Två heztar

Hejhej!
Hebbe: Red i ridhuset, provade att rida i hans dressyrsadel och det gick bra :) Kändes lite ovant bara och lite för mycket "stoppning" i knäna för mig när jag red lätt men funkade super att sitta ned i. Han gick och tryckte ut rumpan lite när jag red på spåret så försökte peta tillbaka den men då blev han sur, hehe. Men gick sedan bra :) Var lagom framåt och lyssnade bra, för det mesta i alla fall ;) Vi hade tur att ingen snö rasade ned från taket under den tiden vi var där (det hade gjort det bara några minuter tidigare) för då hade nog Hebbe blivit helt crazy ;p
London: Ridhuset var bokat från klockan 18 så det blev istället lite promenad runt på den snöfyllda ridbanan. Det får föreställa kommande veckans vilodag, haha. I början lyssnade han jätte bra även utan grimskaft och travade när jag sprang, stannade när jag stannade och så vidare. Men sedan fick han för sig att han skulle undersöka det bortre hörnet och travade dit. Bakom skogen var det typ massa hundar som skällde så de stod han och lyssnade på. Min knasiga ponny ;p Men till slut kom han iaf fram till mig och tiggde lite godis ;)
Tänkte skriva mina planer för morgondagen redan nu då jag antagligen inte kommer ha mycket tid över till att blogga imorgon.
Dagen börjar i alla fall tidigt då vi ska ta ut alla hästarna i övre stallet (18 st) och sedan ska vi åka till Ikea, hinner antagligen slappa lite hemma, och sedan bär det av till stallet igen då jag ska rida plus att vi ska ta in hästarna också. Så det blir en rätt stressig dag men kommer i alla fall få tid att blogga på kvällen ;P




Wonder Boy

Jag hyrde Wonder Boy, Boyen, från Karlshem på Ekerö. Han kom till Telis (stallet vi stod i tidigare) den första oktober 08 och åkte tillbaka till Ekerö den femte juni 09.

I början när jag hade Boyen var det väldigt blandade känslor, han var ganska stressad och nervös den första veckan och ganska svår att ha och göra med, men trots det var han snäll. Jag trivdes jätte bra med honom under hela tiden och han var verkligen en perfekt läromästare i hoppningen. Han hoppade allt men var dock tittig så läskiga hinder hoppade han inte så gärna, men bara han fick titta på dem så hoppade han sedan utan att tveka.
Han föddes 1991 och hade fötts som tvilling. Hans ben hade varit rätt så ihop tryckta och krumma så de hade varit gipsade de första månaderna i ett försök att se om det skulle bli bättre. Och det blev det ju, han har fortfarande små märken efter gipsen.

Han var ganska stel att rida men gjorde ändå alltid sitt bästa. I december började han ha problem med ett öga, det var svullet och irriterat. Till och från var det bättre men till slut åkte vi till Strömsholm där de har en ögonspecialist. Dit åkte vi fyra gånger med honom, en bra erfarenhet för mig men även lite sorgligt eftersom vi tidigare planerat att ev. behålla honom.

Men han var ju dock 18 år och jag ville ha en pigg och glad ponny att tävla med, en så länge gick det ju bra i de lägre klasserna på honom men han skulle nog inte orka länge till.
Under våren började han gå riktigt fint i dressyren också, vilket förvånade mig. Vi startade två lokala hopptävlingar och det gick väl helt okej. Han var väldigt hingstig av sig så det var ganska jobbigt på tävlingar, och så var han ju som sagt väldigt tittig. Vi startade även en stallhoppning hemma och där gick vi nolla.
Boyen
kunde faktiskt hoppa till bara han såg en sten som han sett flera gånger tidigare, som om han tänkte att den faktiskt kunde vara farlig den gången, eller att något skulle hoppa fram bakom den.
Det var helt klart blandade känslor när jag lämnade tillbaka honom också. London skulle komma dagen efter så jag försökte tänka på det men det kändes såklart ändå sorgligt.

Jag lärde mig verkligen jätte mycket under tiden jag hade Boyen
 och jag saknar honom väldigt mycket. Är det någon av er läsare som vet hur han har det idag så får ni gärna höra av er, eller om det bara är någon annan information ni vill dela med er av, tacksam för allt :)

Wonder Boy
- 1991 -
Möllans Castro – Lamony Boy
Du är älskad och saknad <3

Klicka på bilderna för att se i stort format.
Kommentera gärna :D

Frågestund, del 3

Tänkte att det för er del skulle bli enklare så lägger in ännu ett inlägg till frågestunden, så att ni slipper leta reda på de gamla :)
Ni får fråga vad ni vill, om mig, london eller något annat. Här får ni även gärna komma med tips eller liknande, fråga om lite vad som helst helt enkelt. Kom gärna även med andra önskemål. :)


Alla som ställer en fråga blir sedan länkade när jag svarar, just so u know ;)
Del 1 & del 2 slås ihop med denna senare när jag svarar så fråga på nu! :D
Ni som ska kommentera om annat får gärna göra det i något annat inlägg ;p
Kram!

Good morning

Good morning my dear readers ;)
Gick och la mig hyfsat tidigt igår eftersom jag var dödstrött och sådär ;p vaknade för ungefär en timme sedan och har då hjälpt till att måla mitt rum. Fast jag vill måla mer men det verkar inte som att jag ska få göra det >.< Färgen ser iaf snygg ut :)
Planer för dagen?
Nu på förmiddagen ska jag mest slappa och sedan vid två kommer kusiner osv för att ha födelsedagsfika för pappa (som för övrigt fyllde förra fredagen men eftersom jag tävlade på söndagen så gick det ju inte då, höhö). Det blir stallet på kvällen istället och planerar att rida i ridhuset med båda pållarna (Dvs Hebbe och London).
Nu måste jag städa mitt lilla provisoriska minirum och sedan får jag väl se vad som händer. Är väldigt översocial efter gårdagens fest (om man nu kan kalla det de) så kommer nog vara väldigt glad om jag kan dra hit Sarah senare, tjoho ;p

Kram, Tove


 Hebbe under Märstas lokala hopptävling i höstas :)

Dagen

Har inte kommit åt någon data förrän nu... Så lite kort om min halvt galna dag..
Mockade och fixade foder till London, Emelie höll mig sällskap eftersom de var där för att flytta över sina saker, de flyttar till Grana imorgon :) Sedan tog jag in Hebbe, för en gångs skull så stod han faktiskt vid grinden. Borstade honom, drog på sadel och träns och red sedan ned till slingan (eftersom ridhuset var bokat) tillsammans med Linda (Orcus) och Alex (Sid). De red tillbaka efter en liten stund och jag fortsatte lite själv, mest skritt men trav också. Galopperade även lite lugnt en kortis. Gick bra. Var pigg och framåt men hängde dock lite i handen i galoppen, men annars gick det super :)
Drog sedan på broddar bak på Sanny och tog in min lilla ponny. Red över vägen tsm med Alex dårå, gick hur bra som helst på vägen dit. Hästarna var båda glada och pigga och London fick visa att han minsann kunde springa fortare än en stor häst (som för den delen dessutom har stort steg). Sedan vände vi om och då blev ju hästarna extra glada eftersom det var hemväg. Och så hände det en liten olycka som kunde sluta riktigt illa men som tur var slutade det bra. Slutet gott allting gott. Har ingen lust att skriva om det för det var en riktig chock.. Men vi mår alla bra så det är inget att oroa sig över, men hade kunnat gå illa.. A ja.

Kram, Tove

Älskar dej <3

Klippte ihop en video om min och Londons tid tillsammans :) Kommentera gärna!

God morgon

Nu är jag jätte glad :D Besökrekord igår, så himla kul!
Orkade inte blogga igår eftersom jag hade Alex här. Vi snackade mest, kolla lite på tv och tjockade i oss chips och läsk, hehe ;p Kollade även lite tävlingar både till henne och mig. Önskar jag kunde åka på alla tävlingar jag vill men det kostar ju en del ..
När Alex åkt hem så stack Sarah och jag ut en stund, och vi trodde seriöst att vi var jagade. Det var så dimmigt ute att man knappt såg något och vi blev typ livrädda för allt, haha. Dessutom var det två änder som flög upp i luften precis framför oss och sedan var det en taxi som stannade bredvid oss hela tiden. Jag har sett för mycket deckare så jag fick för mig att bilrutan skulle vevas ner och de skulle sticka ut en pistol och skjuta oss. Jag har bra livlig fantasi ibland... haha.
Jag vaknade tyvärr halv åtta idag då två telefoner ringde, typ omöjligt att inte vakna. Och syret i mitt lilla mini rum hade typ tagit slut så jag kunde inte somna om. Så har bara suttit i soffan och tittat på tv, diskuterat lite tävlingar med mamma och pappa osv.
Planer för dagen?
Ska åka till stallet runt elva (?) och först rida Hebbe och sedan London :) På London rider jag ut på andra sidan vägen tillsammans med Alex (vi ska dra på Sanny broddar bak också), ska visa henne lite ridvägar o sådär ;)
Sedan är det hem, fixa sig och åka iväg på tråkig fest, min "låtsasmorfar" har typ fyllt år ;p
Det är väl i stort sett min dag, ska försöka slänga in uppdatering. Kan om inte annat blogga från pappas mobil sen ikväll ^^
Ha en bra dag!
Kram,
Tove

Vill ha vår, vill ha värme, vill ha sol, vill ha sommar... <3

Gästbloggning á la Martina

Hejsan!

Idag är det jag som är bloggaren för det är jag som haft London idag :)

Först om mig då så får jag berätta senare om vad London och jag har gjort idag! Jag heter iallafall Martina och står i samma stall som Tove och London, fast med min foderponny Elton.
Jag går tredje året på realgymnasiet, med inriktning hästhållning där jag får rida på skoltid, hur bra är inte det?
Annars så jobbar jag på en ponnyridskola på helgerna och ibland på Stora Wäsby gård, vilket är jätteroligt det med. Helt enkelt så är det mycket ridning! För att dra ett exempel så har jag haft lov den här veckan och jag har varit i något av stallen 8 på morgonen varje dag för att hinna med alla hestisar, vilket har blivit typ rida 4-5 hästar om dagen. Sjuk vecka, haha.

Elton och jag

Elton är min foderponny, en fjordvalack född 01. Inte den typiska fjordingen, lite mer sportmodellen, han hoppar MER än gärna och är sjukt pigg på hinder. Och överhuvudtaget egentligen, haha. Han är en pigg liten superhäst helt enkelt! Vääldigt söt :D
Han är så där rolig och sjukt snäll, lite knäpp bara, haha! :D Han gör dessutom såna fina saker som att springa in i väggar och sånt. Haha, nej, men han är en riktig liten älskling.


IDAG iallafall ;D

Min dag började tidigt eftersom jag hade utsläppet idag i både övre och nedre stallet samt Nybergs hästar, så det var en del. Dessutom eftersom Annika och dom är i Egypten så hade jag torv/halmutkörning, lunchfodring och mockning och mat till fem hästar, haha. Det tog ett tag, men jag jobbade på, rätt mysigt faktiskt att vara helt själv i stallet och pyssla med allt :) Enda som var drygt var lunchfodringen haha.

Torv
Här kämpar jag med torvutkörningen, haha. Så här snygg är man bara i stallet! :D


Men när allt var fixat och min kompis Cattis kommit till stallet så satt vi i klubbis ett tag och pratade innan vi hämtade grabbarna. Vi kom fram till att vi inte har ridit tillsammans sen i somras, så sjukt snällt att vi fick låna London!
Vi hämtade in grabbarna, Elton och London, och gjorde iordning dom uppe i övre stallet båda två. Haha, London var så sur på mig, han fattade väl inte varför det var jag som stod och borstade och inte Tove. Haha, han tyckte jag var extremt irriterande iallafall. När vi stuckit iväg från stallet såg han helt plötsligt hur glad ut som helst. Personlighetsstörning? Nejdå ;D
Vi red iallafall ut på andra sidan vägen, båda killarna var riktigt pigga och på hugget. Cattis som inte ridit på flera månader tyckte det var extremt ovant att sitta till häst och Elton utnyttjade det såklart och travade ifrån mig och London med Cattis på ryggen haha!
Det var så himla sköönt att galoppera och sträcka ut, tyckte både jag och London :D


Jag och dinosaurien är stört snygga och glada innan ridturen!

Haha när vi vände hemåt sen så var hästarna stööört glada för att få komma hem, så Elton började galopperade iväg med stackars Cattis som inte ritkigt hade koll efter sina hästlösa månader. London tyckte det var galet orättvist att Elton fick galoppera och inte han så London passade på att galoppera lite på stället och lite på tvären och sånt roligt, haha. Vi travade ikapp Cattis som typ 20-30 m senare fick stopp på lille Elton :)
Sen var det mest skritt och prat hem, sjukt mysigt :)

Har ju aldrig ridit London förut, men han var riktigt mysig! Snäll, pigg och lätt att arbeta med, jag gillar honom! Han är min nya kompis alltså. Jag ska absolut försöka sno honom från Tove lite oftare ;D


Haha, som sagt så har jag aldrig bloggat förut så jag tror inte det vart så himla bra, men nu har jag iallafall testat, så nu får alla kommentera ris och ros på mitt fina försök till att blogga :D

Sportlov!

Slutade tidigt idag, 13.30. Engelskan var inställd :) Så nu har jag sportlov, tjoho!
Ska bli riktigt skönt att få vara ledig och jag har planerat en hel del saker jag vill hinna med, och fota hur mycket som helst vill jag också göra :D
Jag funderar också på att försöka tolka efter London, det skulle vara en upplevelse!
Eftermiddagen ska jag tillbringa i soffan framför tvn och bara slappa, riktigt skönt! Sedan ikväll ska Alex och jag hitta på något, I guess.
Martina gästbloggar senare idag också :)

Ha en bra fredag och en fortsatt bra helg!
Kram, Tove


Foto: Rebecka Jensen

Torsdag

Efter skolan åkte jag till sjukgymasten och sedan hämtade vi upp Alex och åkte till stallet :)
Segade lite där och gjorde Alex sällskap.
Red sedan i ridhuset när allt var fixat. London var lite loj och ville inte riktigt lyssna, men i slutet gick det i alla fall bra. Jobbade mest normalt på volterna och på fyrkantsspåret. Var inga lektioner så kunde rida över hela banan vilket var skönt :) I galoppen ville han inte riktigt lyssna på tygeltagen i början men till slut gick det bra. Lade ner honom i låg form i slutet och skrittade av. Släckte ner ridhuset efter mig och sedan ryktade jag ponnyn ordentligt :) Pratade även en del med Jojjo och Frida samt diskuterade lite tävlingstaktik. Som det ser ut nu blir det nog Skepptuna (Pay and jump:en) den 14/3 för det ser ut som om X-file och London kommer kunna åka tillsammans då, hoppas det så vi inte behöver hyra eget släp.
Imorgon blir det inget stall med mig, Martina lånar London och rider ut med en kompis. Skönt för mig med lite hästledigt, blir mycket stall under lovet men det har jag inget emot :)
Ska höra med Martina om hon har lust att blogga här efter att ha ridit min lilla busponny imorgon. Så Martina, om du läser det här får du gärna messa vad du tycker :D
Imorgon kväll ska nog jag och Alex hitta på något också.

Kram, Tove

Min sötnos <3

Frågestund, del 2


Ställ en massa frågor nu :)
Slår ihop de nya med de gamla och svarar på dem gemensamt sedan ;)
Svarar på allt, nästan i alla fall, om mig, London och lite allt möjligt :)
Så fråga på! :D

God natt!

Har inte orkat uppdatera något men två överasknings inlägg är på väg snart ;)
Kvällen har tillbringat med ett par kemiböcker eftersom vi har prov imorgon. Jag är tyvärr väldigt trött så tänkte lägga mig i sängen och titta på tv nu.
Kram, Tove


Så väldigt snyggt med rumpan upp i vädret.. NOT! Haha.

Onsdag

Det känns inte som att det är onsdag... Konstigt..
Kom faktiskt fram till stallet i tid :D Så fixade höet innan jag tog in min lilla sötnos, som såklart välkomnar en med att trycka upp mulen mot mitt ansikte. Knasig ponny (a)
Sanna kom och började massera, jag måste säga att London är en ponny med överdrivet mycket åsikter. Men så länge han inte springer runt (vilket han gjorde de första gångerna) under massagen så går det ju bra. Han kör på "Headbangin'" istället, och jag menar bokstavligen! Vi funderar så ofta på om han inte borde bli yr...
Men massagen gick bra, var lite spänd i nacken och över manken men det trodde hon var träningsvärk, och rumpan är ju det som är skönast ;)
Skrittade sedan ut tillsammans med Linda & Orcus efteråt, blev i djup snö eftersom det knappt finns någonstans där det inte är djup snö. Suck.
Fick skjuts hem av Anna vilket var tur, annars skulle jag nog inte vara hemma på ett bra tag.
Kommer mer uppdatering ikväll, så vi hörs ;)
Kram, Tove


 Framridningen, Stäket :)

SO

Sitter i skolan just nu och har SO. Vi är redan klara med vårt arbete så vi har fri datatid ;)
Jag passar på och kikar lite på Ponnyakuten men bilden vill inte riktigt funka ;/ Så får väl se klart när jag kommer hem ;p
Verkar ju fortfarande vara kaos bland pendeltågen så håller tummarna för att det ska gå hyfsat i eftermiddag ;P
Jag är sugen på att byta ut designen här på bloggen, vad tycker ni om det? Eller vill ni att jag ska ha kvar den jag har nu? Kommer inte ske förrän kanske om en vecka iaf eftersom jag vill göra riktigt ordentligt, plus att jag ska passa på att fota en massa nästa vecka när det är sportlov ;) Kommentera :D

Blev väldigt kort men vi hörs ikväll ;)
Kram, Tove

Jag tillsammans med Shagelle och Nikita sommaren 08 :)
Saknar sommar!


Bilden är länkad ;)

Godmorgon!

Godmorgon!
Blir en snabbis för ska dra till skolan, börjar fem över åtta.
Åker till stallet direkt efter skolan idag, London får massage, och sedan får jag skynda mig hem. Ska sitta barnvakt åt lillebrorsan ;P Så blir nog en del uppdatering ikväll ;)

Kram, Tove

Måndag

Hejhej!
Kom till stallet vid halv fem och mockade, hästarna hade inte kommit in ännu så hann göra det i lugn och ro. Inte alls kul att mocka nu, ser typ ingen skillnad på skit och torv nu när det mesta har frusit.. Slänger antagligen ut en massa ren torv men gör ju så gott man kan. Fixade sedan fodret och tog in London. Och vad ser man då? Jo, röd snö över höger bakben. Suck. Blev såklart lite nervös över ifall det skulle vara något ordentligt sår därunder men borstade bort snön och lyckades inte hitta något sår, lite rött o blodigt under pälsen och det rann lite blod med inget sår. Inte varm eller svullen heller, Jojjo kollade på det också och tyckte inte att det fanns något att göra.
Borstade honom, torkade bort lite av blodet (eftersom snön stängt inne det så kom det en del när jag tagit bort snön, han hade antagligen skurit sig på en hård snö/isbit i hagen eller liknande) och gjorde sedan iordning honom för ridning.
Skrittade fram ute, ett varv runt slingan, tillsammans med Alex och Sanny, kändes lite konstigt, riktigt länge sen, saknat! Sedan travade vi sista långsidan och red ner till ridhuset.
Eftersom han kändes ren så red jag ordentligt men krävde inte något överdrivet. Kändes helt okej, inget 'super' men bra ändå :) Super fin i vänster galoppen, satt bara stilla och använde skänklarna och han gick super. Fick beröm av Gun också så det kändes bra :D
Travade och skrittade av ordentligt och gick sedan upp till stallet, ställde in i boxen, tog av allt, borstade och satt på täcket :)
Sedan kom mamma och hämtade mig, åkte hem och åt middag, har duschat osv :P
Under kvällen nu ska jag bara slappa framför tv:n, se på House :)
Fortsätt att kommentera, det är ni underbara läsare som gör att jag håller bloglusten uppe! <3

Kram, Tove


Det skulle sitta fin med lite värme nu...

I skolan

Hejhej!
Sitter just nu i skolbiblioteket. Ska få skjuts till stallet av mamma så väntar på att hon ska sluta jobba ;p Det är ju typ halvt kaos bland tågen nu så det känns säkrare att åka bil.
Blir nog lite lättare dressyr idag, i ridhuset, lite övergångar antagligen eftersom det är det som är lättast att träna när det blir lite trångt.
Jag ska försöka göra en uppdatering av alla planerade tävlingar när jag kommer hem ikväll men får se om det blir av, har fortfarande inte bestämt mig om det blir Sollentuna eller Väsby och det dumma är att mamma ska åka till Barcelona den helgen så då måste lillebrorsan ta vägen någonstans... Blir nog lättast isf att välja Sollentuna, de har dessutom bättre 'ordning', eftersom vi bor 500m därifrån. Ska försöka besluta sen i alla fall...
Ska diskutera Pay and Jump:en med pappa ikväll också, hoppas på att kunna åka. Skönt att komma iväg på någon liten 'skoj' tävling innan allt annat. ;)
Ha en fortsatt bra dag!
Kram, Tove

Finns det något ni tycker jag ska skriva om? Något ni vill veta? Kommentera :D

Dagen

Hejhej!
Dagen började med skola, en helt normal dag förutom att en av No-salarna blev lite blöta :P En tjej halkade och drog tag i duschen (?) så man kan väl säga att golvet blev rätt blött. Hade helt normala lektioner men pluggade mest inför kommande prov och sådär.
Åkte sedan till stallet för att ta in alla hästar. Alla ston var redan inne eftersom de lyckats riva hagen (nu när de inte har något att göra, inget att äta och så, så står de och tuggar på stolparna) så det gick fort att ta in alla hästar. Hade först planerat att träna lite Horsemanship med London men det var så extremt kallt så jag struntade i det. Gosade lite med honom och åkte sedan hem, pratade även lite med Alex och både hon och Sanny verkar trivas bra :)
Jag har verkligen tröttnat på både snö och kyla... ;s


Världens sötaste Oliver, som dock inte riktigt ville styla för kameran ;)


Ridschema v. 8
Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Massage
Torsdag: Dressyr/slingan
Fredag: Dressyr
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt
Kan hända att det ändras en del, är det mycket kallare än -15 så tänker jag inte rida för hans luftrörs skull.

Söndag

Tävlingen gick inte alls bra, London var extremt tjurig, berodde nog på att det var så kallt (han är ju känd för att vara lite smått kräsen).
Framridningen var väldigt dålig anordnad, man skulle tydligen bara rida runt på parkeringen (som egentligen var en stor utebana) men där körde folk med bilar och det var hästar överallt så det blev inte mycket till framridning, de hade spärrat av ett litet område där man kunde rida ostört men det var som en pytteliten volt, hur lätt var det att rida där? Svaret är inte alls.
Kändes rätt bra på framhoppningen till LD:n, måste säga att det inte var ett roligt ridhus att rida i. Det var mörkt (!) och litet. I det stora ridhuset var underlaget inte det bästa, det var stenhårt för och sedan ett tunt lager med mjukt. Det var dessutom lite dumma svängar med i banan så han fick inte riktigt med sig bakbenen i en del av dem. Några gick omkull så vitt jag vet, flera ramla av och många stannade.
Jag tyckte att jag red ordentligt men antagligen gjorde jag väl inte det, var så kall om benen så kände dem ju knappt. Slutade på 16 fel i första klassen, två stopp och ett nerslag. Han var inte alls villig att göra det jag ville, kändes inte kul.
Han fick stå i transporten mellan klasserna medan vi åt lite och tittade när de andra hoppade. Hade sedan god tid på mig att värma upp igen och han var super fin i traven när jag red runt på den lilla volten. Men det var ju dock inte hoppbiten. När vi sedan hoppade fram kändes han lite halvdan och det visade sig ju inne på banan sen. Blev där uteslutna men hoppade sista hindret en gång efter bara för att komma över.
En riktigt misslyckad tävling kan man väl säga men jag tror att det berodde på kylan. Usch säger jag bara!
Det var verkligen iskallt, inte kul.
Men man måste dock uppleva motgångar för att kunna njuta av framgångarna, eller något i den stilen ;p
När vi kom tillbaka till stallet fick London nya skor eftersom Maria hade fått ställa in i fredags, fick återanvända skorna eftersom broddarna sätt till att de inte blivit utnötta ;)
Nästa tävling blir (hoppas!) Pay and jump den 14 mars, inte helt säker men hoppas på det. Antagligen några andra från stallet som åker dit också. Hoppas på varmare väder!

Blev inte så mycket bilder men lägger upp några senare.
Kram, Tove

Tävling :-D

Hej alla! Nu är vi framme vid Stäket. Var inga som helst problem att köra. :) jag har gått banan och den är enkel, lätt att komma ihåg. Gäller bara att komma över första hindret. Vi ska lasta ut om tio minuter ungefär, första starten är 9 och det är många strukna, vill vara ute i god tid. Väldigt få släp här än så länge om man jämför med andra tävlingar, Hehe. Men både london och jag är taggade så det bådar gott :) vi hörs!

Godmorgon!

Nu ska vi börja göra oss iordning och äta frukost. Håller tummarna för att vi kommer iväg men som det ser ut nu så gör vi det, det snöar lite men inte så farligt. Problemet kommer antagligen vara att komma ut från stallplanen då det är en liten snökulle på utfarten. Och just nu är jag mest nervös för vädret så kommer bli tvungen att tagga om helt i bilen sen, om vi nu kommer iväg ;p men nu ska vi vara positiva och bestämma att vi SKA komma iväg.
Vi hörs!

Hemma i snökaoset

Till att börja med så kan jag säga att Sofia har döpt om London... Han heter oficiellt Urban nu, enligt henne.
Jag red lite kort dressyr i ridhuset, var själv där så dunkade musik samtidigt :P Han kändes skit fin i galoppen, lyssnade bra och gick fint :)
Hoppas verkligen att vi kommer iväg imorgon! Vill inte att det ska vara snö kaos, jag vill tävla! Har lite ångest, alla jag känner har strukit sig men jag vill komma iväg, vill ju tävla nu och sen är det inga tävlingar förrän i mitten av april. Har ingen lust att vänta så länge ...
Men nu får vi alla hålla tummarna!
Vi flätade iaf London och han såg ut som en tönt xD Men blir nog snyggare när vi gör flätorna imorgon ;)

Sofia och jag ska väl kolla på Fame och slappa lite.
Ska försöka mobilblogga något imorgon från tävlingen, om vi nu kommer iväg.

Kram, Tove

London ser halvt galen ut när han får massage o.o

Lördag

Asså herregud! Vi kommer ju få vår i maj-juni om snön fortsätter att komma såhär >.<
Idag blir en fullspäckad dag med massa pyssel i stallet och sedan sover Sofia över.
Att göra:
- Mocka
- Foder
- Rida
- Smörja (Träns, sadel, gjorden, stövlar)
- Tvätta (benskydd m.m)
- Borsta finaste ponnyn så att han skiner :D
- Fläta
- Packa ihop alla saker
- Hämta trailer
Sen får jag slappa tillsammans med Sofia resten av kvällen.

Det blir kort dressyrpass i ridhuset idag, det är alldeles för halt nere på slingan och om det är snöstorm har jag ingen lust att rida ute. Så tänkte mest rida lite enkelt lösgörande i alla gångarter och känna på honom lite. Sedan kommer Sofia och hjälper mig att fixa honom och smörja och sådär, så det går ju mycket fortare när man är två ;)
Jag kan fortfarande inte riktigt bestämma vilket schabrak jag ska ha, något av de gråa i alla fall. Kanske tar med mig båda så att jag har ett i varje klass, haha ;p Kan inte riktigt bestämma träns heller (blöh), om jag ska ta det nya eller det gamla, så det ska jag diskutera med Sofia sen.
Man kommer ju vara tvungen att sätta på sig en massa tjocktröjor under kavajen imorgon annars kommer man frysa ihjäl. Om jag dessutom ska ha mina stövlar så kommer jag ha stelfrusna tår.. Men vad gör man inte för att få tävla?!
Hoppas verkligen att vi kommer iväg imorgon, det ska inte komma så mycket snö i natt/imorgon så de borde hinna ploga vägarna o sådär. Hoppas!

Vad har ni för planer för helgen?

Kram,
Tove


 Sötaste Blaize.

Foder del 1


Såhär ser det ut bland Londons foder. Som grovfoder får han Hösilage, 10-11kg/dag och sedan får han även lite halm för att ha något att pilla med nu när det är så kallt.
 
Betfor. Fast han får ju såklart uppblött ;)                   Havre, vanlig. c.a 7 dl om dagen.
3 dl om dagen                                                           
 
 E-vitamin pellets form, ½ dl om dagen.                 Mineraler (Blå). 1dl om dagen
 
Det enda som han får som kanske är lite avvikande från andra hästars foderstater är det här tillskottet för luftrören. Eftersom han har haft problem med hosta så får han det här som en säkerhetsåtgärd och det hjälper faktiskt, utan det här kanske han fortfarande hade hostat lite. Så rekomenderar det till er som har hästar med hosta! Är ju värt att prova ;) Equistro Secreta pro.

Kanske inte så intressant men vill ju ha något att skriva om ;) Kommentera gärna :D

Snökaos

Som rubriken lyder så är det riktigt snökaos här i stockholm! Jag tillbringade två timmar med att vänta på tåget eftersom hälften av tågen var inställda och resten var väldigt försenade. Men till slut kom jag fram till stallet, Maria (hovslagaren) hade gjort illa axeln så det blev ingen skoning men jag tror att London klarar sig ett tag till. Mockade och tog sedan in den lilla ponnyn, han fick mumsa lite hö och sedan gick vi ner till ridhuset. efter en stund fick jag ridhuset för mig själv, satte på musik då och tragglade lite dressyr. Provade att göra framdelsvändningar och det gick betydligt mycket bättre idag, han gjorde precis som han skulle utan att böja halsen, tjoho! Galopparbetet gick också bra och i slutet fick han sträcka ut halsen lite i riktigt låg form, travade sedan av och skrittade upp till stallet, red c.a 45 min.
Sedan fixade jag fodret och varmvatten och fotade lite på hästarna.
Vid sex kom Alex och Sanny, och Sanny var verkligen dunder super söt!
Nu ska vi äta middag, hamburgare, och sedan fika för pappa fyller år idag, Grattis!

Ha en bra kväll.
Kram,
Tove

Sweet Sanny. Lite dålig bild men kommer bättre sen ;)

Finaly friday

Tjoho! Besöksrekord igår, man blir verkligen jätte glad :D Så nu får alla fortsätta besöka och kommentera, man får så mycket större blogglust med alla underbara läsare ju ;)
Jag fick vara hemma idag också, har lite ont i huvudet fortfarande och vill verkligen vara frisk i helgen. Så det blir lite plugg hemma istället och sedan drar jag till stallet för Hovslagaren kommer halv tre, och som sagt ska kameran med. Har precis tömt den och batteriet sitter på laddning.
Nu ska jag börja laga lite lunch till mig själv och sedan fortsätta att slappa.
Vad har ni för planer för helgen?
Någon mer som ska åka till Stäket imorgon eller på söndag?


Ha en bra dag!
Kram,
Tove
 
Amanda skickade lite bilder till mig igår från Öland -08. Här på Chemals vackra svans inför uppvisningen ;) Va tyx?

Godnatt!

Nu ska jag säga godnatt!
Imorgon ska ponnyn min få nya skor så jag tänkte dra med mig kameran och försöka få lite ideer till saker som kan tänkas vara intressanta att läsa om här på bloggen. Som det ser ut nu så blir det något litet om foder, utrustningen och kanske lite annat smått och gott, får se vad jag hittar på :)
Imorgon kommer äntligen Alex med Sanny, ska bli så roligt att träffa dem båda två :D Då får kameran vara följeslagare också, beror lite på vilken tid dem kommer men we shall see.
Vad skulle ni vilja se här på bloggen?
Var nu gulliga och kommentera med tips och ideer, det kan vara vad som helst! Kommentera :D

Godnatt,
Tove

Hemma

Hejhej!
Matteprovet gick bra, tror jag i alla fall :)
Åkte till London lite senare och fixade allting, Therese kom i lagom tid så att vi kunde rida ut tillsammans. Fast egentligen borde vi inte göra det eftersom våra pownisar stressar upp varandra så mycket och de är ju redan två små pigga prickar. Gick hur bra som helst när vi bara skrittade, London var tillräckligt seg för att hamna lite på efterkälken fast Hilli drog ju på sitt eget lilla race. Sedan när vi började trava började Hilli istället galoppera...
Galna ponnysar säger jag bara... Tvingade London att trava lite lugnt innan jag lät honom galoppera och då fick han ett litet energi utbrott, försökte springa så fort han kunde men det gick inte så bra eftersom snön var lite hal, så tvingade ned honom till trav igen och sådär.. Men sedan skrittade Therese tillbaka med smågalna Hilli och då fortsatte jag i lite lugnare galopp, fortfarande var han lite fööör framåt men lät honom springa av sig lite helt enkelt. Kändes annars mjuk och fin, skrittade av i djup snö förbi skogshagen och släppte sedan in honom i boxen :)
Har fixat en kategori till alla videos nu också så kolla gärna in där, hoppas på att kunna fylla på med fler snart :)
Har inga speciella planer för kvällen utan ska bara slappa och hålla tummarna för att ingen ny migrän attack lurar någonstans.

Ha det gott!
Kram, Tove

Hoppträning

Ledsen att jag inte skrev igår, hade planerat det men så gick man och fick en ny migrän attack...
Hoppträningen gick verkligen super bra, han kändes fin och luftig i galoppen redan i början men bjöd inte på riktigt lika mycket när vi travhoppade, men sedan när vi började hoppa en båge i galopp gick det jätte bra. Sedan hoppade vi en serie på ena långsidan med tre studs och sedan två galoppsprång och oxer, och London FLÖG över! Kändes helt underbart, vi hoppade runt 105cm på den fast tror att han hoppade högre x)
Kändes i alla fall helt underbart! Det var inte så mycket hinder utan innan vi började hoppa banan var det bara de sista räcke-oxer på långsidan med fem (tror London tog sex?) galoppsprång emellan, även där hoppade han underbart bra :D
Jag hoppade banan sist, ungefär 90-95cm med något enstaka på 1m, kändes jätte bra. Mellan 1(serien) och 2(ett diagonalt räcke) var det rätt lång galoppsträcka och London fick lite för mycket tid att tänka efter där men han hoppade i alla fall :D Lite konstigt hopp men rev inte, resten av banan gick skit bra men hoppade i alla fall ettan och tvåan igen bara för att. Kändes super duper bra!
Glupsk som ponnyn är snodde han ju halva min bulle på vägen upp till stallet...
På vägen hem började jag återigen få jätte ont i huvudet och mamma började snacka något om att mitt vänstra (där jag har ont) blodkärl syntes mer, fattade inte riktigt men gick i alla fall och la mig på en gång..
Vaknade för en liten stund sen så tänkte äta lite mini-lunch och sedan tror jag att jag ska till skolan för att göra prov...

Ha en bra dag!
Kram,
Tove


 London & jag under Tusse träningen :) Tycker om den bilden!

Stallet nästa

Nu ska det bära av till stallet snart, bussen går 16.48 ner till stationen.
Har hunnit pyssla lite här på bloggen, fixat om lite i menyn och med kategorierna men är inte helt klar.
Hoppas jag hinner blogga ikväll men kommer nog hem sent.

Kram, Tove

Bättre

Hejhej!
Nu mår jag betydligt bättre så det blir hoppning ikväll men fram tills dess ska jag bara slappa och ta det lugnt.
Har inte gjort mycket alls idag, ätit lunch såklart, tittat lite på tv samt sett två avsnitt till av Ponnyakuten så ska börja titta på avsnitt 6 senare :) Det är en riktig gullig serie, passar perfekt för de flesta hästmänniskor att titta på tycker jag, och ibland får man helt enkelt ett gott skratt :)
Nu ska jag kika lite på House som föräldrarna spelade in till mig igår och äta lite mellanmål :)
Fortsätt att rösta fram ett shabrak!

Ha en bra dag!
Kram, Tove

Shabrak

Vilket shabrak tycker ni att jag ska ha på söndag? Alla kommenterar :D
Alla tre är snygga färgmässigt på honom men vilket tycker ni? Nu när han blivit så mörk under vintern så blir nog något av de gråa bäst men som sagt, jag vill ha eran åsikt!


1. Från Hööks. 249:-

2. Från Sthlm Ridsport. Inte säker på priset men tror det kostade 349:-

3. Från Hööks (säljs inte längre).

God morgon

Det verkar inte som att det är meningen att jag ska gå till skolan, jag börjar bli riktigt irriterad >.<
Det blev ju tyvärr ingen uppdatering igår på grund av att när jag satt av efter lektionen så höll jag typ på att tuppa av, trodde verkligen att jag skulle svimma. Hade antagligen för lågt blodsocker så efter det fick jag migrän attack, åt lite och sedan gick jag och la mig (då var klockan halv åtta). Och fy tusan vad jag hade ont! Det måste jag säga, det var evigheter sen jag hade så ont, och verkligen evigheter(minst två år)!
Men lektionen igår gick SÅ JÄVLA SKIT BRA :D Så jag vet inte vad det var med mig efter eftersom jag mådde prima hela lektionen. Lektionen började med pyttelite travarbete och sedan galopp nästan på en gång, kändes super, lagom form osv. Gun tyckte att London var taktmässig, stadig och hade en fin hög form i både trav och galopp :D Även igår fick jag en kommentar om att det var som en helt annan häst, man blir så glad! Mina händer och sits var även bätte så det känes bra, älskar när man märker skillnad! Skulle även ge oss in på framdelsvändningar men det gick väl sådär, det var länge sen vi gjorde det men det gick väl helt okej i slutet, övning ger färdighet så att säga! Jag älskar min ponny!
Med hoppningen ikväll vet jag inte hur det blir, först och främst ska jag må lite bättre än vad jag gör nu men jag hoppas verkligen.
Men det blir lite plugg idag också såklart, har matteprov imorgon (hoppas jag mår bra då) och nästa torsdag är det Kemi prov så har fått uppgifter till båda :)
Jag ska försöka att uppdatera mer idag men det borde ju inte vara några problem, håll tummarna för att jag mår bättre ikväll!
Det var ju fettisdagen igår, åt ni alla semlor? Jag hann tyvärr inte äta min semla innan jag däckade helt så den har fått vänta till idag, men jag gillar inte grädde, haha, så en semla utan grädde ;)

Kram, Tove

Hejdå förkylning, nu får det räcka!

Mamma tyckte jag skulle vara hemma idag också så jag håller mig frisk sen. Såg de tre (?) första avsnitten av Ponnyakuten igår och tycker det verkar som ett bra och lärorikt program, även för de som kanske inte har något problem med sin häst men man lär sig en hel del. Men många av de som är med är ju rädda för sina hästar eller bara väldigt osäkra i sig själva. Men lägret är nog väldigt lärorikt för dem så det var ju tur att de kom med ;)
Om ett par timmar måste jag bege mig till stallet eftersom det är dressyrlektion som står på schemat. Hoppas att det går bra idag men har en känsla av att det kommer göra det :)
Det har blivit lite efteranmälningar till tävlingen på Söndag så vi kan åka dit lite senare. Eftersom London ska knoppas(!) så behövs det lite extra tid, men vi flätar på lördag kväll och så knoppas det på morgonen. Jag är dålig på att fläta men knoppa, det kan jag, haha. Så flätorna får Sofia göra x)
Vad tycker ni är finast i hoppningen, knoppat eller oknoppat?

Kram, Tove

Ponnyakuten

Jag borde nog ha sökt till Ponnyakuten med London, haha! Alla är livrädda för honom, tro det eller ej, men i boxen ser det jämt ut som om han ska attackera. Han ser verkligen riktigt farlig ut men konstigt nog så gör han aldrig någonting, han är egentligen världens snällaste! Det är som om han vill skrämma folk... Skum ponny verkligen.
Så jag borde ha sökt. Ett till problem som jag har haft med London är att han blivit lite rädd och stressad i hoppningen vilket inte har varit speciellt bra, men nu är han som en helt annan häst (se bara Tusses kommentar!).
Har ni några problem med era ponniesar/hästar?
Alla ponnyer var ju tjocka, jag har motsattsen på London, han är ofta för smal!
Jag känner mig ännu mer taggad att åka iväg och tävla när jag ser det programmet, varför vet jag inte men så är det ;p

Ha det bra!

Älg, igen..

Hejhej!
Intaget gick utan några större problem men bakom sommarhagarna i skogen stod en stor älg och åt grenar så hästarna var lite på tårna. London ser ut att alltid bli lika fundersam när jag går förbi hans hage (man går förbi den på vägen upp till stallet för han går i den närmast) med en annan häst, min nyfikna lilla sötnos ;p
Hästarna i Londons hage fick stå ute tio minuter längre så att jag hann mocka och sedan fick de komma in, tog (som vanligt) London och Orcus tillsammans men London hade lite för bråttom så Orcus var nära på att gå in i en av stolparna, hehe.
Försöker hitta sladden till mobilen så jag kan lägga in bilden på älgen som vi mötte för två veckor sedan, får se om jag lyckas hitta den ;o
Ni får se till att ställa lite fler frågor i frågestunden, jag är sugen på att svara :D
Sedan tänkte jag börja kika på Ponnyakuten, (på svt play) jag har inte sett ett enda avsnitt av det. Vad är era åsikter om det programet?

Kram, Tove

Hejdå förkylning!

Som ni antagligen förstår så blev det ingen skola för mig idag, känner mig trött, hängig, ögonen rinner och har ont i halsen. Jag gillar verkligen inte att vara hemma från skolan, man missar så mycket. Men imorgon SKA det bli skola hur jag än mår.
Jag känner mig super duper taggad till på söndag.. nu får tiden gå fort!
Idag blir det vila för ponnyn, hade ändå planerat det och nu när jag mår dåligt också så blir det definitivt ingen ridning. Men måste till stallet för att ta in alla hästar så får pyssla om min lilla bus ponny då.
Nu ska jag fortsätta att plugga matte (prov på torsdag) och sedan ska jag slappa lite till.
Ha det bra! (ridschema nedan)


 Ridschema v. 7
 Måndag: Vila
Tisdag: Dressyrlektion för Gun, ridhuset
Onsdag: Hoppträning för Lisen, ridhuset
Torsdag: Ridtur runt slingan
Fredag: Dressyr i ridhuset (Hovslagare)
Lördag: Lugn ridtur runt slingan
Söndag: Tävling :D
Hur brukar ni lägga upp ridningen innan en tävling?
Kommentera!

Ridpass+Bilder

Mamma skjutsade mig till stallet där jag träffade Sofia som var super gullig och hjälpte mig, o fotade :D
Vi fixade allt innan vi tog in Herr Galen (han har överdrivet många smeknamn, jag vet) och borstade honom lite snabbt innan vi drog på ett shabrak, lindade frambenen och tränsade. Blev ett lite lätt pass barbacka på ridbanan bara medan Sofia fotade. Kände mig inte alls taggad så red inte speciellt ordentligt eller så utan blev mest enkelt i alla gångarter. Sedan diskuterade vi kommande helg + tävling och lite sådär, skönt att ha någon med sig!
London har fått skav typ överallt ;/ Av pannbandet, nosgrimman, täcket, shabraket... Det är inte alls kul! Nosgrimman är enkelt att rida utan men han kan inte gå utan täcke. Som tur var är ingen av skaven speciellt stora eller så men ja.. Nu ska han inte gå med nosgrimma alls den här veckan så att vi kan ha det på Söndag ;)




1-7. London
8. Londons skavsår av nosgrimman (bara ena)
9. London <3
10. Sofia myser med London ;p 11. Sofia leker med ridspöet ;)
Kommentera gärna :D

Hoppas ni alla haft en riktigt bra alla hjärtans dag och att ni mår bra!
Kram, Tove

Tävlingar

Tänkte vara med i lite tävlingar ;) Klicka på bilden för att komma till tävlingen.



GLAD ALLA HJÄRTANSDAG!

Jag borde egentligen inte vara vaken så här tidigt tycker jag, somnade runt två, har legat och nyst hela natten och mina ögon bara rinner. Vad underbart livet är! Inte.
Men glad alla hjärtansdag på er söta läsare!
Filmen igår var faktiskt riktigt bra, rolig men samtidigt allvarlig, jag är dålig på att förklara men tycker i alla fall att ni borde gå och se den! Det var några tjejer o killar som satt typ raden bakom oss som fick för sig att en kille skulle ta självmord när han stod på en liten bro så det satt de och skrek, haha x) Någon sa till dem att vara tyst men då fick alla en skrattattack ist.. hum.. Men den var som sagt bra!
Planer för dagen?
Jag har faktiskt ingen aning om vad som händer idag, förutom att vi har Intag. Jag mår som sagt inte bäst i världen men hoppas att jag kryar på mig. Isåfall blir det till pownin, rida ut, intag och sedan till Kista (?) med Sarah för vi la undan lite kläder igår eftersom vi inte hade tillräckligt med pengar med oss ;p Fast vet inte om Sarah vill åka tidigt eller sent så jag ska höra med henne sen ;)
Ha en bra alla hjärtans dag! :)

Kram, Tove

Dagens ridpass + presentation.

Haha, visst var jag duktig som mobilbloggade? Det tycker i alla fall jag, skulle göra det oftare om det inte kostade pengar... Får se om jag kanske kommer överens om något med pappa ;)
Åkte kommunalt till stallet, träffade Therese på första bussen och sedan Sanna i väsby så vi tre satt och snacka lite på bussen ;) Kom sedan fram, mockade, fixade påsar och hinkar osv innan Dinosaurien (aka London) fick komma in och stå i gången medan jag borstade. Snö/is kockor över hela benen som tog ett tag att pilla bort ;p Red sedan ut tsm med Katja & Brian, runt slingan. Först fyra varv trav och sedan lite galopp på slutet, kändes mjuk, följsam och framåt :)
Ska försöka hinna duscha nu, äta något och sedan fixa mig innan Sarah och jag drar till Kista.


 Jag lovade er en presentation av mig och London, mig själv har jag väl inte så mycket att säga om förutom att jag är Londons lyckliga ägare... Hade en c-ponny på foder innan vi köpte London o sådär.
Men över till London (och det här blir väldigt långt, läs det du orkar helt enkelt), lättast att beskriva honom blir att lägga in annonsen som var ute när han från början var tillsalu och jag sedan köpte honom...
"D-ponny 145,5cm. En ponny med mycket personlighet som är supersnäll i all hantering så som sko, klippa, duscha, lasta och trafiksäker, snäll att rida ut på själv och i grupp. Han är född 1996, importerad från England med okänd härstamn. Han är en mycket tålig korsningsponny som aldrig varit skadad! Han har gått på dressyrbanan med 67% i LA och har även i den klassen segrat. Har ett flertal placeringar i LB och LA dressyr från förra året. Inte tävlad i år någonting pga att jag är över 18. Han är en riktig allround ponny! Senaste åren har han bara gått dressyrtävlingar då intresset har växt mer för det. Han har tidigare år gått upp till 110cm hoppning med felfria rundor, 1m hoppning med vinster och placeringar. Även placering i varenda start i debutant fälttävlan, som han tycker är extremt kul. Läromästare = När du gör rätt så gör han rätt."
Eller hur låter det bra? Det tyckte i alla fall jag så vi åkte för att provrida honom. Jag fall för honom på en gång, då hade han faktiskt stubbman! Eller ja, det var meningen att den skulle ligga ner men den hade börjat stå upp, han såg sådär gulligt busig ut! Jag provred honom i alla gångarter, han var väldigt pigg i galoppen och hoppade stora luftiga språng över räcket jag fick prova. Jag var helt klart kär! Så vi fick titta på alla papper och sedan bestämde vi att veterinär beskikta honom, han var besiktigad i mars (det här var i maj) så det borde ju inte vara några problem, men vi ville vara på den säkra sidan.
En vecka senare åkte mamma och jag ned till Norrköping (det var där han stod) för besiktning, jag var jätte nervös men han gick igenom utan några som helst problem, fick bara fixa tänderna lite ;)
Eftersom jag då hade en foderponny (Wonder Boy, 1991, c-ponny) i boxen så kunde inte London komma på en gång men vi ville ju ha honom. Hans ägare hade inga problem med att behålla honom en månad extra, anledningen till att han skulle säljas var att hennes sto Dolly skulle få ett föl och i deras stall (På tomten, snacka om lyxigt!) Hade bara tre små boxar så de skulle slå ut väggen ut ena så att de skulle kunna gå tillsammans där, och fölet skulle komma i början av Juli.
Den 5:e juni lämnade vi tillbaka min foderponny och den 6:e hämtade vi London, jag var hästlös i en natt.
Anna följde med och höll mig sällskap i bilen på vägen dit. Vi gjorde iordning London för transporten medan mamma och pappa skrev på papper och betalade, lastningen gick såklart utan problem, han gick på utan att tveka (jag fick faktiskt prova att lasta när jag var där och provred!)
Det här ska väl inte precis vara någon berättelse så vi försöker gå rakt på sak istället.
Jag hade både tur och otur när det gällde London i början, rid delen gick jätte bra men (tro det eller ej) så fick han Bronkit på grund av dåligt hö så det var verkligen hemskt att rida när han hostade så mycket (nu hostar han nästan aldrig!) men det var bättre att rida än inte alls, då blev det bara sämre.
I slutet av Juli bytte vi stall, och står kvar där nu, Stall Grana i Vallentuna. Vi trivs båda jätte bra och känner oss lyckligt lottade som har ridhus nu när det kommit så mycket snö.
Jag har fortfarande inte lärt känna honom helt men det är en extremt stor skillnad nu! Han lyssnar på mina hjälper och vet vad jag vill, kommer till mig i hagen (inte alltid) och är så söt man kan vara. Jag är helt klart nöjd med mitt hästköp! <3
Det här blev väldigt långt, har du några övriga frågor om mig/London kan du ju ställa dem i frågestunden! :D
Vill ni se London bli riden av förra ägaren? Dressyrvideo!
Ska fixa in lite gamla bilder sen också så ni får se ;)

Kram, Tove

Bild

I stallet

Är just nu i stallet, sitter i londons box och väntar på att tiden ska gå och att bussen ska komma, så jag tänkte prova att mobil-blogga :) enklare än jag trodde faktiskt. Berättar om ridpasset när jag kommer hem. London blir väldigt sur när jag gör hastiga rörelser, han tror nog att jag ska sno hans mat. När jag kommer hem bjuder jag också på en presentation av mig och london ;) Vi hörs!

Godmorgon!

Godmorgon alla söta läsare!
Jag vaknade för ungefär en halvtimme sedan och har redan hunnit göra en hel del, tog med tränsen (nya+gamla) hem igår för att smörja så det är jag nästan klar med nu, har även laddat över alla bilder från Systemkameran så den är helt tom. Av någon konstig anledning så vill jag ha lite bilder kvar i kameran ifall att de skulle försvinna från datan/hårddisken men det resulterar i att minnet blir fullt snabbt, men nu är det helt rensat och jag har lite nya bilder att bjuda på!
Planer för dagen?
Ska väl åka till London om ett par timmar och rida ut, tror det blir runt slingan eftersom jag inte känner mig tillräckligt frisk för att rida något längre men hoppas att jag gör det imorgon. Ikväll blir det bio tillsammans med bästa Sarah, ska se Valentines day, hoppas den är bra :) Någon som sett/ska se?
Jag har fått flera nya läsare på bloggen vilket jag verkligen tycker är super kul, släng gärna in en kommentar när ni är här så ska jag besöka eran blogg också, det är verkligen roligt att läsa andras bloggar, man får inspiration :) Men eftersom det har kommit en del nya läsare så funderar jag på att skriva ett inlägg vilka jag och London är, det kan ju vara lite intressant läsning för alla nya. Vad tycker ni? :)
Bjuder på bild på vår fina kladdkaka från igår, enjoy ;)
Kram, Tove

Dagens ridpass...

Hejhej!
Fick helt plötsligt ganska mycket att skriva om.. Men det får räcka med två saker ;)
Till att börja med, dagens ridpass..
Åkte till stallet vid 6, pappa mockade och fixade hö medan jag borstade London innan vi begav oss ner till ridhuset, barbacka på innetäcket. När jag skrittade fram skrittade jag ungefär halva LB:1 sen kom jag inte ihåg mer, haha. Men kändes i alla fall mjuk och följsam, lite seg men sedan i traven bjöd han på ärligt och bra, fin form i båda varven. Gjorde en del serpentinbågar och lite skänkelvikningar på diagonalen och kvartslinjen. Sedan blev det lite galopp, kändes jätte bra i vänster varv och gick där jätte fint, bjöd framåt osv. I höger kändes han inte riktigt lika bra, tittade lite för mycket in i väggen (ville inte riktigt lyssna på högertygeln) men i slutet gick det bra, försökte hålla mig en bit ifrån väggen och sådär. Travade sedan av på långa tyglar, nöjd med pownin :)
Jag älskar verkligen att rida barbacka! Förutom att han är så grymt obekväm att sitta på -.-' Men gångarterna kan man ju verkligen inte klaga på så på sätt och vis kompenseras det väl ;p
Jag tycker att jag rider mycket bättre utan sadel, varför vet jag inte riktigt men de här tre sakerna märker jag på min egen ridning:
 Bättre och mer korrekt sits
 Stadigare hand
 Kommer åt bättre med skänklarna

Det beror nog på att jag rider dressyr i en hoppsadel annars men jag vet inte riktigt, har i alla fall bestämt mig för att försöka rida dressyr barbacka en gång i veckan för att se om det blir större skillnad på min ridning och hans sätt att lyssna på mig..


Sen över till nästa grej, Startlistan för Stäket har kommit nu :D Det är faktiskt en hel del hästar med som jag känner igen så ska bli intressant att träffa alla (; Kommer kanske bli så att mamma och jag åker dit på lördagen då det är storhästar, då kan jag passa på att fota och ett par kompisar är med och tävlar. Bla. tävlar LindaUlmus och NicoleMaktman den dagen, så hoppas på att kunna åka!

Jag ska starta både LD(80 cm) och LC(90cm) på söndagen och startar som nr 3 i både första och andra, lätt att komma ihåg :D På ponnydagen startar även lite hästar jag 'känner', Blaize och Phoebe från stallet (Mickis tävlar båda) och sedan Babello från Telis :)
Shit vad jag längtar! Ska bli så kul med tävlingsdebuten för våren, nu får alla hålla tummarna för mig och London och önska oss lycka till!
Sofia ska följa med som hästskötare, skönt att ha någon med sig :)

Kram, Tove


London & jag, lokal LC på Vallentuna RK.

Med Sofia

Kom hem för skolan nyss och Sofia följde med :)
Har varit en helt vanlig dag idag, på It:n fortsatte vi med våra lerfigurer, och ler London (a) Sedan var det bara lunch, svenska, SO och Engelska. Hände inte mycket, redovisade presentationer på både Sv. och eng. men inget speciellt.
Nu ska Sofia och jag baka så vi hörs (; Åker till London ikväll ;p
Ställ frågor i frågestunden! :D

Kram, Tove

med sarah

Hejhej!
Sarah och jag sitter och tittar på Vampire diaries, verkar faktiskt vara ganska bra :)
Vi har vart ute en stund, riktigt skönt, behövde lite frisk luft. Men nu sitter vi bara här.
Hoppas på att må bättre imorgon så att jag kan gå till skolan, vi hörs då!
Kram, Tove

Lite små tråkigt...

Har egentligen inget alls att skriva om nu, dagen har varit totalt händelselös eftersom jag bara varit hemma, tittat på tv och vilat. Mår lite bättre nu men går fortfarande på alvedon och den gör väl antagligen att jag mår bättre också... Lillbrorsan kom hem vid tre och har sedan dess spelat Wii, så jag får inte titta på tv i vardagsrummet, sitter istället här inne och tittar på tv och fixar lite bilder i Photoshop :)
Har fixat klart Emmas blogg nu och gjorde två animationer till henne på samma gång.
Och så har jag en fråga till er läsare!
Hur brukar ni lägga upp er ridning dagen innan en tävling och vad brukar ni fixa? Smörjer ni alltid utrustningen och packar ihop allt dagen innan eller gör ni det samma dag? Kommentera!
Videon från hoppträningen ville inte funka förut men nu gör den det så titta ;)

Bjuder på lite saker jag gjort i Photoshop (bara enkla grejer):
Alla bilder fotade av mig (förutom tävlingsbilderna i slutet på Cassandra)

R.I.P
Himnas Cassandra
- 1998 -
Hagens O'chief - Blue chief


 Marianne & Ida Hogman

Hemma idag igen...

Som jag skrev så mådde jag verkligen piss under hoppträningen igår så det kändes inte alls bra, borde nog inte ha gett mig in på det men gjort är gjort. Så det blev att vara hemma idag också, tror att jag har feber men är inte säker. Tempen funkar inte -.-' Sofia har London idag vilket vi redan hade planerat så riktigt skönt att jag slipper åka dit...
Lovade er video från hoppträningen så har klippt ihop en...
Ställ frågor i frågestunden :)
Haha, hittade ingen bra låt till videon men den fick duga, mamma filmade mest i början så blev inte så mycket 'hopp' med i videon men det var nog bara bra eftersom jag bara började må sämre och sämre och antagligen red sämre också ;) Filmad med vår digitalkamera så inge vidare bild ;p
Kommentera gärna :D


Hemma igen

Hoppningen gick sådär, mådde verkligen super dåligt. När jag satt av kändes det som om jag hade ramlat av och London hade sprungit över mig ett par gånger (vilket som tur var inte hänt).  Ingen skön känsla. Hade väldigt svårt att koncentrera mig på ridningen och i slutet var han kall och seg.. hoppade inte hela banan men nästan, orkade inte mer. Men orkar inte skriva så mycket, ska gå och lägga mig i sängen och titta på tv.

Kram (och godnatt), Tove

Frågestund!

Nu kör vi igång med en ny frågestund och den här gången vill jag ha fler frågor! Det kan vara vad som helst om mig eller London eller om du undrar något annat är det bara att fråga så ska jag se vad jag kan göra :)
Minimum är tio frågor så ställ på! Alla (som tidigare) som har ställt någon fråga blir länkade till sin blogg/hemsida när jag svarar på frågorna sedan, så fråga på!

Hoppträning nästa

Det blir hoppning idag i alla fall, får nog se till att ta det lite lugnt. Skulle verkligen inte passa att vara sjuk nu.
Har inte gjort mycket alls sen jag kom hem, mest slappat, tittat lite på tv, läst och börjat skriva på svenskauppsatsen. Nu har jag dessutom finslipat lite på hur tävlingssäsongen ser ut för min del, är tyvärr inte så många tävlingar i Stockholmsområdet under mars... Men jag ska i alla fall hålla utkik!
Har ett litet dilemma när det gäller tävlingar andra helgen i April, kan inte bestämma om jag ska vara med på Väsbys eller Sollentunas. Har ni läsare några åsikter om de ridklubbarna? Sollentuna har jag ju trotts allt ridit på men Väsby ligger närmare... Hör gärna er läsares åsikter :)
Vad tycker ni mest om att göra? Tävla på lördagen eller på söndagen? Vill ni ha sovmorgon innan och ha tid att fixa allt eller vill ni sova ut efter? Kommentera vad ni tycker :D
Ska försöka få mamma att filma/fota lite på hoppningen idag, hoppas hon gör det (a)


 London & jag mellan klasserna på Sollentunas lokala i höstas, regnigt väder ;p

Vill ha sommar -> Bildbomb

hemma

Det blev en kort skoldag för mig idag, känner mig inte alls frisk. Ont i halsen och har en känsla av att jag håller på att få feber. Har verkligen ingen lust att bli sjuk nu så just nu går jag på alvedon. Får inte hoppa ikväll om jag mår dåligt men vill ju verkligen så får se.
Slänger in Hiss/Diss nu när jag ändå håller på :)

Tävlingssäsongen börjar snart!
Jag längtar verkligen efter att få tävla igen. Känner mig jätte taggad nu när det har börjat gå så bra på träningarna också :)

På väg mot 'ljusare tider'!
Jag vill kunna rida ut i ljus även efter skolan, inte bara på helgen, och nu börjar jag märka hur det blir ljusare längre och längre under dagarna. Keep on :)

Snön!
Som sagt så älskar jag att galoppera i virvlande snö! Dessutom är det väldigt bra för hästarna!

Snön!
Jo, jag måste tyvärr dissa snön också. Nu när tävlingssäsongen börjar blir det riktigt jobbigt med snön, både på vägarna och på tävlingsplatsen. Nu behöver det verkligen inte komma mer snö!

Trängsel i ridhuset!
Jag står i ett stall med 35 hästar och nu när det är kallt/snöigt så vill ju alla rida i ridhuset. Det blir helt enkelt trångt.

Vad tycker ni om alla snö som har kommit?!

Shopping

Skola idag igen, inget vidare, på idrotten hade vi ingenstans att vara eftersom vi inte får använda idrottshallen på grund av rasrisk så vi tog en promenad hela klassen och jag hann få ett par hundra snöbollar på mig under den tiden.
På väg till stallet (mamma skjutsade eftersom jag vart hos sjukgymnasten) körde vi in på Hööks och shoppade lite, blev bara tre saker, nytt träns, nytt shabrak och ett par överdragsbyxor :D

Överdragsbyxor           Träns (dock i svart)      Shabrak (full) 249:-
ord. 199:- fick för         ord. 579:-, 20% rabatt
99:- då en knapp var    så fick det för 447:-
lite trasig.

Väl i stallet fixade jag allt, småpratade lite med människorna och drog sedan ner till ridhuset. Hade lagt upp en väldigt bra plan på hur jag skulle rida (Övergångar) och det gick bra, började i traven där jag växlade mellan, skritt, trav och halt och sedan lite mellan galopp förståss. Gjorde faktiskt en del hyfsade halter direkt från galoppen sedan också. Kändes lite trött men förståeligt efter snögaloppen igår men bjöd på ärligt och gick helt okej, kändes avslappnad och hängde inte för mycket i handen.
Efteråt provade jag både träns och shabrak, båda satt bra och passade honom alldeles utmärkt. Har ofta svårt att hitta träns eftersom han har ganska smalt, men normalstort för övrigt, huvud så nosgrimman är väldigt ofta för stor, men den här satt bra :)

Kram, Tove

Tävling

Av två anledningar har jag bestämt mig för att ha en Veckans blogg tävling :D
- För att locka hit fler läsare/besökare
- För att jag älskar att läsa andras bloggar, man lär sig mycket och får inspiration!

Kraven jag har på din blogg om du vill vara med och tävla är:
- Den ska vara hästrelaterad, behöver absolut inte handla bara om hästar men åtminstone lite.
- Du ska uppdatera regelbundet, en aktiv blogg har såklart större chans.

Det du ska göra för att vara med och tävla är:
- Kommentera det här inlägget, skriva att du vill vara med.
- Lägga in bilden nedan på din blogg
- Länka till min blogg/lägga in länk i bilden

Tävlingen kommer avgöras varje måndag, jag kommer att länka till den personens blogg, skriva en lättare motivering och sådär (: Du kan börja anmäla dig redan nu, sista anmälningsdag för första omgången är 12 februari (på fredag) och efter det anmäls du automatiskt till andra omgången. Har du inte vunnit första så har du fortfarande en chans att vinna andra osv. Det är endast jag som dömer så det är inget som handlar om röstning eller liknande, i slutet av varje månad kommer det vara en final där de fyra (ev fem) vinnarna kan få en chans att bli månadens blogg, lite finslipning krävs på den idén förstås ;p
Hoppas det här kommer vara uppskattat :D


 Tyckte att jag valde en härlig bild :)

Snö :D

Om det inte var tvunget att vara så kallt skulle jag vilja ha snö året om! Det är så underbart att galoppera i virvlande snö :D
Mötte ju som sagt Amanda på tåget och sedan åkte vi vidare till stallet där vi fixade allt och sedan tog in de två busiga pownisarna. Borsta, sadla, tränsa och satt sedan upp för att bege oss ut till slingan, vi red bakom salixen på vägen dit eftersom traktorn var ute. Började sedan trava nästan på en gång i snön och gav oss sedan ut på ängen istället för att bara rida runt den, känns så väldigt lustigt när hästarna tar så mycket större och luftigare steg, ganska svårt att rida lätt i ett bra tempo (dessutom om man är van vid små ponnysteg, fast det har ju inte London så jag ska väl inte säg något, haha).
Smart som jag var hade jag ju faktiskt tagit med digitalkameran så vi fotade varandra lite när vi red runt, Amanda filmade mig också när jag galopperade :) Han gjorde faktiskt ett hyfsat galoppombyte men det kom tyvärr inte med på filmen. Sedan red vi tillbaka efter ungefär 45 min och då började jag göra iordning för intaget och det gick fort för mig och mamma att ta in alla hästar så jag var hemma för en timme sedan :D


 Orcus och London

Amanda & Orcus

Och sist men absolut inte minst, galoppvideon på mig och London :D



Jag har faktiskt några ideer på saker jag ska skriva om på bloggen men vill höra er läsares åsikter :)
 Skriva lite kort om Londons hagkompisar
 Skriva om utrustningen
 Ha en frågestund (Och den här gången vill jag ha lite fler frågor!)
 Komma med lite tips på ridövningar som jag använder mig av (fått detta som önskemål tidigare)

Vad tycker ni?

STUDIEDAG :D

Gissa hur skönt det är att få en extra sovmorgon! Me love.
Kom hem strax innan tio igår, fixade lite saker på datan och gick sedan o la mig i sängen, läste och nördade Simpsons ;p
Vaknade halv tio och har ätit lite och tittat på tv.
Med London blir det ungefär samma som igår, nere på slingan tillsammans med Amanda. Bra konditionsträning nu inför tävlingarna :D
Ska åka om drygt en timme, träffa Amanda i Väsby och sedan ta bussen till stallet, hoppas på att hitta på något med någon ikväll efter intaget så jag slipper sitta hemma och ha tråkigt. Men idag får vi se till att inte rida vilse om vi ger oss ut i skogen!

Och ni söta läsare får fortsätta kommentera och komma med tips!
Är lite sugen på att göra en animerad header, vad tycker ni om det? Bara något enklare men med animation i alla fall :)

Kram, Tove
Ridschema längre ner ;)


 Orcus försvann i snön igår... :)

 RIDSCHEMA v. 6:
 Måndag:
Slingan, konditionsträning. Jobb i djup snö.
 Tisdag: Dressyr i ridhuset, mycket övergångar.
 Onsdag: Hoppträning för Eva i ridhuet
 Torsdag: ?
 Fredag: Dressyr i ridhuset, serpentinbågar, små volter.
 Lördag: Längre uteritt (Någon som vill hänga på? :D)
 Söndag: Uteritt med lite sidvärtsrörelser (beroende på underlag)

At Zoe's

Hejhej!
Just nu sitter jag hemma hos Zoe o vi tittar på tv :) Filmen var jätte bra men lite fööör lång.
Julia följde med på bion också men hon fick sitta bakom oss eftersom det var fullt...
Orkar inte skriva nå mer så vi hörs imorgon helt enkelt ;)

Kram, Tove

Vilse

Hejhej!
Har precis ätit lite lunch/middag, kom hem från stallet för sådär 30 min sedan.
Red som sagt ut tsm med Amanda och Orcus, först nere på slingan med mycket jobb i djup snö och en hel del galopp (: London kändes jätte lugn och fin i galoppen men i slutet taggade han till lite mer men höll sig ändå. Sedan begav vi oss upp i skogen, meningen att vi skulle rida bilrundan men smart som man är så lyckas man ju rida vilse -.-' Till att börja med så red vi ju rätt men sen kom vi fel av någon anledning, det var som om stigen bara försvann. Och så var det ju vitt överallt. Jag lät London visa vägen (tänkte att han skulle hitta) men han virrade upp för någon backe och sedan var det en stor gran i vägen så vi fick rida tillbaka ner för den och sedan red vi tillbaka på samma stig som vi kom ifrån. Jag är jätte dålig på att hitta i skogen, annars brukar det gå helt okej när jag ska leta reda på någon plats ;p Fast jag kommer ihåg en gång i tvåan när jag och en kompis skulle dela ut inbjudningskort, då gick vi vilse och mina föräldrar fick komma och hämta oss, haha! Och jag skrattade såklart väldigt mycket, ett gott skratt förlänger livet ;)
När vi kommit tillbaka släppte vi ut pownisarna och sedan var det dags för stallmöte i klubbis, fick jätte god kaka och sedan åkte mamma (som kommit till mötet) hem.
Ska väl göra mig iordning och sedan åka till Vällingby för att möta Zoe.
Fotade lite med mobilen när vi var ute och red så fixar det sen (:

Har fått önskemål om att lägga upp ngt ur min bok sen, ska göra det men inte just nu (:

Kram, Tove


 Min sötnos <3

Gårdagen

Jag orkade inte skriva igår men här kommer en kort sammanfattning:
Väl i stallet fixade jag allt och tog sedan in pownin för att göra iordning och sedan rida runt ängarna. Han fick galoppera på i sitt eget tempo, dvs. väldigt fort och jag stod upp och lät honom ha lite halvlånga tyglar. Jag hade en svettig powni trotts att vi bara galopperat ett varv i varje galopp och sedan travat och skrittat av, men det var ju ganska varmt (noll gradigt) så. Sedan ryktade jag honom ordentligt och så fick han gå in i boxen och äta medan vi tog in alla hästar. Hade redan då en dunkande huvudvärk, därför jag inte orkade skriva. Pappa o Teo åkte till pappas syrra på fika och mamma och jag stannade hemma och hyrde istället film. Vi såg 500 days of Summer, den var faktiskt bra men ingen sån här super film men iaf :)
Planerna för dagen är att om ett tag åka till stallet och rida ut tillsammans med Amanda, sedan stallmöte med gott fika (a) och sedan bio i Vällingby tillsammans med Zoe :)
Fotade inte så mkt igår men ska fota lite idag tror jag (:

Kram, Tove

Uppdatering

God morgon, eller något i den stilen!
Sitter just nu och små kikar lite på So you think you can dance, har hjälpt till att städa badrummet och ska nu röja upp lite här inne, det är lite för trångt för att alla mina grejer ska få plats.
Jag hoppas att vi kommer börja måla nu under helgen så att jag åtminstone om någon vecka kan flytta upp igen.

Saker som behöver göras idag:
 Stallet (Mocka, fixa foder, rida, ta in alla hästar osv)
 Smörja (Skulle verkligen behöva smörja både träns och sadel)
 Fota (Behöver lite nya bilder att lägga in)
 Fixa till lite här på bloggen (Ska försöka fixa hiss/diss och sedan ett inlägg om utrustningen + bilder såklart)

Drar till stallet om ett tag men måste äta lite lunch först.. Så ska försöka ordna det nu :)
Kram, Tove 

Finaly friday

Hejhej!
Skolan idag gick himla trögt, är riktigt trött nu, så himla skönt med helg och som ett litet plus i kanten har vi studiedag på måndag! JIPPIE!
Åkte till stallet direkt efter skolan och när jag väl var framme bytte jag om, mockade och fixade sedan fodret, fick då hjälpa av Amanda, tacktack (:
Amanda (Orcus) och jag drog ut på en liten kort tur runt slingan till att börja med men det var faktiskt en fruktansvärd dimma så vi såg inget och man vet ju aldrig, som sagt, så dyker ju älgarna upp när man minst anar det, tror i alla fall att jag såg ett rådjur springa på andra sidan dimman men har ingen aning. Vi begav oss iaf efter ett varv trav till ridhuset där vi två (Amanda och jag) var ensamma, jätte skönt! Som sagt var jag trött så orkade inte rida ngt överdrivet fint osv utan blev mest lite lätt lösgörande, lite sidvärts på diagonalen och sådär och även lite förvänd galopp som gick super! Kändes riktigt bra i galoppen men när jag sedan tog bort stigbyglarna blev London lite för pigg.. Jag längtar tills den dag då jag kan sitta och traggla dressyr i en riktig dressyrsadel!

Har nu bestämt mig för att skriva ett inlägg om utrustningen m.m inom kort, tänkte fota lite i helgen så jag kan lägga ihop det bra (:
Tar gärna emot tips från er läsare också!

Under kvällen ska jag bara slappa, titta på The Ugly Truth och äta lite snacks ;) Älskar verkligen den filmen! Såg den på bio med Ida i höstas och vi fick hem den idag, så det blir kvällens film :D

Kram, Tove

Snö..

Varför kommer det bara mer och mer snö?! Nu tycker jag att det räcker, de får ju liksom köra runt och lasta bort snö för att det är så mycket.. Min åsikt är att det borde bli sådär 15-20plus på en gång, dvs. allt smälter och torkar så slipper vi all leran (möjligtvis ngn dag). Men det är bara fantasier, haha.
Idag rider ju som sagt Sofia så jag har en liten hemmadag för mig själv vilket jag inte haft på riktigt länge!
Planerna för imorgon är ett dressyrpass i ridhuset, ska jobba mycket med punktridning utan stigbyglar vilket känns som den ultimata dressyrövningen just nu för oss båda, kommer nog åka till stallet lite senare också och inte direkt efter skolan. Ska ju ändå rida i ridhuset så då spelar det väl ingen roll.
Har faktiskt hittat en jätte söt bild på mig när jag var sådär 3(?) år och rider på Akalla by, så himla söt! Ska se till att få den inskannad i datan så snart som möjligt (:

Är det några av er läsare som skulle vilja att jag skriver ett inlägg om hur min och Londons utrustning ser ut under träning och tävling? Behöver något att skriva om och tar då gärna emot synpunkter från er läsare! :D

Kram, Tove

Nöjd ryttare och ponny

Herregud vad jag är nöjd med min ponny! Ett stopp på fyra hoppträningar, hur mkt bättre kan det bli?!
Hoppträningen började iaf med en liten studsserie (små sockerbitar) på ena kortsidan och sedan räcke-oxer på ena långsidan. På andra långsidan var det tre-studs och sedan en oxer, och ett räcke snett igenom. (Skiss kommer).
Hoppade lite vingligt i början och snubblade till lite i galoppen men hoppade sedan jätte fint! Hoppade banan på 90cm, ngt enstaka på 1m. Jätte nöjd!
Känner mig riktigt taggad inför stäket så hoppas att det går bra, två helger kvar nu :D
Jag ska bli lite duktigare på att lägga in bilder, jag lovar!

Kram, Tove

Lektion för Gun

Jag har egentligen ingen som helst lust att blogga nu, jag är jätte trött och skulle egentligen bara vilja krypa ner under täcket i sängen och somna, men det har ju mitt huvud en annan åsikt om, dvs jag kommer inte somna om jag går och lägger mig tidigt.
Men över till min dag nu då!
Skolan började kl 9, lite sovmorgon, och höll på fram till strax innan tre. Tisdag-Onsdag-Torsdag nu ska vi ha tema vecka i skolan, film, så på eftermiddagen åkte vi till Solna (Råsunda) och filmstaden där vi fick se en 1h lång film, nästan alla somnade! Men jag lyckades slå huvudet i ngn gammal telefon som stod på ett bord bakom min plats... Efter det tog vi tåget tillbaka till skolan och jag åkte ist raka vägen till Upplands väsby för att ta bussen därifrån. Mötte Martina där och när jag kom fram till stallet fixade jag allt innan London fick komma in och äta lite hö.
Sedan begav vi oss ned till ridhuset för att värma upp. Kändes lite seg och stel först men sen kändes det åtminstone lite bättre. Lektionen började med skänkelvikning på diagonalen, gick helt okej men kan inte säga att jag var jätte nöjd. Sedan i slutet jobbade vi lite med en övning där man rider mellan olika punkter. Jag har väldigt lätt för att falla ned med blicken och koncentrera mig på hans nacke så det var riktigt bra för mig att ha ngnstans att hålla blicken hela tiden. Då kändes han riktigt super! Gjorde den övningen i både trav och galopp och han kändes jätte bra!
Nu ska jag dra ut med Sarah så vi hörs igen imorgon, hinner antagligen blogga lite innan jag drar till stallet då!
Kram, Tove

Veckans schema:
Måndag:
Ridtur runt slinga
Tisdag: Dressyrlektion för Gun
Onsdag: Hoppträning för Lisen
Torsdag: Sofia har London
Fredag: ?
Lördag:
Uteritt
Söndag: Uteritt

Hoppas på att faktiskt ha tid att prova tolka efter London någon dag i helgen, någon som skulle vara intresserad av att hänga på?

Älgar dyker alltid upp när man minst anar det..

Hejhej!
Jag kunde verkligen inte sova inatt, trappan knakade, kylskåpet lät, tvn sprakade och så kom det massa bilder hela tiden, plus att jag hade ont i halsen och knappt kunde svälja. Ingen bra kombination!
Så det blev ingen skola, huvudet blir inte glad när det inte får sova ;p Åkte till stallet lite tidigare iaf så att jag hann rida så länge det var ljust. Blev ett 50 min lång ridtur nere på slingan, mycket galopp där han fick sträcka ut ordentligt och det var så härligt! Kändes som att vi flög fram och man såg och kände verkligen hur han lyfte på sina ben. Så himla underbart! Jag vill ha snö föralltid! Fast inte kallt.. Tänk om det kunde vara snö men ändå typ 15 plus? Vad skulle ni läsare tycka om det?, kommentera! (:
När vi galopperade på den långa raksträckan ifrån salixen tittade jag ut mot åkrarna och gissa vad jag såg där då, jo en älg! Och löjlig som man är blir man ju rädd och saktar av till skritt, då får London syn på den, stannar och tittar på den. De hade stirrtävling (London och älgen alltså) och London vann, tror jag i alla fall, eftersom älgen strax efter gick därifrån.
Pownin min blev faktiskt lite svettig så så fort det blir varmare så ska han klippas igen, det har jag planerat ett tag men lite svårt eftersom det har varit så kallt nu, vill inte göra det då.
Har i alla fall fått min ryttarlicens nu, hade tänkt be mamma ringa och fråga när den skulle komma men har fått den nu så slipper känna mig stressad över det.

Fick faktiskt en bild på älgen så den kommer senare, ni får hålla utkik!

Kram, Tove

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0