Nästan-avramling

Bjuder på en liten animering på det som fotades.
Nästan ett under att jag satt kvar, eller vad tycker ni? Föll förstås ännu längre framåt när vi väl landat. Trodde att vi skulle göra en kullerbytta eftersom han hoppade så långt, men han räddade oss <3

26/4

Idag tränade jag för Gun, och det gick super bra!
För ovanlighetens skull red jag barbacka, kände att mitt ben nog mår bäst av det. Red även på ett rakt eggbett som han verkligen sög tag i!
Jobbade mycket med ställningen på volten först, jag hade jätte lätt att bara ställa över honom åt båda hållen och det kändes jätte bra, det blev inga livliga diskussioner, jag fick kontakt med honom i alla fall.
Sedan blev det även en skänkelvikning längs diagonalen i varje varv och sedan red jag rätt upp ett par gånger, jag tycker att det är lite svårt att vända upp i tid men de två sista gångerna blev jätte bra!
Vi utvecklade även lite på volten och red förvänd galopp där, jag tycker att London skötte sig bra då vi inte tränat så mycket på förvänd på volt men det gick bra! Han var jätte trevlig hela lektionen, bra steg och stadigt på tygeln, känns väldigt cool att sitta på när han går så :)
Sedan tyckte Klara att jag skulle sitta upp på Kyra som under mig gick som en kamel, haha! Travade runt lite och hon slappnade av något men ja, det såg inte så vackert ut :p
London i nya tränset idag :)

Två söta shettisar

Dessa två sötnosarna gick bredvid tävlingsplatsen i Hölö.

Bildbomb Hölö 24/4

Du är världens bästa ponny, älskar dig London ♥

25/4

Känner verkligen av min lilla nästan-avramling, har ont lite här och där men speciellt i höger ben och vänster axel/arm, tror att jag lyckats sträcka mig eller något liknande.
Idag borstade jag London utomhus, trodde att han ville äta gräs men han stod hellre och tittade på mig. Sedan skrittade vi ut på hacket, barbacka, tillsammans med Klara och Ling. Jätte mysigt, men det var nästan för varmt...
Känns som att sommaren redan är här, haha! Men det är väl positivt antar jag :)

Hölö RK 24 april

Jag är väldigt nöjd med tävlingsdagen, i andra klassen var både jag och London trötta och min ridning blev urusel, det tar jag på mig men jag ska berätta om första klassen som gick jätte bra :)
LD+5 - 85 cm
På framridningen och framhoppningen hade jag inga krav, precis som lördagens ridpass skulle han bara lyssna och vara alert vilket han var :)
Sedan fick vi gå in på banan, vilket London inte skulle göra. Han började backa och kasta sig men med hjälp av en funktionär kom vi in, väl inne på banan satte jag en bra grundgalopp och red an på första hindret. De första två sprången blev lite sega och jag tänkte bara framåt-framåt-framåt men sedan kom han igång och hoppade som om han aldrig gjort annat, underbart! Nollade grunden och kom till omhoppningen, vilket jag inte räknat med, tur att jag gått hela banan!
Mot näst sista hindret råkade jag svänga lite snävt och precis när jag rätade upp honom tog han världens språng över hindret, slog ned bakbommen och jag flög fram på halsen, måste ha sett jätte roligt ut! Men jag tog mig upp igen och i sista sekunden svängde jag upp mot sista hindret som London flög över.
Den ritten kändes helt underbar, trots att jag var på väg av, och det är bara den jag har i huvudet, för allt kändes bra!
0/4 fel - 28,??
Ni får en bild, sedan kommer en fet bildbomb :)
En glad London som precis kommit in på banan :)

Lördag

Dagen börjades redan klockan 6.15, klädde på mig och åkte tillsammans med pappa till stallet.
Väl i stallet fodrade vi hästarna, fixade lunchpåsar och släppte ut hästarna. De flesta är nakna både ute och inne (åtminstone vid fint väder) vilket gör det lättare, vi slipper byta täcken :)
Sedan red jag två hästar och fixade allting till båda två.
London: Red 25 minuter på slingan, i stort sett kollade jag bara så att gas och broms funkade. Jag brydde mig inte om hur han gick, såg bara till att han var alert vilket han var. Lyssnade bra och var positiv :)
Hebbe: Red även honom nere på slingan, 40 minuter. Vi skuttade lite stock och sten på ängen, satte ihop en liten bana vi skuttade över och Hebbe verkade tycka att det var stört roligt!
Åkte tillbaka på kvällen för att borsta på London.

Fredag

Idag fick London vila, istället fick han beta i 50 minuter och samtidigt ryktade jag honom ordentligt, han verkade tycka att det var kalas :)

Innan stallet åkte vi även förbi Granngården och köpte pellets, har tidigare skrivit att jag ska minska ner på havren vilket jag nu börjat med, känns bra och London verkar tycka om det, han har bara ätit lite grand nu, c.a 1 dl i varje hink så vi får se hur det blir när han äter lite mer, måste vänja honom först samtidigt som han får lite havre :)
Nu provar vi med detta!

Onsdag & Torsdag

Båda dessa dagar tillbringades i bilen/Ullared.
Mamma och jag åkte ensamma vilket var trevligt, en mor/dotter resa. Vi åkte klockan sju på onsdag morgonen och kom fram vid halv två då vi åt lunch.
Sedan var det bara att shoppa loss!
Det jag fick med mig hem var:
Lite smink, parfym och en handduk
Dressyrträns (svart läder m. bred nosgrimma och blingpannand, jätte fint!)
Stallboken (endast 15 kr!) och Rida terräng
Vita, helskodda ridbyxor (riktigt bekväma, sitter bra också!)
4 par ridstrumpor (gråa nyanser) och ett grått dressyrspö.
Ljusgrön piké, Ljusgrön tjocktröja och brun väst (dålig färg på bilden)
Borste och pälsglans och en liten vattenhink
Krafft morotsgodis x2 och himalaya sten
Vi övernattade i en av stugorna på campingen och på torsdagmorgonen lämnade vi tillbaka lite saker innan vi begav oss hem till Stockholm igen :)
Dessa dagar red Amanda London, på onsdagen blev det en timmes skritt i skogen och på torsdagen dressyr på utebanan på en trött London.

Mycket

Hej!
Det har varit mycket den här veckan så jag tänkte skriva lite om alla dagar nu istället.
Idag var vi på årets första utetävling men mer om det senare ;)
Ovisad bild på Londons myggbett i somras, visst ser det läskigt ut? (ögat alltså)

Mot Ullared!

Idag åker mamma och jag mot Ullared! Vi sitter redan i bilen (tidsinställt) vid det här laget. Jag är väldigt snål när det kommer till pengar men vi får se vad jag får med mig hem, har lite olika saker jag vill titta på, så får vi se vad som följer med hem.
Amanda har hand om London de här dagarna vi är borta.
Kram!

Klara & Kyra

Innan jag red idag så fotade jag Klara och Kyra på ridbanan. Bjuder på några av bilderna :)
Jag tjatade väldigt mycket på Klara att hon skulle sträcka på sig och trampa ner hälarna men det ville hon inte men lyckades fånga det bättre på några bilder ;)
Klara & Kyra hade en rosa outfit som förbättrades tack vare mig, som var snäll och lånade ut mitt Libresse-schabrak ;)

19/4

Idag red vi ett kombinerat dressyr/kondispass på Gällstaängen.
London fick gå på det tvådelade eggbettet idag och det kändes okej. Jobbade honom mycket på volt, han var lite spänd och ville inte riktigt samarbeta men ibland gick han riktigt trevligt. Red mycket utan stigbyglar och i galoppen (förutom när det gick alldeles för fort) tryckte han på väldigt bra och det var lätt att få ihop honom. Han lyssnade bra men det var lite varmt så jag blev lite slapp i min ridning vilket inte är bra, blev lite arg på mig själv.
London kändes även han lite trött, men tyckte det var stört skönt att galoppera i vilket fall som helst. Kunde galoppera jätte lugnt i slutet av passet samtidigt som han tryckte på vilket var målet, så jag är nöjd.
Jag duschade av London lite grand innan jag släppte ut honom, och det första han gjorde var förstås att rulla sig vilket han verkade tycka var kalas, sötnosen :) <3
På hemvägen läste jag tidningen Rida (en gratistidning här i norrort) och där var det en artikel med Piia Pantsu som hade sagt såhär:
"Sen det här med att det hela tiden ska kännas bra. Alla vill att det ska kännas så himla bra hela tiden, men vägen tills du verkligen får den fantastiska känslan är lång och det tar tid. Många tror att det ska kännas bra direkt, men det gör det inte - det tar tid och man måste ge det tid!"
Blir alltid motiverad av att läsa dessa "citat", tycker det är väldigt intressant att få reda på hur andra tänker och tycker.

Datum bestämt!

Nu är det bestämt när hästarna ska ut på sommarbete, det känns väldigt långt bort men det är bara två månader kvar, knappt.
Datumet är 11/6 och det ska bli riktigt härligt, London tycker jätte mycket om att gå ute och äta gräs hela dagarna, och nätterna. Men ibland får han gå in och sova i alla fall, då brukar han tycka det är ganska skönt att pusta ut :)
Bilderna är från förra året

Underbar dag

God morgon kära bloggläsare :)
Idag är det ännu en underbar dag med strålande sol, det verkar som om det här vädret kommer hålla i sig!
Idag ska London och jag ut och galoppa på Gällstaängen är det tänkt, jag är lite sugen på att prova någon ny bett/nosgrimma- kombination, funderar på att idag rida med det tvådelade eggbettet och remontnosgrimma, om jag hittar min remontnosgrimma vill säga. Jag ska nog kika i Ikeapåsen som står i hallen här hemma.
Vad har ni för planer för den här underbara dagen?

Tage & Orcus för exakt ett år sedan.

Dilemma.

Ett problem inför utomhussäsongen är det här med bett, igen. På det vanliga tränsbettet blir han nästan lite stark och biter tag i bettet vilket gör det nästan omöjligt för mig att inverka på något vettigt sätt.
Det bettet som han har gått bäst på på tävling är pessoa, men jag är medveten om hur dåligt alla tycker om detta bett. Men det är det enda bettet som London inte "biter sig fast i" eller drar med men samtidigt fortsätter vara positiv.
Jag har provat både pelham och kimblewick och han går likadant på båda, trycker nästan in mulen i bogen och är nästintill omöjlig att få upp huvudet på, vilket gör det ännu svårare att rida bra på hoppbanan.
Nu kanske ni förstår mitt dilemma? Vad är egentligen viktigast, vad andra säger om olika sorters bett eller hur hästen fungerar på det? Jag måste nog säga det andra alternativet då det handlar så mycket om hur ryttare och häst fungerar ihop.
På pessoat blir det lättare för mig att rida mer följsamt, eftersom London blir så stark annars och jag måste göra allt för att han ska lyssna på mig.
För mig räcker det att ha tygeln i den stora ringen, han lyssnar alldeles utmärkt då men har använt andra ringen senaste tiden då han blir lite tokig.
Egentligen vill jag bara rida på det tredelade men lydnaden funkar utan problem på banan hemma, men på hoppbanan, på tävling, biter han som sagt tag i bettet. Usch, det är svårt det här.
Ni får gärna komma med åsikter :)
London på pessoa.

18/4

Även idag är vädret på topp! Varmt och behagligt i solen, räcker med en tunn kofta. Härligt!
London var så sugen på äpplet jag hade med mig!
Idag red vi dressyr på utebanan, det är så underbart att man kan rida ordentlig dressyr även ute nu, hatar att bli insnöad i ridhuset.
Överlag gick det bra, jag tror att jag har för höga krav på London. Jobbade mycket basic, sidvärtsrörelser, volter, serpentiner, tempoväxlingar, förvänd galopp och lite övergångar. London skötte sig bra men något vi verkligen måste jobba på är övergångarna, speciellt avsaktningarna, där han gärna slår sig fri.
Han blir lite stum i vänstersidan ibland, det var ganska svårt att få till en bra skänkelvikning på långa diagonalen för vänster då han spände sig och gick emot lite, sen gör det inte saken bättre att jag har svårt att ta ett ordentligt stöd i högertygeln. I galopparbetet kändes han fin, ibland blir han lite spänd men överlag har han blivit väldigt avslappnad och väntar ut mig. Red där mycket tempoväxlingar på volt, halva volten arbetsgalopp och halva volten mellangalopp, även lite ökat på diagonalen vilket han tyckte var urmysigt. Den förvända galoppen har blivit ganska stark nu, även fast han ibland gärna slår över till rätt galopp så blir det bara bättre och bättre.
Men övergångarna är det vi behöver stärka och befästa ännu mer, det är bara att träna :)
På utebanan i torsdags :)

Från Runsten

Slänger in lite bilder från Stora Wäsbys fälttävlan med ponny-SM på Runsten som var i höstas. Är det inte härligt att hoppa på enorm gräsbana?
(Alla bilderna är tagna med min gamla digitalkamera = inte alltför bra)
Härligt!

Goder morgon!

God morgon!
Idag blir det en lite tidigare tripp till stallet, härligt att rida på förmiddagen då det är alldeles lugnt i stallet :) Jag ska ta cykeln ner till stationen om en halvtimme och sedan bär det av till Grana.
Idag ska London ridas igenom ordentligt på utebanan, han har fått vara ute och galoppera i flera dagar nu så lite dressyr ska vi nog klämma in, imorgon blir det träning på Gällstaängen hade jag tänkt, eventuellt barbacka.
Vädret är så underbart det kan bli... Härligt!
Måste skaffa nya bilder...

17/4

Idag red vi iväg på en långtur tillsammans med Frida, Haje och Sara.
Vädret var underbart, sol och 15+, ibland är allt så härligt!
Vi påbörjade gokartrundan och när vi kom ut ur skogen red vi till ängarna och sedan fortsatte vi bort, längs flygplansängen och red hem. Länge sedan jag red där och det var underbart.
London skötte sig bra, var som vanligt taggad till tusen men galopperade inte på tvären en enda gång. Han var lite jobbig på ängarna när jag red lite på volt då han inte riktigt tog yttertygeln. Han lyssnade hyfsat även på hemvägen, jag var på honom med benen hela tiden så att han inte kunde dra ner huvudet och det blev mycket bättre då :)
Tänk att det såg ut såhär för bara några veckor sedan...

Hiss!

En stor hiss till Scapas nya schabrak! Underbara färger, stilrena och enkla.
Kanske ska ta och beställa ett senare, när de finns i butik. Vad tycker ni om dem?
Jag gillar ärligt talat alla färgerna men den svarta är lite trist.

Hemkommen!

Hemkomen efter en lång tävlingdag, vi åkte ända till Köping!
Jag åkte som sagt med Frida och Lilla D på en lokal dressyrtävling, de red en LB:2 och en LB:3. Resultatet blev väldigt jämnt och Lillan var väldigt stabil och duktig (det var hennes fjärde tävling någonsin). Första klassen slutade på en andra plats med 69,67%, Frida blev slagen av sin lillasyster som hade ridit ihop 70% med Flisan.
I andra klassen som var lite svårare gick det också bra, det blev hela 69,69% och Frida låg tvåa när vi åkte. Vi pratade med överdomaren så att vi fick åka, vi hade ju hela vägen till Stockholm framför oss och sista starten gick halv åtta, de skulle posta priserna.
Till vänster har vi Frida och Day by day och till höger Malin och First Impression.
Ni får alla bilder imorgon eller någon annan dag :p

på tävling

Är just nu på tävling tillsammans med Frida. Hon har precis ridit första klassen, LB:2, och ligger just nu i ledningen med 69,67. Hoppas det håller i sig :D

Två hästar

Hallihallå!
Idag har det varit en rolig dag på Stora Wäsby, och sedan Grana, i det underbara vädret.
Har ridit två hästar idag, först Cinnamon på SW. Red ut tillsammans med Sara och Fredrika, skritt och trav. Hon var jätte snäll, lite stel men slappnade av och sökte sig nedåt efter en stund.
Sedan var det bara att ta sig till Grana för att rida min lilla bäbis som fick galopptränas, på hacket, på slingan.
Och det där med att stanna, det var lite svårt på hack :p Låg först och rullade i något lite för snabbt tempo men han var så glad så jag lät det vara. Skrittpausade lite mellan varven och skuttade även över lite stock och sten på ängen vilket London tyckte var alldeles kalas. Sötnosen :) Det blev ett riktigt kondispass för London, jätte bra!
Imorgon är det dressyrtävling som gäller för min del, ska åka med Frida och Lillan som coach/fotograf.
Cinnamon :)

Dagen i kort + två bilder

Idag har det varit en lång men rolig dag!
Tvingade mamma att jag skulle få åka till Stora Wäsby så det gjorde jag.
Orkar inte skriva exakt vad vi gjort hela dagen men tagit ut och in lite hästar, städat, mockat, sopat och fikat. Härligt väder var det minst sagt!
Avslutade arbetsdagen med att skritta ut på herr Bonito som var jätte snäll, det gick bra :)

Sedan hämtade mamma mig och vi åkte till Grana där vi tog in alla hästar och bytte täcken på dem. Jag tycker att det är så pass varmt att London får vara naken inomhus nu, och när det är varmare än tio plusgrader och sol, vilket det helt klart var idag så han stod naken i hagen och verkade tycka det var kalas! Vi tog in hans hagkompisar och han fick äta hälften av sitt hösilage i hagen medan vi fixade det sista.
Sedan gav vi oss ut och red, först på slingan tillsammans med Sanna, mest skritt och trav men även lite lugn galopp. London skötte sig bra :)
Sedan blev det ridbanan en liten stund, men orken försvann ur mig så det blev bara kort. Känner att jag haft feber men annars känns det bra :) Han har verkligen mer power ute än i ridhuset, coolt att sitta på honom då!

mot sw

Idag mår jag bättre, ont i halsen bara. Vilket betyder att jag nu ska bege mig mot Stora wäsby och hålla tummarna att det blir en rolig dag (: Ha det bra!

på besök hos mister london

Hallå! Idag var jag en snabbis hos älsklingen min, saknat honom! Han fick lite pyssel och massor av morötter och äpplen. London blev riktigt arg när han gick in i boxen igen och krubban var tom, man kan inte göra annat än att skratta när han håller på så den token ;)

Ponnyakuten?

Ligger hemma sjuk... Hade 39 graders feber igår.
Det blir ju en ny säsong av ponnyakuten i sommar och nu är åldersgränsen 16 år istället för 14 (tror jag) som det var innan.
Kanske något för mig och London? ;)  Vilka problem ska vi söka in med då...
- Ser ut som en argsint mördare i boxen
- Stänger av när vi hoppar gravar (men ibland är det så fruktansvärt roligt att det går ändå!)
- Blir stark och biter tag i bettet på hemvägen när vi ridit ut.
Haha. Kanske något för oss ;) Men vi har någorlunda koll i alla fall.
London ska nog få gå på en havrefri diet, ska prova att ge honom müsli, det är säkert lite havre i den men han ska inte få någon ren sådan, kanske blir lugnare då. Märker på honom att han lättare "knäpper av" när han får mer havre, precis som att vissa människor inte mår bra av att äta socker och blir tex okoncentrerade.
Haha, ser ut som att jag ska sparka stackar London, nädå, bara spänna sadelgjorden!

Första dagen

Nu är första dagen på Stora Wäsby avklarad :) Ungefär såhär såg den ut:

När jag kom fram hjälpte jag till att ta ut två hästar innan det var dags att mocka, hann mocka tre boxar innan det var dags för förmiddagsrast. Tillbaka efter rasten städade (sopade och skurade) jag och en annan tjej som också praktiserar, Stephanie, caféet, läktaren och omklädningsrummen. Sedan hjälptes vi åt att fylla på med hö i ett speciellt rum där det förvaras, Stephanie fick kasta ned från loftet genom ett hål och jag tog emot och staplade balarna. Sedan sopade vi även stallplanen lite grand, det blev jätte fint!

Efter lunch borstade jag Cinnamon och sedan tog jag och Steffi en lång promenad med henne, hon har lite vila eftersom hon tävlade en hel vecka i Tyskland och VANN, jätte duktig tjej :) Väl tillbaka smörjde jag Cinnamons träns och sedan tog vi in lite hästar, sopade gången och sedan fick vi plantera blommor i en blomlåda, det blev fint.

Avslutade dagen med att titta på när Jonna (en av hästskötarna) red lektion för en tränare med sin ponny och sedan fick jag promenera med lilla Narobi i tjugo minuter, tog in en ponny och sedan slutade vi :)

Det har varit en väldigt rolig men ganska så hektisk dag, ser fram emot resten av veckan!

Nu ska jag få in alla bilder från gårdagen i datorn och försöka hinna baka lite bröd :D

mycket idag

Hejhej!
Idag började jag dagen med frukost innan jag cyklade till Sollentuna Ridklubb för att snacka lite med mina stallvänner som var där och tittade/tävlade och fotade en del. Bjuder på lite bilder i veckan :)
Resten av dagen har tillbringats i bilen och ett antal affärer, hemma igen tvättade jag vinterdäcken till trailern.
Imorgon börjar praon på Stora Wäsby, ska bli roligt :)

7/4

Halloj!
Börjar med att säga att det inte var särskilt roligt att ta sig till stallet...
Tog ut London på en liten barbackatur med sällskap av Nathalie.
Det blev bara skritt, först bilrundan och sedan ett varv på slingan. Småjobbade han lite och avslutade med att flytta lite för skänkeln fram och tillbaka längs grusstigen. Han kändes mjuk, lite spänd bitvis men det blåste storm :p
Det blåste verkligen jätte mycket! De stora pallarna med torvbalar hade blåst omkull samt de stora sopptunnorna och mycket mycket mer... Hoppas det lugnar ner sig nu mot helgen ;)
Inte från idag förstås ;)

I trafikkaoset

Halloj! Sitter just nu i trafikkaoset på väg till stallet och min underbara ponny :) Så jag har saknat honom de här dagarna... Idag ska han skrittjobbas barbacka hade jag tänkt. Nu hoppas jag kunna ta mig till väsby, det är kaos x2 i tågtrafiken, sträckor ersatta med buss både norr och söder om stan. Den sträckan jag åker verkar som tur är vara ok men det är nog en hel del förseningar. Kram på er!

Day three

Idag var det en halvseg dag i Bromma, åt lunch på en restaurang med Elin, delade på en pizza.
Imorgon ska jag rida :D Eventuellt ska pappa och jag åka och ta ut hästarna på morgonen (= jag kommer gå i ett töcken resten av dagen) och då ska jag försöka hinna rida också, annars får jag göra det på kvällen :p

lunchrast

Har lunchrast och sitter på restaurang med Elin :)

Visst går det...

... att hoppa utan stigbyglar!
Det här var på Runstens Pay and jump i somras, vi hoppade 60 cm (urlöjligt enligt London) på deras gigantiska gräsbana. En funktionär råkade stå framför a-hindret i kombinationen men hann precis flytta på sig så London tog ett skutt rakt upp i luften och jag tappade stigbyglarna. Ett under att jag satt kvar för London var både het och stark och det tog många varv innan jag fick stopp på honom efteråt, haha!
Ett tappert försök att få tag i stigbyglarna på en het London!

Day two

Halloj!
Idag får ni uppdateringen med bilder, och minimal text :)
Började dagen med att fodra och byta vatten till djuren.
Sedan fixade vi lite i hyllorna, damsög tills damsugaren gav upp och
vi tog lunch! Åt en supergod sallad med pasta, kyckling och parmesan.
Väl tillbaka fick vi städa lite burar, mycket roligare att umgås lite med
djuren :D Städa först en råttbur, myste lite med råttorna i den och
sen städade vi de båda marsvinsburarna. Marsvinen (se ovan) var
livrädda för oss, stackarna!
Efter burstädningen packade vi upp kartonger med hund och kattmat
och avslutade dagen med att titta till djuren :)
Var det roligare med bilder?
Kram, Tove

på bussen

Hejsan Nu sitter jag på bussen på väg hem från praoen, det var betydligt roligare idag: jag var även duktig och cyklade till stationen imorse så nu ska jag cykla hem, riktigt trevligt. När jag kommer hem ska jag duscha och laga mat, sedan bloggar jag ovh då kommer ni få se större delen av min dag i bilder, hoppas det kommer uppskattas :) Kram Tove

Vad är en bra tävlingsplats?

Nu tänkte jag skriva lite om vad som enligt mig är en bra tävlingsplats, i hoppning.
Ordningen är inte så viktig, jag skriver ner det jag kommer på.
Först och främst är det viktigt att man får ett bra första intryck, det ska finnas åtminstone en person som har hand om parkeringen och denna ska vara stor och inte ligga för långt ifrån själva tävlingsplatsen.
Sedan är det viktigaste enligt mig själva tävlingsbanan, jag föredrar rymliga banor med bra underlag. Helst utmonhus förstås ;)
Det ska finnas en separat framridning och framhoppning, framhoppningen ska helst ha samma underlag som det är på tävlingsbanan. Jag tycker att det är ett stort plus om det finns bra ridvägar som man kan skritta fram på.
Sen vill väl alla chaufförer ha en god kopp kaffe? En kafeteria/servering av något slag måste finnas. En del anläggningar ger en kaffe/te biljett till chaufförerna (bla Roo gård, cred till dem!)
Sen är det alltid trevligt med stora, fina rosetter. En del klubbar har så små och fjuttiga.
Funktionärerna är extremt viktiga! De ska vara trevliga och ordningsamma samt ta ansvar för sin uppgift. Det ska finnas tillräckligt många funktionärer och de ska ha koll på startlistorna, det är svårt att själv hålla reda på allting och man vill gärna veta när man ska gå in på framhoppningen.
Finns flera viktiga aspekter men det här är några saker som jag tycker överväger.
Roo Gård har bra tävlingar, gillar deras utebana!
Tycker den här bilden är himla ball!

Trist praodag

Hallå!

Idag var första praodagen på Bromma Zoo. Vi är hela sex stycken (de verkade inte ens ha någon aning om det) som ska praoa samtidigt så det fanns inte så mycket att göra vilket var ganska så trist.

Elin (en klasskompis) och jag frontade (dvs snyggade till) i hyllorna, packade upp lite varor, tejpade en trasig sandpåse, diskade ur lådor där det förvaras lösviktsmat samt torkade ur ett glasskåp.

Vi fick sluta 25 min tidigare eftersom vi inte hade något att göra. Hoppas att de till imorgon har fixat lite fler arbetsuppgifter, det var inte så roligt att stå och vänta på att få en uppgift, även fast vi var rätt så på så tog det ett tag.

Längtar redan till nästa vecka på Stora Wäsby, kommer bli awesome!

April

April är en fullspäckad månad med massor av skojiga saker som händer, ska försöka hinna med en massa iaf ;)
Hoppas att jag kanske kan vara med på en terrängträning under påsklovet om det är någon bra tränare som har under någon passande dag ;)

v. 14
Prao i Bromma mån-fre
Rida torsdag-söndag
Sollentuna RK 9/4 LD+5
Fota Sollentuna RK 10/4
V. 15
Prao Stora Wäsby mån-fre (kanske träna för Lena om jag har tur :p)
Rida ?
Dressyrtävling m. Frida 17/4 ?
v. 16
PÅSKLOV!
onsdag-torsdag ULLARED!

v. 17
25/4 Upplands-Bro LD+5 & LC
(1 maj LD+5 & LC+5 Färingsö)

London och jag i Sollentuna för lääänge sedan.

Ny telefon!

Här i veckan har jag fått en ny mobil, det behövdes då "svara"-knappen på min gamla ibland strejkar och den är allmänt seg.
Det blev en X10 mini pro, perfekt bloggtelefon. Det gillar ni väl, mer mobilinlägg?
Tack till pappa också förstås!
En sådan här i svart och röd.

3/4

Oj vad vi var duktiga idag! Vi blev sex stycken som röjde i sadelkammaren, det var nog bra att vi inte var för många, det hade blivit på tok för trångt. Vi fick kliva lite över varandra i alla fall.
Efter att ha röjt grillade vi hästtjejer korv vilket blev lyckat, sedan gav vi oss ut på en uteritt, vi red samma runda som jag red igår. Vi blev fyra stycken, jag, Malin, Frida och Ebba.
London var super nöjd med att få komma ut igen och skötte sig ändå ganska bra, på hemvägen ville han helst inte vara på marken så det blev lite hopp upp och ner och på tvären men han gick ändå framåt.
Han är alltid lite tokig min lilla ponny, han måste ha travare i sig för ibland drar han iväg i världens trav och det finns ingen galopp i hans hjärna. Han är skum :o
Gammal bild

En liten video

Här får ni en video från förra söndagen, lite galopp och några skutt :)

Dagens planer

Hallå!
Idag har jag fullt upp igen, ingen rast och ingen ro när man är hästtjej inte!
Vi har dragit ihop ett gäng och ska ha röjardag i sadelkammaren, efteråt ska vi grilla korv och tillsammans rida ut, härligt va? Länge sedan vi red ut i grupp så jag hoppas att många hänger med :)
Jag har några tidsinställda inlägg på G, kommer nog hem ganska så sent.
Ni får gärna fortsätta komma med förslag på vad ni vill läsa om!

Persedelvård

Idag var jag en sådan duktig hästägare som skötte om all utrustning ;)
Jag passade på att tvätta rent syntetgjorden, stigbyglar och benskydd ordentligt och så tvättade och smörjde jag hoppsadeln + stigläder, hoppgjorden och mina ridstövlar. Spolade av allting med ljummet vatten efter att jag tvålat in det och det blev super rent och fint :)
Imorgon får jag helt enkelt ta dressyrsadeln när vi rider ut, annars blir hoppsadeln lerig på en gång!
Kul att ni kommenterar föresten, fortsätt så :D
Min hoppsadel, den svarta förstås ;)

2/4

Tänk att det redan är april...
Imorse släppte pappa och jag ut alla hästarna och sedan red jag och London, som fick gå på hacket, på andra sidan vägen. Idag kände London att han skulle testa mig så först började han backa och krulla ihop sig, på behörigt avstånd från vägen men lite för nära ett stort dike ;), men vi kom iväg och fick sällskap en bit av en ryttare från Södergården + hund. Hunden och London rejsade lite och båda tyckte det var super kul.
Sedan skildes vi åt och London och jag fortsatte gokartrundan, galopperade på åkern och London blev jätte lycklig! Tycker att han är lite lugnare på hacket, han tynger åtminstone inte i handen även fast det är liite svårt att sakta av på en övertaggad ponny ;)
Skrittade igenom skogen och sedan fick han galoppera på hemvägen också, det gick väl sådär med avsaktningarna men han höll ett hyfsat lugnt tempo så jag är nöjd :)

On my way home

Nu är jag på väg hem från stallet, vi får gäster klockan två eftersom lillebror fyller år imorgon så jag slänger in en liten update nu. Det gick i alla fall bra att rida, skriver mer sen.

Nu sticker London och jag ut på en ridtur

<3

Bra klubb?

Hur viktigt är det att man tävlar för rätt klubb? Och hur är en bra klubb?

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0