Vinter

Hittade den här bilden på Lindas hemsida (samt två till ni får senare). Tänk att det såg ut såhär i vintras! Hade till och med rånarluva ;)
Haha, hade inga handskar...

Pysseldag

Idag har det varit en riktig pysseldag i stallet.
När jag tagit in London friserade jag honom samt pysslade, smörjde hovarna som var jätte torra och sedan fick han gå in i boxen.
Och sen var jag jätte duktig, smörjde allt möjligt, två sadlar, tre träns, lädergrimma, martingal, stövlar m.m. Behövdes verkligen! Blev jätte fint alltihopa.
London står fortfarande inne (gick in elva) och Marie ska släppa ut honom senare, han har sällskap av Bart så det var jätte bra :) Han låg ner och sov, så trött var han.

Uteritt

London fick stå inne tre timmar under dagen, för idag har det varit sjukt varmt och jag har bränt mig lite överallt.
Var och badade medan han stod och vilade så tillbaka i stallet drog vi ut på en runda på andra sidan vägen. London sov när jag släpade ut honom ur boxen, stackaren. Så han var väldigt seg först, men piggnade sedan till och kändes normal, något trött kanske. Han mådde nog bra av att vila lite i alla fall :) Blev mycket galopp och fattningar även idag, och idag sköt han iväg mycket mer i fattningen även fast jag vet att han kan bättre ;)
Imorgon ska han också få stå inne ett par timmar medan jag pysslar med lite annat runt omkring i stallet.

Gårdagens dressyr

Blev dressyr på ridbanan, ganska sent pga värmen så orkade inte blogga efteråt.
London gick väldigt trevligt i skritten och traven, jobbade med lite skänkelvikningar och volter samt en del på diagonalen. Galoppen var sådär, han brukar ha en riktig power i galoppfattningarna men nu blev det snarare någon form av trav-galopp innan han kom igång med hela kroppen. Han gick emot bettet helt och struntade i att jag satt på ryggen, så jag koncentrerade mig mycket på galoppen, red mycket övergångar och galoppfattningar och sista blev faktiskt mycket bättre, han kändes fortfarande lite slapp men höll formen genom hela och kom igång mycket bättre i en "ren" galopp. Jobbade honom mycket lång och låg i galoppen för att få honom avslappnad och han galopperade på ett helt annat sätt i slutet, jätte skönt att jag fick igenom det!
Generellt tror jag att han är trött, har för mig att han kändes ungefär likadan förra sommaren men då hade jag långt ifrån samma krav. Vi var lite i valet och kvalet om London skulle få sova inne under natten men bestämde oss istället för att låta honom stå inte åtminstone ett par timmar under dagen nu när det är så varmt :)
Två bilder från idag, galoppen, under mitten av passet när det gick sådär :p
Hatar min innerskänkel

Varmt!

Vet ni hur varmt det är ute? Det är väl klart att ni gör, här är det i alla fall 26 grader i skuggan.
Jag har tillbringat ett par timmar i solen, vilket var väldigt skönt. Jag kommer nog inte åka till stallet förrän efter middagen på grund av värmen, både jag och London kommer svettas ihjäl. Förhoppningsvis blir det lite svalare framåt kvällen.

Dagens planer

Hejhej!
Idag är det ännu en strålande solig dag, hoppas det håller i sig :)
Jag har en hel del saker jag ska göra idag, hade först och främt tänkt redigera lite bilder samt flytta över bilder från usb-minnen till min hårddisk. Sedan är det förstås stallet och ridning idag, det blir dressyr på ridbanan, ska faktiskt sätta upp bokstäver där nu, har saknat det alltför länge.
Ha det bäst!

Upptagen dag

Har haft fullt upp hela dagen. Åkte ju till stallet imorse, där jag tog en barbackatur på London, red korta Gällstarundan och skritt och travjobbade honom. Först kändes han lite stel men sen kom han igång och var jätte fin :)
Efter en snabbis hemma åkte jag vidare till Emma. Var hemma hos henne en stund innan vi åkte vidare till hennes ponny Twist, följde med ut när hon red och hjälpte sedan till i stallet :)

på bussen

Sitter just nu på bussen på väg till stallet. Var väldigt nära på att missa den då tåget var försenat men för en gångs skull hade jag busschauffören på min sida (; Det fina vädret till ära blir det en barbackatur idag.

Dagens långritt

Vi var ute drygt 2h, och det var jätte trevligt :)
Vi var åtta stycken, jag, Linda, Johanna, Sanna, Linda, Christopher, Anna och Martina, alltså fyra ponnysar och fyra hästar.
Det blev förstås mest skritt men även en del trav och tre sträckor galopp. Vi red en jätte bra väg, Söderberga-Södergården-Dyvinge-Högvreten-Ekeby-Harby-Smedby-Grävelsta-Gällsta. Ganska långt alltså, men det var jätte bra grusvägar större delen av vägen :)
London skötte sig väldigt bra, sköt iväg lite i galoppen men höll sig någorlunda lugna i alla fall, jätte nöjd :)
Halva gruppen och en flock nyfikna isisar :)

Serie tips

Idag har en ny serie premiär på tv3 klockan 17.55.
Serien heter Pretty Little Liars och jag kan verkligen rekomendera den :) Har läst alla böckerna (som kommit ut på svenska eftersom jag inte får tag i de engelska) och sett hela första säsongen som jag hade turen att köpa i Kina :)
Ingen idé att jag skriver vad den handlar om, jag är värdelös på sånt. Men helt klart sevärd :)

Långritt

Idag ska London och jag på långritt med flera stallkompisar, har aldrig ridit ut med så många andra på London så vi får se vad han tycker om det :) Ska i alla fall bli jätte roligt!

Hejman


Hittade en halvsovande Hejman i hagen idag :)


Ridhuset

Det gick sådär att rida idag, red dressyr i ridhuset (för bokstävernas skull som vanligt).
London kändes inte riktigt som vanligt, han var inte alls framme för skänkeln och kändes allmänt trött, och jag blev förstås lite irriterad vilket jag inte borde bli.
Jobbade med de olika programdelarna, de i trav gick bra, förutom mellantraven där han inte riktigt lyssnade. Han var jätte svår i högergaloppen, men han slappnade av mer mot slutet och då blev han jätte fin även där.
Så större delen av passet gick han ändå bra, jag måste komma ihåg att tänka på hur mycket vi faktiskt utvecklats, han kanske gick så som han gjorde idag en femtedel av passet för ett halvår sedan och då blev jag jätte nöjd, hehe.
Duschade av sötisen efter, och sedan kom Otto och mötte upp London i hagen. Undrar om hästarna tycker att London är så liten att han måste beskyddas :p


London & Otto

Dressyr

Idag blir det ett dressyrpass i ridhuset (:

Galoppjobb

Idag galoppjobbade jag London på slingan, det var riktigt härligt :D
Efter uppvärmningen så red jag med klocka, red intervaller, galopperade fyra minuter och skrittade tre. Det gick bra, London verkade tycka att det var hel kul att fräsa runt :)
Avslutade lite lugnare, vilket även det gick bra :)
Red hela passet i lite högre tempo, och London var framåt hela tiden. Han blev lite tröttare mot slutet men verkade ändå väldigt positiv :)
Bild från idag (:
Provade att rida med terrängskydden.

Glad midsommar!

Gratis designer

Nu under sommaren hade jag tänkt försöka jobba lite mer med design,
just därför tänkte jag återigen börja göra gratis designer/header.
Det finns inga som helst begränsningar på hur du vill ha den,
din önskan är min lag ;)
Mejla [email protected] om du är intresserade,
skicka gärna med bilder och skriv hur du vill ha den på en
gång. Undrar du något; släng iväg en kommentar!
Jag kan även göra olika former av collage samt animeringar, och
headers som är animerade förstås ;)
Några jag gjort tidigare:
Lite äldre:

Massage och ridning

Idag kom Sanna ut och masserade på kvällen, hon tyckte att London var riktigt fin i kroppen, mycket bättre musklad än sist. Han hade träningsvärk i länden, men det släppte ganska bra. Däremot ska han vila/skrittas imorgon.
Anledningen till träningsvärken trodde Sanna var att efter kiropraktorbehandlingen, då han var sne i bäckenet, så han har börjat jobba på ett nytt sätt och därför bygger han nya muskler.
Sanna visade mig även hur jag ska stretcha hans bakben, så nu ska jag göra det efter ridpassen :)
Efteråt red jag en stund på slingan tillsammans med Melinda. Det blev skritt och trav, London hade väldigt lätt att hitta rätt form och var jätte lätt och fin, han har blivit så härlig att rida!
Imorgon ska han skrittas (vila om det regnar hela dagen), fredag blir det konditionsträning, lördag dressyr och söndag 3 h långritt med stallkompisarna :)

Part two

Bjuder på lite fler betessläpp bilder, nu är jag upptagen resten av dagen!
Ha det bäst!

Vill ha!

Jag skulle jätte gärna vilja ha ett par John Whitaker
ridbyxor, tycker de är riktigt snygga! Personligen
tycker jag mest om de röda och de bruna.
Kanske ska köpas in i framtiden?
Vilken färg tycker ni mest om?

Jobb

Halloj!
Jag började dagen ganska tidigt, klev upp ur sängen halv åtta. Är nämligen och hjälper mamma på jobbet, lovade henne att jag skulle göra det någon dag under lovet så det blev idag. Vi har rensat ut bland böckerna och torkat massvis med hyllor. Är väl kvar någon timme till sedan ska vi fixa lite annat :)
Idag har London medryttare men Elin åker på ridläger här i veckan så då får han dras med mig varje dag ;)

Londiz

Den här bilden fångade Elin under utsläppet i sommarhagen :)

Gokartrundan

Det blev en kvällsritt tillsammans med Melinda idag, vi red gokartrundan.
Det var lite av en lättnad att träffa London, han mådde bra och verkade bli glad att se mig, han var också duktig när vi red. Hade det tredelade och martingal.
Första tredjedelen av ridturen var han spänd och tittig men när vi galopperat så var han mycket mer lyhörd och han var riktigt trevlig att sitta på, försökte inte dra tag i bettet eller så. Vi galopperade på ordenligt en raksträcka samt i kanten av en åker och sedan blev det mest skritt och trav, London var snäll och saktade av när jag ville trots att han var lite på tårna ;)
Han hade öronen spetsade framåt hela tiden och var så söt.
Jätte roligt att ni börjar kommentera mer, fortsätt så :D
Beeebi

Shopping i Jönköping

Som jag skrev här så blev det lite hästshopping i Jönköping, på vägen ner till Danmark. Det som fick följa med hem var en ny grep (min nuvarande är trasig lite överallt), en portabel sadelhängare (den gamla försvann...) och sedan en burk med ljusblå silikonband (jätte söta) och en 10 kg fjädervåg, behövs till sommarens påhitt :)

Beslutsångest

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med stallet idag, som det ser ut just nu kommer jag åka ut mot kvällen och rida ut tillsammans med Melinda. Enligt SMHI så blir det ett par grader varmare mot kvällen och det skulle vara trevligt, förhoppningsvis är det uppehåll större delen av dagen också.
Egentligen skulle jag vilja åka till stallet nu-nu-nu, har saknat min plutt så extremt mycket men måste ladda mitt busskort först, dumt.
Jag är väldigt bloggsugen så jag undrar om det är något speciellt ni skulle vilja läsa om? Jag har en del idéer men det skulle vara roligt om ni också kom med några :)
Saknar dig finis <3

Sommarbete eller inte?

Hur står ni när det gäller sommarbete eller inte?
Själv tycker jag att hästarna under sommaren åtminstone ska få vara ute så mycket som möjligt, för hästar som tävlas varje helg är det inte optimalt att ha dem ute dygnet runt eftersom det tar mycket energi. Men att hästen får gå i en gräshage över sommaren ser jag som en självklarhet!
London går på sommarbete varje sommar, två månader, men jag brukar sällan låta honom vila eftersom han behöver sina muskler för att hålla hullet. Om jag ska tävla eller träna extra hårt brukar jag låta honom sova inne natten innan för att vila upp sig lite, och det kan behövas när han går ute dygnet runt annars.
Alla stall har dessvärre inte tillgång till sommarbete utan där är det rasthagar som gäller året runt, vi har turen med oss att det finns sommarhagar att tillgå, vilket jag är riktigt glad över!
Vad tycker ni, sommarbete eller inte? Hur brukar ni göra?

Dressyroutfit

Jag
Kavaj: Pikeur
Ridbyxor: Ullared
Tröja: Hööks
Stövlar: Hööks
Hjälm: Lamicell
Sporrar: Hööks/Börjes
London
Träns: Ullared
Sadel: Pfiff Amaretto
Schabrak: Horse Saver
Jag vet att varken min hjälm eller stövlar är så snygga till dressyr men det spelar ingen roll :p

Lustig dröm

Jag hade en minst sagt lustig dröm inatt. Det jag drömde om var vår fälttävlansdebut, och vi lyckades få ihop en ganska hög procent och slutade där på 31,8 straff vilket är helt otroligt och ologiskt, sedan nollade vi hoppningen med snabbaste tiden och sedan hade de någon form av hyper-doping-test och då visade det sig att London hade tre olagliga ämnen i kroppen varav någon form av mask, jag blev helt galen för att den som låg efter mig i resultatlistan hade 66 straff. Haha.
Kändes verkligen som att det inte fanns någon som helst logik bakom drömmen, 31,8 straff för London låter inte lite omöjligt, Totilas klarar det säkert ;)
Sen måste jag säga grattis till Frida och Lillan som debuterade LA igår med dunder och brak, de tog hem vinsten på hela 77,9% Den hästen är otrolig!
Fina Lilli i Köping i april.

Today was a rainy day

Idag har vi haft allt annat än tur med vädret... Det har blåst kallt och regnat större delen av dagen. Vi trotsade dock vädergudarna och tillbringade förmiddagen utomhus, på Legoland där det idag var Star Wars tema vilket betydde att vi mötte på ett antal människor utklädda till karaktärerna, det var lite småroligt att se alla småkillar som blev helt överlyckliga!
Vi åkte lite och sedan kollade mamma och jag på 4D-film Bygga Bob som var urgullig! 4D är så att utöver de vanliga 3D-effekterna så får man vatten på sig när någon nyser osv, rätt festligt faktiskt.
Efter lunch gick vi tillbaka till stugan igen där vi har tillbringat dagen med att titta på tv och äta tidig middag, om någon timme bär det av till Lalandia för att bowla :)
Ha det bäst!

Börjar med bilderna där London är med

Hey

Idag har vi haft fullt upp, efter frukosten gick vi som sagt till Legoland där vi var fram till stägningsdags, åkte massor av berg-och-dalbanor m.m och det var kul (:
Tillbaka igen gick vi och badade en timme innan det var dags för kvällsaktiviteten: bågskytte! Det gick nog över förväntan ändå, jag trodde att jag skulle lyckas skjuta en halvmeter men jag träffade tavlan de flesta gångerna, sista gången träffade jag till och med mitten :D Det var roligt men svårt, nu har jag dessutom ett fett blåmärke i armvecket :o
Imorgon blir det Legoland igen och sedan, förmodligen, bowling :)

Sommarbästis

London brukar vara ganska poppis i sommarhagen varje år, han är så liten jämfört med de andra så de kanske tycker han är intressant? London håller sig alltid för sig själv men ibland finns det någon som han vågar släppa lite närmare inpå.
I år har Otto fått rollen som Londons sommarbästis, precis som han var sommaren 2009 när London först kom till Grana. Otto är som en stor nallebjörn, han är ganska klängig men London säger alltid ifrån så vi får se hur det artar sig :)
Otto & London sommaren 2009

Legoland

Idag är det Legoland som gäller :)

Today

Idag har vi gjort lite allt möjligt, vi vaknade vid tio och fram till lunch var vi och badade samt åkte massor av rutschbanor, jätte roligt :)
Sedan åkte vi till en supermarket och köpte lite mat och sedan lagade vi lunch, efter det lappade vi och sedan promenerade mamma och jag till Legoland och sedan har vi gjort lite annat och ätit middagsbuffé precis som igår.
Jag sprang hem i regnet och nu sitter jag här vid tvn med datan framför mig. Det ösregnar verkligen ute, hoppas det drar bort till imorgon!
Tove hämtar mat

Sommarmål

Den här sommaren har jag tänkt utmana mig själv lite i ridningen, jag vet redan att London kan allt detta så det är jag som behöver ta fram det.
Årets sommarmål blir att kunna rida igenom LA:1 utan större missar, bara på träning förstås. Detta betyder att jag måste befästa den förvända, bakdelsvändningarna, 10-meters volterna samt skänkelvikningen. Allting funkar någorlunda men det kan alltid bli bättre!
Sedan ska jag även träna mer byten, och hoppas att de sitter klockrent till hösten, nu gör han ju bytena men jag skulle vilja ha honom ännu mer lyhörd.
Jag planerar ju att rida lite mer dressyr i höst och jag har ett litet mål att starta en LA:1:a innan nästa sommar, om det händer vet jag inte, men men, man måste ha drömmar ;)
Vi ska bli lika fina som Frida och Lilla D ;)

Nu drar vi ut och badar!

Nu drar vi ut och badar! Ha det bra hemma i Sverige ;)

I DANMARK

Nu är vi framme sedan några timmar tillbaka, vi har hunnit äta middag m.m.
Jag hade inte planerat att blogga härifrån men det verkar ju fungera bra, men ni får i alla fall ett hästigt inlägg varje dag :)
Vi bor i en jätte mysig stuga, den är bara ett år gammal och super fräsch! Vi bor på ett ställe som heter Lalandia som ligger precis intill Legoland, i Lalandia finns det ett inomhusvattenland med massor av rutschbanor och imorgon ska vi tillbringa hela dagen där, sedan fredag och lördag är det Legoland som gäller (y)
Här bor vi :)

Mina bett

Jag tycker att det är viktigt att variera bett och det finns en del olika i min garderob.
I dressyren rider jag för det mesta på rakt bett, han arbetar och verkar trivas bättre på det. Jag har både raka bett med fasta och rörliga ringar.
I hoppningen rider jag på ett tredelat tränsbett men jag hoppas fortfarande att jag ska hitta något som passar ännu bättre eftersom han blir lite dragig då.
När jag rider ut har jag för det mesta antingen det tredelade bettet eller hackamore. Jag föredrar hackamoret om jag inte ska arbeta honom ordentligt eftersom han är lugnast på det. Ibland har jag även rakt bett om jag vill jobba med mer dressyr ute.

Hejdå Sverige!

Hejdå Sverige!

i bilen

Hejhej! Just nu sitter jag i bilen och tittar på Trassel tillsammans med lillebror. Har shoppat lite hästsaker så jag hoppas kunna lägga ut bilder när vi kommer fram sedan, om vårat internet funkar i Danmark men det har pappa sagt att det ska :p Vill ni veta vad London har för sig får ni besöka Elins blogg: http://elinpelinsblogg.blogg.se ha det bäst!

14/6

Det gick jätte bra att rida idag, jag hade rakt bett med lösa ringar :)
Började med att skritta och trava fram på slingan, sedan red jag till ridbanan där jag red igenom lite programdelar samt hela programmet. Sista gången kändes jätte bra! Det är nog ett ganska bra program för London.
Sedan red jag lite till nere på slingan, galopperade ett varv i varje galopp och samlade upp honom ordentligt så att han verkligen fick jobba och inte springa på. Märkte att han tyckte det var jobbigt men han var ändå arbetsvillig. Tror jag ska göra så lite oftare, tror det kommer bygga mycket styrka :)
Sedan tömde jag boxen och städade runt omkring vilket tog en halv evighet och var väldigt tungt, men men ;)
Ni får en bild på mig bara för att :p

Imorgon...

Imorgon ska vi bila ner till Danmark så just nu har jag fullt upp med att tidsinställa inlägg till er, och så måste jag packa lite också :p
Idag ska jag åka till stallet efter lunch, tänkte rida det första jag gör och då blir det ett dressyrpass på ridbanan och säkerligen lite på slingan också. Sedan ska jag mocka ur boxen och städa lite runt omkring :p
Nu ska jag fortsätta med inläggen, ha det bra!

13/6

Nu är jag arg på målarna som slitit sönder min tv-sladd så att jag inte kan titta på tv >.<
Men över till dagens ridpass. Jag red ett ganska kort konditionspass idag, red på en raksträcka på andra sidan vägen fram och tillbaka i galopp. Växlade tempo lite och avslutade med att galoppera uppför ett ställe med små backar och det tyckte London var jätte roligt.
Han skötte sig jätte bra, jag red på hacket så bitvis blev det kanske lite okontrollerat men han var annars jätte lydig!

Uteritt idag

Jag väcktes klockan åtta av ett par målare som skulle in i huset, de ska nämligen måla om våra fönster.
Idag ser planen ut som följer, jag ska stanna hemma med lillebror och göra lunch till honom, någon gång efter det ska jag till stallet och rida ut på lilla London och sedan är det mockning av vinterhage som gäller, härligt ;)
Hur ser er dag ut?

12/6

Idag lånade jag ett rakt bett med rörliga ringar, det jag har har fasta ringar.
London har nog aldrig varit så lätt i handen som han var idag, det var en riktigt härlig känsla! Jag red lite på Gällsta ängen, lät honom först galoppera av lite energi och sedan red jag igenom programmet som ska ridas 2 juli en gång, det gick faktiskt över förväntan. Däremot blev ju inte volternas storlekar så bra eftersom jag inte visste var banan gick ;)
I galoppen var London underbar att sitta på, han får en sådan power och ett underbart påskjut med bakbenen. Underbara ponny <3
Avslutade med skritt i skogen och sedan fick London en dusch innan han fick gå ut i sommarhagen igen :)

Dagen

Idag är det inte lika soligt men minst lika varmt...
Jag och mamma ska ta en promenad till Överby där de idag har lokal dressyr för häst och sedan ska jag åka till stallet någon gång under dagen, vad jag ska göra med London vet jag inte exakt men det blir något dressyrliknande arbete ute skulle jag tro :)
Londiz från igår (:

...

Nu på kvällen var vi och tog in London, ville se så att han mådde bra efter en dag ute i gräshagen och det gjorde han :)
Jag passade på att prova alla skydd och boots på honom och de satt som en smäck på samtliga ben. Nu är vi redo inför fälttävlansdebuten!
Nu hoppar jag in i duschen, ciao!

Terrängskydd

Idag införskaffade jag två par terrängskydd, ett par till frambenen och ett par till bakbenen förstås.
Jag köpte dem på Hööks och fram kostar 289:- och bak 479:- Nu gäller det bara att de passar också!
Fram till vänsteroch bak till höger.

Betessläpp!

Idag släppte vi alltså ut dem i sommarhagen! Det var många glada hästar som skuttade runt!
London, Bart och Hejman parkerade vid staketet och åt men de andra hästarna ville att London skulle springa med vilket han gjorde lite halvhjärtat innan han återgick till att beta vid sidan om kompisarna.
De flesta hästarna var lugna, det blev lite ben i luften och sådär men såg inte ut som om någon träffade en annan. Bart var hela tiden i närheten av London och skulle skydda honom, de är så söta :)
Nu går London in nattetid fram till tisdag då han står ute dygnet runt tillsammans med Bart och Hejman.
En liten förhandstitt :)

Nytt

Igår kom som sagt mina boots från Cheval ridsport. Jag trodde att det skulle ta mycket längre tid så det var ju jätte bra! De kostar 299:- paret och är från Professional Choice, och finns i hur många färger som helst!
Tyvärr så var Scapa schabraken slut hos leverantören så de hade inte fått in andra än de i rött och skulle inte heller få det förrän i mitten av juli men vi hade riktigt tur, vi åkte in på Stockholm Ridsport och där hade de ett i turkost. Underbart! Vi betalade 598:- för det.

Sommaren är här!

Nu är sommaren äntligen här på riktigt och det firades med årets första dopp! Det var riktigt skönt, lagom varmt :)
Jag är nöjd med mina betyg, kan ju alltid vara bättre men jag fick 8 MVG och 9 VG så jag är nöjd.
Imorgon är det äntligen dags för utsläpp i sommarhagarna. London kommer gå i samma hage som förra året, vi byggde ut den då så det blir bra. London ska gå tillsammans med Hejman och Bart som går i samma hage som honom nu, Hero och Brian som han gick med förra sommare samt Otto som han gick med sommaren 09. Utöver dem är det även tre nya hästar, Laban, Fahrenheit och Ruby.
De blir alltså 9 hästar i hagen vilket är alldeles lagom.
Jag hoppas på sol imorgon så det blir riktigt fina bilder, men bilder blir det oavsett!
Har ni fått sommarlov ännu?

Bild från förra årets utsläpp
(Lilleman-London-Hero-Toker-Musse-Brian)

Skolavslutning!

Tjoho! Idag slutar jag åttan!
Den här terminen har verkligen gått fort, och det ska bli spännande (men antagligen jobbigt) att börja nian till hösten. För att fira sommarlovet ska jag, Jennifer och Sofia gå ner och ta årets första dopp (inte för Sofias del vilket hon vill att jag skriver) men vi får se om det blir av, bikini är i alla fall nerpackad.
Nu ska jag slappa lite innan jag beger mig till skolan,
ha en bra dag i solen!

...

Idag fick London vila, jag ska helst inte belasta min svanskota mer än nödvändigt så jag får väl lägga det här med ridningen på hyllan ett tag. Tur att jag har en medryttare som gärna rider lilla bus-London :) Men på lördag ska de ut i sommarhagen och då gör det inte om han vilar lite grand.
Annars har vi haft intaget, vilket gick bra förutom de två skäckpojkarna som inte ville gå in så deras ägare fick komma ut istället, det är så irriterande när det är två för de triggar varandra.
Bootsen har också kommit nu, fotar imorgon.

Säkerhetsväst till salu

Tänkte sälja min gamla skyddsväst som inte är använda på väldigt länge.
Det är en blå skyddsväst från Hööks, modellen heter Jupiter, köpt 2008 men endast använd i ett år efter det då jag köpte en ny. Den är i storlek barn XL (170) och i mycket bra skick. Ny pris är 799:- och jag tänkte mig 400:- men det är diskuterbart.
Produktbeskrivning:
- Godkänd enligt CE och BETA nivå 3 
- Kardborre i midja och på axlarna 
- Mycket lätt och mjuk modell 
- Lufthål som släpper ut fukt från kroppen 
- Avtagbart yttertyg - lätt att tvätta 
- Engelsk tillverkning 
Marinblå.
Säljes nytvättad. Du står för eventuell frakt. Finns i Sollentuna.
Mejla vid intresse; [email protected] eller [email protected]

8/6

Idag red jag dressyr i ridhuset, det var lite varmt men funkade bra. Anledningen att jag red i ridhuset är att vi inte har några bokstäver på ridbanan och jag ville rida mer noggranna vägar.
Jag delade av ridhuset till en kort bana med ett par bommar så det var det vi tränade på idag, att rida på kort bana. Jag har inte lärt mig hela programmet som ska ridas i Baståsen men jag tränade på lite delar såsom 15 m volter i trav, mittvolten i galopp och mellanskritt samt diagonalen förstås. Red även lite förvänd galopp på volt och öppna längs långsidan. Avslutade med att galoppera och trava honom lång och låg och stretcha ut honom vilket han tyckte var hur skönt som helst!
London gick bra, men känslan var inte alltid rätt, han blev lite extra spänd i galoppfattningarna men det beror nog på att jag inte kan sitta ordentligt pga min svanskota (ja, jag har fortfarande ont).

Stockholmstema

Nu har sista skolveckan påbörjats och den här dagen tillbringades i Stockholms innerstad. Vi började med att få en rundvisning på dryga timmen innan vi delades upp i grupper och fick ett visst arbetsområde, jag jobbade med Sofia och Maria och vi fick intervjua människor på centralen, hehe. Men det gick snabbt så efter det hade vi tid över så vi gick runt i lite affärer och köpte glass. Hittade lite saker jag ville ha men köpte inget.

6/6

Idag tog London och jag en skrittur på morgonen, skrittade upp och ner i lite olika backar. London var duktig men irriterad på alla insekter och tyckte de var elaka. Hade hacket på så han fick beta lite också.
Ska snart tillbaka till stallet för att lämna morötter samt ta en sväng förbi Stockholm Ridsport.
Ha en bra dag!
Idag har jag haft London i 2 år <3

Och så lite bilder...

Fotade av pappa förstås, som vill ha lite credit för sina fina bilder :)

Terrängträning Ryttis

Idag har jag alltså tränat för LenaRyttis :)
Först hoppade vi lite banhoppningshinder på en gräsplätt vilket gick bra, sedan hoppade vi en bank och där backade jag av honom alldeles för mycket men sedan gick det bra, samma sak blev det när vi hoppade en grav men det gick också bra sedan.
Sen gick vi in i skogen och hoppade några stockar vilket gick bra, jag måste komma ihåg att ge honom hela tygeln och inte sitta och hålla i och backa av honom, när jag inte drar honom i munnen och har honom framme så är han extremt lättövertalad, han hoppade lite helikopterhopp ibland men det gick bra :)
Hoppade även trappa, vilket gick super! Avslutade med vattnet där vi hoppade en grind samt upp och nerhopp, det gick också bra och även där måste jag ge honom tygeln.
Jag är väldigt nöjd! Jag måste verkligen rida mer med skänkeln och sätet och nästan ta bort handen helt, vilket jag aldrig gjort innan så det gäller att börja göra det i terrängen, det är ju därför man tränar!
London var duktig, han hoppar lite roligt men det går ju bra ändå :)
Alla hinder vi hoppade idag låg på P90 nivå, så jag känner mig ganska redo för en P70.

Kvällsritt

Idag blev det alltså en kvällsritt, med lite ändrade planer.
Glömsk som jag är hade jag glömt nyckeln till mitt skåp hemma, men tur att man har bra stallkompisar som lånar ut saker! Lånade ridbyxor av Emelie och strumpor av Natalie, sen klarade jag mig, haha ;)
Jag fixade allting till Tage vilket gick ovanligt fort och sedan gick jag och Elin ned till hagen. London följde som vanligt snällt med men Tage skulle inte in (vilket han sällan ska enligt honom själv), trots att han till slut var själv i hagen så ville han absolut inte så vi gav upp. Istället fick jag rida stora Bart, och han kändes verkligen stor!
Vi red torsåker-flygplansåkern och det gick bra, båda hästarna var nog lite trötta av värmen. Bart lyssnade mestadels bra men var ibland lite fjantig och spände sig.
På hemvägen galopperade vi en raksträcka och då la han till ett riktigt bocksprång och försökte dra lite men han lugnade ned sig ganska snabbt vilket var bra, har inte så mycket att säga till om!
Avslutade med att skritta en bra bit på långa tyglar vilket var skönt för oss alla!


Stiliga Bart förra vintern.

Ändringarna och mumsiga jordgubbar

Ändringarna kommande veckan är bland annat morgondagen, då kommer vi nämligen åka till Ryttarstadion och träna för Lena. Och det blir tyvärr ingen dressyrtävling på måndag, det har ingenting med träningen att göra utan det är just därför vi åker iväg imorgon istället.
Sen får vi se hur resten av veckan blir, det beror på.
Det är grymt varmt här, 25 grader i skuggan! Har även ätit årets första jordgubbar och det var himelskt gott. Det är verkligen smaken av sommar!
Senaste träningen för Lena

Planer

Hejhej,
Idag har jag återigen fullspäckat schema! Just nu håller jag på att lägga in lite annonser på blocket, på gamla leksaker och sånt där som inte får se dagsljus längre.
När det är klart ska vi åka till mormor, fixa i hennes trädgård och sedan äta lunch.
På kvällen ska jag åka till stallet och rida ut med min medryttare. Jag ska rida Tage och Elin ska förstås rida lilla London :)
Det har blivit en hel del ändringar i kommande veckans planering för min och Londons del, men det tar jag i ett annat inlägg så det inte blir för mycket.
Ha en bra dag i solen!

Shopping

Hallå!
Idag har mamma och jag haft en liten mor/dotter dag vilket var riktigt trevligt!
Vi började med att åka till Väsby Foderbutik för att lämna in täcken på tvätt samt kolla vad det fanns, de rear nämligen ut nästan allt till 50% Med oss därifrån hade vi fyra, vita, elastiska lindor från Globus, Horse tools (sån här praktisk sak med alla verktyg) och ett typ hösegel från Professional Choice.
Sedan åkte vi in till stan där vi knallade runt, shoppade lite och åt mumsig glass i solen. Det var verkligen perfekt väder!
Med mig hem därifrån fick jag ett par shorts, fem nagellack, ett par sandaler och en kudde.
Bland annat det här följde med hem

Lite update

Jag slänger in en uppdatering nu.
Hästledighet till trots har jag mycket att göra, började dagen med en promenad i solen och snart ska vi bege oss ut på äventyr, ska bland annat in till stan och knalla runt lite.
Nu vet ni att jag lever!
/Tove

2/6

Idag red jag dressyr på ridbanan, tränade på programmet ett antal gånger så nu sitter det förhoppningsvis. Måste bara komma ihåg att sakta av till skritt i tid!
Annars gick det bra, London var något seg och tung i handen men mot slutet var han lätt och fin större delen av tiden. Han slog sig fri lite till och från, hans små panikattacker, men det var inte så farligt och det var lätt att få ner honom igen. Och han var verkligen super stadig i övergångarna vilket var jätte bra!
Det jag måste tänka på är att verkligen stödja upp honom på yttersidan i volterna, speciellt i höger varv där han kan bli lite spänd. Annars är jag nöjd :)
Jag ska träna lite mer seriöst på programmet i ridhuset på söndag, vi har nämligen inga bokstäver på ridbanan och det blir lite svårt att veta exakt var allting ska göras :p
London under vår första vecka tillsammans.

Dressyrdebut

10 av 13 ponnysar
Såhär ser den preliminära startlistan ut för måndagen för min del. Tycker det är en väldigt bra starttid då vi har uttaget och blir klara i lagom tid för att åka iväg. Hoppas helt enkelt att det inte blir några drastiska ändringar i startlistan.
Själva "tävlingen" går i det stora ridhuset vilket jag tycker är bra, det kommer att vara en collectingring där inne så vi får vänja oss vid ljuset och jag tror att det är bra att det är inne då han förhoppningsvis koncentrerar sig på vad jag vill :)
Jag vill förstås att det ska gå bra men jag kan inte sätta upp för höga krav, vi har aldirg tävlat dressyr borta innan så målet ligger på att rida på över 55% Vi känner oss förvisso rätt hemma på Järfälla så jag hoppas på 60% men jag kan inte kräva för mycket av honom, jag måste också rida bra!

Fototur

I måndags gick jag ut på en liten promenad och fotade lite i skogen samt på ridskolan, tänkte bjuda på några av dem bilderna :)

Motionsdag

Idag har det varit en riktig motionsdag för min del, först sprang jag c.a 6 km med skolan och sedan fick jag gå halva vägen till stallet från centrum, kul. Det var nämligen en bilolycka och hela vägen var blockerad så bussen kunde inte komma fram, så jag gick helt enkelt istället.

Väl i stallet möttes jag av en något skitig London. Någon njöt lite av sin hagvistelse ;)
Efter att ponnyn blivit av med den värsta leran gav jag och Martina oss ut på en liten tur, red först runt sommarhagarna i skritt och trav och galopperade sedan förbi salixen och på slingan. Jag red barbacka och hade hacket på, London lyssnade bra och kunde till och med korta sig och komma upp lite i galoppen. Märks verkligen att behandlingen gjorde skillnad!
Som avslut fick London beta en kortis och sedan smörjde jag in hans ena ben med salva, han får skav av sina benskydd hela tiden! Spelar ingen roll vad det är för benskydd han får skav ändå och han måste ju ha dem.
Nu är det fem dagars ledighet, hur underbart är inte det?!
En skitig London som försöker vifta bort insekter

London var snabbast

Hade lite tråkigt så jag googlade lite och hittade detta i en norrköpingstidning från 04... Min lilla ponny <3

"Jessica och London snabbast

Ridsport, norrköping

Vikbolandets ryttarförening skördade i lördags framgångar vid Vreta HF:s lokala tävlingar i hoppning för ponny. I LC kat. D placerade sig Felicia Bindekrans med Phatsy på fjärde plats och Ida Arvidsson med Amielle på femte. I LB kat. C+D segrade Ida och Ameílle. Snabbaste felfria ritt hade dock Jessica Andersson på London, men de startade utom tävlan."


Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0