31/3

Halloj!
Idag fick London bli tömkörd på ridbanan, den största delen av snön har smält undan vilket är underbart!
London var väldigt spänd i början och lyssnade inte särskilt bra, och han backade runt lite men till slut jobbade han på och kunde slappna av, åtminstone lite.
Det är länge sedan vi var på ridbanan och även länge sedan jag tömkörde så jag tyckte han var duktig :)

Ute i solen

Sitter ute i polen tillsammans med Sofia. Vår matte lärare orkar inte med oss ;)

Massor av plugg

Hahaha, strax efter att jag publicerade inlägget hittade jag ut och gick den sista biten hem.
I alla fall var det riktigt härligt att springa och jag kände att orken fanns kvar hela tiden vilket är det jag eftersträvar, så i fortsättningen kan jag nog öka på sträckan lite för tempot känns bra :)
Idag har London medryttare och jag har en massa plugg som ska göras! Först och främst ska jag jobba klart med min PowerPoint presentationen i Geografi samt rita lite bilder i Photoshop, förbereda Hemkunskapsredovisningen som ska hållas snart och lite sådana saker. Men innan dess ska jag laga mumsig paj till middag!
Tur att jag gillar att ha fullt upp ;)
Min snygga matcirkel jag gjort :D

Vilse?

Har varit ute och sprungit 5 km, super skönt! Inte det minsta jobbigt heller. Tänkte avsluta med en promenad i det fina vädret men nu tror jag att jag gått vilse, hum, bara att fortsätta gå så kommer jag väl hem så småning om ;) Hörs sen!

Tove & Guinita

Bjuder på lite bilder från när jag red underbara Guinita förra våren!
Jag rider verkligen uruselt, vilket är super synd då Guinita är en sån fin häst! Har verkligen förbättrats väldigt mycket ridmässigt under det här året. Men men, tänkte ni kunde få se lite bilder när jag rider stor häst också (: Håller mig nog till ponny ;p Guinita är verkligen en riktig drömhäst som gör allt, massor av cred till Frida som har lyckats med allt på denna fina häst!
Snart kanske ridbanan ser ut såhär igen...

29/3

Idag red jag dressyr för Gun.
Under framridningen var London trevlig, han blev däremot riktigt arg om jag la på spöt på rumpan när jag skulle flytta honom för vänsterskänkeln, då tvärnitade han och kickade, men jag red på och han gav sig :)
Sedan när jag började rida för Gun var London jätte jobbig, men det berodde nog på min ridning. Jag får lite prestationsångest ibland och då blir det lätt att jag "överrider" och blir spänd, vilket jag gjorde så då blev London spänd och springig. Jobbade mycket med övergångar mellan galopp och trav och att få honom att ta det lite lugnt och inte springa iväg. Jag måste börja använda rösten mer för när jag gör det blir han lugnare.
Det var främst det vi jobbade med, att han inte skulle stressa iväg utan vila på steget och gå i ett lugnare och mer harmoniskt tempo vilket han gjorde på slutet och var jätte trevlig. Avslutade med halter från skritt och skrittade sedan av ute med Klara :)
Ni får den här igen ;)

Duktiga ryttare?

När tycker ni att man blir en duktig ryttare/hur ska en duktig ryttare rida?

Min åsikt är att alla är duktiga på olika saker, har olika styrkor och svagheter, bara för att man inte kan rida alla hästar perfekt så kanske man är den som rider sin egen häst bäst i alla fall, och då tycker jag att man är en duktig ryttare! Men jag ser ingen speciell "typ" som duktig utan jag går mer efter känn och hur
allting fungerar ihop när jag t.ex. letar medryttare. Det viktigaste är att hästen och ryttaren klickar! Man kan vara duktig om man bara ridit i ett par år, man behöver inte ha ridit i tio år för att vara duktig och man behöver inte heller ha en mamma/pappa som har råd att betala en egen häst, man kan vara duktig om man rider på ridskola
också!

Snödepp

Sitter i skolan just nu, och det snöar ute! Usch, ibland undrar jag om vi någonsin kommer få vår :( Men men, i nästa vecka ser det ut att bli tio plus. Nu är det dags för matte! Kram Tove

Dressyrig bild

Den här balla bilden lyckades pappa knäppa på mig och London i söndags!
Han kan ju till och med trampa under sig ponnyn ;)

28/3

Har haft ont i huvudet idag, hade velat rida ut längre men istället blev det 40 minuter nere på slingan. Underlaget var sådär, vissa sträckor hade det smält undan helt på så där blev det galopp, vilket resulterade i att det blev lite intervaller.
London var riktigt trevlig i skritten samt i höger galoppen, ville helst springa i vänster galoppen men slappnade av lite grann.
Såhär måste slingan se ut snart!

Mobilblogg

Hittade en lerig London i hagen. Dags att borsta!

Dog på terrängbanan

Brittiske mästerskapshästen Spring Along, med OS- och VM-medaljer i fälttävlan på meritlistan, dog i helgen på Gatcombes terrängbana i en misstänkt hjärtattack.
Daisy Berkely köpte den 18-årige valacken Spring Along som 5-åring, och därefter har ekipaget representerat Storbritannien vid flera mästerskap. Det har resulterat i flera lagmedaljer - EM-guld 2007, VM-silver 2006 och OS-brons 2008.

Spring Along gjorde sin första start för året i Gatcombe i helgen, men tog sig aldrig i mål. Valacken föll ner död vid hinder 23 - två hinder från mål - och man misstänker att han fick en hjärtattack. Daisy Berkeley klarade sig utan allvarligare skador.

Spring Along hade många fans i fälttävlansvärlden, då han var en stor karaktär som var väldigt säker i terrängen och gärna busade i dressyren.

Källa: Tidningen Ridsport

Läskigt? Ja.

Hjärtebullar

De här bullarna är lite matigare och passar perfekt som mellanmål i stallet! Dessutom är de busenkla att göra, dock tar det lite tid.
Börja med att smälta smöret i kastrullen. Tillsätt sedan mjölken och låt vätskan bli fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och häll sedan över degvätskan, se till att jästen löst sig och blanda sedan i salt, socker, keso och vetemjöl. Arbeta ihop till en kladdfri deg och låt sedan jäsa under bakduk i 30 min. Busenkelt!
Sätt på ugnen på 225 grader. När degen jäst klart, arbeta ihop den på ett mjölat bakbord, kavla ut den till en tjocklek på ca 4-5mm och använd sedan pepparkaksformen för att ta ut hjärtan. Lägg en liten bit banan (alt. äpple eller bär) på ett hjärta, pensla med utvispat ägg och lägg sedan på ett till hjärta och trygg till lite. Upprepa det här tills all deg är använd. Vill du inte ha någon fyllning går det utan också.
Låt jäsa en liten stund till, pensla med utvispat ägg och strö ev. över pärlsocker eller strössel.
Grädda i ugnen ca 7-8 minuter. Sen är de redo att avnjutas :)

Småskuttat lite

London och jag utanför stallet.
Idag hade vi kvällfodringen kl. 21 och innan dess skuttade vi lite i ridhuset.
Drog fram vattenmatta, murdel och en helt ny skärm (bild längre ner), samt två
bommar. Tänkte att vi skulle hoppa lite titt-saker eftersom det var så länge sedan,
inte för att det behövs för han klev nöjt på i vattenmattan och studdsade med lätthet
över allting. Hade faktiskt dressyrsadeln idag, kändes väldigt bra :)
Trodde att han skulle bli väldigt spänd när hindrena kom fram men han var mjuk och fin,
lite spändare än normalt men ändå trevlig. Red väldigt lugnt i galoppen för att han inte
skulle "rinna iväg" och det gick bra, sprang på lite snabbare när vi hoppade men det gjorde
inget. Den nya skärmen som vi hoppade var väldigt smal och högre precis på mitten, den
var väldigt svår att hoppa men London skuttade hela tiden glatt över, trots att han ibland
drog med sig hela skärmen, haha! Men jag var så nöjd ändå. Red lite korta linjer på de här
smala hindrena, då behövde han verkligen lyssna.
Jätte nöjd, invigde nya hjälmen och den var jätte skön verkligen!
Pappa filmade, det kommer upp sen. Han lyckades även få en riktigt snygg action bild!
Visst var den fin? Jätte svårt att pricka mitten bara ;)

Fina ponny <3

Älskar dig fina ponny <3
Foto: Amanda Pellnäs (som för övrigt är världens bästa fotograf!)
Sen känns det ju som om klockan är två/tre men i själva verket är den nästan sex,
underbart! :D

En ny hjälm blev det trots allt!

Igår, innan stallet, svängde vi in på Stockholm Ridsport i Upplands Väsby och jag tänkte checka in storlekarna på Lami-Cell hjälmarna. Men det slutade med att jag fick med mig en hem! Det blev en svart Lami-Cell Master. Köpte även ett nytt dressyrspö, behövdes verkligen då mitt försvann i januari och jag lånat av mina kära stallkompisar under den här perioden, haha. Köpte även ytterliggare ett par Back On Track hos Väsby Foderbutik.
Vad tyx? Blir den snygg till vår röd/blå outfit?

Sprillans nytt stall

Mamma och jag tog en långpromenad och passade på att kika förbi Överby HSF där de igår öppnade upp sitt helt nybyggda stall! En jätte snäll stallskötare visade oss runt, och vilken lyx! Nu sitter jag och drömmer mig bort lite, tänk att stå i ett helt nybyggt stall med bred stallgång, flera spolspiltor, enorma boxar osv osv.
Drömma kan man alltid göra ;)
Såhär såg stallplanen ut för ett år sedan! Hittade ingen bild på det nya stallet men får ta cykeln och fota lite någon dag :) Bildkälla.

Sommartid!

Nu har vi ställt om till sommartid, vilket betyder att det redan nu kommer vara ljust en hel timme längre på kvällarna :D

We are all the winners

Tre härliga vinnarbilder från Falsterbo 2010 :)

Ridsportskommentator avliden

Sportjournalisten Jan Svanlund har avlidit efter en kort tids sjukdom.
Jan Svanlund
arbetade på SVT sedan 1966. Han var mycket intresserad, och engagerad i ridsporten, men provade på det mesta inom det journalistiska yrket; redigerare, producent, reporter, kommentator och programledare, skriver SVT på sin hemsida. Han pensionerades hösten 2006 men fortsatte att arbeta bland annat med att kommentera ridsport, det var meningen att han skulle kommenterat söndagens sändning från världscupen.

-Vi har förlorat en kompis, en strålande yrkesskicklig TV-man och en viktig del av vår historia. Det är en tung dag för SVT-sport. Men "Svanis" finns kvar hos oss och hos alla som följt sport i TV under de senaste fyra decennierna. Av den kalibern var hans insatser, säger Per Yng, chef för SVT Sport, på deras hemsida.

Jan Svanlund blev 69 år.

Källa: Tidningen Ridsport

Jätte trist tycker jag :(

26/3

Idag var London jobbig att rida.
Vi red på andra sidan vägen, bort mot gokartbanan och tillbaka. På dit vägen lyssnade han bra, gjorde ett glädjeskutt i första galoppen sötnosen, var lätt i handen osv. Red på så sätt att han fick galoppera sex lugna språng och sedan saktade jag av till trav eller skritt en bit, galopperade sex språng och saktade av igen och så fortsatte vi så. Det fungerade bra. Där vägen är väldigt kurvig kunde jag göra lugna, rena byten och han kändes riktigt trevlig. Lät honom även sträcka ut ordentligt på en raksträcka vilket han tyckte var skönt!
Åkern vid gokartbanan var helt fri från snö så jag gav mig in på en utmaning, att hoppa över det vattenfyllda diket med honom. Vi har hoppat det förut utan problem men då var det snustorrt och vi hade hoppat mycket terräng bara någon vecka innan. Tror att någonting har hänt när han hoppat dike tidigare då han helt enkelt stänger av, man får ingen kontakt med honom. Men med lite övertalning fick jag över honom från båda hållen och det tog inte alltför lång tid, så jag nöjde mig och red tillbaka.
På hemvägen höll han på att dra mig ur sadeln ett par gånger när jag ville göra övergångar men till slut lyssnade han och höll huvudet uppe hela tiden och kunde rida samma intervaller som på dit vägen. Avslutade med övergångar skritt-halt och sedan fick han sträcka ut på långa tyglar.
Nu ska vi nöta diken resten av våren, det behövs :)
Kikade lite på Tusse-träningarna i ridhuset medan jag väntade på bussen och pratade lite med Tusse förstås :)
Såhär läskiga tycker London att diken är ;)

Hämtar London i den leriga hagen

Riktigt jäkla Ilandsproblem!

Jag är så sugen på att åka ut på dressyrbanan med London!
Men över till mitt lilla Ilandsproblem, hur ska vi hinna med att åka på både hopptävlingar, dressyrtävlingar och fälttävlan? Känns ändå som att det kan vara en bra idé att starta åtminstone en dressyrtävling innan första fälttävlans starten...
Jag och min beslutsångest ;) Men så fort vårens planerade terrängträningar kommer upp så blir allting förhoppningsvis klappat och klart!
Foto: Nell Perland.

Mobilblogg - I köket

Här har vi en deg på jäsning. Det jag håller på att baka kallas för Hjärtebullar och degen var busenkel! De är lite matigare bullar med keso i. Första gången jag bakar dem så vi får se hur det blir :)

Förbud mot sex med djur!

  Antalet sexuella övergrepp mot hästar och andra djur har ökat under de senaste åren. Nu vill Vänsterpartiet att regeringen inför ett förbud mot sex med djur.

- Det ökade antalet fall av sexuella övergrepp mot djur är en tydlig indikator på att Sverige måste ta ställning och visa att samhället inte tolererar övergrepp mot djur, skriver Vänsterpartiet i ett uttalande.

Jens Holm, miljöpolitisk talesperson för Vänsterpartiet, menar att lantbruksminister Eskil Erlandsson måste upp till bevis.
- Ansvarig minister Eskil Erlandsson säger gång på gång att Sverige ska ha världens bästa djurskydd.

Källa: Tidningen Ridsport.

Det är väl på tiden, eller vad tycker ni?

Ny hjälm?

Jag skulle behöva köpa en ny hjälm, men vill inte lägga ned för mycket på den.
Här är två jag funderar på, båda från Lami-cell. Inte de snyggaste men som sagt vill jag inte lägga ned för mycket pengar.

Den här modellen heter Transformer och kostar 799:- vilket är helt okej! Skulle det bli den här så skulle jag nog välja den Grå/svarta, vad tycker ni?

Den här modellen heter Master och även den funderar jag på, den kostar 999:- Har några kompisar som har den och de är nöjda.

Båda hjälmarna kommer från Cheval Ridsport.

Back on track!

Halloj!
På vägen till stallet åkte vi alltså förbi Väsby Foderbutik för att köpa havre, så en sådan säck blev det samt ett par Back on track snabbandage med kardborreknäppning. Det var rea på alla i storlek S som förstås är Londons storlek :) De kostade endast 450 kr vilket jag tyckte var ett sånt pangpris att jag slog till på en gång! Ska ev åka tillbaka i helgen och köpa ett par till.
I stallet fixades allting, stygga London hade bajsat i vattenhinken, lite äckligt sådär. Sedan tog vi in alla hästar och sist, och näst-näst minst, London som fick gå in i spolspiltan för första gången på ett halvår, men han skötte sig bra. Spolade av de leriga benen (vår tecken!) och sedan provade jag skydden, de satt bra :)
London fick en välförtjänt vila idag.
Bild från Hööks. Där de kostar 949:-

I bilen

Varit och små shoppat lite, ser ni vad det är? Nu fortsätter vi mot stallet!

Eskadron vår/sommar 2011

Vad tycker ni om Eskadrons vår/sommar kollektion 2011? Hiss eller diss?
Jag tycker att tidigare kollektioner varit betydligt snyggare men det är inget fel på den här.

Matigt & Mumsigt

Nu startar jag en ny kategori här på bloggen, Matigt & Mumsigt får den heta. Eftersom jag verkligen älskar att laga mat så måste jag dela med mig av olika idéer, recept och andra tips. Ni hästtjejer kanske inte tycker det är så roligt men jag vill även ha lite mer att skriva om. Ni får väl helt enkelt hoppa över de inläggen :)
Vi startar upp med min nya favorit yoghurt, Arlas Yoggi Original med smak av äpple, kanel och vanilj. Den är riktigt mumsig! Den smakar lagom sött och har små, små äppelbitar i sig. Min nya favorit i mejerihyllan!

23/3

Idag var London riktigt trevlig att rida :D
Red dressyr i ridhuset, målet var att få honom att lyssna på yttersidan så mycket som möjligt, så fort jag lägger till ytterskänkeln ska han flytta in, när jag tar i yttertygeln och flyttar tyngdpunkten lite ska han vända osv.
Han var riktigt trevlig under hela passet :) Jobbade på i en bra form och med bra tramp, övergångarna var inte perfekta men det funkade. I galoppen var han verkligen super härlig att sitta på! Han var super rund och fin :) Där jobbade jag med förvänd galopp på en stor båga längs långsidan och små volter, då måste han verkligen ta ytterhjälperna. Han var jätte fin.
Avslutade med att jobba honom lång och låg i skritt och gjorde även lite bakdelsvädningar, jag är värdelös på det men London gjorde det perfekt! Skrittade av en runda utomhus.
Elsa rider dressyr på London i somras. Någon vänlig skäl som vill fota mig och London
när vi dressyrar?

Laddar upp med lite ohästiga sommarbilder!

Haha, fail. Men man måste bjuda på sig själv ;)

22/3

Idag red vi mot Smedby igen, men den här gången med sällskap i form av Klara och Johanna. Det var trevligt :)
London var jätte fin i skritten hela ridturen, lätt i handen med ett bra påskjut, i traven var han för det mesta också fin och även i galoppen, men det blev inte så mycket av den varan.
Stevie och London var båda väldigt pigga och Stevie ville mer än gärna springa förbi London, men det tyckte min herre var fullt oacceptabelt och skulle blockera vägen istället. Knasig ponny.
Vadade genom vatten gjorde vi också, först försökte London, förstås, skvätta en massa men det fick han inte ;)
Vatten är alltid härligt tycker London :)

Söta ponnyn <3

Söta ponnyn <3

Uteritt i eftermiddag

God morgon!
Nyligen vaknat, börjar 9.30 idag. Men snabb som jag är så är jag redan klar med allt, så jag tänkte passa på att fixa lite inlägg här på bloggen eftersom uppdateringen varit urusel de senaste dagarna.
Idag är det jätte fint väder, redan 6 grader och sol :) Jag och London ska rida ut med en gammal kompis som är medryttare på en ponny i stallet, ska bli trevligt!
London och jag på framhoppningen i lördags :)

Fullt upp!

Halloj!
Idag har jag fullt upp såhär på eftermiddagen, först ska jag förbereda onsdagens idrottslektion som jag ska hålla i, sedan ska jag plugga och fixa lite annat smått och gott.
Tur att man har medryttare ibland ;)

20/3

Idag red vi mot Smedby och tillbaka :)
Planen var att få Herr Spänd Studsboll lite avspänd, vilket jag lyckades någorlunda med. Hade dressyrsadeln så jag kunde bli mer avslappnad i sitsen. Jobbade med att flytta honom i skritt och trav, red lite öppna och ställde honom. Han jobbade på ganska bra hela tiden, lite spänd i övergångarna men han ville ju gärna att det skulle gå fort. Fick till en jätte fin högergalopp där han verkligen sköt på med hela kroppen i en rund form, resten var lite mer spänt men någorlunda okej.
Ganska nöjd med dagens pass i alla fall :)

Röd/blå outfit

Vad tycker ni om våran röd/blå outfit?
Hiss/Diss?

Ågesta RK

Hade en bra känsla, resultatet var inte riktigt därefter.
Startade bara en 80 cm med Clear round bedömning. Pga snöblasket i fredags var det jätte dålig framridning på en halv ridbana där tjugo ryttare trängdes, så jag red på en liten grusväg de hade framför stallet. Var svårt att få London avslappnad men flyttade honom lite och gjorde lite framdelsvändningar.
Sen fick vi gå in på framhoppningen, han var laddad men spänd. Hoppade jätte bra och sög verkligen tag i hindrena.
Sedan fick vi gå in i collectingringen där vi fick vänta i vad som kändes som evigheter så jag blev lite avtaggad.
Sedan var det bara att rida, alla hindrena stod huller om buller så man fick sicksacka lite för att komma fram till första, kunde alltså inte galoppera på som jag vill göra, men flög över ettan och tvåan som om ingenting. Sen i svängen till trean tappade jag yttersidan och London dog, samma sak hände mot sjuan.
Gjorde en omstart och flög då över alla åtta hinder utan problem trots att vi kom lite tokigt.
Jag är jätte nöjd med London! Han skötte sig på bästa sätt och stoppen var helt och hållet mitt fel, vi har inte tävlat på nästan ett halvår och mina tävlingsnerver visade sig lite helt enkelt, ponnyn skötte sig fint :) Han lyssnade väldigt bra inne på banan vilket var skönt, och det gick inte för fort ;)

Tävling snart!

Halloj! Precis hemkomen efter en promenad i solen, och snöblasket.
Tävlingen idag börjar 15.30, super skönt! Det är nästan 55 starter innan mig men vi kommer åka i god tid, vill gärna se lite ryttare innan och slippa stressa :)
Ska åka till stallet om en timme, fixa allting och packa in i släp och bil.
London i Vallentuna i höstas :)

18/3

Red Gällsta rundan, tog 30 min eftersom det gick så fort när vi inte skrittade :p
Redan i skritten var London laddade, vilket han väldigt sällan är. Vi träffade på en super söt och super fin räv i sommarhagen och den kom fram till oss, London tyckte den var väldigt intressant och ville gärna hälsa men det tyckte inte jag att han skulle göra. Han gillar ju hundar och räven såg väl ut som en sådan ;)
Jobbade honom i skritt och trav och han var fin och avslappnad i båda gångarterna. När jag kom ut på vägen blev London på tårna så jag fattade galopp, han studdsade iväg och passade på att ta några små bocksprång, sötnosen blev glad <3
Red mycket övergångar mellan galopp och trav och trav till halt, efter ett par övergångar lyssnade han bra men hade lite bråttom iväg. Arbetade honom i skritten på hemvägen.
Det var dessutom snöblask idag, så jag och London var båda genomblöta när vi kom tillbaka! Nu har vädret som tur är lugnat ned sig.
Nu ska vi tagga tävling imorgon och svara på era fina kommentarer :D Blir en mörkblå/röd outfit imorgon, med lite svart (skyddsväst, stövlar och hjälm).

Diss!

FLEECETÄCKEN är den här veckan stora diss.
Jag har ingenting emot dem men tycker de är hemska att hantera när hästarna har de i boxen, fulla med torv/spån och hår på både in och utsida. Jobbigt helt enkelt!
Super bra är de däremot när hästen har svettats eller liknande.

17/3

Idag red vi ett lätt dressyrpass i ridhuset i 30 min.
I skritten jobbade vi med övningen där jag på volt flyttar in till medellinjen och sedan rider ett varv framdelsvändning och sen skänkelvikning ut till väggen igen. London var mjuk och följsam :)
Sedan blev det voltarbete i trav och galopp, både små och stora volter samt lite skänkelvikning. London kändes fin, krävde inte mycket mer än att han skulle gå i en stadig, avslappnad form, vara lätt i handen och trycka på med bakkärran. Det funkade bra :)
Promenerade lite med honom utomhus efteråt.

Speedponny?


Vad tycker ni, har jag en liten speedponny? Snabb är han i alla fall :)
Super taggad inför tävlingen nu :D :D :D

En liten tvååring

Visst är hon söt?
Den här lilla tvååringen flyttade in i vårat stall förra helgen. Supersöt liten flicka!

Dressyr ikväll!

Jag har märkt att när man använder Internet explorer är alla bokstäver stora, men försöker jag ändra så blir hela sidan lila och jag vill inte förstöra det jag lyckats åstadkomma!
Får helt enkelt hoppas att de flesta av er använder Fire Fox eller Google Chrome.

Idag blir det ett lätt dressyrpass på ponny plutten, tror vi skippar sadeln och kör barbackastyle.


 Barbacka på ridbanan förra vintern :)

Klart!

Nu är designen äntligen klar! Kommer säkert hitta mer att fixa men men...
Vad tycker ni? Jag blev ändå ganska nöjd, speciellt med menyn. Försökte vara lite fantasifull så jag hoppas att ni gillar det :D
Nu ska jag leta pinsamma failbilder, ni vill ju gärna se sånt ;)

Hemkommen!

Som ni säkert märkt så har blogg.se haft driftfel under dagen, därför har jag inte kunnat uppdatera.
Nu är jag hemkommen från skolan och ska började bråka med koderna här på bloggen, och sedan hinner jag förhoppningsvis ta tag i någon av alla designbeställningar innan det är dags att laga mat.

Dressyrträning 15/3

Dressyren idag gick jätte bra, vi har hittat till baka dit vi var för någon månad sedan, vi har haft en liten svacka ett tag.
Redan i uppvärmningen kändes London trevlig, flyttade mycket för skänkeln och jobbade på volten. Han var för det mesta lätt i handen i en stadig form men spände bitvis till lite och blev stark i vänster.
Sedan började Gun och jag jobba, blev mycket arbete på volten med att ställa igenom honom vilket gick bra, sedan skänkelvikning på diagonalen, först med  volter och sedan bara diagonalen, vilket också gick bra och vi avslutade med övergångar mellan trav och skritt i höger varv, eftersom han inte riktigt vill ta vänster tygeln som yttertygel.
Han var jätte fin i övergångarna! Hyfsat stadig och lyssnade bra, jätte nöjd med passet :)
Gammal bild.

Visste ni att...

... London är sydd i vänster näsborre och har ett ganska stort jack där.
Under ett meeting (hos sin förra ägare) fastnade London i en krok i stallgången och slet sönder näsborren som sedan behövde sys. Därför är han väldigt reserverad och låtar inte många röra hans mule, men i helgen fick jag faktiskt smörja in jacket som blir torrt väldigt lätt, märks att han litar på mig mer och mer, efter snart två år ;)
Jag lyckas helt enkelt inte fånga jacket på bild, så ni får en på fel näsborre så får jag
fota det vänstra snarast :)

Ny design, ej klar!

Har börjat byta ut designen nu, kändes som att det behövdes något nytt.
Dessvärre vill inte menyn sammarbeta som ni ser, den vill inte bli vit. Ska fortsätta bråka med den imorgon, så länge får ni gärna säga vad ni tycker men tänk på att det är långt ifrån klart!

V. 11

 

En kompis har blivit sparkad i ansiktet av en häst, ambulanshelikoptern kom.

Håller tummar och tår för att allt går bra! Skit orolig...

Gårdagens London outfit

Såhär såg London ut igår när vi red iväg, hade bara det schabraket som var rent :p
Jätte skönt att man kan rida utan täcke nu också :D
Träns: Aachen (måste kolla på orginalpannbandet vad det är för märke...) med
blingpannband från Hööks.
Bett: Tredelat tränsbett, Hööks.
Skydd: Senskydd, Equi-Gard, Hööks.
Sadel: Stübben Edelweiss (+ gelpadd), syntetgjord.
Schabrak: Libresse
Som ni ser har jag normalt inga märkesgrejer på London till vardags,
jag lägger gärna ner pengar på London men inte 1000kr på ett schabrak...

Preliminärt

Nu är de preliminära startlistorna för lördagens tävling uppe :)
Såhär ser det alltså ut för min och Londons del. Tävlingen börjar 15.30 (y)
Klara är supergullig och följer med som coach/fotograf :)

Underbara ponny

Hur kan du vara så underbar?
Det här året har verkligen börjat bra och jag känner att vi utvecklas för varje dag som
går, alla har motgångar mellan framgångarna men det är utvecklingen som spelar roll,
den finns där och jag vet att vi kan bli bra tillsammans. Underbara ponny <3

Mysigt värre

Är inte bilder på speciella delar av hästens huvud väldigt mysiga?
Ögon, mule eller öron spelar ingen roll, de är härliga allihopa.
Framförallt är de roliga att fota!
Visst får London en härlig röd färg med nya objektivet? :)

13/3

Nyss hemkommen från stallet.
På morgonen red jag ut, Gällstarundan, på Hebbe tillsammans med Nathalie. Hade tänkt rida London på morgonen men det var första gången Nathalie red ut på sin ponny så hon ville ta det lugnt och London är ju som han är :p
Men Hebbe var jätte snäll och lugn och lyssnade bra.
Sedan fixade jag allting innan jag tog in London.
London fick också gå Gällsta rundan men jag red igenom hela Gällsta och vände sedan, det blev mycket galopp i backar och på raksträckor, han tyckte det var super härligt! Han lyssnade bra och när han väl slappnade av jobbade han på fint. Han fick i alla fall galoppera av sig ordentligt och det tyckte han om :) Han var jätte positiv och pigg hela tiden.
Fotade London i hagen, lägger upp bilderna senare :)

Ett uttag på Grana

Nu är klockan sju och hästarna får mat, hösilage eller hö. Medan de äter sitt hö(silage) brukar vi passa på att byta täcken. Vi knäpper aldrig upp täckena i bogen utan drar dem över huvudet, vilket är väldigt smidigt :)
Sedan när täckena är bytta brukar vi ställa fram hinkarna i gången utanför rätt box, alla hinkar står i ett skåp under natten för att råttorna inte ska komma åt dem.
Hästarna får sina hinkar och medan de äter upp packar vi lunchpåsarna med hösilage.
När hästarna så småningom ätit klart börjar vi ta ut dem, med tiden lär man sig vilka hästar som bör gå ut först osv och man får in en bra rutin vilket är bra.
Här fick ni lite insikt i vad jag gör denna morgon :)
Nerhopp :) Blir mycket sånna här bilder men jag längtar så förbaskat mycket.
Kameran ska med imorgon!

12/3

Idag har jag och London tränat på att flytta oss för bilar, rida genom träd och skena/bocka genom vatten. Haha.
Jag hade planerat att vi skulle rida gokartrundan men icke, en stallplan där jag hade behövt rida över var avspärrad och hästarna gick på stallplanen, så jag fick rida en lång runda i skogen för att komma ut på grusvägarna.
Och för att komma ut på grusvägarna från skogen var jag tvungen att rida igenom ett träd, mindre lyckat. Men jag satt av och tvingade London gå förbi utan mig samtidigt som jag tryckte undan grenarna (som inte ville flytta på sig). Tur att ponnyn är snäll!
Sedan blev London överlycklig när vi kom ut, trots att det var lite isigt på vissa ställen fick han väldigt bra fäste med broddarna så det blev lite galopp fram och tillbaka på vägen och det London tyckte var bäst av allt: en raksträcka var helt täckt av vatten så där la han in ett antal bocksprång, studdsade och hoppade. Han älskar verkligen vatten!
Men när jag vände trodde jag han skulle dra ned huvudet och springa men han var så duktig så! Lyssnade bra, även fast han gärna ville springa så höll han sig lugn. Han behöver lära sig att det inte är stress bara för att vi är påväg hem :p
Nu ska jag titta på melodifestivalen med familjen, imorgon ska jag upp tidigt och åka till stallet för att ta ut hästar men några med en ny häst ska gå dubbelt med oss (vi ska visa hur allt går till) så det går nog lite snabbare :) Ska rida två hästar också.

Vad hemskt!

Usch, jag tittade precis på gamla videos från sommaren 09, när jag haft London i ett par veckor.
Vad hemskt det såg ut! Orytmiskt, obalanserat och London hoppar av flera meter för tidigt. Hemskt rent ut sagt!
Men samtidigt vill jag lägga ut dessa videos så att ni får se hur mycket vi har utvecklats, nu är det rytmiskt, avsprångspunkten blir för det mesta bra, vi har koll på vad vi gör osv.
Så ikväll ska jag försöka klippa ihop lite videos så ni får se vår utveckling tillsammans :)
En hemsk bild från den perioden :p

Underbart väder!

Halloj!
Jag och Jennifer hade en trevlig kväll igår, filmen var bra :) Och innan dess hann jag köpa en klänning och en bh på H&M vilket behövdes, första gången på länge som jag köpt något till mig själv, om man inte räknar Kina men det var ett tag sedan ;)
Nu på morgonen har jag och mamma varit ute på en långpromenad/joggingrunda vilket var super skönt! Så himla härligt i det underbara vädret också, nästan fem grader, blå himmel och strålande sol. Underbart!
Idag blir det uteritt på London, han ska få komma ut och njuta av det fina vädret precis som jag gjort :)

Klänningen jag köpte, betydligt snyggare på. Får fota den någon dag :)

Kostade 199:- vilket jag, som är väldigt snål, tycker var okej.

På bio med Jennifer

Nu sitter jag på bion tsm med Jennifer (tidsinställt inlägg), vi ska se Min Låtsasfru. Min födelsedagspresent till henne, samt middag :) Innan har jag sålt fika tillsammans med klassen vid stationen därav den dåliga uppdateringen.


Tove frågar


Vad lägger ni helst ned pengar på?
Ridkläder/utrustning till dig själv eller utrustning till hästen?

Regn och slask

Usch vilket väder det är ute! Det är regn och slask och alldeles grått och tråkigt... Har ni det likadant?
Idag fick London vila, vilket jag även planerat, men mamma och jag åkte till stallet för att ta in alla hästar. Och såklart ville de in! Några hästar var så blöta att de stod och skakade så det var bara att snabbt byta täcke på dem när de kommit in i värmen.
Nu har jag precis duschat så jag ska värma mig lite och sedan slappa i soffan.

Taggad till tusen!


Taggad till tusen inför tävlingssäsongen nu!!! Vill tävla, tävla, tävla!
Samtidigt känner jag mig lite nervös, senaste tävlingen var ju i början av oktober men
jag är väldigt glad att vi åkt iväg och tränat lite, även fast det bara var två ställen och
nära men super bra i alla fall :)
Har ni planerat in några tävlingar?

9/3

Just nu sitter jag och kastar ner råttor från soffan, haha. De behövde vara ute lite men klättrar upp på soffan hela tiden och kissar i den >.<
Och en till sak som har med råttor att göra, gissa vad som låg i min havretunna när jag öppnade den! Jo, en äcklig råtta. Usch. Den hade bitit sönder en del av locket och på något sätt tagit sig in... Fick hjälp av Jojjo att slänga ut den :p
Red ett lätt lösgörande pass i ridhuset idag, London kändes trevlig :) I början var han lite jobbig när jag skulle flytta honom för vänster skänkeln, han ville inte lyssna. Men jag gav inte upp och till slut gick det bra. Jobbade mycket med skänkelvikning och volter, det gick bra och han var lätt i handen i en stadig form. Blev inte så mycket galopp men där jobbade jag på volten och lite förvänd vilket gick bra :)

8/3

Idag hade jag tänkt rida dressyr men fick sällskap av Klara så vi red ut istället.
Red Gällsta rundan i lugn takt, mest skritt, en del trav och lite galopp.
London jobbade på helt okej, sökte sig nedåt i traven när han väl slappnade av och detsamma i galoppen. Han var lite av en studsboll i början av galoppen, han ville helst framåt och fort skulle det gå men han lade band på sig själv och lyssnade bra på mina förhållningar :)
Det gick alltså helt okej idag, imorgon blir det nog dressyr, men vill någon rida ut så blir det så ;)
Världens typ sötaste vovve får stå för bilden.

Direkt importerat från Kina

När jag var i Kina i november så sydde jag ju upp lite ridkläder, eller snarare tävlings-
kläder. Tänkte att det var dags att visa upp dem. Bättre sent än aldrig!
Jag lämnade in min Pikeur kavaj och fick två uppsydda efter dem måtten, en i röd
(mörkare i verkligheten) och en mörkgrå, jätte nöjd med båda färgerna och de sitter
jätte bra också. Sen fick jag även ett par vita ridbyxor med grå helskoning vilket jag
alltid velat ha, får dock se hur länge de håller då materialet är väldigt tunt.

Gold Medal Hera

Jag tycker att det här tränset från Hööks är så himla fint!
Jag är lite sugen på att köpa ett nytt träns men har inte så stor lust att
hosta upp 649 kr. Men men, man får det man betalar för.
Gold Medal Hera heter det.

Ponnyakuten nästa!

Nu ska jag titta på senaste avsnittet av PonnyakutenSVTplay.
Tycker den serien är väldigt underhållande men jag skulle gärna se mer av hästarna, det blir lite för mycket lullande runt omkring, men programmet är väl inte för ungdomar kanske ;p
Annars är det lärorikt med bra gästtränare osv :)

Rolig reklam!

När jag satt i stallet och läste en gammal Stall Magasinet tidning, från antingen 2007 eller 2008, så såg jag den här reklamen från Horseware, tyckte den var lite rolig :)

Och så var även detta lov slut...

God morgon!
Nu är det här underbara sportlovet slut och det är dags att återgå till vardagen i skolan, trist. Det enda som jag egentligen tycker är positivt med skolan är att man får rutiner, jag skulle nog inte klara av att ligga och lata mig hela dagarna, jag vill gärna ha något att göra hela tiden. Men jag har bara fyra veckor i skolan och sedan två veckors prao och sedan påsklov, wonderful!
Idag är jag hästledig men ni kommer få en hel del hästiga inlägg och så ska jag börja leta efter resterande failbilder eftersom ni gärna ville ha det :)
Åh vad jag längtar!

Fina priser!

Det finns så mycket fina priser i alla möjliga bloggtävlingar, jag har anmält mig till tre stycken :) Man kan ju alltid hoppas att man vinner något ;)
(bilden är länkad)
Jag var ju bara tvungen att anmäla mig, tycker dessa pannbanden är
så underbara :D
(bilden är länkad)
De här lindorna är ju också himla snygga!
(bilden är länkad)
Skulle vara väldigt trevligt att vinna något av detta också...

Failbilder del 1

Bjuder på lite failbilder, om några dagar ska jag rota i mina gamla mappar
så får ni ännu roligare bilder :)

6/3

Hade uttaget på morgonen vilket gick bra :)
Red sedan ut tillsammans med Klara, vi red gokartrundan och det gick bra. London var lite knäpp, han var lite spänd ibland men gick framåt när jag bad honom och sen studsade han rakt upp i luften när han såg en räv i skogen, haha! Väldigt orädd ponny ;) Men det gick bra, trevligt med sällskap. Blev mycket galopp och ett medel tempo.

Uppe med tuppen!

Nu är jag antagligen i stallet (tidsinställt inlägg), vi ska nämligen fodra och släppa ut alla hästisarna.
Tycker det är väldigt trevligt att vara i stallet på morgonen, det är så lugnt och tyst och man kan njuta mer av hästarna utan all rörelse runt omkring.
Jag ska rida ut tillsammans med Klara i alla fall, trevligt :)
Amanda på Oreo och så Londons huvud från i onsdags :)

Svagheter

Jag tänkte skriva ett inlägg om mina svagheter och ett om mina styrkor som ryttare. Sen kommer även Londons styrkor och svagheter.
Vi börjar med svagheterna.
- Tålamod. I vissa fall har jag väldigt bra tålamod och är fruktansvärt envis men det kommer under mina styrkor. Jag kan ha väldigt dåligt tålamod i dressyren, jag vill gärna att det ska gå bra på en gång och då blir det så att jag försöker ta genvägar vilket är dumt.
- Mina händer. De är väl helt okej men kan ibland bli lite fladdriga i dressyren, och ibland lyckas jag tränga högerhanden över manken vilket jag inte fattar, har däremot nästan lyckats träna bort det nu.
- Blicken. Jag måste vara mer noggrann med vart jag rider osv, i hoppningen är min blick jätte bra men i dressyren blir det så att jag tittar ner på London istället, han kanske försvinner ;)
- Min innerskänkel. Den åker lätt bakåt och jag måste komma ihåg att flytta fram den vilket jag kan vara lite slarvig med, måste tänka mer på att ha den längre fram!
- Lättridning. Haha, jag hatar ärligt talat att rida lätt. Jag hamnar lätt lite framåtlutad i lättridningen vilket jag försöker att inte göra, men jag föredrar att sitta ned. Förutom under uteritter då jag alltid rider lätt.

5/3

Idag blev det dressyr i ridhuset. Skrittade fram ute i det fina vädret :)
Jobbade med skänkelvikning på olika ställen, främst ut med långsidorna men även på diagonalen och volten.
Var ganska svårt att komma åt honom i vänster sida och när jag la till spöt på rumpan kickade han, märks att han är ponny ;p Men fick igenom det någorlunda.
I galoppen var han väldigt rund och fin, där blev det galopparbete samt förvänd på båge längs långsidan. Han har verkligen blivit jätte stark i den förvända! Förut sprang han bara iväg och bytte men nu galopperar han lugnt på, jätte skönt :) Tror att det varit riktigt nyttigt för honom att få komma ut och galoppera mycket.
Han kändes hela tiden väldigt positiv och lyhörd, mjuk i munnen men något tung i vänstertygeln men det blev bättre.
Känns ju som att någon måste följa med och fota dressyrbilder...

Anmäld!

Nu är jag och London anmälda till första tävlingen för år 2011! Snacka om att jag känner mig taggad.
Vi har fått en väldigt bra start på året och det hoppas jag håller i sig.

London och jag ska alltså till Ågesta Ridklubb 19 mars, det är en eftermiddagstävling och vi ska bara rida en 80cm, det känns ganska lagom som uppvärmning inför hela tävlingssäsongen :)

4/3

Idag red jag och London Gällstarundan själva, det var mysigt att rida ut själv nu när jag har haft sällskap de senaste uteritterna, jag är knäpp...
London var jätte duktig. Jobbade honom i låg form i både skritt och trav och han sökte sig hela tiden nedåt och var jätte mjuk i munnen. Galopperade lite också och där var enda kravet att han skulle gå någorlunda samlat och han lyssnade jätte bra och galopperade lugnt, även fast jag kände att han väldigt gärna skulle ha sprungit snabbare :)
Han kändes i alla fall jätte fin, mjuk och lyhörd.
Sedan tog mamma och jag in alla hästar vilket gick jätte bra :)
Jag ska försöka starta upp mitt lilla projekt med att skriva om alla ridvägar osv men bilder får ni nog inte förrän snön är borta, ser så tråkigt ut nu när snön är typ brun :p

Banskiss á la Tove

Nu har jag bråkat med kamerans redigeringsprogram hur länge som helst, själva redigerandet gick bra men sen skulle jag ju konvertera filen till wmv format, och tror ni att det gick? Icke. Så nu är jag lite små irriterad.
Så istället för videon, som ni förhoppningsvis får senare, får ni banskissen :)

Haha, jag suger verkligen på att rita i datan!

Hoppträningen

Jag, pappa och London åkte till Söderby gård för att rida för Haking för första gången, och jag är riktigt nöjd!
Som uppvärmning flyttade vi hästarna längs ena långsidan, galopperade den andra och hoppade ett litet räcke på ena kortsidan och vid väggen skulle vi sakta av till trav, och sedan skritt. Här försökte London lura mig hela tiden, han gjorde som jag sa och sedan hoppade han åt sidan och försökte fortsätta galoppera, det var lite irriterande men sen fick vi ordning på honom, fick göra halt in i väggen ett par gånger.
Sedan hoppade vi hinder som låg på böjt spår på volten där vi skulle anpassa galoppsprången, ibland på 3, ibland på 4, och ibland på 2. Det kändes bra :)
Sedan hoppade vi en studs med smala hinder där det var väldigt viktigt att rama in hästen, och London gjorde det super bra och lyssnade bra :) Hoppade långsidor där vi skulle räkna och anpassa galoppsprången, jag skulle rida på åtta men till pappa sa Haking att det var omöjligt, men jag red på nio :D Gick inte att få stopp på London efter för att han fick gasa så mycket! Sötisen.
Sedan hoppade vi ett räcke - fem språng - trippelbarr - fem språng - räcke. Som Haking sa så tror ju oftast ryttaren att trippelbarren är farligare än den är, eftersom den är bland det lättaste hindret för hästen att hoppa. Det var skönt att ha något annat än själva hindret att tänka på då. London flög över jätte bra, trippen låg väl på 1m.
Sedan hoppade vi bana vilket gick jätte bra, London lyssnade fint och kunde både korta och länga någorlunda, hoppade hela banan utan några som helst konstigheter, men sista linjen råkade jag hoppa fel hinder, fick en liten blackout. Klantigt av mig men jag är jätte nöjd ändå :)
Det var verkligen perfekta övningar för att få London att lyssna mer på mig, super bra träning!
Det här blev väldigt långt, grattis till er som orkade läsa!

Sent hemkommen

Kom hem väldigt sent från träningen, har precis ätit middag och nu är jag jätte trött!
Men det gick super bra och fokusen låg på gas och broms och att räkna galoppsprång vilket var riktigt nyttigt.
Skriver mer imorgon och då kommer både banskiss och videos :)

Dumma rubrik

Jennifer kom hit och sov över igår, där har vi anledningen till att jag inte hunnit fixa en design.
Har däremot bestämt att jag ska lägga upp en av mina gamla tills vidare i brist på fantasi, så det ska jag pyssla med nu medan Jennifer fortfarande sover. Kommer alltså vara ganska rörigt här på bloggen över dagen.
Ikväll ska jag och London åka iväg och hoppträna för en ny tränare, spännande men lite nervöst :p

2/3

Jag och Amanda var ute på en riktigt trevlig ridtur i det fina vädret :) Det var super härligt, hur länge som helst sen vi red ut tillsammans!
Vi red över vägen och där red vi på grusvägarna. Det gick jätte bra :) London var faktiskt väldigt fin, det var länge sen han var det! Han jobbade på någorlunda hela tiden och lyssnade bra! När vi vände för att rida hem fick Amanda rida först eftersom London blir så tokig annars, han behöver lära sig att det inte är en tävling bara för att vi är på väg hem. Och efter det var han jätte lugn! När jag ville bryta av gjorde han det osv.
Avslutade med galopp uppför en backe där London fick sträcka ut halsen ordentligt och det tyckte han var jätte skönt. Jätte nöjd med dagens pass :D
Nu ska jag laga middag, det blir moussaka!

Dressyrträningen

Jag gick och la mig tidigt igår, jag är superförkyld och känner mig ganska hängig...
Mamma lyckas alltid väcka mig på morgonen, vår nya dusch är så högljudd ;s
Jag red i alla fall dressyr för Gun igår, det gick väl sådär, London är så j*vla envis. Jag måste bli lika envis tillbaka! Han var ganska stark också, låg på vänsterbogen och sådär... Vi jobbade mest på volten, i skritt red jag skänkelvikning in till medellinjen, ett halvt varv framdelsvändning och sedan skänkelvikning ut igen, det var en bra övning :) Red även mycket övergångar mellan galopp och trav för att få honom lättare i handen.
Sedan blev det tiometersvolter längs långsidan, i vänster varv gick det bra men i höger ville han inte riktigt lyssna på ytterhjälperna och flöt ut lite. Sedan red vi som vanligt skänkelvikning på diagonalen och fick till en sån underbar för höger skänkeln, jag bara satt där, London hade huvudet rätt och flyttade jätte fint utan att jag egentligen behövde göra något alls.
På slutet var han jätte fin, fick ett helt annat steg och tryckte på och var mjuk i hela kroppen :)
Nu ska jag svara på kommentarerna, kul! Och sedan ska jag samla lite inspiration för designen jag ska göra ikväll efter uteritten med Amanda :)
Jag vill ha det här vädret...

Nya hästar

Den här veckan dyker det upp flera nya hästar på Grana, några har redan kommit.
Jag tycker alltid att det är lika spännande! Kul att träffa nya människor med samma intresse som mig, hästar. Och sen kan man ju alltid hoppas på att någon vill vara mitt uterittsällskap ;)
Diskuterade det lite med Frida i lördags, tänk om jag skulle stå i ett stall med mindre än tio hästar, hur skulle jag överleva? Jag som jämt klagar på att jag inte har någon att rida ut med i vårat stall med 36 hästar, haha. Lite komiskt faktiskt. Men men, nu har jag fått sällskap de senaste uteritterna och jag fortsätter att tjata på mina kära stallvänner, de behöver komma ut lite mer!

Trött & förkyld

Godmorgon!
Det är en trött och förkyld Tove som sitter vid dataskärmen.
Ska snart åka till frisören, skönt att äntligen få klippa mig! Mitt hår har blivit så himla långt att jag bara vill bli av med det, haha! Nä, jag ska bara toppa och klippa lite till, men har aldrig haft så långt hår innan i alla fall.
Sedan åker jag hem, fixar något att äta innan jag åker till stallet, hinner nog slänga in ett inlägg då också.
Idag är det 1 mars, hoppas på vår nu!
Snygging Tove har tråkigt!

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0