V. 9

Tillbaka igen!

Hejsan!
Jag känner att jag måste blogga lite här också, åtminstone nu under den här veckan när jag har lov. Jag har så mycket bloggfantasi och när mina kära bloggkollegor inte är världens bästa på att uppdatera känns det ju hemskt när jag hostar upp en massa inlägg. Därför kommer jag publicera dubbletter av alla inlägg, vill ni bara läsa om mig och London, gör det här :)
Bläddra ner om ni vill läsa lite av det jag skrivit på nya bloggen då jag publicerat några av inläggen.
Imorgon ska jag försöka fixa en ny design och koda om alltihop, känns som det kommer ganska lägligt, en liten nystart :)
Puss, Tove


En bild från min och London lilla photoshoot. Alla kommer om någon dag ;)

28/2-11

Sitter framför tvn och äter min lunch, omelett med kassler och ost. Första gången jag lagat omelett själv och det blev gott :)
Var i stallet klockan sju imorse för att fodra och släppa ut alla hästar. Sedan friserade jag London lite, ryckte manen och det blev en rejäl hårboll. Är inte klar med det jobbet ännu utan får fortsätta någon annan dag ;)
Sedan red jag och Felicia ut på en långtur, c.a 1½ timme. Red gokartrundan och sedan klättrade vi i skogen. I början blev det mycket galopp och hästarna tyckte det var härligt att få sträcka ut. Resten skrittade vi nästan bara i skogen vilket var härlig men något kallt :p London var pigg och glad och bitvis riktigt avslappnad och fin.
Sedan åkte jag hem och på tåget såg jag en så fin bild på Metros framsida, på Angelica Augustsson och Midtown Du Tillard. Trevligt med lite ridsportnyheter i media :D Såg deras ritt igår, vilken häst!!

Ridpass x2 27/2

Jag åkte till stallet 10.15 och har inte varit hemma en sekund sedan dess, var i stallet till 15.30 och åkte efter det vidare till nästa ställe.
Idag red jag två hästar i ridhuset.
London: Red barbacka, koncentrerade mig på galoppen där det blev mycket olika jobb, började med att rida längs fyrkantsspåret och lägga volter i hörnen i kortare galopp, sedan ökade jag på med förvänd i en båge längs långsidan och sedan red jag även serpentinbågar med övergång till lugn trav på medellinjen för att sedan fatta nästa galopp.
Han skötte sig väldigt bra, bitvis i galoppen hade jag svårt att sitta kvar för att han höjde sin rygg så mycket, det var lite roligt :p Men han var mestadels fin, spände till lite ibland men då var det bara att jag satt kvar och väntade ut honom. Red c.a 45 min.
Hebbe: Iffa ville ha hjälp så jag red Hebbe i ridhuset, skrittade först länge på långa tyglar då han inte varit riktigt fräsch, men Iffa tyckte han såg bra ut så då skrittjobbade jag honom, mycket skänkelvikningar, ställning, någon halvdan öppna (han går gärna och trycker ut rumpan) och sedan blev det liknande arbete men med mer 10-meters volter och serpentinbågar i trav. Avslutade med lite galopp där jag stod upp i lätt sits. Har så svårt att sitta ned på stora hästar när de galopperar :p
Dålig mobilbild från när jag red Hebbe barbacka förra vintern.

Flyttat på heltid!

Flyttar nu till den andra bloggen på heltid!
Kika in HÄR.

Husbybadet

Idag har vi varit lediga och jag har tillsammans med Sofia och Jennifer varit i Husby badet :)
Orkar inte skriva mer, har ingen lust :p

Dagens ridpass

Idag red jag London i ridhuset. Ett lätt dressyrpass med främst basicövningar såsom volter och serpentinbågar men även en del framdelsvändning, skänkelvikning och lite förvänd.
London var pigg och glad och försökte ibland springa iväg lite så jag fick vara nogrann att hela tiden ha honom på yttertygeln, då räckte det att jag kramade lite lätt så lugnade han ned sig. Tyckte att han jobbade bra i skritten och traven där jag lade mest tid.
Sedan blev det galoppjobb, London har vilat i två veckor men har nu varit igång i en vecka och är något spänd och springig i galoppen men jag tycker ändå att han orkar bära sig helt okej, det är bara styrkan som behöver byggas upp. Red lite förvänd som gick sådär, han var något spänd och ville hellre springa iväg och lägga in ett byte.
Travade och skrittade av ute i det fina vädret :)

Glöm inte bort att kika in på nya bloggen HÄR :D

Dagens

Nu står nya bloggen nästan klar, ny design på G men den har iaf en! Mer nedanför.

Idag red jag ut tillsammans med Sara, som även var super gullig och körde mig till och från stallet!, och Haje. Vi red bara lite på slingan och det var rent utsagt skithalt så hästarna mest bara gled. Blev mycket skritt, lite trav och så tog jag några varv i galopp på ängen där det inte var alltför halt men snön som fanns kvar var väldigt tung.
London var något okoncentrerad och spänd, men det var ju halt och dumt också. Fy.
Imorgon blir det väl ridhuset, måste ju kunna rida ordentligt.

Japp, det är ju såhär att jag, Ida och Emma har bestämt att vi ska fixa en gemensam blogg vilket vi nu har gjort där vi kommer att blogga om våra liv med våra ponnysar. Den bloggen hittar ni HÄR. Hoppas den blir läsvärd, blir ju betydligt mer uppdatering när vi är flera.
Kommer fortsätta blogga här också, men vi får se hur länge det funkar.

Mobilblogg

Ska snart ut och rida tillsammans med Sara och Haje, trevligt med sällskap :) //Tove

FREDAGSMYYYYYYS

Idag har Elin London men mamma och jag åkte till stallet för att ta in alla hästar, det gick jätte bra.
Efteråt var jag tvungen att snacka lite med Amanda som jag träffar så sällan nu, förut brukade vi ju ses nästan varje dag.
Imorgon är det bestämt att Sara och jag ska rida ut, blir super bra med sällskap och allt :D

Vad ska ni göra i helgen?

Förresten håller vi duktiga ponnytjejor på med en ny blogg, en gemensam sådan, länk kommer när jag fått lite ordning :)


FAILBILD. Vill ni ha ett inlägg med sånna?

Summer feelings? No.

Idag fick London vila, av en miljon olika anledningar men det var planerat.
Första anledningen: Jag slutade sent (15.50)
Andra anledningen: Vi hade intaget
Tredje anledningen: Underlaget, snorhalt överallt. Gick knappt att gå.
Fjärde anledningen: Vädret, typ storm.
Och så kan jag fortsätta sådär, haha! Men där stannar vi.

Kram, Tove (:


 Sooooooommar!

Mobilblogg

Sitter i soffan, tittar på Glee och myser med Nemo. Han är verkligen hur lugn som helst när han är hos mig, annars springer han bara runt. Nu är han bara mysig :)

Säsongen

God eftermiddag! Veckans första hästlediga dag idag, jag ska laga en trevlig middag och sedan plugga lite fysik.

Nu har jag börjat planera hur våren kommer se ut, ska först och främst komma igång med hoppträningen. Går allt som tänkt så kommer säsongsdebuten bli 19 mars, bara en LD som mjukstart. Ska på kurs för Lena B 19-20/2, blir en perfekt start (: Håller fortfarande på att planera hur våren ska se ut men allt börjar falla på plats nu (:


 Längtar <3

Dressyrträning

Idag red jag dressyr för Gun vilket gick jätte bra, säkert till stor del för att jag inte hade för höga förväntningar (: Blev mest basic då London var väldigt spänd i början men sedan blev han avslappnad och jobbade på jätte bra! Red lite skänkelvikning i hörnorna och på diagonalen, mycket övergångar och halter också.
Jätte nöjd, vi måste bara fortsätta på rätt spår!

Mobilblogg

Ska snart börja rida fram men London står just nu och mumsar på sitt intagshö:)

Håltimme

Sitter hemma med Maria och Sofia och tittar på Pretty Little Liars, vi har simmat på förmiddagen och har som vanligt på tisdagar en låååång håltimme så vi åkte hem till mig. Simningen gick bra.
Ser fram emot ridlektionen idag, får inte ha för höga förväntningar bara, vi är ju lite ringrostiga (:

Kram, Tove


 Ytterliggare en bild från stallet (:

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0