Pether Markne

Idag har jag varit i Västerås på Skästa Gård hos Louise Haaga (hopptränare, en bra en dessutom!). Där var det hoppkurs idag för Pether Markne. Pether är själv en dressyrryttare, men en otroligt bra hopptränare, tränar bland annat Malin Bayard. Det är något det ;D
Pether själv på hästryggen.
.
Maria red Calida och Rut i två grupper för Pether och jag var med som hästskötare och stod på marken inne på banan och hjälpte till med hinder och sånt. Pether är en jätterolig person, stod och skämtade och pratade, visade bilder på sin Iphone och allt möjligt jag gillade honom.
Calida var helt fantastisk idag, den hästen har kapacitet så det bara skriker om det. Hon hoppar 1.40 som om det inte var någonting, allt hon gör ser så otroligt lätt ut! Jag har sån tur som får rida såna här hästar på jobbet!
Rut var också fin, men hon var inte lika lysande rakt igenom, utan blev bättre och bättre. Fick till sist ihop det riktigt, riktigt bra, hoppade trippelbarr till kombination på 1.30 hur lätt som helst. Finaste Rutis!
.
Det Pether är ute efter är att hästarna ska vara ordentligt loss i ryggen, de får inte vara stela och hårda, utan han vill ha hästen framåt nedåt för att verkligen få hästen att hoppa upp med rygg och bak. Alltså det ger ju resultat, bara på en kvart kunde man se skillnad på en del ekipage där inne när Pether rättat dem.
Han vill inte att man ska sitta och korta och korta hästen mot hindrena, utan låta dem rulla på lite utan att de sticker iväg på egen hand. Kontrollera sprången och avtrampen, men sitt inte och ta dem i munnen och backa för då hindrar du hästen från att länga ut över hindret.
Det är lite kul, för alla hade lite problem med det här, de ville gärna ta för mycket, men Maria, hon släppte för mycket och drog ut sprången för mycket så att hästen blev lite hetsig efter hindret. Dom var fortfarande stjärnorna i gruppen, men det var lite kul att de hade motsatta problem! :)
.
Pether bygge upp markarbetesövningar till en början. Vem man än tränar för så är det här A och O :)
I mitten är det lite blandade hinder, två av dem är oxrar, glömde rita upp det. Glömde också skriva vilka som var klosshinder. Egentligen spelar det inte så stor roll, haha, men ändå.
På medellinjen där de står lite sicksack så hoppade de liksom en S-båge på låg höjd för att få till bra byten över bommarna och få igenom ställningen i bägga sidorna på hästen. Pether blir tydligen galen på hästar som inte är liksidiga, haha. Sen var det lite banhoppning, ganska vanliga övningar.
Det var kul att träffa Pether iallafall, han är en sån rolig människa!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0