Med sarah

Hejhej!
Sarah och jag gav oss in på att gå ner till Ica för jag ville ha choklad & cola (a) Sonya fick följa med, Sarahs hund alltså. Det var svinkallt såklart men vi klarade oss hela vägen till Ica och sen gick vi tillbaka och var såklart genom frusna när vi lämnat Sonya och sedan gått hem till mig.
Vi provade faktiskt att doppa mjölkchokladen i varm kolasås och det var riktigt riktigt gott!
Nu sitter vi och tittar på Blåsningen, så himla bra, haha! Älskar sånna där serier där folk gör bort sig, fast min största favorit är såklart Americas Funniest home videos :D
Nu sitter jag ju i vårat lilla tv-rum (aka mysrummet) på nedervåningen dit vi har flyttat ner datan och min säng. Undrar om jag kommer kunna sova inatt, läskigt att sova på nedervåningen..

Nu börjar Blåsningen igen så nu får det räcka för idag, har skit ont i halsen så vet för tusan inte hur det blir med skolan imorgon.

Kram, Tove

...

Hejhej!
Kom precis hem från stallet, blev en snabbis där idag då jag bara fixade allting. Boxen börjar bli blöt och äcklig igen så får nog byta ut större delen av torven i veckan..
Fotade lite också...

Nu ska rummet rensas ur så ni får ursäkta om jag inte hinner uppdatera så mycket, datan ska flyttas ner och vet inte hur lång tid det kommer ta. Men hoppas på att åtminstone kunna uppdatera imorgon, idag blir det nog inge mer.

Kram, Tove


 Ulmus & Phoebe

..

Idag är det inte lika kallt men känner mig ändå inte motiverad till att åka till stallet och rida i ridhuset, blir nog ingen uteritt idag iaf så London får nog vila så rider jag nere på slingan i mörkret imorgon. Men jag är inte helt säker.
Nu ska mamma och jag röja ur mitt rum och på något sätt få ner sängen för trappan, förstår inte hur vi kommer lyckas, haha.
Blev lite snabbt och kort nu men skriver igen senare!

Kram, Tove

Svinkallt som f*n

Uhm.. Ja, det blev väl inte precis en lyckad ridtur då, det var fint väder men så svinkallt alltså.
Red över vägen, redan då skit kallt och så börja vi trava så fort vi kunde och galopperade sedan en hel del innan vi vände för att rida tillbaka, alldeles för kallt för att rida ngt längre. Sen stannade vi för att Martina skulle fota våra små sötnosar som pussa varandra men då fick London något ryck och hoppade rakt upp i luften och skrek, vet inte vad han höll på med men ngt var det. Vi var iaf alldeles stelfrusna när vi kom tillbaka och det var ju lite svårt att tränsa av.. Red iaf utan nosgrimma eftersom han fått skav så hade bara en rem att knäppa upp..
Sedan värmde vi oss i torkrummet, varmaste stället i stallet vettu ;) och sen kom mamma och hämtade mig. Har ätit middag och tagit ett varmt bad, verkligen supermysigt!
Sarah kommer nog över hit ikväll så jag har någon att vara med (: Planerna för imorgon är inte helt säkra ännu, får se om jag ens rider, kommer inte bli av om det är lika kallt..


 Elton & Martina

Så här ser mitt golv ut just nu...


Nu är video & dvd-filmer nerpackade samt alla cd-skivor, större delen av böckerna ligger på golvet och resten ska packas ihop snart. Har ingen aning om vad jag ska göra med kläderna så tänkte vänta tills mamma kommer hem. Har i alla fall bestämt mig för att ta med mig kameran idag och försöka få tid att fota lite men vi får se, annars blir det väl lite bilder inne i stallet åtminstone!

Hoppträning 2

Det gick även igår jätte bra på hoppningen! Det var lite mer bana och hoppade 90cm då, 1m på muren. Såklart tog Tusse fram alla titthinder men det gjorde ingenting, så himla glad att London inte är tittig!
Vi började på ett räcke (c.a 70cm) som vi travhoppade och sedan hoppade vi serier med ett galoppsprång mellan och sedan blev det lite längre linjer. London hoppade alldeles underbart och Tusse undrade vad jag hade gett honom (dvs om han var dopad) och då fick jag såklart världens skrattattack, haha!
Sedan hoppade vi då hela banan (8 hinder varav två 'kombinationer'), fick ett stopp på tredje hindret för att vi kom jätte fel men det tyckte Tusse att jag helt skulle strunta i. Ett stopp, vad gör det när allt annars var som en dröm?! Nu känns det som att vi kommer få en bra start på tävlingssäsongen, Stäket får bli lite av en uppvärmningstävling och sedan sätter vi fart på allvar några veckor senare (:
JAG ÄLSKAR DIG LONDON!

Saras sambo, som är fotograf, var där och fotade så bilder kommer när jag fått dem, så ni får tyvärr vänta lite men det kommer :'>

Idag är planen att rida ut tillsammans med Martina och Elton men först ska jag packa ihop alla mina saker eftersom mitt rum nu ska bli lite av ett renoveringsprojekt, eller ja, vi ska måla om och fixa lite annat så jag ska flytta in i lillebrorsans tv-rum på nedervåningen istället ;p
Det är iskallt ute så hoppas verkligen att det går att rida ut!
Nu sitter jag och tittar på So you think you can dance, har vart på lillebrorsan öppet hus på skolan och ska väl äta någon liten lunch efter att jag packat.

Jag ska verkligen försöka bli bättre på att uppdatera, har vart lite dålig med det på senaste tiden men jag lovar att bättra mig, mer bilder ska det också bli. Ska försöka dra med mig kameran idag eller imorgon, vi får helt enkelt se.

Och söta läsare, glöm för tusan inte att kommentera!
Ställ jätte gärna frågor om mig eller London, eller något annat ni undrar över, så att jag får något att skriva om! Alla tips är välkomna och även kritik!

Kram, Tove

Hoppträning

Är hemma nu innan jag ska åka till stallet så tänkte skriva om hoppträningen igår, det var verkligen jätte kul!
Värmde först upp med mycket galopp, lätt sits. Slalom runt koner med 3 m emellan (Super bra övning för att få hästarna mjuka i båda sidorna!) och sedan red vi på bommar som låg som i ett S med ett travsteg mellan. Själva 'banan' var studds som på tre bågar (bild nedan) med kort mellanrum (2,5 m). Det tyckte London var super kul! Snäva svängar gillar vi (a) Verkligen super nöjd då han i själva hoppdelen lyssnade jätte bra och hoppade utan att tveka, Tusse sa dessutom att den där spända och rädda delen av honom var borta (: Även i slutet galopperade vi mycket i lätt sits och London hade väldigt mycket överskottsenergi.. Men jag älskar honom ! <3
Jag hoppas på att någon kan fota/filma lite idag så jag har lite bilder/videos att lägga upp sedan.

Nu får ni söta läsare sätta fart och kommentera igen tycker jag! :D

snabbt

Det gick riktigt skit bra på hoppninge idag, riktigt kul träning dessutom!
Men har massa läxor så ska plugga, skriver sammanfattning av båda dagarna imorgon.
Och för er som inte redan vet, red då London idag (:

Kram, Tove

Barbacka idag igen

Ja, som rubriken lyder så red jag även idag barbacka, var ju värsta snöstormen och kände mig inte det minsta motiverad till att rida. Men drog iaf ner till ridhuset med pownin och red lite lättare lösgjörande där i drygt 30 min bara för att jobba igenom honom lite smått. Kändes jätte seg i början (ville inte trava alls) men sedan var det inga som helst problem, man får helt enkelt inte ge upp! Gick fint i alla gångarter och hyfsat stadig.
Har ingenting att skriva egentligen idag men imorgon och på fredag kommer en massa snack från Tusse-träningarna, längtar!

Kram, Tove


 London & jag hoppar sommaren 09. Har solglasögon på mig så ser knas ut ;p

Hallo

Hejhej!
Även idag har jag varit himla glad trotts att skolan vart trååkig. Efter skolan (träslöjd sista lektionen) kom pappa och hämtade mig och så åkte vi till stallet för att ta in alla hästarna (hade bytt intags-dag med haje eftersom lillbrorsan skulle opereras), gick fort att ta in hästarna eftersom världens sötaste Sofia hjälpte till <3
Sedan fixade vi till London och sedan red jag en kortis på ridbanan barbacka... Gick bra (: Fin powni.
Har inte så mycket att skriva om, har precis duschat och ätit och ska ut med Sarah om en stund.

Kram, Tove


Arne ligger och myser på Boyens rumpa (Våren 09)

Me love powni

Hejhej!
As usual var det ju skola idag, började tio men vaknade sju och kunde inte somna om.. Dålig sömn inatt också, inte kul. Tog bussen till skolan och på morgonen var det elevrådsmöte och sedan lunch, ingen god mat för den delen och sedan hade vi NO eftermiddag med vikarie som inte brydde sig när alla sprang runt, satte på hög musik osv. Sedan SO där vi tittade på samma film som vi såg på förra terminen... Känns inte kul ;/
Tåget var 15 min försenat så missade bussen.. tog nästa buss och mötte då Martina så vi snackade lite. Hann precis mocka innan London kom in så då gjorde jag fodret. Tog evigheter eftersom jag samtidigt snackade en massa skit med Therese och Martina ;) Hästjejer är skönast! Sedan begav vi oss ut på ridbanan där det blev ett enkelt dressyrpass och pownin var super duper fin. Gick i form så fort jag tog i tyglarna och la till skänkeln lite, svarade bra på både tygeltag och skänkel och gick underbart i traven! Galoppen var också fin men inte lika. Synd att ingen kunde filma..
Sedan myste pownin och jag i stallgången och han var så gullig och la upp mulen på min axel, me love powni <3 Så han fick massa pussar och sedan fick han gå in och äta sin mat och jag åkte hem för att äta min ;p

Kram, Tove

Frida Lantz & Day by day

Fotade som sagt Frida när hon red Lilla D. Jag älskar den hästen, önskar ju kunde ha två då skulle jag definitivt köpa henne!

Har inte orkat redigera bilderna så det ska göras senare, verkligen svårt att fota en svart häst mot snö... Men blev iaf hyfsat nöjd. Kommentera gärna :D

       

1. Tage hade lyckats krypa in i sitt täcke..
2. Lilla D innan ridning.
3-9. Frida och Lilla D

sömnlös natt

Jag sov NADA i natt, kanske en till två timmar men inte mer. Hade så himla ont i svanskotan efter vurpan i tisdags (skridskor), tycker det är konstigt att jag börjar ha ont nu men kan ju vara för att jag red rätt länge igår.
Men jag var iaf vaken kl sex så åt frukost och åkte sedan till stallet, fodrade och tog ut hästarna sedan skrittade jag ut på London barbacka på innetäcket. Lullade runt lite, red bilrundan och trodde seriöst jag skulle bli attackerad av en älg (såg ingen men finns typ hur många som helst där omkring) men som tur var blev jag inte det. London och jag såg ut som snömonster när vi kom ut ur skogen och jag var alldeles dyngsur i rumpan av snön >.O Och så frös jag något hemskt så jag la mig på golvet i sadelkammaren med Londons täcke på mig när vi kom tillbaka.
Om knappt en timme ska jag bege mig till stallet igen för att lunchfodra och sedan ska jag fota när Frida rider Lillan så då laddar jag in massa bilder (:

Kram, Tove

Hoppvideo

Här kommer den efterlängtade videon från hoppträningen i onsdags (när vi hoppar banan), hoppar först fram på studdsen och hoppar sedan banan. Låter som en gris i slutet men jag är ju så glad, haha x)


Original Video - More videos at TinyPic

Uteritt med knas pownin!

Måste börja med att säga att jag är på himla bra humör! Vet faktiskt inte riktigt varför men jag är helt enkelt det ;p
Pappa körde mig till stallet vid elva, mockade och tog sedan in pållen. Borstade, kratsa hovarna, sadla och tränsa och sedan red vi över vägen. Skrittade till grusvägarna och där började vi trava, London var lite små seg o sådär. Travade första raksträckan och galopperade sedan, lugn och fin (: Växlade lite mellan trav och galopp och red sedan över åkern vid gokartbanan och upp i skogen där, han arbetade på bra och bjöd fint i skritten, gick i hyfsad form och kändes bra. Sedan travade vi o galopperade vi på vägen hem och då var han betydligt mycket piggare, crazy :'o Men det gick bättre än sist vi red ut tillsammans i alla fall. Och så måste jag säga att under den lilla sträckan mellan vägen och grusvägarna har vi aldrig mött så mycket bilar, alla måste ju ha kommit på samma gång .. konstigt.. Väl tillbaka i stallet släppte jag ut London, gjorde iordning fodret och åkte sedan kommunalt hem (: Har inga speciella planer för kvällen men har uttag imorgon så det blir nog ändå att gå och lägga sig tidigt.. ;p

Kram, Tove


Stallhunden, Oliver ^^,

I wanna have...

EN DRESSYR SADEL! Ja nu för tusan asså, jag vill verkligen ha en dressyr sadel, inte alls roligt att sitta och traggla dressyr i en hoppsadel.
Det var i alla fall precis vad jag gjorde idag, tragglade dressyr alltså, det gick väl sådär. Var på lite dåligt humör men han skötte sig väl helt okej, tog bettet lite och ville inte lyssna så då blev jag lite sur men i slutet gick det bra, red då utan stigbyglar, kommer åt honom bättre då. VILL HA EN DRESSYRSADEL! Får kanske bli att köpa en syntet i alla fall, vi har inte ens betalat av hoppsadeln ännu ;/ Men jag får helt enkelt börja jobba, säger vi, men om jag lyckas skriva klart något av mina projekt så kanske jag får ihop lite pengar och för er som inte förstår så är ju jag lite skrivgalen så just nu håller jag på och skriver ungefär *räkna på fingrarna* tre olika böcker varav en som jag kommit en bit på. Kanske ska lägga ut ett litet utdrag ur en av dem, vad tycker ni?
Imorgon ska jag rida ut med Frida och Jessica, över vägen såklart. Får se om ponnyn lyckas hålla sig i skinnet men det skulle inte vara speciellt troligt, vi får helt enkelt se!
På söndag vill jag lulla runt lite i skogen så får se om jag hittar någon att göra det med. Längtar till slutet av februari då bästa Alex kommer med Sanny, då har jag någon att rida vilse med (: *börja sjunga* vilse i skogen rider jag omkring, rider omkring och jag hittar ingenting. Visst är jag duktig!
Känner att jag är på lite konstigt humör men det beror nog på att jag är så uttråkad, ska ut med Sarah men hon ska äta först, ;p

Kram, Tove

Boyen leker med vattenkannan..

Massage till pållen

Hejhej!
London fick ju massage idag, han var duktigare än tidigare men fortfarande ganska rastlös. Sanna tyckte att han hade musklat sig bra sen sist (två månader sedan) och att han kändes bra, hade lite träningsvärk i rumpan från hoppningen så där tyckte han det var extra skönt att bli masserad. Efteråt tog vi en liten promenix tillsammans med Rebeca som red Hejman. Sedan när allt var klart kom pappa och hämtade mig så åkte vi hem, har ätit middag och ska ut med Sarah strax (:

Lite bilder kommer snart!

Kram, Tove

Onsdagen

Hejhej!
Hann inte blogga igår så det blir idag istället, hoppningen gick iaf SUPER BÄST! Tror att det var för att jag tuffade till mig, vi hoppade något enstaka hinder på 1m och det kändes inte det minsta högt. Lisen tog inte fram så mycket hinder men det tyckte jag ändå var lagom och hon sa att det var bra övningar för att bygga upp hans (och mitt) självförtroende. Till att börja med så red vi små studs på lilla diagonalen, det var sockerbitar, hinder, sockerbitar med lite kortare avstånd emellan och London tyckte det var jätte kul. Sedan var det en kombination med ett galoppsprång emellan, jag körde på gas-tekniken där och han hoppade lätt över utan att tveka, oxern där hoppade jag 105 cm. Sedan var det nästa långsida där det var tre hinder, räcke, räcke, oxer med tre galoppsprång emellan alla och även det gick jätte bra. Hoppade dem runt 80-90 cm. Kändes jätte bra i själva hoppningen men ville inte riktigt lyssna under uppvärmningen i början men jag är riktigt nöjd!
Nästa vecka kommer ju Tusse torsdag-fredag, blir nog så att jag hoppar Orcus på torsdagen och sedan London på fredagen, vill inte hoppa London två dagar på raken, skulle ju kunna rida dressyr på honom ena dagen men jag behöver spara lite pengar nu när tävlingssäsongen snart är igång.
Sofia var gullig och kom för att fota, blev ju inte de bästa bilderna eftersom det var så pass mörkt i ridhuset men hon filmade lite också, videon kommer senare så ni får tyvärr vänta ;)

Tack för de fina kommentarerna om täcket också! :) <3

    

Dagens ridpass

 

Hejhej!

Till att börja med så var det ju skola idag, åkte skridskor på Idrotten även idag så det var kul.
Kom i lagom tid till stallet idag så hann fixa allting innan jag tog in honom och borstade. Ryktade honom noggrannt och sedan gick vi ner till ridhuset, red fram till musik lite lugnt i alla gångarter och sen kom Gun. Han var lite små seg och hade inte ordentlig bjudning men gick helt okej, jobbade en del med skänkelvikning på diagonalen (flytta för vänster främst eftersom han har lite svårt för det) och såklart lite galopparbete på volten. London gick fint i slutet men var nog inte riktigt på humör idag, har ju trotts allt gått bättre tidigare men det går ju inte alltid bra! På vägen för att hämta mig köpte mamma ett nytt täcke på Hööks som vi kommit överens om, det satt bra på honom, inte för stort i bogen vilket de flesta täckena är.
Men nu sitter jag hemma, på torsdag har jag bokat in massage till London så får se om det bara blir promenad efter eller om jag kanske kan skritta honom lite (:

Kram, Tove

Täcket:

hemma

Hejhej!
Fick sova till halv nio idag, riktigt skönt! Så var hyfsat utvilad när jag tog bussen till skolan imorse, första lektionen var idrott och där åkte vi skridskor på Norrviken, riktigt kul men lite läskigt för det var ett bra tag sedan. Men det gick bra! Sen åt vi lunch och efter det var det den vanliga NO eftermiddagen. Våran SO är flyttad från morgonen till eftermiddagen så det var sista lektionen. Åkte med mamma till stallet vid kvart i fyra för att ta in alla hästarna, gick faktiskt hyfsat fort och medan jag mockade tog mamma en promenad med knasiga London. Sen fixade vi maten och begav oss hemåt, har nu ätit middag så det blir väl lite tv-tittande I guess..

Kram, Tove

Film och foto

Hejhej!
Mamma och jag hyrde en film på vägen hem från stallet och den var faktiskt jätte bra, lite udda men bra :'>
Sen har jag bara slappat, läst lite och kollat på tv. Har även testat lite funktioner på kameran och tror att jag hittat en som skulle funka super i ridhuset!

Filmen, Sunshine Cleaning


Veckans ridschema:
Måndag: Promenad (Vila)
Tisdag: Dressyrlektion för Gun
Onsdag: Hoppträning för Lisen
Torsdag: ?
Fredag: ?
Lördag: Klättring, uteritt.
Söndag: Uteritt.

Ni läsare har blivit dåliga på att kommentera och jag känner att jag börjar tappa lusten att blogga då, så snälla söta läsare, kommentera!
Har inte så mycket att skriva om längre, förutom det jag gör dagligen. Skulle vara jätte gulligt om ni ville komma med tips, ställa frågor eller liknande, vill verkligen ha tillbaka min blogglust igen!


Trött..

Hejhej!
Har precis duschat, kom nyss hem från stallet. Hade uttaget idag så det blev att gå upp klockan sex, vilket nu resulterat, såklart, i att jag är jättetrött. Red i alla fall ut på London idag, den lilla energi-bomben. Mamma promenerade med (: Red över vägen och sedan började vi trava när vi kommit förbi Södergården och ut på grusvägarna, hade väldigt långa dressyrläder så kändes lite knasigt men det gick bra. Sedan galopperade vi bortåt och det gick helt okej, väldigt mycket energi men lät honom springa på lite i alla fall, sen började vi galoppera hemåt ist och då fick han ett litet ryck och sprang som en galning, haha, så kände mig tvungen att galoppera lite mer för att bli av med all energi och han försökte galoppera i kurvorna så han halkade till lite, men sen gick det bra på raksträckan där han fick sträcka ut. Skrittade sedan hemåt och ledde honom den sista biten. Lunchfodrade hästarna och sedan bar det av hemåt.
Det är synd att det inte finns monté för d-ponny, isåfall skulle vi ställa upp! Hans trav är verkligen otroligt snabb, haha.. Galoppen också men skulle nog inte våga tävla ponnygalopp på honom, då skulle jag antagligen aldrig kunna rida ordentlig dressyr eller hoppa igen, haha.
Ska äta lunch nu och sedan se på en film, och förmodligen sova lite.

Bilder


Finaste London <33

Tjejerna väntar medan London hoppar

Busig

Frida och Guinita



Fail bild

Guinita, 115.

Guinita
 
Enya
 
 Guinita. Tyckte den här bilden blev så rolig!

Hemskt dålig bild men tjejerna sprang iaf en massa, lite smågalna.

Enya tyckte det var så mysigt!
Ni får jätte gärna komma med tips om saker jag kan skriva om på bloggen! Känns som att det har blivit lite tomt och tråkigt på senaste tiden, så kom med tips och ideer!

Löshoppning!

Hejhej!
Löshoppningen idag gick faktiskt över förväntan, åtminstone i början sen i slutet försökte London busa till det lite, haha.
Vi hade ställt upp tre hinder, ett kryss, ett räcke och en oxer, avslutade med oxern på 1m, försökte på 1.10 men det tyckte han var lite för mycket, var ett bra tag sedan vi hoppade så högt och han har ju lite dåligt självförtroende (precis som jag). Han gjorde en riktigt rolig vändning en gång, han hade hoppat krysset och precis när han hoppat det (två galoppsprång till nästa) gjorde han en vändning och hoppade tillbaka över krysset, såg så himla roligt ut! Men han förstod i alla fall vad han skulle göra så nästa gång kanske vi kan ta i lite till.
Sedan var det dags för de tre tjejerna, Enya, Lilla D & Guinita. Det gick bra för alla tre. Guinita hade lite svårt att koncentrera sig i början när det var lågt men hon avslutade i alla fall på 115 och det gick superbra! För Lilla D & Enya (som antagligen inte löshoppats förut) gick det också väldigt bra, när de väl förstått vad de skulle göra tvekade de inte en sekund. De avsluta på 90-1m tror jag...
Mamma hade fixat till London medan vi löshoppade tjejerna så det var bara för mig att fixa till Hebbe också eftersom Iffa är sjuk, det gick fort och sedan åkte vi till Lyckås för att lämna tillbaka tränset (nosgrimman var för stor) och då passade jag på att hälsa på Michaela som sedan hängde med hem till mig så nu sitter vi här.. ^^,

Bilderna kommer i ett separat inlägg snarast möjligt!

Redan skoltrött...

Jag är helt klart redan skoltrött, skolan är dum.. Egentligen har jag inget emot att gå till skolan, jag gillar att lära mig saker men varför dessa tidiga morgonar? Och så långa dagar också.. Vi borde gå från 9-14 varje dag, det skulle vara helt lagom.
Men nu över till dagens ridning! Sofia var super duper gullig och hjälpte mig att fixa, hade både London och Hebbe. Sedan begav vi oss ned till ridhuset med båda pållarna, jag började att rida Hebbe lite samtidigt som Sofia red London. Lite lugnt i skritt och trav för oss båda och sedan satt jag upp på London och Sofia (<3) ledde runt Hebbe. Red bara en kortis på honom så att han skulle få motionera lite grann och sedan gick vi tillbaka upp till stallet.
Det är faktiskt väldigt bra att rida andras hästar, man lär sig uppskatta sin egen mer för oftast så är det något som är bättre med ens egen häst än den andras.. Så ett riktigt bra tips till er som börjar tro att era hästar är... jobbiga på ett eller annat sätt..

Har inte så mycket att blogga om så ni söta läsare får gärna komma med tips!

Halvsjuk..?

Hejhej!
Jag känner mig lite små sjuk just nu, antagligen feber på G men hoppas verkligen inte det, London fick tyvärr vila idag, kände mig verkligen inte tillräckligt frisk för att rida och nu sitter jag här och fryser trotts att jag vart inne ett bra tag.
Igår var det hoppträning, var alldeles för trött för att överhuvudtaget sätta på datan igår så kan ju göra en liten sammanfattning; till en början gick det super bra, hoppade allt utan att tveka men sen kom det till kombinationer och han är lite för kräsen när det gäller avståndet så det gick väl sådär... Men känner mig ändå nöjd, nu får vi se till att hoppträna regelbundet så vi är redo inför tävlingssäsongen!

Nu vet ni i alla fall att jag lever!


Tycker det här shabraket är riktigt snyggt,
måste köpas!

Dagens ridpass

Hejhej! Skolan idag var som vanligt, inga schemaändringar idag som tur var! Efteråt åkte jag till stallet, tåg o buss matchade bra idag så det var skönt, fixade allt när jag kom till stallet och tog in London, gjorde iordning honom och begav mig sedan ner till ridhuset för att rida (tråk) dressyr. Han var lite seg men gick för övrigt som en gud! Stadig form hela tiden, hängde lite i vänsterhanden men annars super! Me love pownin <3 Så riktigt nöjd, gjorde inget speciellt egentligen utan lite lätt lösgörande bara. Sedan red jag Blaize, även henne i ridhuset, endast skritt och trav då hon inte är helt igångsatt efter sin vintervila. Hon var pigg och framåt, trevlig!
Blaize ska slutmätas på fredag, hoppas hon håller sig inom c-ponny måttet nu då så att Mickis kan börja tävla högre klasser!

Inga bilder idag då jag inte har några på den här datan, nu blir det middag för min del!

Dålig dag...

Hejhej!
Första dagen i skolan idag och se, jag överlevde! Känner mig väldigt duktig, men blev lite sur på våra lärare, ska ta det från början. Jag + mina klasskompisar var i skolan till nio då vi egentligen skulle börja, läraren vi skulle ha var sjuk så vi tänkte att vi hade en vikarie som inte visste vart vi skulle vara eller när vi började eftersom läraren aldrig kom men sen en halvtimme senare visade det sig att vi hade schemaändring och egentligen inte skulle börja förrän tio men då sluta tjugo i fyra ist för tjugo i tre. Så jag blev jätte sur, både för att vi inte hade fått veta det (vi hade ju kunnat sova en timme längre!!) och för att eftersom vi har intag måste jag vara i stallet senast halv fyra... Men jag strejkade och vägrade gå på sista lektionen (den som var flyttad från morgonen till eftermiddagen) och åkte då istället för stallet, tåget var i tid (nästa dåliga sak) och sedan när jag kom till uppl. väsby så kom inte piss bussen (kom dit tio min innan den skulle åka) och då tänkte jag att den kanske bara var försenad eller något så jag stod där och väntade i kylan (får räkna med att kanske vara sjuk imorgon då...) och ja, jag frös verkligen, stod ute i 50 min innan bussen kom >.O Sen väl i stallet så bytte jag om, mockade medan mamma gjorde iordning för intaget och sen tog vi in alla små sötis hästarna.
Gick bra att ta in alla, bytte täcken, fixade Londons mat och sedan åkte vi hem... Vila för pållen idag.

Så här ser veckan schema ut, kan förekomma en del ändringar sen..
Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Hoppning
Torsdag: Uteritt (hoppas att ngn hänger på)
Fredag: Dressyr
Lördag: Löshoppning
Söndag: Uteritt

Dagens ridpass

Hejhej!
Det blev alternativ 1 idag i alla fall, kände att jag faktiskt behövde rida igenom honom ordentligt. Började med att skritta fram och sedan travade jag igång på stora volter och sedan lade jag in lite galopp på volten för att få igång honom bättre och sedan till det egentliga arbetet, började med mycket diagonaler och lite skänkelvikning där också och sedan jobbade vi mycket med serpentinbågar (lite tips om övning här) och då man passerar medellinjen ska man sakta av till skritt, göra halt eller bara göra en enkel halvhalt, jätte bra träning för att få hästen att lyssna! Men det gick i alla fall bra, jobbade även lite med förvänd galopp och det gick riktigt bra! Sen på slutet lät jag honom jobba på i en riktigt låg form för att sträcka ut rygg och hals och det gjorde vi i både trav och galopp sen var det bara att skritta av (: Allt som allt red vi i 1h och han blev faktiskt ganska svettig (dags att klippas igen??).
Efteråt så frisserade jag honom lite, men bara lite enkelt sådär, klippte lite och ryckte lite men ja, lite resultat syntes ju allt!
Sedan när jag släppt ut London igen, mockat och fixat maten så hämtade jag in Hebbe för Iffa frågade om jag ville skritta honom lite i ridhuset så det gjorde jag, blev ungefär 20 min.

Pappa var där när jag red Hebbe så tvingade honom att fota lite med min mobil..

Svar.

Jag har ingenting för mig, en tråkig lördagskväll helt enkelt så jag tänkte svara på de få frågorna jag fått i frågestunden, ni läsare måste bli bättre på att ställa frågor! Ni får hemskt gärna ställa frågor vare sig jag har frågestund eller inte, då har jag alltid något att svara på! Kram, Tove

av: Ida
Vad är ditt mål 2010?
http://misslykkaad.blogg.se/
Sv:
Jag har en hel del mål som jag hoppas att jag kommer nå.
Till att börja med så vill jag gå nolla i en 80 och 90 runda och starta dressyr där mitt
mål är att gå på minst 55% Jag hoppas kunna debutera fälttävlan till sommaren och
till hösten hoppas jag kunna starta 1m hoppning och såklart ta placeringar i 90cm (:
Men mitt främsta mål är att utvecklas, jag vill bli duktigare och lära känna London
bättre vilket kommer bidra till att det går bättre även på tävlingarna!

av: Zoe
* vad är det högsta du hoppat på träning?
*saknar du lilljärva ?
*vi måste träffas snart lr hur ? :) <3
http://bbergstedt.blogg.se/
Sv:
* Jag har hoppat 115 cm med London men det tycker jag är väldigt högt!
Jag håller mig runt 95cm, det tycker jag är alldeles perfekt just nu!
* Både ja och nej, saknar kompisarna jätte mycket och ridvägarna saknar
jag också, men jag trivs bra på Grana
* Yes !

av: Amanda
Hur gammal är london och vilken ras? :)
http://manddaaa.blogg.se/
Sv:
London är nu fjorton år, dvs född 1996. Han är importerad från England med okänd
härstamning, och jag säger då att han är en Engelsk Ridponny (:


Dagens ridpass..

Hejhej i kylan!
Åkte till stallet halv elva idag, vi blev fyra stycken som red ut, Jag (London), Jessica (Guinita), Frida (Lilla D) och Amanda (Orcus). Vi bestämde oss i alla fall för att rida till andra sidan vägen. London var lite småseg i skritten i början men det kan han ju vara och i traven sedan var han helt okej, travade på de breda grusvägarna (som såklart var täckta med snö) och skrittade en del i skogen, sedan på vägen tillbaka skulle vi ta en lite lugn galopp på grusvägarna men London undrade nog vad lugnt betydde.. Han hade iaf väldigt mycket överskottsenergi och sprang på som en tok, ingen idé att hålla in honom då han isåfall bara blir ännu mer stressad, lät honom galoppera på ordentligt på en raksträcka och sträcka ut sig sen travade vi en bit för att sedan skritta tillbaka över vägen. Släppte ut honom med innetäcket under utetäcket så att han inte skulle frysa..
Fick skjuts hem av Anna och Amanda, tacktack <3
Och nu ska jag väl bädda ner mig i soffan eller något liknande och tina upp, det är ush kallt! Men imorgon ska det tydligen vara varmare.
Ett måste den här veckan är att klippa Londons man, den ser bara för hemskt ut! Längst fram står den rakt upp och sen har den blivit jätte lång ;/ We'll se how it goes !

Har lite svårt att bestämma mig för vad jag ska hitta på imorgon:
Alternativ 1: Träna dressyrprogram i ridhuset inför kommande dressyrtävlingar samt för att se hur pass bra han lyssnar.
Alternativ 2: Rida ut, lite lättare konditionsträning.

Så vad tkr ni?
Och förresten, tkr ni att jag ska försöka ställa frågor till er läsare så att ni har något att kommentera om?


Bild från idag... Manen måste klippas!!

Planer för morgondagen.

Mina planer för imorgon har ändrats en del, planen var ju att åka till Lyckås på förmiddagen men nu har vi bestämt så att mamma åker dit (hon ska ändå till haninge) och köper det tränset jag vill ha (betyder tyvärr att jag inte kan kika på annat...). Innan hon åker så skjutsar hon mig till stallet, ska rida ut med Frida & Amanda. Inget kul att rida ut själv så annars hade det nog blivit ridhuset... Det blir nog ingen hoppning på söndag för mamma el. pappa orkar inte vara med men ska nog vara med på hoppträningen för Eva på onsdag ist!

Ush, nu till världens sämsta! Skolan börjar på måndag. Jag vill inte! En veckas längre lov skulle jag behöva så att allt hinns med ;/ Har ju inte hunnit tolka! Men är snön kvar nästa helg kanske jag ska ta och göra det? Men planerar ju att löshoppa med Emma då.. det här är komplicerat.. Jag får komma på en lösning helt enkelt!

Jag vet att ni läsare hellre läser en blogg med bilder, precis som att jag hellre skriver en blogg med kommentarer, så sätt fart och kommentera nu ni underbara varelser kallade läsare!

Hejhej!

Hoho, benet va fint (: Jätte skönt verkligen, ingen som helst fara och inte det minsta halt. Me love powni <3
Tänkte vara lite gullig och lägga in bilder från idag, fotade en hel del (:
Klicka på bilderna för att öppna i stort format.
      
    
Nu ska jag ner och mysa lite i soffan, blir väl att titta på Let's Dance, de andra vill i alla fall göra det, (;

God morgon!

Jag vaknade klockan tio idag av att pappas telefon ringde.. Och han har verkligen världens 'tjutigaste' ringsignal så det var omöjligt att inte vakna. Men det var lika bra att gå upp. Har ätit lite pannkakor till 'brunch' så nu är jag mätt ! Jag är jätte orolig över ifall London kommer vara svullen eller inte ;/ Hoppas verkligen inte... ! Men tyvärr är det så när man håller på med hästar, det är ingen dans på rosor.. Men nu får vi alla hålla tummarna! (: Han är ju inte speciellt känslig och det var inte det minsta djupt såret så jag hoppas hoppas hoppas!
Men nu över till lite roligare saker, jag har anmält oss till Stäket den 21:a februari och då startar vi 80 & 90 cm.
Imorgon ska jag till Lyckås och köpa nytt träns, de har ju så fina! Men det är en bit att åka, får se om jag ska träffa Michaela när jag ändå är i de krokarna (;
Pappa ska skjutsa mig till stationen sen så ska jag ta det tåget som går 12.40 så nu har jag lite tid på mig att slappa!

Kram, Tove


 Vi fortsätter med frågestunden, ställ frågor direkt i det här inlägget! Alla
som ställer (seriösa) frågor får en länkning till sin blogg när jag svarar sedan.
Så fråga på ! (:

Ont i huvudet..

Igår kväll hade jag jätte ont i huvudet så kändes inte så roligt när jag hade kompisar hemma också, trist.
Idag så vaknade vi i alla fall 12 (emma o nicole sov över), hade även då huvudvärk, hatar när det blir så att man har ont i huvudet två dagar på raken, blir så irriterad!
Pappa körde mig till stallet vid två och då mockade jag och tog sedan in London, han hade fått en spark vänster bak ;/ Fast han kan lika gärna typ ha kommit åt sig själv för det var på insidan av benet och så var det rätt ytligt, inte speciellt djupt i alla fall, han ömmade inte eller någonting så jag red ändå och inga som helst problem, inte alls halt och framåt som vanligt, öronen framåt hela tiden, haha. Hade lindat bakbenen som extra stöd och sen när vi kom tillbaka så sköljde jag ordentligt med sårtvätt, det kom lite blod men inget farligt så jag hoppas verkligen att det inte svullnar upp till imorgon då en tjej ska komma och provrida (medryttare). Så vi får hålla tummarna!
Nu ska jag iaf krypa ner i soffan och titta på en film (:

Kram från en Tove med ont i huvudet..


Gjorde den här till Emma i veckan...

LÄNGTAR!

Vad jag längtar till tävlingarna! Har betalat medlemsavgift och min tävlinglicens så snart kommer den nog, jag vill TÄVLA NUUU! Nä, vi är nog inte riktigt redo ännu, vi har liksom gått från att hoppa 110 till att hoppa 90 så vi måste bygga upp det där igen, mitt självförtroende är inte på topp.. Men nu för tusan ska vi sätta igång! Har skrivit en lista på tävlingar jag vill ställa upp i under 2010 och såhär ser den ut:

Hoppning:
Stäket 21 februari
Sollentuna 10 april
Väsby 11 april
Hufvudsta 9 maj
Roo gård 15 maj
Järfälla 3 Juli
Roo gård 21 augusti
Hufvudsta 19 september
Roo gård 25 september
Sollentuna 9 oktober

Dressyr:
Hufvudsta 25 april
Väsby 9 maj
Tungelsta 13 juni

Mi cumpleaños es hoy

Mi vara duktig på spanska (a)
Nä, men i alla fall så fyller jag ju år idag, får se vad som händer nu under dagen! Det blir inget stall idag som sagt men är sugen på att åka dit ändå bara för att men vi får se!
Nu ska jag börja med kollaget till min riddagbok, hoppas det blir bra annars kan jag ju göra ett nytt, fast vi måste ha ny färg till skrivaren annars kan jag inte skriva ut ;/

Well, hoppas ni får en bra dag alla söta bloggläsare!



Och nu när jag ändå är i farten så tänkte jag slänga in vad London har för täcken på sig nu så här under vintern (:

Ute:

Rutigt thermotäcke från Pfiff. Stl: 135cm


Inne:

Röd brunt innetäcke från BR, riktigt bra passform! Stl: 135cm

Kvällen..

Åkte till Kista vid fem för att hämta ut biljetterna och sen kom Nicole tjugo i sex. Filmen var skit bra, haha, nä men de var ju så söta! Seriöst helt nerkärad i Alvin och gänget! Och så var det ju tjejer med också vilket gjorde det extra gulligt! Det var 50% på allt på Akademie bokhandeln så jag köpte en skrivbok att ha som riddagbok, ska göra ett kollage att ha som framsida (:
Sen tog vi tunnelbanan hem till Nicole och var där ett tag, kollade på film och åt lite sen kom mamsen och hämtade mig vid halv elva .

Imorgon fyller jag år, usch fy och blä! A ja, i år firas (men det ska inte bli så mycket firande) födelesedagen med bästaste tjejerna, inget stall för mig imorgon vilket är skönt eftersom det är så himla kallt...

Dagens ridpass..

Det blev dressyr idag trotts allt, hade ingen lust att rida ut själv :/ Men riktigt nöjd!
Hade ridhuset helt för mig själv så passade på att utnyttja det! Dessutom satte jag på musik också!
Värmde först upp normalt i skritt och trav och sen började vi jobba med små volter i hörnen, kändes mjuk och fin i båda sidorna så sen gav jag mig in på att öka på diagonalen vilket jag är mer än nöjd med, tidigare har han bara dragit upp huvudet så fort han ökar men nu gick han riktigt fint även i ökningen! I galoppen jobbade jag mest med att få honom mjuk vilket funkade bra (:
Dressyrtävlingar, here we come!

I kväll blir det bio igen, ska se Alvin och gänget 2 (me love) med Nicole (:

Kram, Tove


 I höstas när jag tävlade på Sollentuna Ridklubb fick London följa med
 hem till oss och äta hö i trädgården, det tyckte han var myspys (:

Godmorgon!

Jag vaknade alldeles nyss och är fast i mitt rum, eller ja, på övervåningen, eftersom mamma och pappa håller på att tappetsera och måla om i trappan så står det en stor stege där och blockerar så jag får sitta här en stund innan jag kan gå ner ;p
Planerna för dagen?
Idag har jag faktiskt inga planer, skulle vilja rida ut över vägen men har inte så stor lust att göra det själv så vi får se om jag träffar ngn schysst i stallet som vill hänga med! Annars blir det nog bara lite tragglande runt ängarna, känner inte för att rida dressyr idag, dock har han ju inte gått ordentligt på två dagar nu men som sagt, jag känner verkligen inte för dressyr men vi får se vad som händer (: Kanske blir dressyr trotts allt! ^^
Kram, Tove


 Mys med pownin <3

Löshoppning - Bilder

Bilderna blev inte så jätte bra men jag bjuder på dem iaf (:

London undrade varför han var lös...

Hoho, det var ganska lågt tyckte han.



Suddig ;p

Och så var det dags för Elton..



Martina jagar på Elton lite

Elton hoppar lite högre, 110 (:

Elton trodde att han behövde stå i kö för att få komma ut.. haha x)

Har anmält mig till veckans blogg tävlingen hoss www.westerngirl.devote.se
Hoppas att jag har en chans ;p


Snart bär det av till stallet för andra gången idag, har ju intaget på måndagar så
det måste ju skötas! Sen ska jag hemma och slappa lite, blir nog för mig att sova
tidigt, är verkligen jätte trött! Hur ska jag överleva när tävlingssäsongen börjar sen? :'o
Då blir det mycket tidigar morgonar...  Fast det är helt klart värt det!

Kram, Tove

Löshoppning

Hejhej!
Kom hem från stallet för en liten stund sen och har precis ätit lunch.
Dagen började redan klockan sex för mig då mamma väckte mig för att sedan åka till stallet tjugo i sju, vid nio hade vi fodrat, bytt täcken och släppt ut alla hästarna så då fixade jag iordning Londons mat och box m.m. Sen vid tio gick jag ut och hämtade London igen efter att jag och Martina plockat fram en del hinderstöd osv. i ridhuset. London förstod absolut inte vad han skulle göra, om han skulle hoppa eller om han skulle gå på sidan om. Dessutom var han på väg att springa in i linan ett par gånger, han kanske ska skaffa glasögon haha x)
Men de två sista gångerna hoppade han båda hindrena utan att tveka så tror att han började fatta ungefär vad han skulle göra, haha! Nästa gång går nog bättre (:
Sen var det Eltons tur, han va ungefär som London sist Martina löshoppade honom men idag var han riktigt duktig! Han sprang typ på själv och visste precis vad han skulle göra så vi höjde upp oxern till 110 (:

två nya hästar...

God kväll bloggen och alla läsare!

Jag ska nog ta hela dagen från början.. Nicole kom och hämtade upp mig strax innan ett och då åkte vi till stallet, kom dit, bytte om och så visade jag henne runt, fixade mat, vatten osv. Sen tog vi in London, pysslade en del med honom och sedan precis innan vi skulle ut (Nicole skulle skritta barbacka på London och jag skulle gå med) så frågade Iffa om jag ville låna Hebbe så Nicole och jag sprang ner för att hämta honom och det tog typ jätte lång tid eftersom han stod längst bort och det var jätte djup snö, jobbigt att gå i... Men vi skrittade iaf ut tillsammans i ungefär 30 min, Hebbe var jätte snäll men lite små fjantig ibland, London gick ju bara på som om ingenting.
Efter att vi ridit värmde vi oss lite i sadelkammaren och sen kom mamma och hämtade oss, på vägen till Telis så köpte vi donken ;p
Väl på telis så mockade vi först, fixade vatten och sen var det matens tur. Efter allt det tog vi in Maktman och borstade honom i hans box, Nicole red först fram honom barbacka och sen tyckte hon att jag skulle rida så jag satt upp... Kändes väldigt konstigt i början men sen gick det bra, ganska stor skillnad mot London och dessutom ganska mkt större. Han ville gärna gå innanför spåret i högervarvet men bara jag la till innerskänkeln lite extra så gick det bra. Märkte att han gillar innerhjälperna väldigt mycket, haha och det märks att han är van vid Nicoles hjälper.  Men han var fin, skrittade och travade bara. Lättare i vänster än i höger men mjuk och fin ändå. (:

Så alltså har jag ridit två för mig helt nya hästar idag, kändes bra på båda!
Tänkte ladda in med veckans ridschema nu när jag ändå är i farten.

Måndag: Löshoppning (med Martina & Elton)
Tisdag: ?? (Ngn som vill rida ut? :'D)
Onsdag: Sofia rider
Torsdag: Funderar på att rida över vägen, om jag får sällskap vill säga !
Fredag: Dressyr
Lördag: Uteritt (I think)
Söndag: Markarbete & gymnastikhoppning

Nu ska jag ta ett varmt bad för att tina upp sen blir det nog att gå och lägga mig, ska upp tidigt imorgon !
Vi hörs!


Gammal bild (mars??) på Maktman (:

...

hejhej!

Först tillbaka till igår, på kvällen åkte jag och Emma till Kista och kollade på Bio, såg Old Dogs, faktiskt helt okej (:

Planerna för idag..
Nicole ska följa med till stallet och titta lite o sådär och sen ska jag nog hänga med henne till Maccis (: Kameran hänger med såklart, har nog inte så mycket minne kvar bara men kan alltid rensa lite ;)

Vi hörs ikväll!

frussen

Kom nyss hem så nu sitter jag här och är alldeles jätte frussen, fy vad kallt det är!
Imorse vaknade jag elva, ganska lagom med sömn. Vid ett åkte pappa och jag till stallet, hästarna hade precis fått lunch så jag mockade och sen tog jag in honom, lät honom dricka lite varmvatten först och han drack upp nästan hela hinken, haha. Gjorde iordning honom och sedan gav vi oss ut i kylan, pappa fotade medan jag red runt ängarna, vill ju verkligen ha några mysiga vinterbilder där jag galopperar i snön!
Det gick bra, han var väldigt pigg som vanligt och jag höll på att frysa ihjäl (trotts att jag hade nästan alla kläder jag har i stallet) så det blev inte så länge, galopperade ungefär 2-3 km i båda varven och travade en hel del såklart. Pappa fick en del riktigt fina bilder men känner inte för att lägga upp dem just nu så de får komma i ett separat inlägg senare istället helt enkelt!
Nu ska jag se till att tina upp ordentligt, ska nog ta en varm dusch!

Kram, Tove

hemma

God kväll! :D
Nu sitter jag här framför datan tsm med Sarah (:
Vi har vart ute och åkt pulka (man kan nog inte kalla det att åka pulka eftersom vi åkte direkt på våra thermobrallor, eftersom det var isbana, haha x)), smörjt mina träns (haha) och kollat på en massa YouTube klipp, haha! och fikat lite också ;)

Vi hörs imorgon kära läsare!
Love ya!

Gammal bild, tkr bara den är sååå söt på min boyzan <3 (hoho, han har oxå ett nosludd där det står 'Wonder Boy' ;p)

1 januari = första dagen på 2010!

Hejhej!
Åkte till stallet vid halv två, fixade allt och tog sedan in honom, solen hade precis gått i moln när jag gick ut i hagen men fotade lite ändå (;
Planerna för dagen var ju att rida ut med pållen men det blev inte så, istället blev det ett lätt dressyrpass i ridhuset med mycket lösgjörande arbete. Pållen gick finfint! Bara jag håller ett lätt, jämt stöd på tyglarna så går han jätte fint nu, älskar dig London!
Det här blev ganska kort men har inte mycket mer att skriva, nu ska jag i alla fall vara en duktig flicka och smörja mina träns som jag tagit med mig hem

Ni måste ju kommentera den nya designen oxå!! :D


Kram Tove

GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år alla söta läsare, ha ett bra 2010 för det ska åtminstone jag se till att ha!

Vi börjar det nya året med en ny design, kommentera jättegärna, både positiva och negativa kommentarer är välkomna men inget idiotiskt tack ;p
Om en stund ska jag väl sova antar jag, börjar bli lite små trött !

Säger iaf god natt nu, cya!

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0