag stallgången, fixade allting och gick sedan ned till ridhuset och fotade medan Angela och Alex hoppade :) Fick jätte mycket fina bilder! Kanske bjuder på några senare.
Sedan åkte jag hem, var hemma klockan tolv men har varit väldigt seg så inte orkat skriva :P
Kanske åker till stallet senare för att tvätta rent såret och sådär ;p

//Tove

tävlingKlicka på bilden för att själv vara med och tävla :>

Dagen

Idag har det varit en lång dag i stallet med fint väder. Emma och hennes pappa kom och hämtade upp mig vid ett och då åkte vi direkt till stallet, fixade till båda pållarna och tog in dem efter det. Borstade en mycket lerig London och en inte riktigt lika lerig Elton, satte på utrustning och red sedan iväg. London fick gå med boots på även idag.
Vi red över vägen, jag red galen häst nummer ett (aka Elton) och Emma red galen häst nummer två (aka London). Vi skrittade bort till grusvägarna och sedan blev det trav och galopp. Och tänka sig! Elton var faktiskt ganska lugn i galoppen, jag trodde han skulle bli jätte taggad. Men London försökte däremot galoppera förbi Elton och var väldigt taggad och glad, söta ponny <3 Travade även lite ute på åkern vid go-kart banan och sedan red vi genom skogen en bit och genom fina stallet :P Det var ett urgulligt föl som sprang runt med sin mamma på deras ridbana, då himla gullig! Sedan travade vi lite till på grusvägarna innan vi skrittade resten av sträckan och tillbaka. Tvättade rent såret och satte på en liten flexilinda bara för att skydda mot smuts ;p
London såg så söt ut, han var så taggad och glad, såg ut som en riktig elitponny ;> Haha, min bäst häst <3
Elton skötte sig bra och det var roligt att rida honom, hans trav var bara lite rolig när han försökte länga så mycket, känns så roligt när man ska rida lätt xD

Har en bild där Emma sitter på Londons rumpa, den kommer sedan ;)

Kram, Tove

Vecka 14

Hoppträning

Det blev träning idag :)
Men London var smått skadad dock, han hade trampat sig på ballen vänster fram, det såg inte så roligt ut och blödde ganska mycket men han gick helt rent och brydde sig inte när jag skrubbade rent eller när man tryckte på det så vi satte bara en flexilinda runt om och sedan hade jag boots när jag hoppade och det gick bra :) Dessutom brukar ju inte trampskador göra så mycket ;p Och han är inte speciellt känslig på dem ställena.
Lastningen gick helt problemfritt, både London och X-file gick på jätte snäll :>
Jag har lärt mig väldigt mycket idag, det är verkligen lärorikt att prova olika tränare, alla tittar på olika saker osv.
Men det gick bra, London var lite småtrög i travarbetet i början men kom sedan igång sen ;)
Han hoppade fina språng större delen av träningen, fick ett antal stopp men det hade Robban en bra förklaring på, vilket jag faktiskt aldrig fått tidigare. Fick hoppa ett par hinder på slutet utan skyddsväst för Robban märkte att jag lätt låser ryggen i ett läge när jag har västen på för att det tar emot. Har en del saker att förbättra nu som jag ska jobba med under veckan samt försöka se till att fixa på tävlingen på lördag, känner mig lite mer taggad nu också, det är bra!
Jag och Jojjo hoppade ensamma på den stora ridbanan så det var jätte skönt! Det var inga svåra hinder, bara fem stycken och vi jobbade mycket med ställning i svängarna, lite snäva svängar och även rakriktning på diagonalen och sådär. Jag är nöjd, har lärt mig en massa :)
Mål för min del är att försöka sitta mer tillbakalutad och höja handen så att han faktiskt inte får någon chans att stanna, det måste jag försöka komma ihåg, trots att jag har den stela västen på mig!
Däremot fick jag också mycket beröm, han tyckte att jag red jätte bra och hade skit bra balans (han uttryckte sig precis så) och det gjorde mig jätte glad, då blir man mer taggad också. Kul att höra :D Men kritik är såklart viktigt också ;p
Kommer nog åka dit om några veckor igen för att träna för Robban, tyckte han var en bra tränare och dessutom är det kul att träna för lite olika, och hoppa ute är ju grymt kul också ;>

Snön som kom på förmiddagen har nu nästan försvunnit helt så vi kanske får en vår i alla fall?

Imorgon ska jag och Emma rida ut tillsammans, en av oss ska rida London och en av oss Elton, sedan på kvällen ska vi gå på bio :) Vi har inte träffats på jätte länge så det ska bli kul ;>

Kommer en veckoplanering senare ikväll :P
//Tove

snö ><

Just när man tror att våren faktiskt är här så kommer det mer snö. Vad är det här?!
Vet inte hur det blir med hoppträningen idag, det kanske blir i ridhus, annars får vi väl hoppa hemma. För jag måste hoppa ordentligt innan tävlingen ju!
Nu är jag på dåligt humör pga snön också. piss.

Vi hörs. //Tove

Rösta gärna på London här.

video

Orkar inte hålla på och bråka nå mer med Youtube så ni får videon såhär istället, den är antagligen lite seg så ni får låta den ladda lite ;p
Är från ridpasset i onsdags då det inte kändes så bra men måste bli bättre på att lägga upp videos ;p

Original Video - More videos at TinyPic

Ser ut som om det ska regna imorgon så vet inte om det blir ngn hoppträning men hoppas på det ;p Vädret får väl inte förstöra? ;)

youtube

Fan-fan-fan >.< Jag har glömt bort mitt lösen till Youtube, har en video jag vill ladda upp här på bloggen -.-' Får väl fixa ett nytt konto då... Ngn J*vel har loggat ut mig från kontot så nu vet jag inte vad det är för lösen. Blöööh. Får göra nytt då...
Videon kommer väl förr eller senare.

Överpigg ponny!

Som rubriken lyder hade jag en överpigg ponny idag, men mer om det efter ;)
Väckarklockan ringde 9 imorse, ville inte gå upp men var tvungen, åt frukost och sedan körde mamma mig till stallet. Väl där bytte jag om till ridkläder, fixade allting till både London och Sanny och sedan tog jag in mitt lermonster.
Mitt fina färgglada täcke hade blivit grått! Och Jojjo förklarade för mig att det inte alls sett ut så imorse, vilket såklart var ganska troligt eftersom han och Orcus stått och stänkt vatten på varandra i en lerpöl. Knäppa ponnyer? Nää, inte alls!
Men London följde så snällt med in, som sällskap från hagen hade vi även en av Orcus grimmor (av någon anledning drar han sig alltid av dem i hagen! Han är svår att fånga och har därför grimma men jaa ;p) som hade legat i leran, och även en magjord, vad gör hästarna?!
Men jag gick in i spolspiltan först, spolade av benen och satte sedan fast London ute, stod och borstade i solen. Myspys :) Tog ett bra tag att borsta, hann ändå inte finputsa så mycket eftersom jag hade en tid att passa.
Sedan sadlade och tränsa jag och sedan begav vi oss ned till slingan. Större delen av grusvägen är synlig nu men vissa delar är lite isiga, men där går det i alla fall att trava :) Gick bra i början, krävde återigen inte så mycket utan ville mest att han skulle vara glad och framåt, men sedan när vi började galoppera fick han ju något ryck och drog på som om han inte fått göra det på skit länge (vilket han egentligen kanske inte fått x)) och skaka på huvudet, försöka bocka men lät bli när jag drog upp huvudet på honom. Men det visade bara att han var glad, för när han fick springa lite sen så lugnade han ned sig. Men fortfarande mycket svårt att sakta av x> Bus ponny!
Red uppför backen som avskrittning och sedan genom de vattenfyllda hagarna :P
Men jag är nöjd, han hade mycket överskottsenergi och det är förståeligt !

Jag ska köpa ett jätte fint Sverige-täcke av Jojjo, Ilonas gamla, det satt skit bra! :D

Har gäster som ska äta middag och så här så kanske inte blir mer uppdatering idag, isf hörs vi imorgon :)

Hade med mig digitalkameran idag så ni ska få se men leriga ponny, men han var inte så lerig på kroppen för Jojjo hade varit jätte gullig och borstat av honom imorse!

Täcket ser ännu värre ut in reality ;p

God natt

Det här blir sista inlägget för dagen, jag ligger just nu i sängen och tittar på tråkig film, vi har inga roliga filmer hemma längre! Har typ sett alla miljontals gånger så inge kul att titta på de hela tiden, och det är inget roligt på tv heller :o
Eftersom det är påskafton idag har jag ju fått en massa påskägg, plus att vi har haft födelsedagsfika så nu e jag en liten tjockis ;) Men kom på att jag inte ätit middag! Lillbrorsan åt på donken medan vi sprang runt och shoppade x)

Ni får önska mig lycka till med borstandet av en lerig ponny imorgon, hoppas att vädret är så pass bra att jag kan stå ute och göra det :D

Godnatt //Tove

Kista

Är precis hemkommen från en shoppingtur i Kista, fick tag på allt som behövdes plus lite annat, kanske kommer en bild sedan men detta fick jag med mig hem:
Turkos kofta (Cubus)
Turkos sjal (Cubus)
Ljusgrå, kortärmad tunika (Cubus)
Ett grått linne att sova i (Cubus)
Skor, ljusblå rutiga (jätte söta!) (Dinsko)
Tights, ett par grå och ett par svarta (H&M)
Ett mörkgrått linne (H&M)
En vit vårjacka (New yorker)
Fanns såklart en hel del annat jag ville ha också, så som lite olika sommarklänningar men de får helt enkelt vänta.
När vi var inne på H&M fick vi ett sånt väldigt fint samtal av Haje som berättade att London såg ut som ett lermonster på fyra ben. Där fick jag för att jag sagt att han så sällan rullar sig i leran när han går ut naken! Han får stå utan täcke inatt, hoppas han inte fryser, men det lär ju bli ganska varmt i stallet i alla fall :P

//Tove

Väder-prat

Idag är det verkligen underbart vårväder! Solen värmer och det är runt tio plus i skuggan.
Verkar verkligen som att våren är på väg ordentligt, hoppas att det här braiga och fina vädret ska fortsätta åtminstone resten av lovet, det skulle vara toppen!

London behöver klippas nu när solen värmer så mycket, han blir så lätt svettig, speciellt när man rider men även i hagen om han står för länge i solen. Sedan ska hans man minsann få sig en omgång, den behöver trimmas till, hoppas bara att den inte får för sig att stå upp helt!

På måndag ska vi hoppa ute, yey, vi ska med Jojjo och X-file på hoppträning i Sigtuna, det ska bli kul att åka iväg och träna, första gången med honom (förutom tävling då) och kul ute också, inte hoppat ute sen i somras :o

Och snart kanske man kan börja rida i t-shirt, nu är det fortfarande kanske lite kallt men det går ju :D

Suddig bild, men orkar inte leta upp ngn annan x) Hoppar trippelbarr i somras :)

Och så ska jag önska er alla en riktigt glad påsk :D
Fast vi blir tvugna att äta McDonalds till middag eftersom lillbrorsan får välja mat nu när det är hans födelsedag.

Dagens ridpass

Jag åkte till stallet redan imorse, var där kvart över nio. Fixade allting och tog sedan in London, det var fullt i gången så satte fast honom i Gideons box längst ner istället (eftersom jag lagt in mat i boxen) och han stod så snällt där och tittade in i boxen. Gick sedan ned till ridhuset med Iffa och Jojjo som skulle hoppa, red fram ordentligt innan jag började jobba honom i form, krävde inte så mycket egentligen, ville mest ha framåtbjudning. Red mest medan de andra byggde banan och tog även två skutt i varje galopp över sockerbitar (c.a 50cm). Blev en ganska snäv sväng in på dem så London taggade till och hoppade mjukt och fint. Men sedan ville han såklart hoppa mer så han försökte rejsa runt lite, lät honom galoppera snabbt en långsida och sedan ville han såklart inte sakta av x) Men jag jobbade honom iaf i en låg form i galoppen och traven sedan när han lugnat sig.
Kändes fin idag, jag krävde som sagt inte så mycket, ville bara att han skulle lyssna på alla hjälper och det gick bra :)

Har gäster resten av dan (lillbrorsan fyller år + påsklunch) och även imorgon, så kan bli lite dåligt med uppdatering.

//Tove

Lång dag

Har varit en lång dag i stallet, men med varmt vårväder :)
Jag började med att mocka och fixa foder till London, det gick snabbt och sedan gjorde jag samma sak till Sanny. Tog sedan in London som i alla fall inte var lika lerig idag, dock stod han och drack ur lerpölen (!), det fanns lite gräs där under så tror att han och Orcus var ute efter det (se bild)

London: Skrittade ut, klättrade först upp och nedför backen bakom ridhuset tre gånger och sedan red vi bilrundan. Och tänka sig, jag red inte fel en enda gång! Hurra för mig! Han fick trava lite granna på den plana delen av skogen vid de små stockarna och då tog han ju såklart lite små skutt ;) Men han var framåt hela tiden, tog backen upp i skogen på hemvägen och där försökte han trava, knäppis ;p Men det gick bra allting, nöjd med honom och det var ju inget speciellt hårt pass, haha. Bara skritt, typ ;)

Mycket vatten :'o

Sanny: Red denna vackra damen i ridhuset, c.a 40 min. Ställde inte så mycket krav eftersom det var första gången jag red henne men hon kändes väldigt fin :) Gick fint i form i skritt och trav, men om vi säger så här. Jag gillade INTE hennes galopp, den var väldigt "hackig", fast det tycker jag många stora hästars är, London har verkligen gunghäst galopp, så grymt skön jue ;) Så det var lite knäppt, plus att hon gärna drog sig inåt i galoppen men jag är nöjd :) Ska rida henne på söndag igen.

Planer

Hejhej
Vaknade för ett bra tag sedan men skriver nu istället ;P
Ganska fullspäckad dag idag, ska dra till stallet om ungefär en timme, ska fixa till båda hästarna först sedan tänkte jag rida ut lite lugnt på London-pondon. Ska försöka klättra lite bakom ridhuset, den lilla kullen/backen där har smält fram nu så det borde gå. Men blir nog lite i skogen också och om det är okej underlag på slingan så blir det lite trav där, kanske galopp om han känns bra :)
Sedan ska jag rida Sanny, kom på att ridhuset är bokat typ hela dagen så får väl skritta ut först och sedan försöka rida lite på utebanan, den har iaf börjat komma fram nu så det borde gå. Första gången jag rider den damen ;)
Sedan har vi intag och sen ikväll kanske mamma och jag åker till Kista för att shoppa lite, behöver nya kläder och skor! Yes I do.

Kanske bli någon mobilblogg under dagen annars får ni nöja er med uppdatering ikväll.
Ni har blivit lite dåliga på att kommentera :( Så sätt fart och kommentera igen!


Bjuder på en bild på mig och Sanny, titta inte på mig, titta på vackra hästen ist ! :D

Svar

Fridan
1. vad är den högsta klassen du tävlat?
2. vem var första hästen du ramlade av?
3. när började du rida?
4. vad hade du haft som intresse om du inte haft ridningen?
Svar:
1. Lokalt har jag tävlat som högst 90cm (LC) men har tävlat 1m klubb (LB) i hoppning :) I dressyr har jag träningstävlat LB
2. Tror att det var Kemal, men innan dess gled jag nog av några gånger barbacka också men det gills nog inte ;P
3. Jag har egentligen inte ridit speciellt länge, jag började rida sommaren 07 men har ridit MYCKET sedan dess ;p mest privat även innan jag fick häst.
4. Jag hade dansat nästintill alla veckodagar tror jag, haha ;p

Johanna
1) har du nånsin varit rädd för att rida London?
2) hur många dagar i veckan åker du ut till stallet?
3) hur gammal var du när du började rida/hur länge har du ridit?
4)vad hette första hästen du red?
5) när trillade du av första gången?
Svar:
1. Nej, inte precis. Jag har nog varit lite nervös ibland men aldrig riktigt rädd.
2. Som det sett ut den senaste tiden så åker jag dit varje dag, men nu när jag hittat medryttare blir det en dag mindre ;)
3. 11 tror jag ;p Man lär sig nog snabbare när man är lite äldre när man börjar rida.
4. Kemal var första hästen som jag red ordentligt på, innan dess var det bara ponnyridning på shettisar och sådär :P
5. Hösten 08 var första gången jag ramlade av ordentligt, med bara tre dagars mellanrum för två avramlingar x)

Ida
1. Vi ska ha roligaast i falsterbo, right?
2. Du ska te sollentuna vaah?
3. Kan inte du åka te hufvudsta och tävla dressyr? Det e LC:2 så de e en ganska lätt bana :D<3
Svar:
1.
YES! Definitivt.
2. Yes ma'am :)
3. Hade först planerat det men vi ska ha vår klubbtävling i dressyr däromkring och känns bättre att prova honom klubb först ;P

Anonym
1.
Vet du vad NH är och brukar du göra det med London?
2. Älskar du din häst?
3. Älskar din häst dig, på riktigt??
Svar:
1. Ja, jag vet vad det är. Jag tycker att det är viktigt att hästen är lydig och förstår vad ryttaren menar även från marken så jag antar att jag "gör det" med London ibland men inte på någon högre nivå, men för att kolla lydnad och bara ha kul :)
2. Ja, definitivt. Ibland kan jag bli lite sur och irriterad på honom men älskar honom helt klart!
3. Det har jag svårt att svara på men jag hoppas det :D

Mina
- Vad har du för mål med ridningen för i år? :)
- Har du några tävlingar inplanerade?
- Favoritmärke på utrustning?
- Hur ser Londons foderstat ut?
Svar:
- UTVECKLAS! :D Och så hoppas på placeringar också, men framgångar är det viktigaste!
- Nästa helg ska jag tävla 80 och 90cm på Sollentuna sedan ska jag mest fokusera på träningen och sedan i början av maj ska jag i alla fall tävla också :)
- Jag gillar Schockemöhle men annars har jag ingen favorit.
- Har skrivit ett inlägg och hans foder HÄR. :)


Underbara, älskade Kemal får stå för bilden. Saknar honom så grymt <3 Första
hästen jag någonsin ridit "ordentligt på", första hästen jag ridit i form, första hästen
jag hoppat bana på, första hästen jag hoppat terränghinder på, första hästen jag
galopperat på uteritt, första hästen jag ramlade av, älskar dej, vi har världens
bästa minnen <3

Dagen

Hejhej :)

Idag var det sista skoldagen innan påsklov och tänka sig att jag överlevde den! Yey, nu är det lov :D
Jag har massa planer inför lovet med London och sedan ska jag försöka hinna med att träffa lite kompisar som jag inte träffat på länge, behöver shoppa lite kläder och så vill jag gå på bio :)
Mamma körde mig till stallet efter skolan och jag hann byta om innan Elin kom, vi hjälptes åt att mocka, jag visade hur allt fungerade, fixade foder osv. och sedan tog vi in London som stod gaanska långt ned i hagen mitt i en vattenpöl. Men när han såg att vi kom kom han iaf :P Söta ponny <3 Men han var grymt lerig på benen och under magen där det stänkt så vi gjorde iordning honom i spolspiltan, kunde ju spola av hnm ordentligt då.
Sedan red Elin i ridhuset och jag satt och tittade på, såg fint och lugnt ut :) Jätte bra. Sedan fick hon skritta av ute och jag gick med, lite svårt att gå med hala gummistövlar i hal lera och lite is :P Men det gick bra, tror faktiskt att slingan har börjat smälta ganska mycket nu. Tittade bara åt det hållet men man såg iaf större delen av ängen. Yey :D
Nu är jag iaf på bra humör eftersom vi har lov, imorgon ska jag ta sovmorgon och sedan åka till stallet för att fixa och rida London och Sanny (stor hezt :'o) sedan har vi intaget för det var typ ingen som kunde ta det :P

Har lite planer på att skriva några specialinlägg, ska nog ha ett med ämnet Medryttare och allt därtill. Sedan ska ni få svaren på frågestunden, tyckte dock att jag fick lite få frågor men det duger med några iaf. Får bli bättre nästa gång ;)

Förresten så är det ju 1 april idag, hur många av er har blivit lurade?
Kommentera gärna med alla era april-skämt :)
Jag har inte precis blivit lurad, men nästan haha!

Glada påsk-kramar från Tove :)
Ska försöka ta massa bilder nu under lovet också, London kanske får posa med ett påskägg ;)

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0