Dagens ridpass

Dumma mig säger jag bara >.< Kändes inte alls bra, tror att det var mitt fel för blir så lättirriterad när jag har ont i huvudet. Så jag hade inte så bra tålamod under ridningen idag, men gjorde så gott jag kunde.
Hade åtminstone mer framåtbjudning idag. Mamma tog fram tre sockerbitshinder på ena långsidan med ett galoppsprång emellan och så lade vi en bom på medellinjen. Gjorde några galoppombyten över bommen, blev lite halvdana men helt ok. Hoppade fint över sockerbitarna, och det kändes bra men han var lite fööör pigg där :P Men han tyckte ju att det var kul :)
Imorgon ska Elin rida, på fredag blir det ett lugnare, ganska kravlöst pass ute med lite klättring och sedan på lördag blir det dressyr, hoppas verkligen att jag är på lite bättre humör då så att jag kan vara lite lugnare och verkligen komma till ridning, samtidigt som han får en chans att verkligen gå rätt.
Hoppas allt det här "må dåligt" grejset är över snart men ska bli skönt med lite lov.
En skoldag och sedan en vecka ledigt, yey!

Kram, Tove

Inställd

Hoppningen är inställd :( Jag som ville hoppträna innan tävlingen, men ska kolla om mamma kanske kan vara med i stallet så kanske jag kan ta fram nån sockerbit iaf, jag som hade blivit taggad :o Men får försöka hoppa ordentligt någon dag sedan också...

Kram!

Idag

Hejhej!
Jag har av någon konstig anledning mot ganska dåligt den senaste tiden, har ont i huvudet typ hela tiden och så :( Så idag blev det ingen skola, jag behöver verkligen få slappa lite och sådär, hoppas att huvudvärken släpper nu under dagen.
Ikväll är det hoppträningen för Lisen, känner mig egentligen inte speciellt taggad men tänkte titta lite på Ponnyakuten och då borde det bli bättre... Men måste verkligen försöka få in den där rätta känslan och få det att bara flyta på. Men London har blivit så mycket bättre i hoppningen nu än i början, trots att jag inte mådde så bra sist så hoppade han ändå över 110 utan att tveka! Älskade ponny <3 Nu börjar jag redan känna mig lite mer taggad nu när jag skriver om hoppning :P
Men jag antar att ni vill höra lite om lektionen igår, so here it comes!
Red fram i ungefär 25 min innan, ville inte riktigt ta drivningen och kändes liksom inte riktigt framåt så tog ett varv i varje galopp i ett friskt tempo för att få honom mer framåt. Började att jobba i traven för Gun sedan, kändes inte så bra från min sida och fick verkligen försöka använda skänklarna hela tiden, fast ändå inte. Får liksom inte bli klämmig höhö. Men sedan när jag fick mer grepp om yttertygeln och han kom i en mer ärlig form så kom framåtbjudningen lite av sig själv. Galoppen i slutet kändes underbar! Han gick skit fint och hade alla benen med sig (han kan slarva lite ibland) och lyssnade på alla hjälperna bra. Så jag är nöjd med slutet :) Han har även blivit mycket starkare i skänkelvikningen nu så det är bra. Jobbar mycket med skänkelvikning när jag skrittar fram ute om det är på bred väg för då får han med sig rumpan bättre och lyssnar mer. 

Nu ska jag bara slappa, hoppas ni har en bra dag :)
//Tove

...

Jag är inte på speciellt bra humör så har ingen lust att skriva.
Men lektionen gick bra, lite halvdan i början men släppte helt i slutet.
Skriver mer när jag har lust.
//tove

God morgon

God morgon :)
Ska bege mig till skolan men tänkte uppdatera lite snabbt.
Idag är det dressyr för Gun, hoppas att det går bra. Måste försöka få till den "rätta känslan" under framridningen bara :P

//Tove

Hiss/Diss


- Våren! Nu känns det verkligen som om våren är påväg, snön har börjat smälta rejält
och man kan se mycket av ridstigarna nu. Yey :D
- Ridbanan! Snart kanske man kan börja rida ordentliga dressyrpass ute också, just nu
har en av volterna smält hyfsat så hoppas att det till slutet av nästa vecka har smält
nästan helt där. Yey :D
- Utetävlingar! Snart kanske det blir lite mer utetävlingar vilket jag hoppas, jag trivs
bättre på utetävlingarna. Känns så mycket trängre i ridhus, vill ha utetävlingar nu :D

- Lera och vattensamlingar! Nu när all denna snö smälter så blir det mycket lera,
och inte minst massa vattensamlingar överallt! Det blir som små sjöar på
vissa ställen :p Men hoppas det försvinner snart :)

Kom inte på mer just nu men ville publicera ett inlägg till ;P Så det får duga ^^

Dagen

Skolan idag har vart allmänt tråkig, fick ont i huvudet också. Inte kul, inte kul.
Men sedan åkte jag och mamma till stallet för att ta in hästarna. Lilla D och Gideon som stod i sjukhage fick komma in för de ville det, resten av hästarna (förutom de i Londons hage) stod längst längst ned i hagarna och ville inte gå in, vårkänslor antagligen ;)
Mockade innan vi tog in resten och sedan skrittade jag ut barbacka på bus pownin :P Var först lite sur att han var tvungen att lämna maten men sedan kom öronen fram. Vid slingan, vid salixen på ängen där har all snön smält så det är typ ett hål och ut över själva stigen har det blivit som en liten 'fors', och vattnet låter ganska mkt. London undrade vad tusan det var som inte vart där tidigare, så han stannade, blåste lite på vattnet, blötte mulen och sedan hoppade han i med frambenen och stod och skvätte lite på sig själv. Knäppa ponny! Men sedan gick han hur som helst lugnt igenom och sedan red vi uppför backen och den lilla biten i skogen, inga större missöden förutom att vi mötte en massa rådjur och London blev lite sur på dem :P
Sedan på andra sidan salixen och mellan hagarna så var det super mycket vatten också men där skrittade han fint igenom och behöll en riktigt fin form utan att jag behövde göra så mycket :) Han gillar vatten!

Ska försöka skriva ett specialinlägg sedan ikväll :)
//Tove

Amanda får stå för bilderna ;)

Vecka 13


Imorgon kanske jag ev. skrittar ut och klättrar lite, det beror på om det finns tid.
På torsdag kommer tjejen som provred i lördags och rider igen, jag visar henne hur allt fungerar osv och sedan kommer hon antagligen börja rida honom på torsdagar, vilket är skönt eftersom jag slutar sent just den dagen :)

Jag försöker även lägga upp ett långsiktigt ridschema som kommer gälla varje vecka, hoppas att det kommer fungera, för den här veckan är det lite special eftersom lillbrorsan fyller år i helgen :P Kom på att jag ska ha både Orcus och Sanny något i helgen också men får väl se :P Sanny ska jag ha på fredag och söndag, om jag ska rida så rider jag nog lite lugn dressyr på henne på fredag iaf :) Älskar att rida andras hästar :D
Sedan på fredag är jag ju ledig ;D och sedan är det lov, yey! I början av lovet planerar jag lite smått hårdträning av konditionen och sedan lite lugnare mot slutet av veckan eftersom det blir tävling på lördagen :)

Besök gärna Thereses blogg som jag nu har designat, tjoho :)
Och glöm inte bort frågestunden! :D

//Tove

Ridning

Hejhej!
Red ju som sagt ut med Therese och Hilli idag :) Nu har London fått en riktig flickvän, de gick och sneglade på varandra hela tiden och så puss puss :D
Vi red till att börja med förbi Södergården, travade på grusvägarna där och red sedan igenom Stjärnborg, travade ute på flygplansängen (de flyger radiostyrda flygplan där) och sedan travade vi på vägen efter den också. Sedan gick det inte så bra, vi virrade runt oss, de hade sågat av en hel del träd så vi blev jätte förvirrade! Men fick hur som helst rida tillbaka över flygplansängen igen och där travade vi, hästarna blev helt galna och London började galoppera, lyckades som tur var hålla honom i kort galopp, mer galopp blev det inte för hästarna var så galna :P Men travade i lite etapper och sedan skrittade vi av och då jobbade jag honom i en låg form :) Några killar var ute med sina moppar men de var snälla och stannade när vi red förbi :)
Var allt som allt ute i ungefär 2h men tog det väldigt lugnt. Myspys!
Åkte sedan hem med buss tsm med Therese :)

Kram, Tove

På bussen

har varit ute på en ganska lång ritt tillsammans med therese. Det gick väl helt okej. Sitter just nu på bussen så skriver när jag kommer hem. Chao!

God morgon!

God morgon kära läsare :)
Idag är planen att rida ut lite längre tillsammans med Therese & Hilli på andra sidan vägen, vi hoppas på att underlaget tillåter alla gångarter! Och så hoppas jag att vi kan rida någon för mig ny stig så jag kan lite fler senare, kan två stycken men har nästan glömt bort den ena ;p
Men hoppas på att underlaget är någorlunda bra så att det tillåter galopp ;)

Vi hörs senare!
//Tove

Earth hour

Nu är det Earth hour så ska släcka ned allt, Sarah kommer hit så vi ska väl ha lite tjejkväll ;)
Kanske skriver senare!

Hejhej!

Idag provred en tjej London och det gick jätte bra :) Hon tyckte i alla fall att London var jätte snäll och rolig att rida så hon ska komma tillbaka i veckan och prova en gång till, hoppas det funkar. Behöver verkligen medryttare nu!
Jag kommer ihåg när jag letade häst, och det är väl på ett ungefär samma sak när man letar medryttarhäst, det är inte så kul att rida en häst första gången och ha ägaren som står och tittar... Glad att jag har min egna lilla sötnöt!
Emma var så gullig och köpte en present till mig för att jag hjälpte henne med Enya igår när vet. kom. Tack så himla mycket Emma!
Och gissa vad det var! Jo, en sak jag faktiskt funderat på att köpa. Så tack så himla mycket!!
Jo, det var ju då ett par gråa Schockemhöle lindor, som matchar mitt shabrak! Yeees :D

Jag har väldigt stor blogglust just nu, har ni något ämne ni tycker att jag borde ta upp?!
Jag blir glad för alla förslag, fortsätt ställa frågor och sådär också :')


Paketet

Lindorna :D (färgen blev lite blåaktig på den här bilden)

Schockemhöle :D (rätt färg)


Glöm inte att fortsätta ställa frågor i frågestunden! :D

Frågestund!


Var nu duktiga läsare och STÄLL FRÅGOR :D

Godmorgon!



Klicka HÄR för att komma till tävlingen.


Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

Klicka HÄR för att komma till tävlingen!

Update

Stilmallen vill inte sammarbeta, vill få bort det vita strecket mellan headern och rubriken, ngn som vet hur jag ska göra? :'s
Men hur som helst är det ju en ny header nu, kommentera gärna :D Byter så fort jag fått fler bra vår bilder, om ni inte tycker den är skitsnygg förståss x) då byts bara bilderna ut ;)

Imorgon var det från början planerat att löshoppa på morgonen och sedan följa med Frida på dressyrtävling men då hon tyvärr blev bortlottad så blir det ju ingen tävling så planerna är lite omändrade och kommer då åka till stallet på eftermiddagen istället.
På söndag planerar Therese och jag att rida ut lite längre på andra sidan vägen, hon får visa mig någon rolig stig :) Kanske inte kommer vara så roligt väder då men man kan ju hoppas (a)

//Tove

Ny design ! :D

Ska börja byta ut designen, det kommer inte bli så jätte stor förändring men hoppas iaf att ni tycker det blir fint :) Antagligen kommer den här endast vara tillfällig då jag ska göra en mer vårig sedan men då krävs ju våriga bilder! Och eftersom jag endast haft systemkameran nu under vintern så får ni helt enkelt vänta lite med det, men det kommer helt klart!
Så om det blir lite förvirrande/rörigt nu ett tag framåt här på bloggen så beror det på det helt enkelt :)
//Tove

Tove goes veterinärassistent

Dagen började med en en timmes teater vid centrum tillsammans med klassen, sedan åkte jag direkt till stallet där jag bytte om, tog in Lilla D och London och ställde dem i sina boxar och sedan åt jag min lunch vid Eltons grejor med sällskap av Amanda och Martina :)
Veterinären var (såklart) försenad men vi som skulle ha veterinär väntade i solen utanför nedre stallet. Riktiga vårkänslor fick man av vädret idag!
Vet. kom tillslut och först var det fyra hästar som skulle ha vaccin, däribland Lillan så jag hjälpte till där och sedan släppte jag ut henne i hagen, sedan gick vi ned till utestallet där jag hälpte till med Enya som har ett rejält uppsvullet knä pga en tre centimeter djup broddspark (sticksår). Hon ville inte alls låta veterinären röra på såret men jag fick hur som helst springa lite med henne ute på stallplan och sedan fick hon lugnande så att vet. kunde undersöka, gav sedan henne två sprutor penecillin och skrev ut lite medicin. Söta Enya fick stå och sova i boxen sedan, så var det Londons tur att få tänderna fixade då :)
Det var inte mycket veterinären behövde göra men hon slipade till några små-vassa tänder, skönt att ha det kollat nu så behöver vi inte göra det på ett år :) Fick sedan göra rent utrustningen som använts till honom också, väldigt intressant att vara med när veterinären är i stallet, man lär sig en hel del :)
Han var så grymt söt efteråt, stod och hängde över boxdörren med huvudet, ögonen halv slutna och underläppen hängande (se bilden i förra inlägget), så grymt söt!!
Efter att han börjat piggna till lite och jag gjort fodret så fick han komma ut i en av de stora sjukhagarna och jag mockade, fixade vatten och så vidare. Sedan kom mamma för att hjälpa till att ta in alla hästar och sedan åkte vi hem :) En mysig dag i stallet med härligt vårväder :)

Kram, Tove

Drogad häst :p

Godmorgon!

God morgon söta läsare :D
Jag börjar inte förrän kvart i tio och är redan så gott som klar.
Det är bara en teater först idag och sedan åker jag nog direkt till stallet, kanske kommer äta på skolan men det beror på vilken tid vet. kommer :P Har annars mat med mig.
Nu ska jag fixa klart det sista, vi hörs senare eller ikväll :)
Kram, Tove

Dagens ridpass

Blev inte mycket till köp på Hööks, köpte ett pannband och boots bara ;P
Det blev en 40-50min ritt nere på slingan idag, först tillsammans med Christine (Tage) men när vi travat ett varv så red hon tillbaka. Jag fortsatte ett tag, ställde inga större krav men lät inte honom springa på alltför mycket. Fick lite hoppkänsla i galoppen, som om vi var påväg mot ett hinder. Men det blev faktiskt några skutt över ett litet hål i snön, på ett ställe hade liksom snön sjunkit undan och där var det hål så när vi galopperade hoppade London så fint över det. :P
Imorgon ska han som sagt ha tandis på plats för att fixa tänderna :) Jag har inga lektioner imorgon utan ska bara på teater på förmiddagen och slutar sedan runt halv elva-tolv och då måste jag åka direkt till stallet för att hinna till veterinären i tid, men tur att det är just imorgon som skoldagen blir sådan. Om allt går bra så kanske jag tar en promenad med honom i skogen sedan också men får se ^^ Hoppas iaf att allt går bra så det bara är att fortsätta som vanligt med ridningen dagen efter, bör ju inte vara några problemas ;)

Nu ska jag läsa lite olika bloggar och fixa lite saker, sedan blir det nog lite tv-tittande :)
Kram Tove

London och Tage i somras :) (mobilbild)

I skolan

Sitter just nu i skolan och har Svenska, ska rätta min berättelse men har inte mycket att rätta :>
Sedan är det lunch, sedan matte, bild och sist engelska. Slutar 15.30. Mamma kommer och hämtar mig, vi åker förbi Hööks på vägen till stallet, tänkte nog köpa deras fleeceset men vet inte vilken storlek som passar bäst, 125 eller 135, blir nog 125, fast då är risken att storleken på grimma är Pony och det blir kanske för litet x) :P

Jag är riktigt sugen på att rida ut idag men vet inte exakt vilken tid det blir mörkt och London kommer vara så överdrivet pigg, just nu har han alldeles för mycket energi bara när man rider dressyr! Kanske borde ta bort havren helt och bara ge honom vid extrem ansträgning, har ändå funderat på att byta ut mot någon krafft ^^.
Men jag ska försöka rida lite runt slingan, ska kolla underlaget lite och om det funkar bra så fortsätter jag att rida där, annars går jag ned till ridhuset helt enkelt. Ska försöka rida uppför backen vid hoppstigen, pownin behöver klättra lite, hoppas det inte är för halt där :P
Imorgon ska tandis komma till London och fixa tänderna så antar att det inte blir någon ridning då.

För övrigt så tycker jag att det är underbart att snön börjat smälta ordentligt, hoppas verkligen att det ska hålla i sig och inte komma mer snö :)

Vi hörs ikväll, funkar inte att publicera inläggen på min mobil, hoppas det funkar igen snart!
//Tove


Min fina tröja :P

Dagens ridpass

Hejhej!
Jag bloggade från mobilen idag men den ville tydligen inte publicera :/ Men iaf ;p
Kändes lite konstigt att vara i skolan idag efter att inte vart där ett tag, men var helt okej :) Verkar iaf inte ligga efter :P
Sedan åkte jag till stallet och fixade allting, skrittade fram ute tillsammans med Martina (Tage) och sedan red jag ned till ridhuset och red där en stund. Fick jätte ont i magen efter ett tag men han rida igenom honom lite lätt i alla gångarter i alla fall, red väl ungefär 50 min men mest i skritt :) Kändes mjuk och följsam.
Han fick gå in i boxen och äta, jag bytte om och gick sedan ned till ridhuset för att titta på hoppträningen medan jag väntade på att mamma skulle komma och hämta mig! Vill verkligen hoppa jag med :D
Har fått ett mejl från Jessica, Londons förra ägare så nu ska jag ta och svara på det (:

Ha det bra!
Kram, Tove

Rider lätt på bilden, ser jätte konstigt ut :P

Kvällen

Kom nyss hem efter en liten promenad med Sarah och Sonya :)
Nu ska resten av kvällen tillbringas framför tv:n, just på tisdagar är det ju så mycket bra program, varav hälften måste spelas in. Gick ju upp halv tio imorse så kommer inte kunna gå och lägga mig så värst tidigt, hinner alltså se lite mer på tv också :P

Jag måste börja leta efter någon som kan följa med som hästskötare till Sollentuna ridklubbs lokala den tionde, mamma är i Barcelona den helgen så pappa måste vara med lillbrorsan typ hela tiden och han vill ju inte vara med på tävlingen, fast eftersom vi bor typ 500m ifrån ridklubben så kan ju pappa komma lite grann men vill ju ha någon skötare med, och gärna någon som kan fota :) Någon som är intresserad av jobbet?
London är väldigt lugn på tävlingar vilket är jätte skönt eftersom man själv lätt kan bli lite stressad och nervös, han är verkligen en ängel att hantera <3

Kram, Tove

Stallet

Fick skjuts av pappa till stallet, fixade allting där och tog sedan in en något blöt liten London :)
Han har verkligen börjat fälla nu så tog gummiskrapan och drog bort en hel del päls, han tyckte det var ganska skönt också. Borstade sedan bara av honom lite och gick ned till ridhuset där jag släppte honom. Han förstod inte riktigt vad han gjorde där inne lös och alldeles själv, knäppa ponny. Men han travade runt lite och tog någon långsida i galopp. När man rider har han i alla fall massa energi men tydligen inte när han är lös, haha!
Men han lyssnade bra i slutet i alla fall, det viktigaste tyckte jag bara var att han fick röra lite på sig. Imorgon blir det ordentlig ridning, antagligen i ridhuset.

Ska försöka komma på ett bra ämne att ta upp här på bloggen under kvällen, kom gärna med förslag på saker jag kan skriva om eller saker ni vill veta :D





...

Hejhej!
Det blev ingen skola idag heller vilket känns lite synd men imorgon ska jag definitivt gå :)
Ingen feber idag (tempen vidase 34,4, inte mkt haha) men huvudet dunkar sådär irriterande, speciellt när jag rör på mig. Jag vet inte riktigt hur det blir med ridningen idag men ponnyn ska i alla fall få röra lite på sig, funderar på att skritta ut lite först och sedan träna lite från marken i ridhuset, beroende på när jag kommer dit, det är ju lektioner senare på eftermiddagen. Och så rider jag ordentligt imorgon då jag antagligen mår bra. Kanske ska ta med mig kameran idag också så ni får lite bilder att titta på :)
Men ni får väl höra allt ikväll/eftermiddag när jag kommer hem.

Kram, Tove

Planer

Jag tänkte uppdatera er lite om hur träning och tävlingssäsongen kommer se ut framöver :)
Får inte med alla träningar, hopptränar och dressyrtränar ojämna veckor så orkar inte skriva med alla, haha.
31/3 Hoppträning för Lisen
10/4 Lokal hopp, Sollentuna RK
16-17/4 Hoppträning för Tusse

Letar lokal hopptävling här emellan
9/5 Lokal hopp, Hufvudsta RK
Antagligen fler lokala här emellan
3/7 Lokal hopptävling, Järfälla RF (ev)
Sedan en liten tripp till Falsterbo, Hoppas att någon kan rida honom åtminstone någon av dagarna, men det borde inte vara något problem att hitta ngn :)
14-20/7 Träningläger i Orsa för Tusse :D
Nu är jag anmäld till årets träningsläger för Tusse i Orsa, ska bli grymt kul! Det är många i stallet som ska med dit så det blir nog en bra erfarenhet också! Speciellt bra är ju att Tusse är "huvudtränaren" och hon känner ju mig och London som ekipage, inriktningen på lägret är "helhet och tävling" och det passar ju oss jätte bra :) Efter lägret så är det ett tredagars meeting (23-25/7) som vi eventuellt ska följa med på också :)
Ser fram emot det!

Kommer antagligen komma iväg på någon terräng/fälttävlansträning nu under våren, när det blir barmark dårå :)

Jag har ju sagt att jag planerar dressyrtävlingar under våren men tror tyvärr att jag kommer skjuta upp det, känner mig inte riktigt redo utan kommer nöja mig med vår klubbtävling vi kommer ha i slutet av april/maj så hoppas jag på att komma ut på någon dressyr under slutet av sommaren/hösten. Vill att London ska bli starkare i dressyren och just nu känns det lite som om vi befinner oss i en återvändsgränd och måste hitta vägen ut. En dressyrsadel skulle verkligen vara guldvärt så får höra om någon i stallet har en jag bara skulle kunna få prova på honom. Men trots det så är ju hoppningen det jag vill satsa på ;)

Jag och Wonder Boy :) lokal hopptävling, Sollentuna ridklubb, 70 cm

London och jag, Lokal hopptävling i höstas på Sollentuna, 90cm :)

Stallet

Hejhej!
Trots att jag mår piss så var jag ju tvungen att åka till stallet för att hjälpa mamma med intaget och sedan fixa allt till London. Jojjo kanske skulle rida men hon var ute och red på Ilona när vi var där så får väl se imorgon om hon red eller inte.
Jag mår verkligen inte alls bra men hoppas på att vara bättre imorgon så jag kan gå till skolan.
Jag funderar lite på om våren någonsin kommer komma :/ Jag som hade planerat att verkligen sätta fart med uteridningen snart, men någon dag den här veckan ska jag hur som helst rida över vägen och se om det går att rida på någon av stigarna där, borde ju inte vara några problem men tycker det är lite läskigt när det är slask snö som bara glider :/
Ingen idé att lägga upp ett veckoschema för den här veckan utan vi får helt enkelt se hur det blir med ridningen.

Kram, Tove

Vill ha vädret!

Sjuk

Jag verkar ha väldigt dåligt imunförsvar just nu :/ Blir ju sjuk hela tiden, först jätte förkyld, sedan migrän, sedan magen och nu ont i halsen och feber. Annars blir jag sällan sjuk, nu är jag det hela tiden :/
Hur som helst är jag tyvärr hemma från skolan idag, vill inte vara det men känner mig så väldigt hängig och enigt vår störda temp så har jag feber också. Imorgon MÅSTE jag vara frisk!
Men ni läsare får fortsätta att rösta på vilken färg den nya designen ska ha så att jag kan börja med den ordentligt, det är ju trots allt ni som läser bloggen så tycker att ni ska få hjälpa till att bestämma :)
Så rösta :D

Dagen

Det har vart en ganska lång, men bra dag idag :)
Först måste jag bara säga GRATTIS till Amanda som VANN tävlingen idag! Grattis grattis!
Var ju som sagt på väsby och fotade deras klubbtävling i dressyr. Många fina ekipage och antagligen många nöjda ryttare! Var en liten ponny som hoppade över staketen ett antal gånger men ryttaren kämpade på mycket bra!
Det var inte precis fint väder, fan för snö säger jag bara! Jag som trodde att det äntligen skulle bli vår och så kommer det istället massor mer snö >.<
Men det gick bra för dem flesta och tyckte att både Orcus och Amanda gjorde riktigt bra ifrån sig!
De slutade på 65,9% och vann alltså LC:1 för privatponnyer (fyra starter).


Pristagarna bland privathästarna (ponny (Orcus) till vänster och sedan stora hästar)


Sedan åkte vi tillbaka till stallet :) Usch och fy för snön igen!
Fixade allting och tog sedan in en blöt London. Han blir så tjurig när man sätter på grimman när han är blöt bakom öronen så jag satte den runt halsen istället :P Han lyssnade iaf, trodde att han skulle gå iväg men lyssnade bra på vägen in och inne i stallet när jag ställde upp honom i gången :)
Torkade honom lite, satte på utrustning och gick sedan ned till ridhuset där jag satte på musik. Red först själv innan två andra ekipage kom in men lätt att rida i alla fall :) Men helt klart skönast när man är själv!
Red ett lite hårdare dressyrpass, gjorde lite olika övningar, serpentinbågar, halter, tempoväxlingar, skänkelvikning, förvänd galopp och vanligt arbete på volterna. Rätt mycket, haha. Men fick det hur som helst att flyta på, koncentrerade mig mest på att få honom lösgjord och mjuk.
Kändes nästintill hela tiden fin, speciellt i slutet då han verkligen släppte till och lyssnade bra. Red utan stigbyglar nästan hela passet, känner att jag kommer ner bättre i sadeln då och får mer kontakt med skänklarna. Nöjd i alla fall ;)
Längtar tills han blir starkare, kommer bli jätte fin då :) Men det är helt enkelt bara att kämpa på med dressyren och glädjas åt alla framsteg :)

Kram, Tove



Kvällen

Hejhej!
Har börjat på ett inlägg men inte orkat skriva klart så tänkte uppdatera lite kort istället.
Just nu tittar jag på 2012 tsm med familjen, inte sett den tidigare. Man får ju inte ha kudde med in på bion!
Imorgon kommer ni definitivt få en massa bilder, jag ska nämligen med Amanda som ska tävla klubbtävling i dressyr på Väsby :) Så batteriet sitter på laddning.
Nu ska jag gå ner igen och fortsätta titta på filmen.
Kram, Tove

Dramatiskt pass

Har ingen som helst lust att skriva om dagens ridpass.. Lite av en nära döden upplevelse x2 så har verkligen ingen lust att bli påmind om det som hände.
Ska försöka uppdatera med något skoj senare idag.
Fortsätt att rösta på vilken färg nya designen ska ha så länge! :)

Jag skulle verkligen vilja ha en dressyrsadel :/ Är det någon som vet nån som säljer en hyfsat billig (begagnad) dressyrsadel 16,5-17", normal bom (vid kan också funka) och plats för hög manke så får ni jätte gärna kommentera!

//Tove

Godmorgon!

Godmorgon kära läsare!
Nu börjar läsar-antalet stiga igen och det tycker jag är grymt kul, så fortsätt besöka och kommentera :D
Idag har jag planerat att byta ut designen här på bloggen men jag har lite svårt att bestämma vad för färg jag ska ha, har ni lust att hjälpa mig?

De här färgerna kan ni rösta mellan och jag ser gärna att ni allihopa gör det, vill höra allas åsikter :)

Idag tänkte jag rida ut eftersom det är så fint väder men det blir antagligen utan sällskap om ingen rolig människa dyker upp i stallet förstås, kanske ska höra med Therese :)
Måste åka till apoteket på vägen till stallet också eftersom både sårtvätt och alcosprit har tagit slut så måste lagret fyllas på ;)

Ha en bra dag och kom ihåg att rösta på färgerna :D

Dagen

Hejhej!
Kom hem från stallet för en stund sedan och har hunnit äta middag ^^
Intaget gick ganska fort, det är blött och halt överallt bara och det börjar bli lite lerigt på vissa ställen, men bara våren kommer så överlever jag! Tänk vad surt om det skulle bli iskallt och börja snöa sen igen :/ Men risken är nog inte så stor.
Sedan kom iaf en tjej och provred, jag fick "visa upp" honom först, gick väl sådär. Amanda tränade dressyrprogram på större delen av ridhuset så London gick och spände sig lite på den delen där man kunde rida själv. Men sedan fick tjejen rida och det gick väl bra :) London ska alltid krångla när någon rider första gången, "leka" lite extra seg och sådär men man får ju inte ge upp ;) Så får se om hon ska komma tillbaka och prova en gång till.
Nu ska jag påbörja några inlägg specialgjorda för er läsare ;)

Kram, Tove

Hej

Var ju som sagt på vårdcentralen, fick ta blodprov där för läkaren trodde typ att jag hade blindtarmsinflamation :/ Men blodprovet visade som tur var inget så antagligen har jag bara någon enkel infektion i magen eller sådär, något virus. ^^

Jag vill verkligen ha förslag på saker jag kan skriva om här på bloggen utöver min vardag och ridpass osv. Tycker ni det jag skriver är bra eller vill ni att jag ska förbättra något, skriva mer om något speciellt eller liknande?
Kommentera jätte gärna! Kritik är välkommen! :D

Håller faktiskt på med en ny design, jag börjar bli lite trött på den jag har nu. Visserligen är jag nöjd med den men känner att det börjar bli dags för en ny :)

Om sådär tio minuter ska vi bege oss till stallet och ta in alla hästarna. Eftersom jag nu letar medryttare så ska en tjej komma och provrida idag, hoppas det går bra :)

Kram, Tove

En något avis Rye? ;)

hemma

Hejhej!
Ingen skola idag heller, jag blir så grymt irriterad på att vara hemma!! Ska iaf till vårdcentralen vid elva och kolla magen och så. Lillbrorsan har feber och antagligen jag också (våran temp suger men har mer än jag brukar). Vi har intaget idag också så får proppa i mig en massa alvedon, rider väl lite enkel dressyr. Han måste röra på sig, magen börjar växa ^^
Nu är det ju för övrigt helg och jag har en del planer. Jag har egentligen mycket framtidsplaner att dela med mig men det får ni vänta lite med!

Kram, Tove

Torsdag

Hejhej!
Jag har varit hemma från skolan idag, var bara där de första två lektionerna eftersom vi hade prov, eftersom jag har så extremt ont i magen. Har säkert fått magkatarr eller något sånt :/ Jätte jobbigt iaf även fast det ibland inte gör lika ont o så..
Men åkte iaf till stallet, ponnyn måste ju trots allt skötas om. Jag fixade allting och sedan skrittade jag ut i ungefär 40 min, blev något varv i trav runt slingan också men inget avancerat. Övade lite halter och gick väl sådär, finns ju så mycket att titta på ;) Men helt okej iaf!

Jag har lite planer som jag skulle vilja dela med mig av men jag ska hålla dem för mig själv ett tag till, så får ni höra sen, om ni nu vill ;)

Slänger in en bild på stiliga Bart :)

uppdatering

Hej!
Ledsen att jag inte skrivit på ett tag, det har varit rätt mycket och jag har inte mått så bra så nu får jag väl passa på att skriva vad som hänt de senaste dagarna..
Tisdag: Red lektion för Gun. London var trottsig i början och kändes inte riktigt sammarbetsvillig. Jobbade med skänkelvikning på diagonalen och sedan halt från trav, gick bara bättre och bättre och sista halten var, som Gun uttryckte det, perfekt :) Han kändes lite konstig hela lektionen men inte så mycket att göra åt, kan ju bero på mig också.
Sedan red jag Thur i ungefär 10-20 min, trav och galopp. Och shit vad stark han blev ibland! Ville inte alls lyssna när jag drog i tyglarna så fick vara väldigt bestämde och i slutet gick det jätte bra. Fick i alla fall igång farten och han kändes lagom framåt så det kändes ju iaf bra :)

Thur
Onsdag: Hoppträning för Lisen. Även då var det något som kändes lite fel, vet inte riktigt vad för egentligen gick det väl helt okej. Lisen tyckte dock att vi saknade det flytet som vi brukar ha, antagligen för att jag hade så ont i min mage :/ Men jobbade med lite bommar i trav först och sedan en serie (en upphöjd bom, tre bommar ett galoppsprång och sedan en oxer) Fick hoppa oxern på 110cm, första gången jag hoppat så högt sedan i november så kändes väl ganska bra. Han hoppade iaf utan att tveka :D
Banan fick jag hoppa på 1m och det gick jätte bra, men hade som sagt inte riktigt något bra flyt och kändes lite halvdant så jag blev lite irriterad. Men helt okej!


//Tove

Måndag

Hejhej!
Direkt efter skolan så åkte mamma och jag till stallet för att ta in hästarna. Stona kom villigt in men valackarna verkade inte vara lika intresserade, de stod längst ner i hagen och njöt av solen. Jag förstår dem helt klart! Så medan vi väntade på att de skulle vilja gå in (de mår ju bara bra av frisk luft) så mockade jag och sedan togs dem sista in och jag drog med mig London på en liten promenad, han ville mycket hellre in och äta men släpade med honom en bit i alla fall innan jag vände och lät honom gå in i boxen. Lilla busiga och motsträviga ponny. Pysslade lite med honom och sedan åkte vi hem. Är trött i stortsett hela kroppen och i hjärnan och imorgon ska jag rida lektion så måste verkligen spara på krafterna, haha!

Ridschema v. 11
Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr för Gun
Onsdag: Hoppning för Lisen
Torsdag: Provridning
Fredag: Dressyr i ridhuset/slingan
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt (kortare)

I skolan

Just nu sitter jag i skolan. Känner mig lite som en zombie, är extremt trött. Orkar inte med någon ridning idag, har intaget också så tänkte ta en promenad efter det bara. London mår bara bra av lite vila :) ikväll kommer jag dela med mig av lite framtidsplaner, en inköps lista/saker jag vill ha och lite andra saker. :) kram, Tove

Ont

Nu har jag ont i varenda liten muskel i ben och rygg. Dels för ridningen idag där jag fick kämpa en del men nu under kvällen var jag ute och promenerade tillsammans med Sarah och jag måste säga det att det är livsfarligt att vistas ute. Det är snorhalt typ överallt och vi höll på att ramla hela tiden men gav oss ändå in på att promenera runt hela spåret så man kan väl säga att jag sträckt mig en del. haha. Så får se om det blir någon ridning imorgon men skulle isf iaf promenera med hnm ;)
Nu ska jag ligga här i sängen och titta på Ponnyakuten på laptopen. :)

Mamma hämtade biljetterna till Falsterbo igår :D

Pay and Jump

Jag är jätte nöjd med tävlingen idag :)
Eftersom tävlingen började kl 10 och vi var där ungefär då så hade ju London hunnit äta upp all sin mat vilket han antagligen var nöjd med. Som vanligt så gick han ju bara på (det är positivt att ha en häst som åkte transport nästan varje dag hos förra ägaren!) och det var inga problem mellan honom och X-file :)
När vi var framme kollade jag in banan lite och lastade ur, satte på alla utrustning och red fram nere på travbanan. Det tyckte såklart London var jätte kul så han försökte dra men satte honom i arbete så han lyckades hålla sig lite. Men för att han skulle spara lite energi så skrittade jag mest där.
Framhoppningen var i ridhuset och vi fick hoppa fram på hinder nummet åtta (räcke) och fem (oxer), (det fanns ett kryss nere på travbanan). Han bråkade lite när vi skulle hoppa oxern men det gick iaf bra sen.
Och jag kom nolla i 80:n! Fy tusan vad glad jag blev, min fina ponny <3 Hela banan bara flöt på och det kändes skit bra, jätte nöjd :D Min första nolla, ingen "riktig" tävling men det är helt klart bra träning, och bra för mitt självförtroende, och hans med för den delen.
Det blev lite överdrivet lång paus mellan klasserna (det skulle egentligen inte vara det ?) så jag travade och skrittade runt lite nere på travbanan och märkte att han faktiskt började bli lite trött. På framhoppningen krånglade han återigen lite på oxern först men det gick iaf bättre. Fick sedan stå och vänta en stund i Collectingringen och vi slappnade nog av lite för mycket båda två och var inte tillräckligt taggade när vi skulle hoppa. Han var som sagt lite trött så stannade först på första hindret men hade jag varit lite mer "vaken" så hade det nog inte varit några problem. Men resten flöt på ganska bra, hoppade lite för stort över några hinder men gick bra. Hoppade vääldigt stort över nummer sju så jag tappade ena stigbygeln så hoppade kombinationen med bara en stigbygel men det gick bra ändå :)
Jag är nöjd, han var ju trots allt lite trött så :)
Tycker jätte synd om Jojjo som aldrig kom till start. Precis utanför ridhuset hade en häst backat in i X-file (eftersom ryttaren inte hade någon ordning på den) och hon hade ju fått panik och glidit isär med bakbenen när hon försökte få fäste i isen. Inne på framridningen tyckte hon som var tävlingsledare att hon var halt i Frambenen, vi såg ingenting och om det överhuvudtaget var något så skulle hon ha vart stel i bak men vi såg som sagt ingenting. Men funktionärerna tyckte inte att hon skulle starta så vi fick packa ihop och åka hem istället...
Väl tillbaka i stallet fick London gå ut i en av de stora sjukhagarna och äta upp resterna av sitt lunchhö medan jag mockade och fixade allt annat :p Flera andra kollade på X-file och ingen tyckte att hon gick det minsta konstigt. Det är ju lite svårt för någon att avgöra om en häst går "konstigt" om den personen inte känner hästen, haltar en häst rejält så är det klart att man ser det men iaf :P

Blev några hyfsade bilder idag så bjuder på dem. Kommentera gärna :D

London och jag nere på travbanan :)

Framridning, trav

Framridning, galopp

Hinder nr 4. 80 cm

Hinder nr 5. 80 cm 
 
 Hinder nr 7. 80 cm 
 
Londons nya kompis, Lordi :)
 
Hinder nr 1. 90 cm

Hinder nr 4. 90 cm
 
London får pausa i transporten med lite hö :)

X-file innan den lilla incidenten, taggad över att få tävla...
 
Bushästarna i transporten innan hemfärd :)

Min fina pojke i sjukhagen :) Finaste täcke elr hur? (a)

Melodifestivanlen

Om fem minuter börjar melodifestivalen.
Jag har faktiskt inte sett en enda av deltävlingarna hittils men känner mig ändå tvungen att titta på finalen.
Hoppas att svenska folket väljer någon hyfsat bra i år iaf...
Men jag kommer nog sitta och läsa bort tiden istället, haha. Har verkligen fastnat för en bokserie, kan berätta lite mer om den sedan :)

Ha en bra kväll!
Kram, Tove

Dagen

Hejhej!
Idag skrittade jag som sagt ut på London i solen. Tränsade i hagen och satt upp utanför, barbacka alltså :) Super mysigt att skritta barbacka i den öppna skogen och solen sken på en, är inte det livet?!
Skrittade iaf längst kraftledningen och bort emot sommarhagarna men det var för djup snö för att rida runt hela så vända tillbaka och red istället mot slingan och tog något varv där. Sedan fick han gå ut naken i hagen igen :)
Jag var även duktig och städade mitt skåp, hittade en hel del grejer jag inte ens visste att jag hade och det var en hel del skräp överallt, haha. Så det behövdes ;)
Sedan höll jag Alex sällskap och hjälpte henne att mocka.

Imorgon är det ju Pay and Jump och jag ser verkligen fram emot det, jag ska försöka att verkligen vara tuff mot honom imorgon, vilket antagligen borde funka eftersom det nu är varmare och jag antagligen inte kommer att förfrysa benen. Behöver inte heller gå upp lika tidigt och jag måste säga att eftersom det inte är lokalt så kommer jag nog inte känna mig lika nervös, det är ju trots allt mer träningtävling.

Nu ska jag hoppa in i duschen men bjuder på lite bilder först.
Photoshop ville inte sammarbeta efter en stund så fler bilder kommer sen.

London<3

London<3

Jag och Sanny :)

I stallet

sitter just nu i stallet och äter min lunch, risifrutti. Har lunchfodrat hästarna så så fort london ätit upp ska vi ge oss ut på en liten skritt tur. Kram, Tove.

Hållbar och frisk häst

Läste en artikel i senaste numret av Equipage som verkligen intresserade mig, den handlar om hur man får en hållbar häst.
Alla vill nog ha en frisk häst som håller under hela tiden tillsammans med den, den ska gå att tävla med och gå igenom veterinärbesiktningar med böjprov och röntgen. Alla har olika krav på hästens välmående men jag tror att alla vill ha hästar som är friska och håller för det man vill ha dem till. Jag tänkte själv ta upp några saker som jag tycker är viktiga både runt omkring hästarna och med själva ridningen, även saker som var med i artikeln.
Men det som de flesta verkar vara överens om är att det för det första är viktigt att alltid visitera hästen så man vet om hästen har något sår, är varm eller har någon ovanlig svullnad. En annan viktig punkt är att man rider varierat, varierade övningar på varierat underlag. Det första jag kom att tänka på då var att just nu finns det inte så mycket olika underlag att välja mellan, antingen snö eller ridhuset. Men om vi bortser från snön så tycker jag att jag normalt brukar vara ganska duktig på att variera. Ibland blir det ridhuset, ibland ridbanan, ibland i skogen och ibland på ängar eller grusstigar. Och jag känner till en häst som faktiskt fick ordentliga slitnings skador på grund av underlaget. Även regelbunden ridning är ju viktig och jag ska verkligen börja göra mitt bästa för att lägga upp ett hyfsat ridschema!

Men över till visitering av hästen, jag kollar alltid igenom London och extra noga på benen. Nu hittar jag ganska lätt svullnader och små sår på hans ben eftersom jag vet hur det ska kännas normalt. Men jag måste säga att snön har hjälpt mig något enormt, man märker ju om snön är röd! Det är viktigt att kolla igenom hästen tycker jag, det skulle ju inte vara kul om den har ett ganska djupt sår på till exempel insidan av ena bakbenet och sedan rider man ett hårt pass, hästen kanske känns lite konstig men inget som man bryr sig om, och sedan dagen efter har benet svullnat upp rejält och hästen är rejält halt. Inte speciellt kul, därför är jag alltid lite extra försiktig när jag hittat något lite mer rejält sår om området runt om är varmt/svullet så att London inte blir sämre dagen efter. Hur nogranna är ni med visitering av era hästar?
Man bör väl kanske också tänka över vad hästen är anpassad till tidigare, för snabba omanpassningar hit och dit gör ju inte precis att hästen mår bättre eller bygger bättre muskler.
Att hästen får gå ut i hagen med hästkompisar är nog viktigt för denns mentala välmående och samma sak att ha hästar att titta på inne i stallet. De är ju trots allt flockdjur, inte ensamvargar.
Hur går era hästar i hagen, själv eller med kompisar?

Utrustningen tror jag också spelar stor roll, en sadel som ligger och klämmer på något ställe kan ju göra att hästen går och spänner sig utan att man tänker på att det kanske är det som är problemet (till slut brukar det ju komma fram men det kan ju vara onödigt!)
Har ni utprovade sadlar?

Lägger ni upp ridscheman för veckorna, har ni samma för varje vecka eller väljer ni vad ni ska göra när ni väl är i stallet/redo för ridning?

Jag har en liten plan på hur jag ska lägga upp Londons veckoschema framöver, men det blir nog inte förrän snön har försvunnit och det har blivit lite ljusare och varmare ute, ska såklart dela med mig av det till er läsare! :)

hoppas ni vill svara på dessa frågor :D
Kanske inte det minsta intressant för en del av er men jag gör mitt bästa för att komma på något att skriva om här på bloggen, kom super gärna med tips!

Vem längtar inte efter lite värme, grönt gräs och hästar utan täcken med sommarpäls?!

Dagens

Hejhej!
Idag blev det ett kort pass nere på slingan, alla gångarter :)
Kändes lite halvdan i början, ville inte riktigt lyssna på vänstertygeln men gick sedan bra.
Har inte så mycket att skriva om alls, känns lite tråkigt då jag på sätt och vis har ganska ordentlig blogglust men tänkte sätta mig och fundera på en ny och lite mer avancerad design, vad sägs om det? Eller tycker ni jag ska behålla headern som jag har nu?
Ni har blivit lite dåliga på att kommentera nu igen så jag hoppas det blir bättre sen då ;)
Imorgon ska jag bara skritta ut på London och sedan rida Elton också, tror det blir i ridhuset.

Kom jätte jätte gärna med tips och frågor så att jag har något att skriva om!
Kram, Tove

Jag fotar London i hagen ;)
Foto: Amanda Pellnäs

Fanfanfan!

Det snöar ute >.<

Godmorgon

Godmorgon!
Har sovmorgon till 9 idag så jag tänkte passa på att blogga :)
Veckans kortaste skoldag idag iaf och sedan HELG!
Tänkte rida ut på London idag och sedan rida honom i ridhuset imorgon,
det har blivit ungefär varannan dag ut och varannan i ridhuset den här veckan,
jag är så glad att det är så ljust ute länge nu! Men nu ska det tydligen bli lite kallare till helgen.

Ha en bra fredag!
Kram,
Tove

Torsdag

Idag är det torsdag och imorgon fredag, sedan helg och sovmorgon, och sedan tävling, yey!
Idag blev jag riktigt förbannad på SL igen. Jag kom till stationen 14.20, ett tåg skulle gå 14.22 men det var försenat, då tio minuter men det blev hela 20 min, kom då 14.42 och var framme i väsby 14.53, just när bussen går! Och såklart åker den iväg framför ögonen på en. Jätte kul. Men som tur var så va det ju inte iskallt ute och solen sken på en, hade dessutom en bra bok att läsa :)
Men kom fram till stallet halv fyra (slutar egentligen då men hade ingen engelska) så jag mockade och fixade vatten innan jag tog in ponnyn, gjorde iordning honom och gick sedan ned till ridhuset. Hade varit duktig och bytt både bett och tyglar. Skrittade LB:1 när jag skrittade fram, lika bra att försöka nöta in de där nedrans programen så vi kommer iväg på dressyr i vår (om inte annat har vi vår klubbtävling i april/maj). Men ponnyn kändes riktigt mjuk och fin! Bråkade lite i avsaktningen från trav till skritt och ville inte hålla formen riktigt men funkade bra sedan. Red Thur en liten stund för att få honom att gå framåt ordentligt och då fick Emelie rida London en liten snabbis. Jag hade ju sporrar på mig så jag tyckte Thur lyssnade ovanligt bra, senaste jag red honom var väl dock i april förra året så jag vet nt. Men sedan så bytte vi tillbaka och London gjorde underbara galoppfattningar, tjoho! Kändes jätte fin och jag tränade mycket på min sits, att hålla händerna stilla och mest bara följa med, det tycker London är bäst.
Kändes iaf jätte bra, travade och skrittade av och red sedan upp till stallet, borstade av, fixade fodret och åkte sedan kommunalt hem :)
Ska försöka uppdatera bättre i fortsättningen, kan ju alltid försöka mobilblogga lite också.

Ha det bra!
Kram,
Tove

Till alla med egen häst!
Gör du inte detta så kommer din häst skada sig inom 7 dagar.

Namn: London
Född:
1996
Ras: Korsningsponny
Kön: Valack
Mankhöjd: 145,5 cm
Ursprung: England
Färg: Fux
Tecken: Stjärn och strimma, strumpa
Hoppresultat: Nolla i 110, vinst tom nationell 1m
Dessyrresultat: 67% LA:1
Annan tävlingsgren:
Gått debutant FT
Högst hoppat hinder: Hoppat oxer på 115 med mig, hoppat högre tidigare.
Mål i år: Gå nolla på lokal, börja ta lite placeringar
Ägare: Jag
Hur länge har du ägt hästen: Juni -09
Hur är den i dressyren:
Mjuk och fin, om man känner hnm :)
Hur är den i hoppning: Kräver mycket, men tyckerdet är riktigt kul.
Hur är den att rida ut på: Pigg och glad som tusan!
Hur är den på tävling: Jätte snäll och lugn men blir lite osäker inne på banan.
Vart köpte du den:
Norrköping
Vad kunde hästen då: Hade tävlat LA/LA och debutant så kunde ganska mycket antar jag men blev skadad efter någon månad och tappade mycket då. Men nu är han tillbaka i full tävlingsform :D

Dagens ridpass

Red ut tillsammans med Alex idag, skrittade först ungefär en kvart, sedan trav och galopp, vi galopperade var för sig eftersom London fick snökockor på sig när han var för nära Sanny (det stänkte) och han var alldeles för pigg för att hålla på avstånd. Men gick då jättefint, väldigt pigg och galopperar i lite övertempo men går fortfarande på tygeln och jag känner samtidigt att jag har kontroll. Ingen idé att sitta och bromsa för då blir han bara mer irriterad. Men kändes mjuk och fin, älskade ponny <3 Sedan skrittade vi i sådär 30 min, kanske till och med mer. Skrittade runt ängarna och bara snackade, verkligen jätte mysigt! Har saknat det <3
Sedan red vi tillbaka och hittade då ett litet 'skär sår' på Londons höger bak, suck, som antagligen kommit när vi red. Snön är ju rätt vass på vissa ställen och så finns det ju små pinnar och sånt gömt under. Men kände och klämde lite och han brydde sig inte det minsta, tvättade rent och lät det sedan vara, inte så mycket att göra med det. Alex och jag gick ner en snabbis och tittade på hoppningen och tog varsin liten kaka och sedan åkte vi hem :) En riktigt mysig eftermiddag i stallet, dessutom var det ju ljust hela tiden! Yey!

Man börjar se marken lite smått på vissa ställen, Äntligen säger jag bara! Nu är det dags att snön försvinner och jag tycker att Frida ska komma iväg på tävling så jag kan leka fotograf, och då måste hennes insnöade transport bli av med all snö, haha!

Jag måste verkligen klippa av mina stigläder, de hänger nästan under magen på honom och det gör nog att han blir lite irriterad (jag har lite för korta ben för den längden på stiglädrena som mamma råkade köpa (rätt dyra) och har väl gjort sådär 15 extra hål och har bland dem fyra sista där, lite långa helt enkelt). Men det får väl fixas, eller så köper vi helt enkelt ett par billiga på Hööks ;)

Ha det bra!
Kram,
Tove

Svenska

Sitter just nu i skolan och har Svenska, vi ska skriva dikter och skicka in till någon tävling så jag försöker samla inspiration.
Hade besöksrekord igen igår, så grymt kul med nya besökare! :D Vill ni ha en liten kortfattad presentation av mig och London? Kommentera :)
Idag är planen att rida ut på London, kanske till och med över vägen. Nu är det väl ljust ungefär fram till halv sex så jag borde kunna ta en tur på andra sidan, dock så är det ju mitt i rusningstrafiken så det kan ju vara lite kaos.
Hur många dagar i veckan rider ni ut? Kommentera

Update:
Nu är klockan halv tolv, har fått låna Jonas data (tack!). Åt resterna av  tacopajen till frukost och det var bläig lunch så det var ju bra ;) Nu har vi matte, ligger långt före vad man ska vara så tänker läsa min bok ist.

Ha det bra!
Kram,
Tove

Me at the moment, höhö. Mobba inte!

Falsterbo

ÄNTLIGEN! Nu är klappat och klart  att vi kommer åka till Falsterbo i juli! Fast det kommer bli en något rörig resa, vi kommer åka den 6 juli härifrån och sedan bo under natten hos våra kusiner som hyr en stuga i Skåne (de bor just nu och två år till i Kina) och sedan kommer i gå på showen den sjunde, bo på vandrarhem nära Falsterbo natten mellan sjunde och åttonde och sedan gå på showen den åttonde också, sedan bo hos kusinerna en eller två nätter till. Det blir ganska komplicerat men jag ser verkligen fram emot det i alla fall! London kommer få vila de dagarna vi är borta, antagligen, kanske blir Järfälla där den 3/7 men efter det kommer han ha en veckas vila. Jag har aldrig vart på falsterbo förut så det blir första gången, måste köpa ett större minne till kameran :D
Några andra som ska till falsterbo? Någon som ska gå 7/7 eller 8/7? :D

Kram, Tove

Vet inte vad jag gjorde när den här bilden togs men man får väl styla lite ;)
Tagen av Ida i lördags när hon testade kameran iaf ;)

Tisdag

Hejhej!
Idag har Sofia London så jag har lite slappdag för mig själv här hemma :) Köpte Hästmagazinet  när vi var på Coop också så har lite mer hästigt att läsa :D
Startlistorna till söndagen har kommit, jag ska starta 80 och 90 och i 90 klassen är det kombination, min första tävling med kombination :o men det bör ju inte vara några problem, nästan enklare än att rida på hinder med långt avstånd mellan då London börjar tänka lite för mycket, inte jag heller för den delen. Men tävlingen börjar kl 10 så behöver inte vara där så tidigt, sedan stannar jag kvar efter och fotar och hejar på Jojjo som hoppar X-file i 1m och 110cm.
Nu ska jag hjälpa mamma med maten, det ska bli mumsig Taco-paj :D
Kommer bli en hel del uppdatering här på bloggen nu under kvällen, har lite planer förstår ni ;) Måste komma ihåg att svara på kommentarerna också!

Ha det bra!
Kram,
Tove

X-file var mer intresserad av Hejman som var på andra sidan dörren än London som stod bredvid!

Måndag

Hejhej!
Idag har det varit första skoldagen efter lovet, kändes riktigt motigt att gå upp imorse men hade som tur var sov morgon så behövde inte stiga upp ur sängen förrän halv nio, och är man hästtjej så är det ju trotts allt lite sovmorgon ;) Första lektionen var idrott där vi spelade volleyboll och sedan hade vi lunch direkt efter, tre no-lektioner och sist SO där vi redovisade lite av vårt arbete, fast vi hann bara redovisa halva för den var så lång, haha!
Efter skolan åkte mamma och jag till stallet för att ta in hästarna. Det är ju så underbart fint väder ute nu så önskade att hästarna kunde få vara ute någon timme längre men eftersom de inte har något att göra i hagen så ger de sig på stolparna, jag måste säga att en del ser riktigt roliga ut, så Nyberg får en massa att göra med att laga staket. Men det första jag gjorde var att göra iordning London så att Jojjo kunde gå ned med honom till ridhuset. Ibland känns det lite små roligt att bara göra iordning hästen, hästskötare är man ju ;) Men medan Jojjo red så plockade mamma och jag in alla hästarna vilka verkade ha vårkänslor. Marken syns inte ännu under all snö men solen skiner och det börjar bli både varmare och ljusare ute. Åh vilka vårkänslor jag själv börjar få nu!
Men iaf, när alla hästar var inne så smet jag ned till ridhuset och satte mig på läktaren och tittade när Jojjo red. Man lär sig så mycket bara av att se någon annan rida ens egen häst, plus att man själv kan få tips av den ryttaren! Jojjo och jag har iaf kommit överens om att jag ska ha det tvådelade gummibettet i hoppningen och det tredelade tränsbettet i dressyren för med gummibettet i dressyren måste man hålla ett mycket mer ordentligt stöd i munnen och det blir ju lite jobbigt i längden. Haha. Filmade lite också så får se om en liten video kommer senare eller så ;p
Jag har ett litet special inlägg som jag ska försöka skriva klart nu under kvällen, annars lovar jag att ni får det imorgon!

Kram, Tove
(Ridschema nedan)


Ridschema v. 10
Måndag: Jojjo rider dressyr i ridhuset (intag)
Tisdag: Sofia rider
Onsdag: Uteritt runt ängarna, alla gångarter c.a 1h
Torsdag: ?
Fredag: Dressyr i ridhuset (intag)
Lördag: Slingan/ridhuset (?) (uttag + intag)
Söndag: Tävling :D


Hade tänkt börja med veckans fråga istället för att ha frågestund, så ställ frågor till mig! De kan handla om vad som helst, om mig, London eller något annat :D Frågorna som jag fått till frågestunden kommer delas upp och svaras på sedan ;) Får jag många bra frågor så kan det blir flera som svaras på på en gång sen :D Så ställ frågor nu underbara läsare!

Praktiserande hoppryttare?

Nu är det gästbloggning, det är Martina här, samma som skrev förut om min långa stalldag :)

Den här gången tänkte jag berätta lite om vad jag håller på med just nu! Jag är nämligen bortrest, har varit det en vecka, har två veckor kvar. Jag är borta i Västerås och bor på Hässelby Gård där jag praktiserar hos hoppryttaren Arnold Assarsson. Nu har jag alltså varit här i en vecka, men inte träffat Arnold förrän idag, han har varit på Flyinge på bruksproven med två hingstar, men idag kom han hem, så nu blir till att jobba och träna för honom i två veckor :)

Den här veckan så har jag ridit så många hästar och så många gånger att jag inte vet vad, haha. Men jag kan börja med att berätta om stallarbetet här så ni får höra vad man faktiskt gör när man arbetar som hästskötare.

Som hästskötare så är ju inte tanken egentligen att man ska rida runt en massa själv, för det mesta så är det motionsridning och sen sköter man mest hästarna och arbetar i stallet, men på det här stället är det väldigt mycket ridning vilket jag tycker är kul (såklart!), det är roligt att få rida så här välridna hästar och träna för de duktiga tränarna de har här!

Varje morgon börjar klockan 7 med morgonfodring i de fyra stalldelar som finns här. Det kallas för "Arnolds stall", "Thaléns stall", utestallet och ridhusstallet. Thaléns stall har inte Arnold något att göra med, där har familjen Thalén sina hästar som de tävlar med och tränar för Arnold med. Thalén är familjen som äger Hässelby gård glömde jag säga. De äger all mark och stalldelarna och Arnold hyr in sig med sina tävlingshästar, sina hingstar och försäljning och tillridningshästar. Så det är de hästarna vi ska sköta egentligen. Men just den här veckan när jag har varit här så har vi haft hand om alla hästar för familjen Thalén har varit med Arnold ner till bruksproven, så det var extra mycket den här veckan.

Men som sagt, morgonfodring klockan 7, då får alla hästarna en varsin höpåse och kraftfoder. Alla hästarna äter havre och musli till frukosten förutom en häst i Thaléns stall som äter vanlig kraft. När alla hästarna står och tuggar på sin mat så ger vi dem vatten och mockar åt alla hästarna medan de står och äter.

En sak som jag inte gillar är att det finns inte många hagar här och alla hästarna går en och en, så det finns absolut inte plats för alla hästar att vara ute. De hästar som står i hagen, det är Thaléns hästar, de Arnold har får turas om att gå i två paddockar en och en. Det verkar ju inte så kul tycker jag. De rids inte ut så ofta heller så när de får komma ut så är det mycket sprutt i hästarna!

När det är färdig mockat och vattnat så packar vi iordning höpåsarna och kollar sedan igen dagens schema över hästarna och vad de ska göra under dagen.
Det är en rutschema där hästens namn och veckodag står på varsin axel och så skriver man i vem som ansvarar för vilken häst under den dagen. Om hästen bara ska gå i paddocken eller om den ska gå på rullbandet skriver man där också. Annars är det ridning som gäller!
Oftast brukar vi rida runt 4 hästar var om dagen, kan bli färre om det är många som ska göra annat.


Klicka på bilderna för att göra dem större :)

Det där med rullbandet förresten. Haha, det är så knäppt! Här sitter man inte upp och skrittar hästarna utan ska hästarna skrittas så sätter man dem på rullbandet som finns här så får de själva gå där och skritta. Bandet har såna funktioner att man ställer in olika program med olika skrittpass. Man kan till exempel ställa in så att bandet höjer upp sig själv så att hästen skrittar i uppförsbacke.
Coolt, men samtidigt så känner jag att herregud, haha, sitt upp och skritta hästen bara! Men men, så här är det nu!

Ridningen iallafall är varierande, det är dressyr för tränare, hoppning för tränare, hoppning på egen hand, dressyr på egen hand, en gång har jag ridit ut och lite longering har det varit. Jag tänkte jag skulle berätta kort om några av hästarna jag har ridit :)
Kanske lite roligare att läsa om ;D

Jag kan börja med att berätta om Selma!



Selma är ett 8årigt skäcksto som är här på tillridning och försäljning. Hoppar som bara den, hon är tävlad 1.40 hoppning, men i dressyren är hon inte så lätt, hon är nämligen otroligt styv i halsen och rör sig rätt måttligt, hon tycker inte det är roligt helt enkelt, haha. I hoppningen tänder hon till och har hur kul som helst däremot.
I dressyren så är det mest lösgörande arbete, skänkelvikningar åt alla möjliga håll och kanter, mycket volter och ställning fram och tillbaka för att förändra arbetet för henne hela tiden, hon får inte fastna och jobba på samma sak för länge, då blir hon missnöjd. Men när man väl kommit igenom det så är hon faktiskt riktigt fin när hon jobbar på! Jag har både ridit dresssyr och hoppat Selma, och det var sån enorm skillnad! I hoppningen är hon så lyhörd att man bara behöver tänka vad man ska göra medan dressyren får man berätta för henne om och om igen. Hoppade henne för Sara som jobbar här och det gick så sjukt bra, jag kände mig som värsta hopptjejen, haha. Hoppade bana på 1.10 och enstaka på 1.20 och det var verkligen som om hon inte ens tog i när hoppade, hon bara seglade över allt hur lätt som helst. Riktigt roligt var det! :D
Dressyren är inte lika kul att berätta om ;D


En annan är Charli som jag ridit varje dag den här veckan! Haha, han är över 1.90 i mankhöjd mer vet de inte för mätstickan tog slut! Haha, det är ganska roligt. Man känner sig extremt liten när man vandrar runt med honom, haha :D



Trots att han är så stor så är det inte så mycket gång i den här grabben, han tycker om att ta det lugnt, haha. Sträcka på benen är ju jobbigt! Han har inte så mycket register i gången alls då förutom i galoppen, där kan han verkligen ridas!
Trots att han är långsam i vad han gör så är han väldigt välutbildad och gör precis vad man ber honom om, vad det än är. Seriebyten, galoppslutor, galoppöppnor, förvänd, galopperar på stället, galopperar fort.
Allt gör han så det är otroligt roligt att rida honom för han kan så mycket, så man kan verkligen känna på allt hur det ska kännas, det är otroligt roligt! Helt underbar är han på det viset! Jag gillar honom!


Nu är jag lite lat och orkar inte skriva så mycket mer haha. Så jag gör så att jag lägger ut några bilder och skriver riktigt kort under vad det är för häst :)


Det här är Lia, sveriges mest lovande 5-åriga ponny, hon har vunnit sm och unghästchampionatet i hoppning. Riktigt fin är hon, och riktigt känslig. Första gången jag red henne så rasade det snö ifrån ridhustaket och då blev hon rädd, stegrade sig och tappade balansen så hon ramlade på mig. Haha, vilket första intryck! Men ja, hon är riktigt fin, men hon är riktigt svår också i och med att hon är så extremt känslig för allt.



Här är Zanne, en ponny som bor i Thaléns stall. Hon hoppar vad som helst och är utbildad medelsvår dressyr.
Hon är en dröm att rida verkligen. Hoppar allt man ber henne om utan att blinka och hon gör verkligen vad som helst i dressyren. Byten i vartannat språng, hon gör slutor och öppnor i alla gångarter, hon länger traven, hon minskar traven, hon gör allt den här ponnyn, helt otrolig! Jag är lite kär, haha :)



Det här är Casir, hoppar 1.50 hur lätt som helst, dressyren är han fantastisk i, han gör allt. Helt underbar, helt klockren. Till salu för 300 000 för den som känner för det.

Jag trivs iallafall väldigt väldigt bra här, gratis träningar hit och dit, mycketmycket ridning och allt möjligt. Jag triiiiiiiiiivvs! :D :D

Det är några av hästarna här och lite om vad jag gör här. Jag är ledsen om det blev för långt, tråkigt och utdraget, men jag tyckte iallafall om att skriva det :)
Den ni!

KOMMENTERA! Då blir Tove lycklig dessutom! Och jag med ;D

Hoppning

Hoppade i ridhuset idag :) Började väl sådär men avslutades med två super rundor :D
Men först i stallet så blev det strömavbrott, var tydligen det i hela västra Vallentuna. Så det var lite småmörkt i stallet när jag gjorde iordning honom, som tur är finns det stora fönster! Men i sadelkammaren där vi inte har några fönster var det lite svårt att orientera sig, plus att min ficklampa ligger i en låda i mitt skåp som är längst in. Men lyckades i alla fall hitta allt ^^ Ridhuset är ljust även fast det inte är några lampor på så det funkade bra ändå :D
London var lite tjurig i början, han måste verkligen tro att han är ett sto, och fick ett stopp på vattenmattan när vi höjt upp den. Vet egentligen inte vad det berodde på utan tror mest att han ville kolla att jag var med. Men kändes sedan fin, gjorde fina språng och lyssnade bra. Hade bara tagit fram tre hinder och tre studds på sockerbitar men var i alla fall ganska lagom och när jag sedan satte ihop allt till min egna lilla bana så var jag tvungen att ta med lite små svängar eftersom båda jag och London tycker det är så extremt kul! Och oj vad han taggade till, fina ponnyn <3 Kändes verkligen som att vi avslutade bra vilket alltid känns så mycket bättre efteråt.
Och som de flesta redan vet så var Ida gullig och ställde upp som fotograf så nu finns det en hel del bra bilder :D



Han var något pigg på väg mot hindrena :P

Hoppade av lite tidigt så jag var inte riktigt beredd :P


Tycker faktiskt att bilderna blev väldigt bra för att vara tagna i vårt ridhus med kameran :D
Och så har jag en fråga till er läsare som jag hoppas att alla svarar på:
Tycker ni om inlägg med mycket bilder eller föredrar ni mest text och någon enstaka bild ibland?
Kommentera! :D

Med Ida

Hejhej!
Sitter här uppe på mitt färdiga rum med Ida och tittar på Family guy, höhö.
Vi har bestämt oss för att spela monopol, haha! Jag suger på det så Ida kommer vinna tror jag :'o
Bjuder på två bilder på mitt rum nu också:


Inte helt klart men ni får se lite iaf ;)

Härlig lördag

Tack för alla fina kommentarer om bilderna! Blir så himla glad när ni kommenterar så fortsätt göra det :D
Idag red vi nere runt ängarna igen, vädret var även idag helt underbart så det passade ju perfekt att Amanda hade tagit med sig sin kamera och fotade mig och Linda :D London skötte sig super bra och kändes jätte fin. Lagom pigg och lyssnade även bra i avsaktningarna från galopp till trav där han annars brukar slängtrava som en tok ibland. Så kändes jätte fin och o va man blir glad! Inget kan förstöra mitt underbara humör idag! Dessutom kommer Ida hit och sover över, har inte träffat henne på två månader så det ska bli massa med kul :D
Men över till stallet igen, efter det underbart mysiga ridpasset så släppte vi ihop London och X-file i ridhuset eftersom de ska åka släp tillsammans nästa helg. Och de tyckte inte alls det var något märkvärdigt, de gick åt olika håll och ville inte riktigt hälsa på varandra, men lite hälsade dem iaf och de verkade inte riktigt bry sig så det går nog jätte bra för dem att åka tillsammans. Ryckte även Londons man lite efteråt, det behövdes och mer ska fixas!
Och ännu en bra sak, mitt rum är klart! Så nu är det bara datan kvar som ska flyttas upp. Så himla skönt att få sova uppe igen :D Fast kommer kännas lite konstigt i början.

Ha en fortsatt bra dag och fortsätt att kommentera underbara läsare :D

Kram,
Tove
Bilderna Amanda tog kommer senare när hon skickat dem :)

Kväll

Hejhej!
Jag har mest tittat på tv nu under kvällen, fikat lite också eftersom det är min namnsdag idag. haha :P
Ingen vidare rolig fredagskväll men var ju på bio igår i alla fall ;) Ska nog ut med Sarah en stund sen :)
Har passat på att försöka skissa upp en bana till på söndag, blir nog lite studds, bommar, någon oxer och någon kombination. Känns lagom :) Längtar, inte hoppat London sedan Stäket så nu vill jag göra det. Han kommer nog vara taggad och hoppglad :D
Vill köpa senaste numret av Equipage också, verkar vara en hel del bra saker med :p
Har ganska mycket blogglust just nu men försöker komma på något att blogga om så snälla kom med tips och förslag. Skulle bli jätte glad då :D Ställ frågor eller vad som helst :D ♥

Kram, Tove

Bilderna



 
 
 
Tryck på de små bilderna för att öppna i stort format.
 1. Orcus
2. Blaizes öga
3. Gideon
4. Orcus öga
5. Serisse
6. Hero
7. Toker
8. Amanda & Orcus
9. Facette
10. X-file (Blaize i bakgrunden)
11. Lilleman
12. Tristan
13. Lilleman
14. Hero

Dagens ridpass

Hejhej!
Red ut tillsammans med Alex (Sanny), Therese (Hilli) och Amanda (Orcus). Kul med lite flera ungdomar ;)
Vi red först bildrundan med Therese som guide. Vi red inte vilse! Fast det var nära eftersom London fick gå först för att skydda de övriga från älgar. Han är ju allt en gentleman ;p Men vi lyckades i alla fall rida hela rundan utan några större missöden, stackars Alex hade ju en så mycket större häst än oss andra (Två c-ponnyer och en liten d-ponny vs 165 häst :p) så hon kunde ju inte ducka lika bra, verkligen ett plus med att ha ponny. Man behöver inte få lika mycket granar i huvudet! Fast trotts det blev London och jag lite snöiga då han försökte äta från granarna.
Förvånande nog så höll sig till och med Hilli lugn när vi kom ned till den plana delen av skogen där det finns en del små diken som de brukar hoppa över. Men det gick bra :)
Therese och Alex red tillbaka efter den rundan och Amanda och jag fortsatte runt slingan. Båda hästarna var väldigt pigga (London har inte fått galoppera ordentligt sen i lördags!) så det blev galopp nästan på en gång. Snön på ängarna såg så där underbart härlig ut men djup och hård på vissa ställen så vi vågade inte riktigt galoppera där ute utan höll oss runt om där det var hyfsat upptrampat. Vi växlade lite mellan trav och galopp och man märkte inte på London att han någonsin haft ont i benet. Han tog i som bara den och bjöd bra framåt, så jag lät honom hållas när han själv ville det. Men lugnade sedan ned sig lite och travade av, kändes jätte mjuk och fin i traven i slutet och gick i trevlig form :) Min vackra ponny <3
Han fick komma in i boxen efteråt och jag ryktade av honom innan han fick sin intagsmat. Lät honom stå utan täcket en stund då så att han fick lufta kroppen lite också :) Eftersom det var ett sånt underbart väder idag så gick jag ut och fotade. Amanda tog med Orcus ut så jag kunde fota honom lite också. Jag tycker hans blåa öga är något skrämmande... :o
Fick en hel del fina bilder men dem lägger jag upp i ett separat inlägg sedan när jag valt vilka som ska läggas upp :D
Dokumenterade våran ridtur lite så här kommer en beskrivning av början i bilder:

Innan ridningen, London suktar efter att få pussa Sanny ;)

Puss <3

Hilli fick panik i snön så barbacka ryttaren Therese gled av....

... men var snabbt uppe igen så vi kunde fortsätta ;)

Lilla London fick vara i täten :)

Alla andra hänger med upp för backen :)

Lite snöig x)

Det här är den gamla rostiga bilen som rundan är döpt efter, dock var den ju täckt i snö idag.

Amanda och Orcus :)

Ha en bra fredagkväll!
Kram,
Tove

Fredag

Idag är det fredag och sista dagen på sportlovet. Trist. Skulle behöva en veckas ledighet till. Men tre veckor i skolan får jag överleva för sedan är det påsklov.
Idag är det riktigt fint väder, solen skiner och himlen är klarblå så jag tänkte försöka dra med mig kameran och få något tillfälle att fota.
Ser ut som om det blir uteritt tillsammans med Amanda idag, skönt med sällskap :)
Det känns som om jag börjar ha lite bildbrist så jag ska verkligen försöka fota idag :P
Dagens fråga till er läsare:
Tävlar ni någonting och isåfall hur ofta? Dressyr/hoppning, något annat? :)

Kram,
Tove

Hemma med Sarah.

Bion var skit bra tycker jag :) Vi såg iaf Percy Jackson och kampen om åskviggen. Vilket passade perfekt eftersom vi just nu håller på med greklands mytologi i skolan! Tjoho :D Men den var i alla fall jätte bra. Trots att Isak sagt att han kunde gjort den mycket bättre. Suck on that ;)
Mina föräldrar samt Sarah trodde att någon hade spetsat min fanta då jag i bilen fick tusen skrattattacker av ingen anledning. Och så kunde jag inte gå ut till bilen heller x) Men hur lätt är det att gå på super hal is med högklackade stövlar? :O
Men nu sitter i alla fall Sarah och jag här och hon terroriserar mig, dvs. fotar mig en massa. Nu är hon uppe i 200 fula bilder på moi.


Ibland måste man ju bjuda på sig själv, jag blir alltid sämst på bild >.O

London tänder på fjordingar

Haha! Rubriken är sann (a) Han fick träffa Thur i ridhuset idag, de gick i samma hage ungefär två veckor i somras och han verkade väldigt glad att se honom. Så de fick hälsa på varandra och London stod och pussade på honom. Samma sak brukar det vara med Elton. Min häst är helt nerkärad i fjordingar!
Men i alla fall så åkte jag kommunalt till stallet och tacka gud för att allt kom i tid!
Väl framme fixade jag allting medan pållen åt lunch i hagen och sedan fick han komma in. Fortfarande lite svullen samt möjligtvis lite lite varm men gick helt normalt på vägen in. Drog på att utrustning och tog med longerlina (plus pownin) ned till det tomma ridhuset. Satte på musik och longerade honom lite i skritt och trav. Lyssnade bra och gick helt normalt. Jag hade suttit tyglarna runt de upphissade stigbyglarna så att de inte skulle fladdra och han verkade uppfatta dem som inspänningstyglar för han gick jätte fint. Haha! De satt ju liksom jätte löst. Men fint gick han i alla fall :) Sedan satt jag upp, skrittade lite. Kändes ju normal, möjligen något stel men inget som jag liksom kände sådär definitivt. Travade lite lätt också och kändes även där normal. Sedan fick det räcka så jag skrittade av och gick upp till stallet och åkte hem :P
Nu ska jag fixa mig och sedan åka till Kista för att se på bio med Sarah :)
Ha en bra dag!
Kram,
Tove


London & Elton :P

God morgon

Hejhej!
Just nu sitter jag här vid skrivbordet och äter min frukost/lunch. Haha. Lillbrorsan har snott vardagsrummet och hans Wii spelande låter så mycket så jag vill inte sitta i köket heller.
Idag har jag planerat att åka till stallet så fort som möjligt för ikväll ska jag och Sarah på bio :D
Tänkte göra en liten uppdatering av ridschemat för den här veckan nu efter den lilla vilo perioden:
Torsdag: Lugnt pass i ridhuset, skritt och trav.
Fredag: Lugnt pass runt slingan, alla gångarter
Lördag: Uteritt andra sidan vägen
Söndag: Hoppning
Eftersom han bara varit dålig en dag egentligen så tänkte jag försöka köra på lite smått som vanligt, känns han konstig så lägger jag ju såklart av. Han är ju lite svullen, som jag skrivit, men det tror jag (och några andra) bara är ett blåmärke eftersom han inte alls är varm eller sådär (och det sitter ju på ett ställe där snön inte kan kyla ned). Plus att han gick ju helt normalt igår ;)

Och så svar till Martina från igår då: Det är mamma som fotat, haha. Och hon lyckades fota sådär en meter innan hindret på typ alla bilder så det blev nt så bra x) Och du får säga till om du vill ha hjälp med hoppningen igen :)

Kram, Tove

Min sötnos <3

Hoppträning, Elton

Hoppade som sagt Elton idag men ska väl börja från början.
Fixade till båda ponniesarna när jag kom till stallet och tog sedan med London ned till ridhuset och promenerade runt där. Inte halt alls, inte precis stel heller. Gick normalt i både skritten och traven.
Han verkade lite missnöjd över att inte få hoppa, stackaren. Han var fortfarande svullen men inte öm eller så, tror mest att han har som ett blåmärke eftersom det inte är något vidare sår, han fick nog bara en lite ordentligare smäll. Och en sak som fick mig att skratta var att bandaget fortfarande satt på plats imorse, haha.Trodde verkligen att det skulle ha glidit ned men det satt visst klar. Men när jag sedan tog in honom gnäggade han mot mig, och då tänkte jag att han tänkte något i stil med "matte, kom och ta in mig. jag har en konstig blå sak runt foten". Så söt min lilla bebiz. Och då hade den ju iaf glidit ned.
Sedan borstade jag Elton, drog på utrustningen och gick ned till ridhuset med honom.
Promenerade igång honom medan banan byggdes, inte alls någon komplicerad bana, bara fem hinder men var flera med som inte hoppat på länge o sådär. Kändes lagom för mig eftersom det var första gången ;)
Travade igång både på fyrkantsspåret och på mindre volter runt hindrena för att få honom lite i arbete. Gick bra. Pigg som tusan i galoppen men hade faktiskt förväntat mig värre, haha! Började att travhoppa ett litet räcke med bommar på vardera sida. Gick bra, lite för springig men helt ok :) Hoppade sedan i galopp och det gick super. Hästen har ju ingen hals :'o Nä men seriöst, han försvann typ under mig när han hoppade haha. London hoppar så mycket större språng så det kändes väldigt ovant. Men gick iaf bra :) En långsida rusade han på väldigt mycket och gjorde kråkhopp över hindrena men när vi hoppade banan sedan gick det alldeles utmärkt :D Lisen tyckte att det gick jätte bra för att vara första gången, och han är ju dessutom väldigt olik London. Så jag är nöjd. Grymt kul att hoppa en annan häst!


Haha, suuuuddig

Haha, det här var bästa hoppbilden x) Fast ändå sämst

Lilla Sid var med också :D

Kram, Tove

Onsdag

Kom nyss hem, har nämligen vart på besök hos frisören. Evigheter sedan jag klippte mig och nu är håret lite kortare, känns konstigt eftersom jag vart riktigt långhårig ett tag.
Idag ska jag som sagt hoppa Elton. Ska bli grymt kul, länge sedan jag red en så pigg häst men det borde ju gå bra :) Håller tummarna för att Londons ben är bättre idag också men tror det, ska nog ta en promenad med honom och om han går rent så blir det lite lättare ridning imorgon :)
Ska fixa lunch till mig själv och lillebrorsan nu och sedan titta på de miljontals tv-program som hade premiär igår eftersom vi spelade in alla utom ett, haha x)
Och dagens fråga till er läsare:
Hur ofta rider ni för tränare? Dressyr/hoppning?
Kommentera :D

Sweet Sanny

Fotograferade Alex och Sanny lite när de red runt på utebanan och har även haft lite kul med några av bilderna så tänkte bjuda på dem :)










Kommentera gärna :D

Så typiskt...

Det blev ingen lektion idag, ingen ridning alls faktiskt... Och nu vill ni väl veta varför, jo, London har såklart blivit skadad. Tack vare snön så märker man ju de där små såren vilket jag antagligen inte gjort annars när det är päls över. Men iaf så hade han ju då fått en spark, antagligen ganska nyligen, och han var lite öm. Det var en bit över knäet på höger fram men inget märkvärdigt, han hade en liten bula där men drog i alla fall på sadel och sådär. Men när jag sedan började gå genom gången så började han halta. Suck. Han haltade inte något ordentligt utan gick mest stelt och försiktigt, som om han precis fått sparken och inte riktigt ville stödja på benet ifall det skulle göra ont. Men gick i alla fall ner till ridhuset, pratade lite med Gun och promenerade runt lite. Satte sedan på ett spritbandage (får se hur länge det sitter, är ju på ett dumt ställe) och lät honom gå in i boxen. Han var som sagt mest stel så inte riktigt halt, får se hur han ser ut imorgon men blir i alla fall ingen hoppning. Men som tur är så hoppar jag ju Elton så utan hoppning blir jag inte :D
På vägen hem åkte mamma och jag in på Hööks för att lämna in tränset jag köpte för några veckor sen på lagning (gick sönder första gången jag använde det) och så passade jag på att köpa ridspö (både dressyr & hopp) och ett par sporrar + remmar. Så nu behöver jag inte tänka mer på det :)
Plus att när jag letade efter bomullen i stallskåpet så hittade jag mina (nya) ridhandskar jag köpte på en tävling i höstas, plus en oanvänd nummerlapp. Tänk vad man kan hitta ibland x)
Bjuder på lite bilder från idag också ;)



Pownin styla lite för kameran ;)

Min bandagerade powni <3

En bandagerad Lilla D :)

Ridhandskarna + nummerlappen.

Shoppat ;)

Tisdag

Hejhej!
Jag har varit vaken ett bra tag men har inte haft något att blogga om men nu ska jag i alla fall göra det :)
Har tittat på Ponnyakuten och känner mig sådär extremt taggad inför hoppningen imorgon och framförallt vill jag ha värme nu. Så mysigt att se dem rida i bara t-shirt, vill göra det nu! Och så är jag riktigt sugen på att åka på ridläger, tror att det blir Tusses hoppläger i sommar men vill först veta var det kommer vara någonstans, förra året var det i Orsa och där hade de massa terränghinder så hoppas att det blir på samma ställe :D
Ska bli grymt kul att hoppa Elton imorgon också, har bara ridit honom en gång förut (barbacka) men det är nog inga problem. En riktigt pigg fjording bara x) Jag tror inte att jag har hoppat någon annan än London sen slutet av maj och det var riktigt länge sen. Så det ska bli kul :)
Har fixat om lite på Sofias blogg så besök gärna den :P
Det blir i alla fall dressyrlektion för Gun idag och som jag varit nu de senaste gångerna så är jag även taggad för dressyren så det känns bra. Han har blivit så mycket mer följsam och man blir så glad när det går bra.
Fast jag är helt enkelt en hoppryttare men dressyren är ju grunden. Så det blir nog någon liten dressyrtävling i vår, han går ju så fint på tävlingsplatsen inför hoppningen också så det borde ju gå bra. Fast kommer nog känna mig som lite nybörjare där, haha.
Vad tycker ni är roligast, hoppning eller dressyr? Eller gillar ni båda? Kommentera :D

Dagens ridpass

Nu verkar det som om SL har fått kontroll över trafiken för jag kom fram i tid, inga försenade tåg eller liknande. Tjoho säger jag bara!
När jag kom hem till stallet så tog jag in London på en gång. Han såg så eländig ut! Stackars ponnyn var ju alldeles dyngsur och kall :/ Hängde i alla fall in täcket i torkrummet, torkade honom lite på halsen och i ansiktet, borstade av honom och drog på utrustningen. Gick ned till ridhuset i snön och återigen var vi båda två blöta. Suck för vädret. Red fram lugnt i skritt och trav för, kändes lite stel vilket han alltid gör efter en dag utan ridning. Men kom sedan igång snabbt och kändes då fin. Red lite slalom runt koner och tränade på det vi gjorde på Tusse-träningen i Januari. Kändes bra, välte några koner men det var mitt fel, antingen så gick det för fort eller så styrde jag dumt. Men som Tusse tyckte vi skulle göra så använde jag bara en tygel i taget och det gick alldeles utmärkt, det funkar verkligen inte att använda tyngden och skänklar på honom för då springer han mest iväg. Jobbad en del lösgjörande i galoppen och kändes väldigt fin där :) Lite förvänd galopp också och gick där super. Lät honom trava av på långa tyglar sedan och skrittade av.
Mitt dressyrspö gick sönder idag, det gick av på mitten. Det har nog vart på väg ett tag men nu var det i alla fall dags så ett nytt behöver införskaffas. Helst imorgon eftersom det blir lektion då, men vi får se. Får väl klara mig utan annars.
Såg även att Hööks har 20% på Shabrak nu, får se om jag köper något när det ändå är det men vet inte. :P

Vad har ni gjort idag? :)


 

Ridschema v. 9
Måndag:
Dressyr i ridhuset, lösgjörande
Tisdag: Dressyrlektion för Gun i ridhuset
Onsdag: Hopplektion på både London och Elton (?)
Torsdag: Uteritt
Fredag: Dressyr
Lördag: Uteritt
Söndag: Ev. gymnastik hoppning

Uttag

Hejhej!
Kom nyss hem från stallet, hade gärna tillbringat de här tre timmarna i sängen men vad gör man inte för att få ha häst?
Det första jag fick göra när jag kom till stallet var att springa in och dra på London lädergrimma och sedan ta med honom ut på stallplan. Lillan ska till Solvalla idag för hon ska operera bort lösa benbitar i bak kotorna. Och hon ville inte gå in i transporten så London fick gå in som bogserare. Han förstod inte varför han inte fick någon frukost och gick första gången bara förbi rampen men gick sedan på utan att blinka. Lilla D fortsatte att krångla lite och London stod och tittade på henne för att se vad som hände. Men till slut gick hon på och då blev nog London lite nöjd med sig själv. Men sedan skulle ju London ut så då kom ju nästa lilla problem. Han gick ju ut lugnt och sådär men då fick Lillan lite små panik och lyckades dra upp mellan väggen lite men det fixade de sedan. Men när luckan väl var igen så höll hon sig lugn. Så London fick lite lastträning idag, fast han behöver ju som tur var inte det :P
Sedan fick alla hästarna sin mat och vi bytte täcken. Allt eftersom hästarna blev klara släppte vi ut dem och det gick helt problemfritt, synd att det snöar så mycket annars hade jag ju fått jätte fina bilder på alla hästar som rullade sig i snön. Suck.
Hoppas på bättre väder nu under veckan sedan då.
Jag ska inte med mamma till Ikea för jag orkar inte så jag ska tillbringa men lediga tid i soffan tittandes på en bra film. Sedan åker jag buss till stallet i eftermiddag för att rida. Har redan mockat och fixat foder så det är bara ridning + intag kvar sedan då :)
Jag är lite avis på alla er som har vart på Göteborg Horse Show under helgen, jag hade gärna åkt dit men det är ju tyvärr lite för långt ;p

Har Ni sportlov nu eller har ni redan haft det?
Ha en bra dag!

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0