Vad jag gjort idag...

Familjen har varit på vift hela dagen i diverse affärer men feber-Tove kände inte för att följa med så jag har försökt underhålla mig själv här hemma, vilket är lättare sagt än gjort då jag är oerhört lättutråkad och lätt blir rastlös. Men jag har tittat på tv, läst, bloggat och sedan har jag även tvättat foderhinkarna samt vattenhinken som vi har i hästtransporten. Det behövdes! Fyllde även i texten på hinkarna.
Nu på kvällen var vi till stallet för att titta till Londiz och ge honom hö, vilket han var mer än nöjd över. Tyvärr är det så torrt här i Stockholm att det inte finns något bete och på grund av bristen på regn så växer det inget nytt...

Elin-dagen

Idag är det Elin-dagen vilket betyder att det är min (och min duktiga medryttares) namnsdag! Jag heter nämligen Elin i mellannamn.
Vi brukar alltid ha någon form av fika när någon har namnsdag (vilket stackars pappa aldrig har...) och så får man någonting litet, eller lite pengar. Tror att jag fått en av de bästa namnsdagspresenterna någonsin, men vad får ni inte veta på åtminstone några veckor, så ni får vara lite nyfikna ett tag ;)
Grattis alla andra Elin!

En liten sötnos (:

Magic Brusch

Här om dagen lånade jag en Magic Brusch-borste av en stallkompis för att prova på London. Och han såg minst sagt nöjd ut!
Jag tycker att borstarna är lite för plastiga men de tar bort damm och hår väldigt bra! Jag provade bara den för pälsen men de andra är säkert bra de med.
Kanske är något att införskaffa? Kan tänka mig att åtminstone lilla ponnyn vill det ;)
Finns bland annat hos Hööks för 169:-

Amanda & London

Jag tycker att jag lyckades någorlunda i ridhuset, var länge sedan jag fotade (:
Det här är min favorit! Ljuset blev häftigt...

Dagens

Haha, har blivit sjuk. Igen. Så nu får jag tampas med några fler dagars feber...
Idag var jag i vilket fall som helst i stallet på morgonen. Amanda hoppade nämligen lite på London, för Lollo, och det gick bra :) London skötte sig mycket bra!
Jag fotade förstås så bilder kommer när jag orkat ladda över till datan.
Ha det bäst!

Today

Red ett ganska kort pass på slingan idag, orkade inte så mycket mer. London var pigg och glad, något stark men jobbade ändå på okej. Skuttade över lite björkris på ängen också vilket han tyckte var roligt :)

Ridning!

Idag ska jag rida för första gången sen i måndags, härligt :D

Nya stövlar...

Jag skulle vilja ha ett par nya ridstövlar, de jag har nu har blivit alldeles för stora så de hänger runt mina vader, annars älskar jag dem då de är väldigt följsamma!
Jag skulle aldrig tacka nej till ett par Mountain Horse Supreme High Rider, de är så himla snygga och sköna! Dessutom är de som skurna för mina ben. Men sen är det ju priset ;)

Mår bättre

Idag mår jag mycket bättre.
Hade ingen lust eller ork till att uppdatera igår. Var med om sommaren typ pinsamaste händelse igår hehe...
De som känner mig vet att jag är fruktansvärt envis och just nu håller vi på att byta bromsarna på hästtransporten så pappa skulle åka och köpa nya delar, och jag ville förstås följa med.
Vi fick vänta ganska länge på att få de delar vi behövde och någonstans mitt i allt svimmade jag. Usch vad pinsamt. Jag visste inte vad som hände men helt plötsligt svartnade allt och sedan satt jag på golvet.
Så idag ska jag bara ta det lugnt, ingen ridning tyvärr men om jag orkar ska jag försöka tvätta rent släpet, det blir så fint då! Och nu har det nya fina (och röda, haha) bromsar :)
London vid släpet :)

Fever

Det värsta som finns är att ha feber mitt under sommaren, speciellt när det är sådär riktigt varmt ute. Och just det får jag uppleva nu, känns ju lagom bra.
Hoppas vara på fötterna igen imorgon för att orka rida (:

Snygg!

Den här lädergrimman tycker jag är riktigt snygg! En sådan skulle jag vilja ha, i brunt.
Finns hos Hööks för 359 kr.

God morgon!

Idag var det tänkt att jag, tillsammans med Ida, skulle åka till Skansen men icke. Jag har nämligen feber, och det skulle inte förvåna mig om jag haft det hela veckandå jag kännt mig konstig.
Ska till Vårdcentralen om ett par timmar och ta blodprov, rädd att det är körtelfeber då jag har några svullna lymfkörtlar.
Eftersom det var tänkt att jag skulle vara borta hela dagen så ska Martina rida ponnyn, det blir jätte bra :)
London & Martina

Markarbete

Idag var det alltså markarbete för Lollo på schemat.
Red över olika bommar på marken i alla gångarter, Lollo hade byggt en liten evighetsbana som vi red, med lite bommar på rakt spår, böjt spår och lite skänkelvikning.
London var nonchalant i början, tog inte alls skänkeln. Men Lollo sa åt mig att lägga till spöt så fort han inte lyssnade och det gick bra, inga större protester ;) Det blev mycket bätte när han tog skänkeln, han bara dansade fram i skänkelvikningarna och kändes mer som sitt vanliga jag.
Sedan jobbade vi med bommar i galopp, det tyckte han var lite jobbigt men skötte sig ändå ganska bra, han vill gärna springa lite för snabbt.
Tycker att han varit lite nonchalant generellt senaste veckorna, under våren har han liksom exploderat iväg i galoppfattningarna vilket jag vill att han ska göra, och det gjorde han också under slutet av träningen så det var nyttigt för oss :)
Gammal bild

Stallet nästa!

Snart ska jag bege mig till stallet, ska rida för Lollo för första gången. Det blir lite dressyr/markarbete.
Min lillebror red för Lollo förra sommaren men då var hon inte färdigutbildad vilket hon är nu. Ska i vilket fall som helst bli roligt. Tror att jag ska rida tillsammans med Nathalie :)
Lollo, London & lillebror

Halva priset

Det blir mer och mer vanligt att butiker som till exempel Hööks tar fram produkter som liknar de dyrare märkena. Det finns väl plus och minus med detta, det jag tycker är ett stort plus är att om jag skulle vara extra förtjust i ett dyrt träns men inte har pengarna så kan jag hitta ett snarlikt för halva priset. Det är väl inget fel med det?
Men just det här, att man inte har tillräckligt med pengar, kan bli uppenbart. Vilket enligt mig är helt idiotiskt.
Vad tycker ni?

Norge...

Ingen har väl undgått alla nyheter om Norge?
Jag tycker att allting känns så overkligt, det är vårat grannland och det skulle lika gärna kunna hända här. Hemskt.
Det är nästan hundra människor som mist livet, och dödssiffran är inte helt fastställd än. Tänker på alla som mist någon och de som inte fått något besked.
Det är läskigt hur sjuka vissa människor kan vara...

Sötis London <3

London tyckte att det var skönt att gnugga in smuts i pälsen efter en dusch...
Idag vilar han, imorgon ska vi träna för första gången på evigheter.

Dagens ridpass

Började på ridbanan, jobbade med ställning och lite bågar både i trav och galopp, vilket även ledde till en del förvänd galopp.
London har gått uteritter hela veckan på hackamore och var inte riktigt lika arbetsvillig som han brukar och även lite stark men helt okej överlag. Avslutade med lite trav och galopp på slingan utan krav, det tyckte han var trevligt :)
Sötis <3

Uteritt :D

Red ut med Anna, Amanda, Linda & Nathalie idag, jätte roligt :)
Vi red gokartrundan, ganska lugnt men det blev en del sträckor galopp i alla fall.
Alla hästarna var trötta i värmen men gick ändå villigt framåt. Härligt var det i alla fall!

Eurosport

Ikväll är det massvis med RidsportEurosport. Härligt va?
Det börjar klockan 20.20 med nationshoppningen från Falsterbo, fortsätter med nationshoppningen från Aachen och slutar med World dressage masters från München.
Tummen upp till Eurosport (y)

hagfix

Hejhej, idag har vi byggt ut sommarhagen på förmiddagen, ska i princip slappa resten av dagen nudå.
Ha det bäst!

Lite svar

Tack för de fina kommentarerna :') Så skönt med stöd från er läsare!
Och som svar på en dels frågor: ja, det blir en ny pålle.
Det är då tänkt att jag ska köpa en ungponny, i ålderspannet 4-6 år. Har en del som verkar lite halvintressanta så vi får se om det blir något med dem.
Planerna är då att utbilda vidare ponnyn och så småningom börja tävla främst hoppning men om möjligt även fälttävlan och dressyr. Jag hoppas hitta en ponny som kan gå fälttävlan i framtiden.
Visst skulle jag kunna köpa storhäst, men jag känner mig inte redo för det än. Jag vill rida ponny så länge jag får och tänker göra det.
Jag ser en bild i huvudet av vilken typ av ponny jag vill ha...
Men först ska London hitta en ny liten ryttare förstår.
Ni får hålla tummarna med mig att allt ska gå vägen!

Hej

Hallå, antar att ni förtjänar lite uppdatering.
Den senaste veckan har, som ni förstått, varit lite jobbig. Jag har tagit en del jobbiga beslut, och eftersom de närmaste vet om det nu så kan jag väl lika gärna gå ut med det även här...
Det är så att jag ska sälja London. Jag har aldrig tagit ett svårare beslut i hela mitt liv, jag älskar honom och han är helt enkelt bäst, men jag måste komma vidare med min ridning. London är en riktig läromästare och jag vill att han kommer till någon som han kan lära lika mycket som han lärt mig. Jag kommer helt enkelt inte längre med honom och jag är inte tillräckligt dressyrintresserad för att fortsätta på det spåret. Thats it.
För min del blir det en ny ponny, en ung, så vi ska titta på lite ponnysar kommande veckorna så får vi se om något passar.
Lade in annonsen för en dag sedan och har redan flera intresserade, vilket känns bra. Och deras krav matchar det London kan och det är så jag vill ha det. Jag hoppas att han får komma till en tjej/kille som vill ha en underbar ponny att lära sig på, för han har lärt mig så himla mycket!
Blir borta i ett par dagar nu, ska till Skåne imorgon och lite sånt där...
Och jag vill för tusan inte ha några idiotiska kommentarer, håll inne med det om ni inte har något vettigt att säga!
Ha det bäst!
I will always love you <3

<3

You're the best thing that has ever been mine <3

Uteritt :D

Var alltså ute på långritt med Frida idag i det härliga, men något för varma, vädret :)
Vi red samma runda som vi red på den gemensamma uteritten och jag hittade faktiskt ganska bra! Blev bara ett varv extra på en av galoppslingorna men det gjorde ju inget ;) Vi travade mest men det blev också mycket galopp.
Skritten i början gick i slow motion, båda hästarna var sega men när vi travat och galopperat vaknade båda till och London tyckte att allt var kalas! Han blev förvisso livrädd för en katt som hoppade ut ur en buske och höll på att springa in i en lyktstolpe haha. Galopperade järnet upp för en backe och det tycker London är livet.
Han var alldeles lagom att rida idag, mycket motor men lyssnade bra och höll sig på marken, jätte härligt!
Hade hacket, som han är mycket lugnare på ute.

Ut

Idag ska jag och Frida rida ut en långrunda, ska bli roligt :) London blir nog glad!

R.I.P Cinnamon

R.I.P
Idag dog en riktigt fin fälttävlanshäst under NM som pågår i Danmark. Ni som läst bloggen ett tag vet att jag har ridit undebara Cinnamon under min praktik, hon har medaljer från SM, NM och EM med Maria Bredberg i sadeln, min tränas dotter.
Cinnamon bröt nacken i slutet av terrängen och dog på en gång...

Svårt

Jag har jätte svåra beslut att fatta, och det känns skit rent utsagt. Att jag ens har insett det här är ett stort steg, hur jag ska ta mig igenom det vet jag inte, men på något sätt. Jag har klarat det innan, inte på riktigt samma sätt men nästan, så jag borde klara det igen.
Blir dålig bloggning i någon vecka, sedan får ni kanske veta allt. Beroende hur det känns. För mig.
Varför ska allt vara så svårt?

I vilket fall som helst; ha det bäst!

Falsterbo

Eftersom Fasterbo Horse Show pågår just nu tänkte jag bjuda på lite bilder jag fotade där förra året. Synd att jag inte kunde åka dit i år :(

 

Ingen bloggning, inget stall

Jag har inte varit i stallet idag och har därmed inte haft något att skriva om, har haft annat att göra osv. Imorgon ska jag i alla fall rida, lite lugnare uteritt tror jag :)

Just let go

När man älskar någon tillräckligt mycket måste man släppa taget <3

Dagens ridpass

Började med att skritta fram en vända ute, sedan skrittjobbade jag honom på ridbanan, lite skänkelvikningar samt fram och bakdelsvändning.
London blir lätt framtung när han är trött, vilket han blir i värmen, så jag jobbade mycket med att få honom mer på bakbenen, red mycket voltarbete, på lite åttor samt skänkelvikning i traven. I galoppen jobbade jag mer med förvänd galopp, tycker han skötte sig bra men var som sagt lite tung men blev mycket bättre mot slutet :)
Skrittade av samma runda som jag skrittade fram.
Red klockan åtta på morgonen vilket jag är glad över, det blir ju bara varmare och varmare och det känns lite trist att rida på kvällen jämt nu när det är sommarlov ;)

Juni

Som ni säkert läst rider jag alltså en liten b-ponny nu, eller snarare rider till.
Juni som hon heter är en busig sjuåring som under våren börjat busa med sina små ryttare i hoppningen, hon (enligt egen erfarenhet) tvärnitar framför hindrena, hoppar jätte stort och drar sedan ned huvudet på andra sidan så man flyger över halsen. Annars är hon väldigt duktig på att hoppa.
I måndags red jag henne lite nere på ängen, kände mest på henne och sådär, hon försökte bli av med mig men när jag väl förstod hur hon fungerade slutade hon, men blev ganska arg.
Idag red jag och Elin markarbete i ridhuset, jag på Juni och Elin på London. Hade lite upphöjda bommar och en studs, gick faktiskt bra, åkte inte av i alla fall ;) När jag fattade höger galopp försökte hon dra ner huvudet men då sa jag till på skarpen och hon gjorde det inte mer, liten tendens när vi började hoppa studsen men sen gick det bra, hon kan i alla fall hoppa med ryggen ponnyskrället ;)

B-ponny ryttare

Vilken dålig bloggare jag är...
Men det har hänt lite saker, har lite saker planerade och sånt där som känns lite små jobbigt, men ingenting är klart ännu så jag skriver mer om det i nästa vecka.
För övrigt har jag nu börjat rida b-ponny, haha! Jag har aldrig ridit b-ponny innan, har ridit alla andra kategorier, så det är lite lustigt att jag i 15 års ålder ska börja rida b-ponny. Men mer om det får ni senare idag.
Dålig bild från förra våren men denna lilla saken rider jag :)

Sollentuna

Två bilder från framhoppningen på Sollentuna, även de fotade av Linda :)

Barbacka

Haha, jag var hur nära som helst på att ramla av idag! Jag red som sagt barbacka, vilket gick hur bra som helst. Men när jag galopperade lite nere på slingan så kom det helt plötsligt en hare precis framför oss, vilket vi inte var beredda på, så London flög ut på ängen och jag hängde med endast ena benet uppe på hans rygg, men London blir ju aldrig rädd på riktigt så han stod snällt kvar och jag lyckades ta mig upp. Har nog aldrig sett en snällare ponny :p
Annars var han riktigt fin idag, ultralätt i handen osv (:

Regn

Så typiskt att det regnar idag, men men. Jag följer min tidsplan för dagen vilket betyder att jag ska ta nästa buss, om tjugo minuter och befinner mig sedan i stallet vid halv tio, ska rida ett kortare pass barbacka hade jag tänkt. Det var meningen att det skulle bli på ridbanan men det kanske blir ridhuset trots allt :(
Ha det bäst!

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0