Tävlingsdatabasen...

... tycker jag är riktigt bra!
Det är lätt att hålla reda på tävlingarna, man kan lägga in alla
uppgifter och slipper skriva in dem om och om igen... Väldigt
praktiskt tycker jag :) Dessutom kan man se vilka andra som
har anmält sig till en tävling man själv ska vara med på, samt
hur många (Så man slipper vänta på startlistan ;>)

Det här med bett...

Jag tycker att det här med bett är ganska svårt...

Just nu rider jag London på tredelat tränsbett vare sig det är dressyr,
hoppning eller uteritt. Men då han gärna blir lite för stark i hoppningen
vill jag hitta ett lite skarpare bett, som dock inte är för skarpt, och som
man helst kan rida med utan kedja då han får skav väldigt lätt (vet att
man kan ha olika skydd osv men han får skav av dem med). Har ridit
honom på tredelat pessoa och funderar på att prova det igen. Men sen
är det ju den här eviga diskussionen om pessoabett och om hur dem
sitter i hästens mun. Jag har ingen större erfarenhet av bett men har
blivit tipsad om att prova ett delat jaktkandar utan kedja (är det samma
sak som kimbelwick?). Sen har jag även funderat på att rida på remont
nosgrimma, det sägs ju att bettet blir aningen skarpare då... Bett är
nog det ämnet som jag verkligen inte känner mig hemma på när det
gäller hästar... Kom gärna med tips och förslag :)
London är ju en ganska lång ponny så när han väl blir stark så har man
ju inget att säga till om och det är omöjligt att få ihop honom.

Dagens ridpass

Musse: Hoppade honom i ridhuset. Angela och Malin tyckte att jag skulle få lite utmaning så dem ställde fram vattenmatta och plastmur :P Tog en halvtimme att komma över vattenmattan och då mosade han stackars Angela. Muren gick lite snabbare och sedan hoppade han avslappnat, fick för sig att vattnet var läskigt när vi hoppade från andra hållet också. Han kommer nog ha lite träningsvärk i rumpan imorgon för han backade runt i hela ridhuset för att han var så stressad av vattenmattan, reste sig lite och höll på men sen blev han lugn :) Höll på att åka av ett par gånger men det är bara att hålla i sig ;) Han behöver nog lite mentalträning när det gäller hinder, innan har han ju varit helt livrädd för bara vanliga bommar (därför hoppar jag honom bara lågt) men han börjar bli mer avslappnad nu och bjuder mer själv.

London: Skrittade ut 40 min på hacket.


 Första gången jag hoppade Musse :)

Lite bilder från Orsa


Chitza börjar morra när det kommer en stor hund

Lollo och jätten som hon lånade på lägret. Kurt är 184cm men riktigt snäll :)

Therese och Hilli :)

Min fina ponny med Elsa på ryggen :)

London med mig på ryggen :)


Det var jätte kul, lite synd att jag blev "dålig" bara ;p
Ja, det skulle vara jätte kul! Men London ska ju bara skrittas så det beror på vad du vill göra,
du kan ju alltid fortsätta rida sen :)

Lite extra vila tror jag...

Jag har lite beslutsångest just nu. Det regnar ute så jag har inte så speciellt stor lust att åka till stallet... Var ju bara där och tittade till honom igår och han har vilat i två dagar, vilket antagligen är skönt för honom, och mig. Och tre dagar vila är ju inte så mycket, haha. Sen ska han skrittas i typ en vecka och sedan sättas igång ordentligt. Tror det blir så i alla fall. Han behöver få slappa lite, min lilla prins.
Ska försöka komma på något intressant att blogga om idag, kom gärna med förslag :)


 Min fina prins <3

Snygga träns...

Godmorgon :)
På morgonen skummade jag igenom nya Hööks-katalogen lite och måste faktiskt säga att de fått in ett antal snygga träns nu. Tidigare tyckte jag bara att de tog bort dem snygga, men nu har det kommit nya. Super!


Här är två exempel, tycker dem är väldigt snygga. Speciellt den till höger
men London passar inte så jätte bra i pullarnosgrimma (han har ju så
långsmalt huvud) men man kan ju alltid prova :) Skulle förstås ha dem i
svart eftersom sadeln är det. Men tycker den bruna färgen är riktigt snygg
också! Ett litet plus i kanten till Hööks :)

Ifatt med uppdateringen nu...

Nu har jag ju kommit ifatt med uppdateringen :)
Idag har jag passat lillebror hela dagen, vi har även vart i Kista och tittat på den nya Shrek filmen :p
London har jag inte kunnat åka till idag, var tänkt att vi skulle göra det när mamma och pappa kom hem men de blev försenade så är inte hemma ännu...(de är och hjälper mammas syrra med att måla om).
Men imorgon ska jag iaf skritta lite på honom innan det blir naprapat besök ;)

Sammanfattning

Nu blir det bara en snabb sammanfattning om dagarna vi vart hemma då :)
Lördag: Vi åkte ju hem en dag tidigare, alltså i lördags, eftersom jag bara skulle rida en klass på morgonen och då kunde ju London få vila i boxen ett tag medan vi kollade på de andra för att sedan åka.
Hemresan gick bra, tror jag, haha. Sov hela vägen x) När vi kom fram regnade det förstås ;p Men London var jätte glad att vara hemma, ställde ut honom i sjukhage medan vi packade upp men då stod han bara och gnäggade så pappa gick ned med honom till hagen och alla hästar blev tydligen väldigt glada att han var tillbaka :) Packade upp allting och åkte hem.
Åkte tillbaka vid åtta för att ta in honom, pappa gick och hämtade och London ville tydligen trava till stallet (det regnade). Busiga ponny :P Han fick sova inne tsm med Bart.
Söndag: Åkte ut vid åtta och släppte ut London men tog en promenad innan, såg en hjort som London tyckte var spännande ;p Blev super glad när han fick komma ut, han bara ta av grimman innan han galoppera iväg till de andra som var längst ned i hagen.
Måndag: Lillebror red 20 min på ridbanan, han har bestämt sig för att lära sig rida nu :P London var super snäll och lugn :)

Lördag 24 juli

Andra dagen.
Fredag kväll åkte mamma och jag till Marlene så hon fick behandla mig men det blev ju ändå inte riktigt bra...

LC - 12 fel
Inget vidare resultatmässigt men London var sååå fin. Red i ett bra (kanske lite för bra ;p) tempo och hoppade allt klockrent fram till hinder nummer sex där han gjorde lite samma sak som dagen innan, bet tag i bettet och vred huvudet. Det gjorde han även på åttan så två stopp. Eftersom jag har ont i nacken orkar jag inte riktigt dra tag, men han kändes verkligen jätte bra. Hade det inte varit för nacken hade det nog gått mycket bättre. Har hoppat trämur med honom för första gången nu och han brydde sig inte alls :)

Väntar på att få gå in på banan ;p
Mitt mål var att komma runt banan alla dagar och se det som träning, jag lär mig alltid något nytt i vilket fall som helst så jag är väl nöjd. Så taggad inför hösten nu alltså! (Ni får planer i nästa inlägg!)

Fredag 23 juli

Första tävlingsdagen och jag mådde piss >.< Jävla skit nacke säger jag bara.

LD - 4 fel
Stängde typ av helt när vi kom in på banan, lyssnade inte alls på vad jag ville att han skulle göra så tjurade ihop på första hindret, men hoppade resten bra i alla fall :P
Tror att han inte riktigt var beredd på vad han skulle göra för vi hoppade knappt fram något (det var 5 ponnysar som hade gått omkull så man vågade typ knappt rida i det pytte lilla ridhuset som framhoppningen var i).

Framridningen. Till andra klassen ställde de fram ett litet räcke som man kunde hoppa på där.
LC - 4 fel
Kändes mycket bättre här. Men han bet tag i bettet till andra hindret så vi kom jätte tokigt, han böjde halsen och höll på. Resten kanonbra och fick beröm av Tusse, så nöjd :)

Torsdag 22 juli

På morgonen var det bara packning som gällde, packa ihop våra saker i stugan, packa in alla hästsaker i transporten osv osv. Men det gick rätt fort i alla fall ;p Men man hade ju inte riktigt koll på var allt var. Sen vid ett så kom våra chaufförer så vi åka till Avesta där det är hoppmeeting som vi ska vara med på. När vi fixat iordning allt där och hästarna fått stå i boxarna ett tag så red jag och Therese ut på deras jätte mysiga slinga, perfekt storlek/längd, bra underlag och går liksom både i skog och längs åkrar vilket jag tycker är mega mysigt :> Båda ponnysarna var pigga och glada :P

Onsdag 21 juli

Idag var Therese och jag helt ensamma på anläggningen så vi såg förstås spöken överallt ;>
Resten var på Björnparken så vi fick i uppgift att skritta deras hästar, red alltså tre hästar var. Jag red Ulmus, London och Hebbe och Therese red X-file, Hilli och Charlie :)

Sen tyckte vi att vi var väldigt duktiga för vi kollade på varenda teorifilm som Orsa ridklubb äger (förutom den om stängsling ;p). så  vi lärde oss väl en del, men det var irriterande för i hoppfilmerna så upprepade han en sak hela tiden och det var "det kan vara bra att ha en plastmatta när man tränar så att hästen är van när man åker ut och tävlar", det sa han typ fem gånger i varje film och jag överdriver inte, lite irriterande var det :P

De andra kom hem ett tag på eftermiddagen men sen åkte de in till Orsa för att gå runt och kolla där för det var typ marknad. Och när de kommer hem skrämmer de förstås livet ur oss stackars människor som varit rädda för spöken hela dagen... Linda och Jojjo hade tydligen fixat ansiktsmålning där borta så de gömde sig i gödselstacken och vi höll typ på att få hjärtattack :O

Linda och Jojjo med sina vackra ansiktsmålningar :P

Tisdag 20 juli

Sista dagen. Blev banhoppning.
Valde att hoppa bana på 80-90cm bara för att få en bra känsla efter söndagen, plus att nacken inte kändes speciellt bra. Men London hoppade jätte fin och klockrent :) Så det kändes lite bättre efter i alla fall ;p

Sen blev vi stockholmare helt ensamma på anläggningen eftersom vi skulle stanna två dagar extra (:
Så Linda och Therese byggde någon liten bana i ridhuset så sprang vi runt där x)

Haha, kameran hade lite svårt att fokusera i det mörka ridhuset och när vi sprang så fort men här hoppar jag i alla fall över ett av våra små hinder men det fattar ni nog ;)

Måndag 19 juli

Jag mådde ju fortfarande dåligt men ville ändå att London skulle bli hoppad så Jojjo hoppade honom :)

Jojjo och London hoppar :)

Söndag 18 juli

FM:
Elsa
(Tusses dotter) red London :) Hon tyckte att han var jätte fin och jag tyckte hon red honom bra :)

EM:
Hoppade.
Först derby och där var London jätte fin, hoppade klockrent över allting, björkhindret, banken, vattengraven och pullverman :)
Sen hoppade vi in och ut från ridbanan, in gick bra men ut tyckte han var lite konstigt, men övertalade honom i alla fall :) Sedan fortsatte jag och en annan tjej att hoppa bana, först gick det jätte bra, sen gick det lite halvbra då jag typ inte kunde andas??? Det var jätte varmt och dammigt på ridbanan och det kändes som om halsen typ började tjockna, jätte läskigt känsla... Men försökte i alla fall lite till men då blev det ju bara fel så knäckte till nacken istället. (Och för er som inte redan vet så har jag en lättare wiplash-skada, dvs mina kotor i nacken flyttar sig ibland så jag får jätte ont och det påverkar både axlar och rygg också) Så jag fick sitta av och då kunde jag varken andas eller typ räta på ryggen för att det gjorde så ont >.< Men Jojjo fick sitta upp och hoppa igenom det sista och så fick jag gå upp och vila.
Marlene som jag red för i torsdags är som tur kiropraktor så hon fick behandla mig och hon sa att det knappt gick att få bort så det var ordentligt... Gjorde ont som fan, lite bättre efter men så tog jag tempen så hade feber också??? Konstig kväll... Var helt däckad sen, låg och sov nästan hela kvällen...

Guldmedalj till er som orkade läsa!

Hoppar vattengraven :) ignorera min dåliga sits

Hoppade så himla fint tills jag började må dåligt, flög över alla hinder som låg på 110 <3

Lördag 17 juli

Red bara ett pass på eftermiddagen, lite hoppning :)
I början skötte sig London super bra men var ganska stark. Började med att jobba med mycket övergångar och hoppade lite små hinder. Sen skulle vi hoppa huset och det tyckte London var väldigt läskigt ;p Men han hoppade sen med lite övertalning. Han blev lite lång och var väldigt jobbigt att hålla ihop honom, annars fin :P

På kvällen var det lastträning i ridhuset (eftersom det regnade) för dem som hade svårlastade hästar och det var väldigt intressant att se, och lärorikt förstås :)

Fredag 16 juli

FM:
Red dressyr för Tusse på gräset.
Bara i skritt och trav men ändå i drygt en timme. London var något snubblig och springig, försökte springa ifrån arbetet när jag väl kom åt honom. Red utan stigbyglar och flyttade mycket för skänklarna vilket han tyckte var ganska jobbigt då han verkligen fick se till att få med rumpan och bakbenen. Men mot slutet var han jätte fin :)

EM:
Hoppade lite lätt. London var lugn och avslappnad vilket var jätte skönt, taxerade super själv på hinder med galoppbommar och var allmänt jätte fin :)

Har ingen bild från dagen så ni får en bild på anläggningen ist :)

Torsdag 15 juli

FM:
Red barbacka för Marlene, skritt och trav. Tränade typ på andning och höftrörelserna (så man inte låser sig). Var ett väldigt intressant pass, märkte verkligen hur mycket det jag gör påverkar honom. Men hade förstås lite ont i rumpan efter ;) (vad är det med mig och hästar med hög manke och spetsig ryggrad??)

Marlenes hund Chitza som jag passade lite under dagen också :)
EM:
Red markarbete för Tusse, London var väldigt pigg och ville gärna dra på lite för mycket. Speciellt i början då vi travade över lite upphöjda bommar med kort avstånd men lugnade sig åtminstone lite sen. Hoppade en långsida, lite studds på medellinjen och lite räcken och sådär. Han taxerade bra själv och var jätte duktig :) Hoppade ju inte så högt så sprången blev lite flacka ;p

Haha, London tog världens språng typ tre meter innan hindret så jag hängde inte med, men han var glad ändå x)

Onsdag 14 juli

Lägret börjar.
(Vi åkte ju dit en dag tidigare eftersom det är så lång resväg för oss)
Släppte ut London med Charlie och Ulmus på morgonen och det gick bra, glada hästar :) Tyckte att travarna var väldigt intressanta också ;)

Blev ett pass på gräset på eftermiddagen. London var super laddad och skuttade och hoppade fram i galoppen ;p Och Tusse ville att vi skulle stå upp och då blev London tokig så fick växla mellan att sitta och stå men annars var han jätte fin och arbetade bra :)
Hoppade även banken och vattengraven, London var så duktig att han fick vara draghjälp till en ungponny :)

Lite bilder från hagen:

Tisdag 13 juli

Åkte till Orsa.
Resan gick bra men det var varmt (32+) men blev svalare och svalare ju längre norrut vi kom, lite regn sista biten och det regnade förstås när vi var framme men tog i alla fall en promenad med London medan pappa torvade upp boxen, sen fick han vila där och vi packade upp i stugan. Åkte in till Orsa och åt middag på en pizzeria och tillbaka på anläggning tog jag, Jojjo och Therese en promenad med hästarna runt travbanan och sedan kollade vi in hindrena på gräsbanan och gick uppför banken :)


 London är sur för att boxen inte har något fönster ut i gången vilket
han är van vid ;)

Home sweet home

Nu kommer uppdateringen från Orsa veckan (veckorna kanske), började bra men slutade lite halvdåligt med trasig ryttare... Men ni ska få höra allt ;)
Kom hem en dag tidigare (dvs. igår) men har verkligen behövt vila upp mig... Både London och jag är glada att vara hemma igen ;p
Puss.

Hej alla underbara läsare!

Jag har lyckats sno Lindas data nu så det blir lite update ;p
Nu har vi varit i Orsa sen i tisdags och det är jätte mysigt här. Vi "stockholmare" bor i en stuga 50m från stallet och alla andra bor i själva stall/ridhusbyggnaden. London har skött sig jätte bra dem här dagarna :) Kommer uppdatera er om alla dagar när jag kommer hem :)
Puss.

Uppvärmningen till markarbetet igår. (ignorera mig)
Foto: Linda Nyberg

Packning, packning, packning....

Nu blir det fullt upp med packning idag och imorgon...
För på tisdag beger vi oss äntligen upp till dalarna!
Det är mycket som ska med så har redan skrivit ihop det mesta på en lapp så ingenting glöms hemma. Ska verkligen bli jätte roligt och lärorikt att åka till orsa med London där det blir träningsläger för Tusse.
Har lite ångest bara över vad jag ska göra nu dem här dagarna innan vi åker... Tror det blir såhär:
Söndag: Slingan (blir han bara springig och jobbig blir det nog lite på utebanan också)
Måndag: Uteritt (Gällsta rundan tror jag)
Tisdag: Tömkörning innan vi åker
Onsdag: (Lägret börjar) Lugnt pass på kvällen
Tror det blir så, men får se. Ev. att jag tömkör lite på morgonen på måndag och sedan rider ut på kvällen (vi har uttaget så måste ändå åka dit på morgonen och sedan ta in hnm på kvällen).
Alla hästisarna som ska med till Orsa står nu inne i Övre stallet (där London står) så att dem vänjer sig vid att stå inne lite mer eftersom de inte kommer få vara ute så mycket där uppe ;p


 Efter Järfälla :)

Dagens ridpass

Började med att skrittjobba på slingan, jätte trevlig och mjuk var han fast lite knasig, flög iväg lite ibland, han blev väl rädd för något.
Red sedan på utebanan, super fin i traven och gjorde precis som han skulle. Fast kastade sig iväg lite för mycket när jag flyttade för vänster, men annars trevlig och lyssnade bra, jobbade mycket med flytta, tio m. volter, lite serpentinbågar och så förstås på volterna och fyrkanten. Sedan blev det galopp och där var han verkligen explosiv, jag fick inte lägga till skänkeln för mycket för då flög han iväg... Men annars var han väl trevlig, men orkade inte riktigt rida ihop honom i värmen men stundvis var han riktigt fin. Traven och skritten jobbade han annars på jätte bra i, stadig form och försökte inte smita undan från jobbet. Jobbade förvisso i galoppen också men inte riktigt som jag vill.

Puss.

Falsterbo shopping (:


Blev ju förstås en massa shoppning nu när man var på mässan ;p
                 
Borste, ryktväska & hovrats                             Hackamore                    
                  
  Tidningar                                                      Stallboken och boken "Hästhoppning"
                  
Fodertavla och FHS rosett                            Tömkörningsgjord & solglasögon ;p
                                                            (Mina gick sönder så var tvungen att köpa nya)

Hittade inga snygga tävlingsset, eller visst fanns det snygga, men inget sånt där WOW liksom, inte ett enda i ljusgrönt! Men har bestämt att när vi åker till Kina ska jag ta med mig det shabraket och huvan som sitter bäst så ska de få sy upp i två olika färger, då kan jag få det som jag vill och antagligen ganska billigt ;p

Torsdag 8 juli

Falsterbo dag två.

Vi hade bara biljetter till hoppläktaren så tillbringade dagen där samt på mässan, hade verkligen jätte bra platser. Mitt på huvudläktaren! :)
Kollade på elitryttarnas 145cm hoppning, ponnyhoppningen och även lite på Young rider ryttarna, kikade lite på dressyrframridningen också.

Jag vill defintivt åka tillbaka till Falsterbo nästa år, det är mycket mer utrymme, det är utomhus och man behöver inte trängas på samma sett som i Globen (har ju aldrig varit i göteborg). Det är förvisso långt att åka men det är värt det ;p Billigare än Globen är det ju också, haha.

 

Onsdag 7 juli


Tillbringade vi i Falsterbo :)
Tittade främst på Ponnyhoppningen, Ponny Küren och sen Huntingen. Huntingen var defintivt det roligaste ;p Sista ryttaren, en amerikan som nu tävlar för sverige, genade över vattengraven på väg mot sista hindret så han vann x) Alla blev typ skit överaskade, men det var kul :) Kul att se lite terräng också, trots att vi bara såg det på tv-skärmen men ändå.

Igår var det dag tre.

Jag hade så fullt upp igår så jag hann helt enkelt inte blogga. Men här kommer det!

Min dag började på morgonen, klockan 8 stod jag på Skånela och skulle rida Oscar. Jag var trött. Haha.
Jag började iallafall med att rida honom en stund på banan, han kändes fin, lite väl pigg, men fin. När jag ridit där inne ett tag och kände mig rätt nöjd så bestämde jag mig för att testa rida ut igen, en lite längre vända. Det gick hur bra som helst! Travade ganska mycket och han gick så snällt så. Därav så provade vi en galopp också, jag hade tanken att sticker han så kan det ändå bara gå rakt fram, haha. Men det gick kanon, supersnäll var han. Fiiiin hest!Sen åkte jag till London :) Det var ju supervarmt igår så han fick så inne ett tag medan jag städade lite i mina skåp som jag har på Grana.
Dags att rida. Började med att skritt och travjobba honom lite på slingan, han kändes fin med en gång, inget tjafs alls, det var skönt! Så vi jobbade med övergångar och tempoväxlingar där nere. Efter ett tag så red vi upp till ridbanan för att jobba en liten stund. Red runt lite i skritt/trav först, lite serpentiner, lite sidvärtes, men mest så fokuserade vi oss på rakriktningen idag. London vill gärna skruva sig lite till höger, så jag jobbade med att hålla honom helt rak. Det tyckte han var superjobbigt, haha. Men med lite upphöjd vänstertygel så ramlade han rätt sen! :)I galoppen så red jag på volterna och spåret, ökade och minskade tempot lite. Sen när jag skulle byta varv så tänkte jag prova ett byte så jag testade. Och det gick galant! Han bytte hur lätt som helst och fortsatte galoppera fint i form. Han ökade tempot aningen efter bytet, men fortsatte arbeta. Så jag red lite byten sen över diagonalerna och han svarade jättefint! Det var lite svårare att byta från vänster till höger, det bytet kom lite senare varje gång. Det var roligt att det funkade så bra ändå.Han fick stå inne ett tag efter ridningen också. Jag dushade honom lite och så fick han stå inne och äta ett tag i skuggan. När vi sen var klara så red jag barbacka ner till hagen i grimma och grimskaft, haha. Tyckte det skulle vara mysigt. Det var det, men han var lite vass alltså... Haha :)


Efter London så var jag hemma en liten stund innan jag blev hämtad av Caroline. Vi åkte till hennes stall, Åshusby, där hon har sin häst Molnet, ett varmblod på 9 år som hon haft på foder ett tag och precis köpt.
När vi kom dit så red jag dressyr ett tag på en haflinger som heter Flimmra. Hon är 8 år och inriden när hon var 6, så det var ganska grundläggande dressyr, lite volter, lite sidvärtes, lite sånt :)Sen var det iallafall dags för Molnet. Caroline brukar rida för mig lite då och då, och idag var det hoppträning på schemat. Molnet måste jobba ihop galoppen mer och lära sig få koll på fötterna :)
Lite högre cavaletti blev det och lite linjer. Sen hade vi ett enstaka räcke som dom fick hoppa på 90 cm till slut, dom var duktiga! :)


När vi åkte därifrån så hamnade jag direkt på Stora Wäsby där jag red ut på Hatten tillsammans med Olivia som red Rut igen. Vi red ut och galopperade i backen, red runt i skogen och sen en vända som slutar med en lång galoppsträcka. Myysigt!Det var min dag och Londons uppdatering för igår! Då får vi se vad London och jag hittar på idag då :D

Dag 2 för Martina och London

Idag har det varit en lång dag. Har varit på tre olika stall och ridit en häst på varje stall. Om jag hade åkt bil emellan hade det väl varit helt ok, men nu åkte jag runt med olika bussar och det tar sån tid. Jag behöver mitt körkort! :)


MEN! Började dagen med att klockan 8 vara ute i Skånela och rida på Oscar.Oscar är en ponny från Holland som jag har ridit in själv. I dagsläget så är det fortfarande bara jag som ridit på honom eftersom han har lite, hrm.. Mentala problem. Han har råkat lite illa ut innan han kom till det här stallet, 2006, så det har tagit ett bra tag att få igång honom, det är egentligen inte förrän nu som man kan rida honom normalt. Men men, han är en fin liten ponny! Någon som vill köpa?
Idag har han och jag iallafall ridit lite dressyr och sen ridit ut ensamma för första gången! Han skötte sig kanonbra, skyggade inte för någonting och var hur cool som helst. Nöjd Martina.

Därifrån vart det bussen till väsby station där jag bytte och åkte ut till vallentuna och Grana, där jag skulle rida London.Idag hade jag bestämt att London och jag skulle rida ut och så blev det! Det var livat, folk hade skrattat om dom sett mig!
Hursomhelst så red jag runt lite på slingan först och skrittjobbade honom lite. Först satte han emot och ville tjafsa, men han gav sig rätt snabbt. Han fick en liten dunk av skänkeln, sen var han snäll och lydig, haha. Red lite halt/skritt för att han skulle bli lite uppmärksam på mig. Lyssnade bra, det gjorde han. Sen red jag in i skogen och tänkte först att jag skulle rida bilrundan, så jag red upp för backen inåt i skogen.

Där på ett ställe så är det väldigt tätt med ett par björkar så man får skydda sig lite när man rider igenom där. Jag blundade och red på. Kände hur det började krypa på armarna. Slog upp ögonen och ser att mina armar är heelt gröna! Det var HUR mycket små gröna insekter som helst som kröp över HELA mig och HELA London.
Jag vet inte vad det var för insekt, men små och lite gröngenomskinliga, hade små vingar.
Men det var alltså så äckligt, det var som om jag hade en grön tröja helt plötsligt. Jag bokstavligt talat kastade mig av London, viftade och pep, försökte få bort alla från London och mig själv. När jag såg att det satt fullt av dom på mina axlar så stod jag inte ut och drog av mig tröjan och försökte vifta av dom.
Måste sett otroligt dumt ut, haha. London brydde sig inte ett smack utan stod och åt gräs medan jag flög omkring utan tröja och viftande. Otroligt äckligt var det. Uuuuuusch.Sedan vågade jag inte rida längre in i skogen, haha, jag blev så äcklad. Så jag red i skogskanten en ganska bra bit och kom till sist bort till en travbana. Jättefint underlag, men jag vågade inte rida där utan att fråga någon. Men fin såg den ut.
Blev längs vägen en stund, sen in i skogen igen. Red i skogskanten en liten stund och precis i en liten kurva så tvärnitar vi plötsligt och hamnar öga mot öga med en älg. London stod helt blickstilla, kanske lite chockad, haha. Älgen stirrade tillbaka och vände sedan och travade iväg in i skogen. London ville inte gå på en gång så där stod vi någon minut, haha.Väl inne i skogen så red vi bilrundan bak och fram. Och herregud, vad mycket blåbär det fanns! London fick stå ut med att jag hoppade av och åt lite, men han verkade rätt nöjd, han fick ju gräs ju!
Efter detta så kom jag ut vid slingan igen och travade och galopperade lite, han kändes fin! :DNär jag var klar med London, så tog jag återigen bussen och åkte till Väsby för att sen vandra upp till stora wäsby. Där skulle jag rida ut på Hatten tillsammans med min förra medryttare Olivia som också skulle rida en häst där.
Här är några bilder på Hatten.Hatten en är valack som tävlat en del i hoppning, men går väldigt fint i dressyr och terräng. Söt häst.

Olivia och jag red ut och så red vi ut och red bort till Lövsta :) Dom har byggt en galoppbana som vi får rida på. Den är jättefin, bra underlag och ganska lång så man kan sträcka ut i galopp utan att behöva stanna. Jätteskönt :)
Så där red vi två varv, ett åt varje håll. Hatten tyckte det var kuuuul!
På tillbakavägen så gick vi över en lite träbro och precis där så fick Olivias häst Rut för sig att sparka bromsar under magen. Herregud, vad hon hoppade runt! Hon sparkade, hoppade och flög. Olivia fick hoppa av och då knuffade Rut henne och gick iväg. Jag fick slänga mig av Hatten och så fick jag tag på Rut som kommit upp bredvid Hatten. Jaa, oj vad hon flög. Vi red tillbaka och så red vi en stund i ridhuset.
Hatten kändes lite oengagerad och lat till en början, men han har precis gått ut på bete och stått i två dagar så ja. Så kan det gå! Efter en liten stund kändes han fin iallafall, så det var bra!


Lång dag. Imorgon blir den längre, för då ska jag till fyra stall istället för tre. Hur ska det gå?

Kram, Martina

Rundtur i Skåne

Återgår till gårdagen först...
Grillade hamburgare till middag, gick sedan ned till havet och skulle ta ett kvällsdopp. Jag, lillebror och Ida eftersom kusinerna är sjuka ;s det var iskallt men vi doppade oss iaf och badade en liten stund. Lite senare gick vi även ned och fotade på stranden, och då hängde Linus med (äldsta kusinen).
Idag...
Efter frukosten åkte vi till Kiviks musteri (där dem gör juice typ ;p) och kollade runt, köpte en massa goda juicer och så och sedan åt vi lunch i hamnen. Sedan till Forsakar som är typ ett litet vattenfall där vi promenerade lite och kika runt. Sist åt vi glass i Åhus, gigantiska glassar! En kula var som två i stockholm ;0

Tack till underbara Martina som tar hand om min småknasiga ponny nu när jag är bortrest :)

Imorgon bär det av till Falsterbo ;)

Puss.

Utan Tove, dag 1

Hej!

Nu är det Martina som skriver, jag ska som sagt vara hästvakt åt Tove nu när hon är bortrest. Jag kommer alltså rida och sköta London i ett par dagar. Idag var det dag 1 :)


Jag hade med mig min syster till stallet för att ta lite bilder som jag kan lägga upp här i bloggen.
Här är hon och Bart. Hon tyckte det var otroligt roligt att bli jagad av tre hästar i hagen.


London ville inte gå in :(

Vi började alltså med att hämta honom i hagen och ta in honom i stallet. Där borstade jag ren honom och kollade igenom honom. Han såg trött, men rätt glad ut, öronen var framåt till och med :D
Det var så sjukt varmt så jag red inte förrän runt klockan 8 ändå till slut, hästarna orkar inte lika mycket när det är sån här värme.

Vi gick som sagt ut runt 8 för att rida och då började jag med att skritta en liten vända ut, han kändes lite trött, men rätt glad ändå faktiskt. Så en liten skrittvända ut.Efter den lilla rundan så skrittade vi tillbaka till utebanan där jag kände igenom honom lite. Till en början kändes han lite trött och stel, han testade alldeles säkert om han var tvungen att arbeta eller inte och jo då, det var han! Jag gjorde så att jag inte brydde mig så mycket om huvudet utan bara höll ett stöd och drev på framåt istället och då trillade han ner i formen, sen vägrade han sluta gå i form, haha. Söt grabb!Jag har inte ridit London så mycket, så jag red på som jag själv brukar och tog det rätt lugnt. Lite serpentinbågar, lite skänkelvikningar, lösgörande arbete och övergångar. Allt gick klockrent, lite lat med bakbenen i skänkelvikningarna bara, men en liten dask med spöt så flög dom med :) Eftersom det gick så bra så provade vi lite öppna också, det gick jättebra, lite jobbigare i vänster varv då han ville lägga huvudet på sned, men det gick det med! Det var bara att vara envis, haha.
Jag tycker han är jättefin, när man hade fått fram honom så gick han där i form. Klart man behövde rida hela tiden, men det var inte en ständig kamp, I like! Det har det inte varit de andra gångerna jag ridit heller, men idag red jag lite mer seriöst :)
En liten bildbomb från utebanan :) Finn fem sitsfel, haha :DLite skoj hade vi när jag travade av ;D

Sen fick han gå in så skötte jag av honom, han fick mat och sen var det ut i hagen igen med den mätta, söta hästen!


Slut för idag!
Imorgon tror jag att vi ska rida ut! Ska kolla om jag kan få sällskap, annars blir det jag och London! :)

Har ni frågor, kommentarer eller vad som helst så KOMMENTERA :D
Då blir jag lite varm om hjärtat! Tove, du får också kommentera!
;)

Kram, Martina


I bilen

Nu sitter Ida och jag i bilen och tittar på film :) Vi har väl åkt ganska länge men även stannat och ätit och rört på oss lite. Så tar väl några timmar till iaf ;p
Föresten så har jag myggbett över hela min vänsterfot, intressant va? ;)
Tjao.

Imorgon bär det av till ...

... Skåne!
Imorgon ska alltså familjen, jag och Ida åka ned till skåne, först bo hos mina kusiner i två dagar, sedan ska vi på Falsterbo Horse Show i två dagar (onsdag-torsdag). Någon mer som ska dit då?
Ni kommer hur som helst säkert höra av mig här på bloggen en del i alla fall, datan följer med. Men kommer väl ha fullt upp med allt annat.
Men tomt blir det inte på bloggen!
Nu när vi är bortresta kommer Martina passa London och rida, därför kommer hon att få gästblogga efter sina ridpass! Martina har ju gästbloggat förut så ni som läst bloggen länge vet säkert vem hon är, annars kan ni läsa här.
Det kommer bli en massa shopping, fotograferande och säkert en hel del bad också!

Puss.

Alldeles för varmt för min smak...

Jag tycker att det är alldeles för varmt ute nu...
Hade ingen ork att rida idag, ville egentligen göra det men när det är så här varmt blir jag bara irriterad på allt ;p Och jag får väl klaga på pencilinet också (sista dagen idag, yey!). Men London fick faktiskt stå inne idag, han blir så trött och framförallt varm/svettig ute och då får han stå inne lite under dagen och vara ute under natten istället, går ju lika bra :)
Vi ska nu även utöka hagen med en bit som har jätte fint och mycket gräs. Betet har typ redan tagit slut i våran hage (värmen gör det ju inte mycket bättre) ;/ Så det blir bra!

Bilder från tävlingen

LD:LC:

Högt över ;p


Höhö... Titta inte på mina ben... Han stannade till lite innan hindret så då åkte dem bak x) Annars gillar jag den bilden ;p

Tycker att han hoppar med väldigt god marginal på dem flesta hindrena :P Och tycker iaf att han har hyfsad hoppteknik ^^

Järfälla RF lokal hoppning

Trots en sömnlös natt så gick det riktigt bra idag!

LD (80 cm) - Clear round - 4 fel - en rivning - 47,80sek
Fick ett bra flyt men han petade en bom på sista hindret med bak. Lite surt men jag är nöjd!

LC (90 cm) - Två fas - 0/0 - 48,00sek/33,20sek
Åhhh! Överlycklig. Han var sååå fin! Tvekade lite på första men tryckte av honom och resten hoppade han som en gud, och fort gick det, precis som det ska :) Våran första omhoppning! Och dubbelnolla desutom. Snacka om att jag är glad! :D Red inga snäva svängar eller så utan höll bara ett bra tempo och red ganska långa vägar för att komma bra på hindrena. Och London hoppade jättefint!
Hamnade som delad 14:e plats (fast min grundomgång var
 en och en halv sekund snabbare *stolt*) och det var 10 placerade så inte så långt ifrån :)

Det har gått åt mycket vatten idag, till både mig och London, man dog ju typ. Fast ändå var han så duktig! Och jag lyckades rida bra också! Blev tyvärr ingen film men lite bilder kommer sen :)
Nu ska jag sova, är dödstrött eftersom jag typ sov en timme inatt (eftersom det var så varmt) och sen en lång (och varm) tävlingsdag.

Puss.

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0