Sommarbete eller inte?

Hur står ni när det gäller sommarbete eller inte?
Själv tycker jag att hästarna under sommaren åtminstone ska få vara ute så mycket som möjligt, för hästar som tävlas varje helg är det inte optimalt att ha dem ute dygnet runt eftersom det tar mycket energi. Men att hästen får gå i en gräshage över sommaren ser jag som en självklarhet!
London går på sommarbete varje sommar, två månader, men jag brukar sällan låta honom vila eftersom han behöver sina muskler för att hålla hullet. Om jag ska tävla eller träna extra hårt brukar jag låta honom sova inne natten innan för att vila upp sig lite, och det kan behövas när han går ute dygnet runt annars.
Alla stall har dessvärre inte tillgång till sommarbete utan där är det rasthagar som gäller året runt, vi har turen med oss att det finns sommarhagar att tillgå, vilket jag är riktigt glad över!
Vad tycker ni, sommarbete eller inte? Hur brukar ni göra?



Kommentarer
jessica

absolut ska dom på sommarbete tkr ja! dock rider ja ganska ofta ändå..men han får vila enhel del oxå.. men så ska de ju vara på sommaren tkr ja :)

2011-06-19 @ 19:52:11
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Emelie

gud så mysig bild.



sv: följer dej nu,säg till när du följer mej :D

2011-06-20 @ 01:00:18
URL: http://skiitbra.blogg.se/
Wilma

Jag tycker att hästarna helst ska gå ute i en stor hage med mycket gräs samt lite träd och buskar så dom kan få skugga. Dom ska ha många hästkompisar och helst gå ute dygnet runt. :)

2011-06-20 @ 11:23:27
URL: http://www.horsegeek.devote.se
jonna

min (favoritponny på ridskolan) har tyvärr fång så han får gå i en större rasthage hela sommaren medans alla andra får åka på stort bete nån annanstans :(

2011-06-20 @ 11:23:32
URL: http://livetisadeln.blogg.se/
Emma

Jag tycker att alla hästar ska få lov att gå på sommarbete dygnet runt på sommaren, jag tycker även att alla hästar ska få lov att gå på lösdrift året om! Jag tycker inte att box är något liv för en häst.

Hästar sover inte som vi människor gör, om hästen står inne på natten så är den mestadels vaken.

Hästen är även till för att gå att äta hela tiden, hästen mår inte bra av flera timmar utan mat som då kan förekomma om hästen står inne och höet har tagit slut.

Det har även med social kontakt att göra, i box kommer hästarna inte åt varandra på samma sätt som dom gör utomhus.

Dessutom tror jag att hästar presterar bättre om dom får vara ute i friska luften och röra på sig. Det är trots allt det dom är skapta för!

2011-06-20 @ 12:33:23
URL: http://armonios.blogg.se/
Isabella

Hej hopp! Hur mås det? :)

2011-06-20 @ 13:36:13
URL: http://isabellacelander.blogg.se/
Michelle

Gud vilken fin bild:D

2011-06-20 @ 21:34:34
URL: http://ponnybrudarnaa.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0