Om London

London
1996
Engelsk import
Äg: Tove Nodemar

(Kortare beskrivning längre ner om ni inte orkar läsa allt)
London är en d-ponny valack född 1996 importerad från England. Han kom till Sverige 2002 och hade innan dess inte gjort mycket, eller egentligen vet man inte alls vad han gjort, så han stod hos en hästhandlare en period innan hans förra ägare köpte honom och red in honom ordentligt samt hoppade in honom. Under tiden som hans föregående ägare hade honom han de göra en hel del, från att vara en helt orutinerad ponny gick dem till att hoppa nationell 110 (!) på endast ett år. Han bästa resultat i hoppningen är en vinst i nationell 1m (har nollat reg. 110cm) och i dressyren är det 67% i LA:1

Vi köpte London juni 2009, då var han inte helt igång och inte ordentligt musklad och efter en och en halv månad så blev han skadad så efter ytterliggare en månad började vi om med ridningen igen. Han är en väldigt svår ponny och innan vi fick hem honom var han inte särskilt mycket hoppad (på senaste tiden) utan det var bara att träna och åka ut på tävlingar, som träning. I början var han väldigt stressad när det kom fram hinder, hade dåligt självförtroende och blev väldigt besviken på sig själv när minsta lilla gick fel. Nu, drygt ett år senare, är allt det bort tränat och han går som en klocka på hoppbanan. Vi tror dock att han blev väldigt pressad under sina första år som tävlingsponny (ett år från ingenting till nationellt??) och har därför inte riktigt känt sig positivt inställd till hoppningen, men nu är han det igen, dock tränar inte vi så mycket hoppning under tävlingssäsongen för att han inte ska tröttna. Och det har helt klart gett resultat! Nu strävar vi efter placeringar i 90cm och till våren debutera 1m för att sedan plocka lite placeringar även där.

På hemmaplan är London världens snällaste att ha och göra med, han är för det mesta samarbetsvillig. I stallet ser han ut som en aggressiv mördare men skulle aldrig göra något, det är mest för att han inte vill att folk ska komma för nära honom i boxen, det är hans eget revir. Han är lätt att hantera, klippa, spola, lasta m.m, aldrig varit några problem.

Kortfattat:
London är en d-ponny valack, 145,5 cm, född 1996 och imp. från England. Har tidigare gått hoppning upp till nationell LA och dressyr upp till regional LA:1 med placeringar och vinster.
Målet med London är först och främst placeringar i LC hoppning och sedan med tiden även i LB för att sedan kanske prova på några regionala tävlingar.

 



Kommentarer
Julia

SV; Har en foderhäst på 162 cm, sto, som heter warmia :) Hon e rätt krånglig och så (konstigt psyke) så jag tävlar / tränar inte så mkt med henne, satsar lixom inte på henne. Sen har jag min nya ponni som kom för någon vecka sen, sune :D Och det är tänkt att vi ska tävla hoppning :) själv då? :D

2010-09-20 @ 20:13:15
URL: http://wannabegrey.blogg.se/
carro

Snygg häst du har med ett coolt namn! :D

2010-10-05 @ 12:07:21
URL: http://lovelyfreak.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0