Vila idag igen...

London fick vila idag igen. Jag är så trött så att det var ingen idé att rida, går det inte bra så blir jag på dåligt humör och det går ut över London och jag vill inte att det ska bli så. Så han fick vila, men då får han i alla fall tid att bygga muskler :)

Bilder från gårdagen

LD+5:



Vad gör jag med händerna?? ;s
LC:




Like shooting stars.



Idag tog vi en promenad runt ena valackhagen och passade på att beta i 40 min :) Det var super gott med grönt och färskt gräs tyckte London så han blir nog överlycklig på Lördag ;p

Ikväll ska vi förmodligen göra något roligt, eller jag tycker i alla fall det x)
Mer får ni förhoppningsvis veta ikväll :)

Vad vill ni läsa om?

helloj igen :)
Jag vet att uppdateringen inte alls har varit bra den senaste veckan, eller egentligen den senaste månaden, men jag är så himla trött efter lång dag i skolan och stallet så jag har inte haft den orken att skriva något vettigt här på bloggen. Har skrivit ner något snabbt om ridpassen så gott jag kunnat men mer än så har det inte blivit tyvärr ;s
Men det ska bli ändring på det och jag lovar att jag ska försöka att få ut flera inlägg om dagen och inte bara sådana som handlar om mig och London utan även om annat. Vad vill ni läsa om?

Imorgon så ska vi åka till stallet strax efter tio för vi ska ha litet möte för att göra upp vattenschema eftersom grabbarna ska ut i sin sommarhage nästa helg :) Skrittar nog bara ut lite på London efteråt.

Jag skulle vilja köpa ett ljus ljus grönt/baby grönt shabrak med matchande huva till London, någon som vet en affär/ett märke som har det? Isåfall får ni gärna säga till för det skulle vara jätte schysst, eller i alla fall om ni vet något ställe som har shabrak för huva kan man ju beställa i egen färg från vissa ställen också :P

Kram.


 Framhoppning LC :) Hoppar så fint <3

Mälarhöjden RS lokal hoppning

LD+5 - 85 cm - Ute.
I den här klassen var han super tjurig och ville inte lyssna framåt, istället hade han öronen slickade bakåt och började hoppa med bakbenen när jag försökte få fram honom. Och jag kämpade verkligen med blev utesluten på tredje hindret, inte mycket mer att säga. Han kändes jätte tjurig och ville som sagt inte alls gå framåt, var väldigt okoncentrerad och ville helst titta på allt runt omkring. Men en sak jag kände, vilket Lollo bekräftade, var att han liksom började böja halsen på väg mot hindrena, han ville liksom inte titta mot dem (?), han var lite konstig...

Framhoppning LD+5, oxer (:
LC - 90 cm - 13 fel. - två stopp och ett tidsfel
Jag valde att sätta på honom luvan och då kändes det som om han koncentrerade sig mer på det jag ville att han skulle göra. Han var mycket mer framåt och hoppade verkligen super fint på framhoppningen, han bara flög över :)
Sedan inne på banan fick jag skritta runt lite innan jag fick startsignal och red på som tusan för att få upp en riktigt bra galopp, hoppade super fint över ettan men just då började världens skur så på tvåan och trean missbedömde både han och jag avsprångspunkten lite, i alla fall jag så det blev stopp på dem men sedan hoppade han fyran, femman, sexan, sjuan och åttan utan att tveka och vi fick verkligen upp den där bra galoppen som vi ska ha :) Så med den klassen är jag ändå nöjd för jag vet att jag blev väldigt frustrerad över den där skuren som gjorde så att man inte riktigt såg ;o Men i alla fall, vi avslutade bra och huvudsaken var att känslan var rätt.

Hinder nr 5 LC (:
I höstas hade vi huva på honom på alla tävlingar men nu under våren har jag inte haft det på en enda men ska nog börja ha det igen, han känns mer avslappnad och koncentrerar sig mer på vad jag har att säga ;p

-

Tävlingen idag har väl gått sådär... I första klassen var han super tjurig och ville inte gå fram men i andra var han piggelin. Men orkar inte skriva nu, så ni får helt enkelt höra allt senare ;p
Puss.

-

Har inte orkat uppdatera någonting men nu vet ni att jag lever ;)
Imorgon blir det tävling på Mälarhöjden, ska starta 85 och 90.
Alex sover över hos mig och ska följa med som hästskötare.
Är mega taggad och SKA vinna x) Målet ska i alla fall vara att komma över alla hinder så jag får väl sitta och morra om jag så måste x)

Kram, Tove

Dagens ridpass

Idag red vi nere på slingan tillsammans med Therese och Hilli. London var mjuk men något okoncentrerad. Han var mega pigg och ville inte trava eller galoppera lugnt.. Skritten däremot gick i slow motion ;o Men han var ändå duktig :) Han fick galoppera av sig en del och han och Hilli rejsade som vanligt. Men de var konstigt nog väldigt sura på varandra idag.

Sedan åkte Therese och jag buss hem och på stationen provade vi på att betala i godisautomaten med sms och det funkade ju jätte bra, bara det att man fick betala 3kr extra :'o

Kram.


 Far away bild på mig och Guinita :P

Dressyrlektion

Idag tränade vi dressyr i ridhuset. London var jätte duktig och gjorde det mesta rätt :) Försökte tänka mycket på min sits och det blev bättre då, och så fick jag vara väldigt bestämd med skänkeln också. Jobbade mycket med galoppfattningar, tio metersvolter och skänkelvikning.
Gun tycker att vi var jätte duktiga och att vi verkligen har utvecklats vilket jag håller med om, det går inte att jämföra hur det ser ut nu mot hur det såg ut förut, det är super stor skillnad verkligen. Vi är mycket mer sammanspelta nu och han börjar bli stadigare i rätt form nu. Och Gun tyckte också att han musklat halsen fint.
Pysslade en massa och friserade honom lite (nu håller vi tummarna att manen inte börjar stå upp!) och myste :) Och så fick han käka gräs ute i 20 min.

Jag är super trött, skoltrött som tusan! Längtar verkligen till sommarlovet och det ska bli sååå skönt!

Kram, Tove

Mobilblogg

Har ridit lektion på sötpollen och han var jätte duktig :) Nu ska jag fixa höpåsar och sedan ska vi ut och käka gräs ;)

V. 21

Dagens ridpass

Anna hjälpte mamma med Intaget idag så att Amanda och jag kunde rida ut :)
Våran (antagligen) sista uteritt tillsammans :( Sorgligt sorgligt... Orcus flyttar ju tillbaka till ridskolan på söndag.
Vi red nere på slingan och hoppade även lite stockar, London var som vanligt piggelin och något stark men glad var han i alla fall. Han hoppade fint över stockarna jag styrde på och var jätte duktig! Han fick galoppera av sig också. På slutet red vi runt sommarhagarna där vi först travade och sedan skrittade av, och så klättrade vi bakom ridhuset tre gånger också. London var så söt. Och vi sommarhagen så står det någon konstig grej med typ mat till älgarna och den tyckte London var väldigt konstig, han är ju väldigt nyfiken av sig så han ville gå dit men det fick han inte :P
Sedan fikade vi utanför stallet efter att hästarna fick gå in i boxarna.

Kom med tips!

Uppdateringen har varit riktigt dålig på senaste tiden och det ska jag se till att ändra på. Men jag vill gärna veta vad ni läsare vill läsa om! Just nu skriver jag ju endast om allt som händer mig och London, men ni kanske vill läsa om sånt som även handlar om annat inom ridsporten? Jag ska försöka komma på lite idéer själv men jag vill gärna att ni kommer med tips också, det är trots allt ni som läser :)

Så kom nu med tips! Och ställ gärna frågor om det är något ni vill veta :>

Shopping hela dagen

Idag har vi varit och åkt mellan massa olika affärer så jag har inte haft någon chans att uppdatera ;s
Men hur som helst, vi åkte vi halv elva då vi åkte till Arlanda och lämnade lillbrorsan på ett kalas, sedan åkte vi till Granngården där vi köpte havre och lite hästgodis. Sedan till Hööks i Väsby för att titta på skor men allt i rätt storlek var slut så ringde till Uppsala och där hade de ett par ridstövlar i rätt ;p Åkte och hämtade lillbrorsan och gick i centrumet där och köpte joggingskor och tre tjocktröjor :)
Sedan till Hööks i Uppsala där vi köpte stigläder, två jackor (en till mamma och en till mig), tävlingshuva/luva och ridstövlar. Så nu har vi typ allt som behövs. Två av tjocktröjorna jag köpte i en sportaffär ska användas till ridning och stallet :) Ni får lite bilder ;p

Face the fear but not feel scared...

God kväll :)
Har varit ute och sprungit med mamma, riktigt skönt :) Fast mitt jäkla skavsår är sååå jobbigt! Men whatever, det var skönt och sedan duschade jag och resten av kvällen blir att titta på en film och bara mysa, ska nog se på 27 dresses som går på tv4, har sett den förut men i alla fall, den är rätt bra.

Imorgon ska vi först åka till Arninge, Granngården, och köpa havre. Och så ska vi titta på nya, lite svalare skor (slängde mina jodhpurs i somras och har antingen mina luddfodradre vinterkängor eller mina fodrade ridstövlar) och om det vill sig väl kanske ridstövlar, haha, I wish. Men det ska vi i alla fall kika på, åker antagligen förbi Sthlm ridsport och Hööks också :) London får sig en promenad runt sommarhagarna imorgon med massa mumsigt gräs eftersom han antagligen kommer ha träningsverk :)

Puss.

Länge sedan. Men vill bada (a)

Hoppträning

Idag åkte vi till Robban tillsammans med Jojjo och X-file :)
Det var hoppträning som stod på schemat, på deras ridbana.
Vi började att rida fram över bommar i trav, mellan bommarna skulle vi öka traven och innan och efter minska, ökningarna var London jätte duktig med men att minska gick inte riktigt lika bra eftersom jag måste bli mer bestämd :P Men han var ändå väldigt duktig! Sedan gjorde vi samma sak fast med en bom till och efter den skulle vi sakta av till skritt på en gång, och efter några försök gick det jätte bra, han blir lite stark. Sedan började vi med att travhoppa ett enkelhinder, först som räcke och sedan som oxer. London var jätte duktig! Behövde inte göra så mycket och han gjorde precis som han skulle, hoppade oxer i trav på dryga 1m och travhoppat så högt har jag aldrig gjort förut och det var ju bra.
Sedan började Robban bygga upp studds, ett i taget, så hoppade vi dem succesivt och London var även där jätte duktig, jag slarvade någon gång och då slog han i men annars tyckte Robban att det såg jätte bra ut, han hade inte så mycket att säga sa han :P Sedan lade vi till en till oxer som vi också hoppade och även där var London duktig. Sedan var det meningen att vi skulle sakta av till skritt mellan oxrarna men det gick inte alls, London bet tag i bettet. Fick honom ned till trav en gång i alla fall och Robban tyckte inte vi skulle bråka mer med honom eftersom han hoppade så bra. Men sedan gjorde han bara ett räcke av den svartvita oxern och bara en bom som låg på 110 så det var ganska luftigt och då fegade vi ur lite, vi var väldigt trötta av värmen plus att vi hållt på väldigt länge och serien var väldigt jobbig för Londons lilla rumpenstump. Så där fick vi stopp, jag bromsade lite dumt ;s Han hoppade hela tiden serien fint men på det hindret så blev det dumt men till slut när jag la till spöt och var bestämd hoppade han jätte fint över (:
Robban har lite samma tänk som Tusse och båda dem tänker mycket på problemlösningar vilket jag tycker är bra.
Jag är nöjd idag för både London och jag var lite slöa och trötta mot slutet, vi höll på i nästan två timmar (mycket skrittpauser hela tiden pga värmen) och ja, vi var trötta :P Men han var en duktig ponny annars, hoppade super fint och gjorde det han skulle (för det mesta iaf ;>).
Ritning:

Dagen

Idag har det varit en jobbig dag, gick från skolan två timmar tidigare för att jag hade så grymt ont i magen, vilket jag fortfarande har fast inte lika mycket.
Åkte till stallet efter middagen så kom hem för en halvtimme sedan, därför denna sena uppdatering.
Idag värmde jag först upp nere på slingan där London fick trava och galoppera på halvlånga tyglar, sedan travade vi ner till ridbanan och red dressyr. Idag var en sån där dag då han gärna hänger i tyglarna, kan vara för att det var så varmt, tur i alla fall att vi åkte ut lite senare. Han var genomsvettig när jag kom också :s Men vi körde på lite i alla fall, försökte få igenom honom ordentligt i båda sidorna och han var väl ändå ganska mjuk och lyssnade. Men på grund av min mage hade jag inte så bra tålamod. Men i alla fall, sedan fick han beta lite och sedan svampas av :)

Mamma fotade lite.


 
 Typisk bild där han 'hänger' i galoppen.

Video


Original Video - More videos at TinyPic

.

Idag har jag medryttare, alltså är jag hästledig :)
Nu ska jag lägga mig på sängen och titta på en film, jag är grymt trött efter skoldagen! Så det ska bli skönt :)
Ni ska även få video från andra halvan av banan vi hoppade igår, håller på att ladda upp den nu men hemsidan vill inte riktigt sammarbeta. (Mitt youtube konto funkar fortf. inte >.<)


 Från dressyrtävlingen. Jag sitter sämst.

Hoppträning för Eva Bengtsson

Idag var det som sagt hoppträning i ridhuset för Eva och jag är jätte nöjd. London skötte sig super bra! Fick ett dumt stopp men det var helt mitt fel, han tänkte hoppa av rätt men jag gav honom en liten ponnyspark alldeles för nära hindret och då blev det ett konstigt galopp språng, så där gjorde han rätt i alla fall, jagville lite för mycket liksom. Han var annars super duktig och var så stolt över sig själv efteråt! Han är så söt när han börjar hoppa och studsa efter att han har hoppat över ett hinder, då märker man att han tycker det är kul ;D
Vi började med tre travbommar på mitten och tiometersvolter i galopp på kortsidorna och London var vääldigt pigg och framåt men lyssnade ändå bra. Han var mjuk och fin :) Sedan hoppade vi en liten serie där det var travbom-kryss-oxer - 5 galoppsprång - oxer. Det gick bra och hoppade även lite andra linjer, räcke-oxer och en tre kombination, han var jätte duktig :) Det var en lång bana idag, hela arton språng, men vi hoppade inte så jätte mycket innan. Men vi fick till det bra och London var fortfarande super pigg efter! Jag förstår inte vart han får sin energi ifrån, haha x) Men duktig är han!
Jag tycker synd om min vänsterfot, jag har skavsår på tre ställen, av tre olika skor! och det gör jätte ont :'( Trodde jag skulle dö i slutet med ridstöveln så travade av utan, ändå hade jag compeed skavsårsplåster på alla såren, det hade jag även i skolan ;o

Ni får några bilder från videon som mamma filmade när vi hoppade banan :)







26 grader i skuggan!

Åh! Det är 26 grader i skuggan nu hemma hos mig, helt sjukt!! Rätt mysigt egentligen men lite föör varmt tkr jag :P Sugen på att åka och bada men vattnet är det ju fortfarande kallt i ;o
Prognosen har sagt att det både igår och idag skulle komma åskskurar men det har det inte gjort ;p Men det är ju mysigt med fint väder!
Dock så blir det som ett växthus i ridhuset där hoppträningen är ikväll, det är lite jobbigt men aja.

Träningen börjar vid sju så jag tog bussen hem efter skolan så åker mamma och jag senare, skönt att vara hemma och slappa lite på eftermiddagen :)

Puss.

I wanna break free...

Idag red vi ut tillsammans med AmandaOrcus (:
London var piggelin och sprang iväg från Orcus hela tiden (ingen flockinstinkt där ;p) och var super glad :) Vi red först mot Smedby en bit, travade och skrittade med där men blev två korta galopper. Sedan vände vi och red tillbaka, lite galopp på en åker och London fick jobba ganska mycket vilket han tyckte var jobbigt, och inte springa för fort förstås ;P Men han var duktig :) Sedan red vi tillbaka till våra ängar där London fick hoppa lite stockar, kom på en liten mini bana av hindrena och det tyckte han var suuuper kul. Sedan satt jag upp på Orcus och tog några skutt med honom på en liten stock och sen den lilla 'stenmuren' han var jätte duktig och tyckte det var kul, lite framtung dock men sån är han ;)
Var väl ute i en dryg timme men London var inte trött alls, vi skrittade trots allt väldigt mycket eftersom vi var tvugna att rida en lång bit i skogen också. Men det var mysigt med fint väder!

Imorgon är det hoppträning i ridhuset för Eva, det var ett tag sedan (:

I skolan

Har just nu Musik :)
Idag ska jag rida ut på London, ska rida mot Gällsta/Smedby tror jag och kolla stigarna där borta (:
Ridschema för veckan kommer också ikväll !

Nu har vi spanska, chao <3

Vila för ponnyn

London vilade idag (:
Ni får några random bilder bara för att ;P


Den här älgen mötte vi på vägen hem från Botkyrka ;p

En misstänksam London hos sin gamla ägare (: (och ja, manen står rakt ut x)

I stallet

är i stallet nu för att kvällsfodra hästarna, känns allt lite skumt att det fortfarande är ljust :p puss.

Dagens ridpass

Skrittade bara bilrundan idag, hade ont i magen så satt typ som en
hösäck ;p Men i allafall, jobbade honom lite lösgörande i skritten
men inte så mycket. Det var väldigt blött och lite småläskigt underlag
på vissa ställen så blev inte så mycket o så. Mamma följde med och
promenera. Sedan dränkte jag London i flugmedel x) Han blir ju så
irriterad på alla flugor hela tiden! Sedan köpte vi glass på Ica på vägen
hem. Ska till stallet igen vid nio för att ge bushästarna sin kvällsmat.
Mer uppdatering ikväll, hoppas jag ;)

God morgon.

Imorse var det egentligen meningen att jag skulle åka till stallet för att fodra och ta ut alla hästar men min mage började krampa (?!) så mamma och pappa var snälla och åkte istället. Jag låg heldäckad och sov i soffan fram tills nu ungefär. Det gjorde verkligen ont :/
Men London ska i alla fall få sig en lugn ritt ute idag, kommer åka dit för att luncha vid tolv men även senare ikväll för att kvällsfodra (mkt idag ;p) så får se när jag rider. Gör fortf. ont när jag sträcker på mig så hoppas att det går över helt.

Glöm inte att kommentera nya designen :)

Ny design på G!

Nu sätter Tove fart igen och byter ut designen! Nu när jag har lite mer våriga och fina bilder så känns det som att det behövs bytas (:
Är ganska nöjd med den jag gjort också så det blir bra, ifall det är rörigt så vet ni varför.
Puss.


Saknar <3

Update: Nu är designen så gott som klar, det är lite detaljer kvar men det får funka just nu då det är kö på datan x) Kommentera super gärna :D

Dressyr debuten avklarad

Ah. Jag är död.

London skötte sig alldeles utmärkt idag! Han tyckte det var kul att få visa upp sig i knoppar (som jag faktiskt blev hyfsat nöjd med) och vitt shabrak (tack Jojjo för lånet!). Elin gjorde en jätte fin ritt på London som var lite slö av värmen, jag tycker hon ska vara jätte nöjd, hon har ju inte ridit honom så länge och så :)
Sedan fick London stå utan sadel och träns i mini hagen bredvid utebanan och äta lite gräs och dricka innan jag red honom. Han var jätte mjuk och fin på framridningen, lyssnade bra och gjorde det han skulle :) Gick sedan ned till ridhuset och han kändes fin men jag var ju så nervös att jag höll på att tuppa av, trodde allvarligt talat att jag skulle göra det. Så jag red inte alls bra, fick till allting på rätt ställen men inge vidare vacker ritt sådär, men London skötte sig galant och var jätte duktig <3 Han lyssnade bra och det var jag som red dumt... Men mitt mål var att rida på mer än 55% och vi red på 56,9% så jag är nöjd, jag var så nervös!! Trodde inte jag skulle vara det men i dressyr hinner man verkligen tänka för mycket! Jag som har det problemet i hoppningen där allt ändå går så fort :P Men han var fin <3 Fick mest 6:or på allt. Hade kunnat få några 7:or, men aja, nu är debuten klar och jag brukar alltid, konstigt nog, vara nervösare på hemmaplan, haha!

Ritten på Guinita ska vi inte ens tala om, jag red som en kratta och hon var spänd. Jag var så nervös, kände mig ju verkligen pressad! Jag ville ju göra bra ifrån mig men det kändes liksom inte kul :/ Önskar att jag ridit bättre där men ush. 

Dommarkommentaren(London):
Fin uppvisning, mjukt, söt häst.
Träna vägarna och var noggrann med dom.
Försök visa skillnader i mellangångarterna.
Lycka till!

Hade ju kunnat få bättre resultat om jag bara ridit bättre, men det är bara att fortsätta kämpa och ta igen det nästa gång. Jag tänker inte precis ge upp dressyren bara för det "dåliga" resultatet utan det gör mig bara mer motiverad och jag vill göra bättre ifrån mig nästa gång :) Nu vet jag i alla fall att London sköter sig bra, och var så fin i knoppar !

Åh det var ju så varmt idag. Och jag ska väl erkänna att jag aldrig riktigt gillat värme (det är 24 grader här nu), jag föredrar runt 15grader så är jag nöjd. Haha. Fast varmare om man ska bada. Så jag var varm, skyller inte på det men man orkade ju inte riktigt lika mycket... Men vi får ta igen det nästa gången, London var duktig <3

.

God kväll.
Sitter just nu och tittar på tv, har bakat kladdkaka till morgondagen och ska väl plocka ihop alla tävlingskläder nu (: Känns inte så noggrannt med kavaj och sådär men det är ju kul i alla fall. Jag får se till att rida ihop London ordentligt imorgon, annars bli han så lång >.< Men det är bara att köra på ;)
Det har varit dålig uppdatering den senaste tiden men det ska bli bättre, så hoppas kunna mobilblogga lite imorgon också :)

Kram Tove

Dagen

Ah. Nu är jag trött.

Hann mocka innan jag gick ned och tog in ett ganska lerigt, svart sto vid namn Guinita ;)
Gjorde iordning henne och gick sedan ned till ridhuset. Red dressyr i ca 1h.
Det började defintivt bättre den här gången än i tisdags men fick ändå inte riktigt kläm på det förrän efter ett tag, men det är bara att köra på (: Framsteg gör vi i alla fall ;p Jobbade mycket med vägarna i programet och red igenom programmet några gånger. Lyckades greja galoppen på diagonalen men det är svårt, det är egentligen mellangalopp där men tror inte att jag kommer trycka på henne för känns viktigare att hon inte byter, men lite mer galopp kanske vi kan se till att fixa i alla fall :)
På slutet när vi skulle trava av så blev hon super fin, pigg och alert och i fin låg form. Så då tyckte Frida att jag skulle rida lite mer för att känna mer på den delen och då var hon jätte fin, fast jag var lite trött ;P För det var typ hur varmt som helst i ridhuset och så är det ju lite jobbigare att rida stor häst också ;) Men tror att det kommer gå bra imorgon, vi kommer förmodligen inte komma sist i alla fall, haha

Sedan fixade jag resten, slappade lite i klubbis och tog sedan in London.
Gjorde iordning honom vilket tog några år och sedan skrittade vi ut lite innan vi gick ned till ridhuset där jag satte på musik och började rida dressyr. Han var sådär halvt överpigg idag så han ville mest bara vara lång och jag orkade inte bråka så mycket men red ihop honom lite mer på slutet i alla fall, sedan så mitt i passet så kom Phoebe för det var några som skulle provrida henne och då ställde dem fram ett hinder och då blev London ännu piggare, haha! Men han var ändå mjuk och sådär, red igenom programmet också och efter mellangaloppen på diagonalen när man saktar av till trav så vill han fatta den andra galoppen och fortsätta galoppera på en gång men jag får se till att rida ihop honom en massa ;p
Sedan hade vi intag också och efter det var jag dödare än dödast.

Imorgon åker vi väl till stallet runt nio, London står kvar inne så ska jag fläta och knoppa då, duschade av honom lite idag men orkade inte fläta ;p Så det fixas imorgon och sådär. Elin startar LCn vid elva och hon ska väl rida fram ett tag också, så förhoppningvis är han inte lika pigg när jag rider som idag :P


London med förra ägaren (: Då han var i sin bästa
dressyrform (: Det är vårt mål!

Morgondagen

Kommer bege mig till stallet vid tiotiden imorgon (tar bussen då) för att vara där runt elva så tänkte skriva vad som händer nu istället.
Kommer bli två dressyrpass där jag rider igenom LB:1:an. Först på Guinita och sedan på London. Så ska jag väl ge mig in på att fläta London, får nog gå igenom manen ordentligt först annars går det inte bra, men men ;p Hoppas på att båda hästarna är fina imorgon så att det känns bra inför tävlingen. Är ju bara klubb men i alla fall, har ju lite press på mig eftersom Guinita har gått MSV och jag bara ska rida LB (dock är det ju bara fjärde gången jag rider henne på tävlingen) men det är svårt att greja mellangaloppen på diagonalen på henne eftersom hon gärna gör byten, men jag får se till att rida så bra och noggrannt jag kan så kommer det att gå galant. Tror också det är bra att jag rider henne innan London så jag inte rider för mycket som jag gör på London vilket det lätt blir när jag ridit honom precis innan.
Jag ser fram emot tävlingen på lördag osså, ska bli kul att prova lite dressyr nu när London börjat bli jätte fin (finns fortfarande en del att jobba med men en klar förbättring). Och om det går bra, eller rättare sagt om jag får en bra känsla, så blir det förmodligen någon mer dressyrtävling det här året, eller ett par ;)

Haha, nu blev det bara massa babbel men jag är trött och seg så ska väl krypa ner i sängen om ett tag ;p

-

Kom hem från stallet för en stund sedan.
Hade medryttare idag men hade också intag så åkte i alla fall dit för att pussa lite på ponnyn och ta in alla andra hästar (: Helt problemfritt som vanligt, alla hästar är som tur jätte snälla :)
Ska försöka slänga ihop ett lite roligare inlägg ikväll.

Bilder från igår (:


Första stocken som London tyckte var megakul :)

Glad ponny tkr att det är tråkigt att vänta.

Bank (: Ignore me

Den "läskiga graven". Han var tvungen att hoppa stort, det kanske
skulle hoppa upp ett monster och äta upp honom :'o





Vattnet var mega kul tyckte London! :D

Dålig bild ;p

Jippie! (;

FT-träning


Idag var det dags för min och Londons första fälttävlansträning :)
Det var i Botkyrka för Helena Johnsson. Vi kom dit ungefär en timme
tidigare men hellre tidig än sen ;) Och det var svårt med alla bilolyckor
så vi åkte i god tid. Började värma upp ungefär 30 min innan och London
var pigg och framåt men samtidigt mjuk. Började att hoppa fram på en
liten stock och London drog på som bara den, han tyckte det var super
kul och tog fina, stora språng över stocken. Hoppade sedan bank och
han tvekade lite i upphoppet men hoppade i alla fall fint (: Hoppade en
större stock i skogen också och det tyckte han också var kul och han
var jätte duktig! sedan var det en liten grav och där hoppade han oxå
fint. Sedan gick vi över till en lite större grav och den tyckte han var lite
läskig så han ville inte hoppa den och jag mesred lite, men när jag red
väldigt bestämt så hoppade han stort och fint över (:
Hoppade sedan två stockar på en linje och där hoppade han också fint,
tittade lite på den andra stocken men han var duktig :>
Sedan vatten som förstås var jätte skojigt! Han klev så snällt i när vi
bara gick igenom och sedan fick han trava och galoppera och det var
ännu roligare ;) Hoppade lite andra hinder också och han var duktig :D
Måste verkligen bli mer bestämd i min ridning! Så det är bara att
träna på nu (:
Men jag är väldigt nöjd det var första träningen för oss som ekipage
och det är ju bara att fortsätta träna, någon mer träning blir det
iaf definitivt :D
Ni får fler bilder imorgon när jag hunnit redigera dem ^^

-

Hejhej!
Slutade för en kvart sedan men sitter i bibblan och väntar på att pappa ska komma och hämta upp mig så ska vi åka till stallet och fixa allt innan vi beger oss till Botkyrka. Träningen börjar 18 men behöver typ åka vid halv fyra eftersom vi kommer åka mitt i rusningstrafiken och åka genom hela stan, höhö.
Det ska verkligen bli jätte kul att prova på fälttävlan! London har gått det förut men jag har väl inte precis ridit det förut så det är väl ngt nytt för mig ;p Men ska hur som helst bli jätte kul och om det går bra är det definitivt någonting vi kommer att fortsätta med ;D
Vi kommer säkert få hoppa vatten också och jag undrar lite hur London kommer reagera, han gillar ju vatten men vet ju aldrig hur han reagerar när han ska galoppera igenom det och hoppa. Men det går nog bra (:
Ska hur som helst bli jätte kul och pappa följer ju med som fotograf, så en massa bilder och videos kan ni nog räkna med.
//Tove

Dagens två ridpass

London: Skritt och trav ute på slingan först och sedan ner till ridhuset för lektion. Började att jobba vanligt på volten och fyrkantspåret, vi var helt ensamma i ridhuset så vi kunde ta nytta av hela manegen. Jobbade först på i både trav och galopp och redan även lite skänkelvikning på diagonalen, lite olika ridvägar, rätt upp och sådär och sedan lite serpentinbågar i trav, även i galopp där det var meningen att vi skulle sakta av till skritt ett par steg på medellinjen och sedan fatta galopp igen,det tyckte London var väldigt jobbigt. Red även mycket tempoväxlingar i galopp och han fick korta sig ordentligt.

Guinita: Det gick åt helvete i början, red jätte dåligt för jag var ganska nervös. Men till slut gick det bättre, hehe. Hon kändes iaf jätte fin i slutet när jag red bättre och mer noggrannt. Kändes konstigt i dressyrsadel och på en stor häst ;p

Orkar inte skriva mer för jag är dödstrött.
Imorgon är det FT-träning som jag ser fram emot (:

Tävlingen

Här kommer lite bilder samt resultat för dem andra från gårdagens tävling (:

Ida och Picce. En vinst i LD+5, grattis grattis, och sedan ett nerslag i fas 1 i LC:n

Ida och Winnica. Ute i LC:n och strök sig från LB:n på grund av underlaget.


Amanda och Poppy. Delad fjärdeplats i LD+5 (: Grattis grattis!

Veronica och Babello hade sin debut på tävlingsbanan, tyvärr ute i båda klasserna
men det är ju bara att kämpa på :D (som ni ser hoppar han med god marginal)

Lite andra bilder:


Den här hästen var lik London på något sätt som jag inte riktigt kan förklara x)
Inte utseendet utan något annat ;p

Den här hästen var så grymt söt, stannade och rev ner hela hindret men hoppade
sedan över i alla fall, grymt grymt söt!

V. 19

Idag blev det en skrittur runt sommarhagarna för att kolla läget där lite (: London hade också tappat en sko men han var inte det minsta öm, tur det. Första tappskon hittills under tiden jag haft honom. Vänster bak och som tur är kommer Maria och slår på en ny imorgon (:
Pratat med flera som vart på Hufvudsta under helgen och alla har klagat på underlaget...

Hufvudsta RK lokal hoppning

Tävling idag, och det gick helt skit uselt >.<

LD+5, 85 cm, två fas, ute.
Super fin på framhoppningen! Hoppade underbara språng på alla hinder och kunde till och med lägga till ett extra språng innan hindrena vilket han aldrig gör annars :)
Men inne på banan sket det sig, han stod emot men lyckades få honom över första hindret som var ett enkelt räcke på ena långsidan, det såg löjligt lågt ut x) Men sedan stopp på tvåan, stod emot jätte mycket, hoppade klockrent på fyran, femman och sexan. Stopp på sjuan två gånger och sedan ute. Vet inte vad det var som hände där på slutet, antagligen var jag inte tillräckligt tuff. Surt.




LC, 90 cm, två fas, ute.
En hästj*vel kickade London när pappa gick runt och ledde honom och jag var på toa. Hästen hade tydligen gått ganska långt ifrån London men sedan vänt på rumpan och kickat med båda bak, träffade Londons vänster bak, ungefär vid knäet, och den andra var på väg att träffa pappa. Som tur var hade hästen inga skor på bak men pappa sa att det ändå small till. Och när jag kom tillbaka var London alldeles paff och ville inte stödja på benet ifall att det skulle göra ont. Men gick och sprang lite med honom och han brydde sig inte, men detta gjorde att jag fegade ur. Fick fina språng på framhoppningen men jag mesred lite och fick en del stopp iaf. Tror inte att funktionärerna där var så glada på London för han rev med sig hela oxern två gånger och det tog ganska lång tid för dem att bygga upp den.
Inne på banan var han först jätte pigg och galopperade på i bra tempo men tappade all bjudning mot första hindret, mitt fel antar jag. Fick två stopp på det och hoppade sedan klockrent över det och tvåan, stopp på trean, ute men hoppade det och då gjorde han ett litet upp-och-ner hopp, men kom ju över.



Inte alls nöjd, allt gick liksom fel. Gick in med en bra känsla från framhoppningen i första men allt blev fel. Många stod emot på underlaget (flera av de hästar som hoppar allt på andra tävling blev uteslutna idag), och när jag sedan tittade lite på ryttarna efter mig så såg jag att vissa av bommarna såg man knappt för de var täckta av sand och sådär. Tungt var det också eftersom de harvade mellan klasserna.

Men jag får helt enkelt se till att vara tuff som tusan nästa tävling, och det ser inte ut som om det kommer bli Mälarhöjden för ingen kan köra mig. Kanske tar en klubbtävling istället så vi i alla fall kommer iväg men får väl se vad som händer (: Men hade det inte varit för den där j*vla sparken idag hade nog andra klassen gått mycket bättre, fast jag ska väl inte skylla allt för mycket på det. Jag kan tuffa till mig också förstås.
Kommer ett inlägg med fler bilder på andra samt de andras resultat senare.

Dagen

Hejhej!
Kom till stallet vid halv två, mockade, fixade foder och vatten. Sedan smörjde jag sadel, träns och packade ikea-påsen. Sedan vid tre gick jag till hagen för att ta in London. Han stod vid grinden och väntade på mig först men sedan så stack de andra hästarna iväg i världens galopp och han följde med, gick till andra delen av hagen då jag med och då rullade alla hästarna sig ett antal gånger och mobilen kom förstås upp ;) Men sedan när de var klara och jag skulle sätta på London grimman så stack de iväg i full galopp igen, då gick jag återigen till grinden men sedan galopperade dem iväg igen, så blir dem ibland när det regnar ;o Och London i täten sista gången och oj vad han sprang! Tog i allt vad han hade, söta ponny <3 Så då filmade jag förstås ;)

London i täten, brun häst med grönt täcke ;)
Men tog sedan in honom i alla fall och han tyckte att det var skönt att komma in från regnet. Började med att dra bort lite päls och sedan rykta ett tag innan vi gick till spolspiltan för att spola av fossingarna som blivit lite leriga efter den lilla spurten. Han var förstås snäll och stod där stilla. Sedan fixade jag lite med hovarna och sen fick han gå in i boxen och käka. Vila för honom idag alltså, men han sprang ändå så mycket i hagen ;p

Men helt utan ridning blev jag inte för Frida frågade om jag ville känna på Guinita lite nere på slingan så det gjorde jag :) Så vi tog in de två svarta stona tillsammans, borsta o satte på utrustning. Frida gick ned till ridhuset med Lilla D och så skrittade jag ned till slingan och började sedan trava där nere. Så himla lätt i handen är den hästen, man behöver bara hålla ett lätt stöd så går hon där hon ska. Lyssnade jätte bra, gjorde lite halter för att känna på, ryggade lite och sedan lite galopp också där jag växlade mellan att stå upp och sitta ner, mest för att känna lite. Men hon var fin och lyssnade bra, hon stannade dock för att kissa en gång och efter det blev helt plötsligt gruset läskigt så hon började backa lite men jag satt bara lugnt och till slut gick hon ut där igen, men måste ju testa nya ryttare lite ;) Ska rida henne på tisdag och torsdag eller fredag också, och sen på lördag förstås :)

Och imorgon är det tävling, tagga!

Godmorgon!

Idag är det mycket som ska fixas, det enda som är fixat är mina ridstövlar och de grejerna som ligger kvar i påsen sedan förra tävlingen ;p
Sedan har jag inte bestämt om han ska få ta ett bad eller om jag ska stå och borsta och kanske svampa lite bara, blir nog det andra alternativet. Blir nog att frisera honom lite också. Sedan ska allting smörjas och göras fint, sadeln måste smörjas ordentligt för det var ett tag sedan. Fler hål ska göras i stiglädrena och klippa av en bit om vi inte hinner köpa nya. Och för er som inte vet så köpte min mamma alldeles för långa stigläder förra året som hon inte ville byta så det är väl sådär 15 extra hål (jag överdriver inte) och det hänger ju ut en bra bit nedanför sadeln -.-'
Sedan ska förstås allt packas och sådär.
Om det inte börjar regna under tiden jag är í stallet så ska han få beta lite nere på ängen också.

.

När jag kom hem från stallet så hann jag bara snabbt göra iordning mig innan jag åkte till Kista och träffade Ida (: Vi åt lite och gick sedan på bio. Behövde en kväll med en kompis känner jag ;p

Stallet:
Mockade, En av hundarna i stallet hjälpte mig att dela på en torvbal och han var såå söt när han verkligen gjorde sitt bästa för att få sönder den, och han är ju långt ifrån stor ;p Sedan var det nästa uppdrag, att öppna en ensilagebal. Och ni vet väl hur lätt det är ;) Miljoner lager plast och sämsta kniven (den braiga hade försvunnit mystiskt). Jag måste ha sett väldigt rolig ut, satt ovanpå två balar och skrattade samtidigt som jag försökte skära upp balen, super roligt vettu. Men sedan kom till slut Ling och räddade livet på mig, hurray. Så då kunde jag göra höpåsarna.
Tog in London, ropade på honom när jag gick ner mot hagen och han stod och tittade misstänksamt på mig hela tiden, jag fattade inte varför förrän jag såg att han hade ett staket ivägen för att kunna gå till mig. Någon hade nämligen öppnat grinden till en liten skogsdel med lite mer gräs där hästarna stod och London verkade ha gått vilse mellan träden och inte komma ut. Men jag lyckades få ut honom därifrån, dock fastnade jag i en nyponbuske men vad gör man inte för sin bebis?
Ridpasset:
Skrittade först den lilla rundan runt sjukhagarna och red sedan på ridbanan.
Han kändes mjuk och fin hela passet, lite skritt först och sedan trav. Började där med volter i hörnen och sedan red jag igenom LB:1:an två gånger (: Kändes bra, mellangaloppen blir tyvärr lite svår eftersom han verkligen ökar, han spurtar på en gång men det blir nog bättre i ridhuset. Det blåste ganska mycket så jag trodde att London skulle vara ofokuserad men han var jätte duktig :) Red lite övergångar till och från galopp, serpentiner och lite skänkelvikning och öppna också. Skrittade av ned mot slingan och tillbaka.

Är pigg men ändå trött så ska väl gå och lägga mig snart I guess ;P

London bland träden, han blundar också ;p <3

-

Hejhej!
Idag hade vi en väldigt kort dag, vi började 9.30 och slutade 11.20 och vi hade inga vanliga lektioner utan vi promenerade och sprang i skogen :) Soffan och jag gick dem 5,6 km i ganska rask takt istället för att springa för vi hade båda ont i halsen, men det gick bra och det var skönt att kunna åka hem direkt efter skolan :) Hade våffellunch härhemma hos mig med några klasskompisar och snart ska jag ta bussen in till centrum för att gå till sjukgymnasten. Sedan efter skjutsar mamma mig till stallet och det blir ett dressyrpass på London (:
Ikväll ska Ida och jag på bio, det var länge sen jag träffade henne så det ska bli kul.

Till tävlingen

Jag tänkte skriva ned lite punkter jag måste tänka på på tävlingen på söndag... Mest för min egen skull men i alla fall (; Jag ska även försöka greja med film, försöker just nu leta hästskötare så att lillbrorsan inte behöver följa med men får se hur det går med det ;p

Till framridning och framhoppning:
- Mycket övergångar, främst mellan galopp och skritt/halt för att få honom fram för skänkeln, kolla att han lyssnar och få igång baken.
- Se till att få bra språng på alla hinder, inte tveka första gången jag hoppar hindrena.
- Höj handen och sitt tillbaka!
Inne på banan:

- Ingen flängridning, (öka lite innan jag börjar ska jag göra) absolut inte för högt tempo och inte för snäva svängar, okej i omhoppningen däremot.
- Ponnyspark över hindret om det behövs, det här har jag märkt funkar på honom och han hoppar så fint bara man "klämmer till" och visar att man är bestämt och inte tänker ge sig.
- Inte använda spöt i onödan! Hårdare skänkel isåfall, han blir så tjurig av spöt.
- Nogranna vägar och ställa honom ordentligt i svängarna så att han förstår, detta har börjat lossna nu ju mer han lossnar i vänster.
- Rida ut i ev. linjer, komma ihåg att mäta avståndet när jag går banan och rida utefter hur han går på träning.
- Rida ihop honom! Se till att höja handen och sitta tillbaka för att kunna få ihop honom så att han inte blir lång och springer iväg, men förstås skänkeln på hela tiden.

Det är en 85 och en 90 som jag ska starta och det känns alldeles lagom tycker jag, båda med omhoppning och jag ska rida som tusan. Jag håller förstås tummarna för en placering och bara vi går nolla är vi nästan garanterade (förhoppningsvis), så länge alla andra inte är vrålsnabba och rider minivägar men London är snabb och smidig så det borde gå, Jag ska rida som tusan för att få honom över varje hinder! Han är säkert lite tröttare till andra klassen men han hinner nog stå i släpet ett tag mellan så han får vila upp sig lite med hö :)

Imorgon ska jag rida dressyr, förhoppningsvis på ridbanan om vädret tillåter och då får jag se till att få igenom honom ordentligt i vänster sidan, ska väl även träna på lite programdelar i LB:1:an (: Men nu känns det som om hoppningen börjar flyta på igen så jag håller tummarna och ska verkligen sattsa på en nolla (och mer än gärna placering ;))

Det ser just nu ut som om det ska regna på söndag men vi ber till vädergudarna att det ska bli solsken istället eftersom tävlingen är ute!

-

Hejsan!
Idag har jag medryttare och har mest bara slappat hittills, åkte till Stinsen en snabbis och kollade efter tömkörningsgjord på city gross men det fanns bara stora och inte sån modell som jag vill ha, så ska nog köpa på Hööks i alla fall :) Inte för att jag haft något emot det men skulle kolla om det fanns billigare någonstans. Hittade däremot två fina, gröna shabrak (ett lite mer grönt med brun kant och det andra typ grå grönt med bruna rutor i hörnet) fast köpte inget för ska se till att köpa det jag verkligen vill ha nu och inte lägga pengar på annat. Och så behövs det pengar till både Falsterbo och Orsa, det kan alltid vara bra. Och tävlingar och träningar framöver såklart ;)

Jag sa ju att jag hade en liten hemlis ni skulle få ta del av, eller det är inte så mycket till hemlis men iaf.
Nästa lördag, den 15 maj, så ska vi ju ha dressyrtävling i stallet och jag ska ju starta LB:1 med London. Men nu är det bestämt att jag även ska rida Guinita i den klassen, det ska bli jätte spännande att rida en riktig dressyrhäst, men det kommer nog kännas lite konstigt och jag får se till att inte lägga alldeles för höga krav på mig själv. Ska nog rida henne något innan dess också, har ju bara skrittat på henne hittills ;p Men min medryttare rider LC:1 på London så han är redan uppvärmd så jag behöver inte tänka så mycket på det.


Guinita

Dagens ridpass

Idag red vi över vägen ensamma. London var snäll och lyhörd :) Skrittade bort till södergården och gjorde mycket skänkelvikningar över vägen, sedan trav på grusvägen och mycket galopp. Han var förstås super pigg men lyssnade ändå bra. Lät honom galoppera på en raksträcka, sedan lite övergångar mellan galopp och skritt, sedan red jag lite åttor i trav nere på åkern för att få honom mjuk och han hängde inte alls mycket i vänster jämfört med vad han brukar göra så det var riktigt skönt. Sedan tänkte jag att vi skulle ta en liten genväg över ett dike men då blev London stressad och knäpp, så som han blev ibland på tävling förut, och började backa och hålla på. Men jag höll mig lugn och efter ett par försök kom vi över :) Man får inte ge sig helt enkelt. På vägen hem var han förstås heltokig och drog iväg i världens galopp, men kunde ändå rida ihop honom ordentligt så jag får väl se till att rida så på tävlingen, fick en bra "hoppkänsla" i den galoppen så ska försöka se till att ha någon liknande.
Lät honom sträcka ut i traven sista raksträckan hemåt och skrittade sedan hem från Södergården (:
Jag är nöjd och han kändes fin.
Jag förstår mig inte på hans trav! Den är såååå snabb, och ren! Skulle tävla monté om det gick, för han är verkligen super snabb. Och har inga problem att hålla den heller, han försöker inte ens galoppera, duktiga pålleh <3 Såklart finns det ju de som är snabbare men iaf ;p

Sedan ska ni få veta en liten hemlis också ;) En rolig sådan (a)


Myspys <3
Lite mage har han allt fått nu, ett stort +

Sitter just nu på bussen och tränar på dressyrprogrammet. Idag blir det nog en tur på andra sidan vägen :)

Stallet

Idag har det återigen varit kaos i tågtrafiken men jag lyckades ta mig till stallet i alla fall.
Idag blev det stormockning, gick igenom hela bädden. Blev tre skottkärror fulla att köra ute och över den torven som var kvar spridde vi ut en bal ny torv :) Rebeca var super gullig och hjälpte mig, tack <3
Fixade sedan resten till London tog in honom innan vi gick ut med Lilla D för att tömköra henne för första gången. Vi gick ned till slingan eftersom det var lite för fullt på ridbanan. Frida gick bakom och höll i tömmarna och jag ledde henne. Hon verkade inte var speciellt rädd för linorna men litade alldeles för mycket på mig som gick bredvid. Provade att vända till höger en gång (jag gick ju på vänster sida) och då blev hon lite förvirrad och började hoppa. Men provade att vända innåt (till vänster) några gånger istället och det gick mycket bättre. Lite halter och igångsättningar och jag försökte göra så lite som möjligt så att hon lyssnade på Frida. Lite svängar nere på ängen fick hon göra också och travade en sträcka innan vi gick hemåt och då började hon gå i form och tugga på bettet.
Sedan tog jag London och skrittade ned till ängen tillsammans med RebecaBart och så satt vi på hästryggarna och snackade medan de betade, myspys :) Hade lädergrimman med tyglar och han lyssnade bra.

Jag är lite sugen på att börja tömköra London regelbundet, jag är inte så erfaren när det gäller det men jag har tömkört Boyen tre gånger och London en gång och övning ger ju färdighet ;) Men först ska det köpas ordentlig utrustning men jag sparar till så mycket olika saker så får se när det blir av. Kommer vi igång med det så blir det nog någon tömkörningslektion för Gun också (:

Ha det bra!
//Tove

Dagens ridpass

Idag blev det ett pass på utebanan, lite markarbete och ett upphöjt hinder.
Började med att skritta fram ett tag, jobba honom lite i skritten och där var han mjuk och fin :)
Sedan i traven och galoppen började han förståss hänga i vänster tygeln men lyckades iaf få loss honom hyfsat. Hoppade två olika linjer på lite lägre höjder men höjde på slutet upp "b-hindret" till 100-110cm och han hoppade fint över utan att tveka, trots att jag tvekade lite så det kändes bra. Ville avsluta högre än jag ska tävla och det gick ju bra (:
Nu ska jag titta på tv och sedan gå och lägga mig. Jag är helt död ;o


85 cm, Hufvudsta i höstas :)

...

God kväll (:

Startlistorna till Hufvudsta nästa söndag har kommit ;p
Startar först i 85 klassen och som nummer 6 i 90. Vill inte starta först men jaja ;p
Blir iaf att åka från stallet tidigt för att vara där i tid (:

Imorgon ska jag försöka rida lite markarbete på ridbanan efter intaget.
LD:

LC:


Och så en mysig bild från idag:
Foto: Amanda


Söta ponnyplutt <3 (and lets ignore me)

Bildbomb -> Löshoppning
















Kommentera gärna :D

Hos släkten

Just nu är jag hos släkten och tittar på bilder från deras kinaresa :) Vi ska dit i höst.

Löshoppningen idag gick bra, hästarna var duktiga men hade väldigt mycket busigheter på gång. Orcus jagade på London i början så det var bra, de hoppade så fint och vi avsluta på 110. Där svek Londons självförtroende honom lite men han avslutade med två riktigt fina språng med god marginal över bommarna :) De var så söta och London verkligen galopperade så fort han kunde runt i ridhuset, gjorde tvärvändningar och tyckte att allting var jätte kul. Medan vi byggde fram rullade sig London också och tyckte det var hur skönt som helst! Orcus tyckte också att det var super kul och han gjorde riktigt bra ifrån sig!
Efteråt så gick vi ned till ängarna och betade hästarna i 25 min och de tyckte att det var jätte gott med grönt gräs! Jag lyckades ta mig upp på Londons rygg så nu har vi en massa mysiga sommarbilder ;D London är verkligen världens snällaste ponny, jag låg på hans rygg och han gjorde ingenting, älskade underbara ponny <3
Men sedan gick vi tillbaka, hästarna fick gå ut nakenfisar i hagen och jag och Amanda fixade allting.
Lunchade hästarna och åkte sedan till Uppsala där jag är nu (:

Kommer en bildbomb sedan ;)


 Nu är våren här  ;D

..

Nu ska jag snart lägga mig i sängen och kika på tv för imorgon blir det att gå upp tidigt för att åka till stallet och fodra hästarna. Sedan ska vi löshoppa London och Orcus, tror att de får hoppa tillsammans. Första gången för Orcus också så det är ju bra att han kan hänga på London. Kameran ska definitivt följa med!

Dagens ridpass

Fy vad jag hatar SL >.< Alltid när jag ska åka tåg , speciellt på helgerna då bussarna går en gång i timmen, så håller de antingen på med banarbeten eller så är det signalfel, idag var det t.o.m både och. Funderar på att skriva ett argt mejl till dem men får väl se.

Väl i stallet fixade jag allting och tog sedan in myspownin, borstade, kratsa hovarna och sadla o tränsa.
Sedan skrittade vi ned till slingan. Han har blivit väldigt ärlig och rund i formen i skritten nu och det tycker jag är väldigt bra, innan har han mest bara gått och dragit upp huvudet i skritten och inte velat jobba. Travade sedan och han gick skutta över lite stockar och stenar på ängen vilket han tyckte var riktigt kul. Sedan kom det som var allra roligaste, att få galoppera! Han blev heltokig och rejsade iväg som om han var jagad ;p Så lät honom springa så fort han ville ett tag (han måste ju få ont i benen!) och sedan så jobbade jag honom lite mer i trav, gjorde lite övergångar mellan trav och galopp, lite skänkelvikning i skritt och trav och framdelsvändningar, försökte med galoppombyte men då blev han ännu mer galen x) Fick galoppera över lite bommar i mini-backen och även över det lilla 'huset' och stenarna på ängen. Vågade mig inte på dem största stockarna för det är ganska blött där ;p
Fick bråka en del med vänstersidan idag såklart men fick igenom honom bra i slutet. Min fina ponny <3 Travade av på långa tyglar, skrittade ett tag och promenerade sedan sista biten med honom.

Sedan hade vi intag och det gick bra :)

//Tove

Tjurig London och knäpp Orcus med grimman halvt på x)

Godmorgon :)

Igår kväll var jag med Emma så blev ingen mer uppdatering tyvärr, var även nere vid brasan en stund och fick några riktigt häftiga bilder på elden.
Jag ska inte åka till stallet förän om tre timmar så nu har jag lång tid på mig att göra mig iordning och äta.
Dagens plan är ett lite hårdare pass nere på slingan, det behöver han. Ska börja med att låta London rejsa lite, då blir han glad, och sedan ska jag jobba mycket med övergångar från galopp så att han lyssnar bra. Och så lite intervall träning blir det nog, lite kondition och sådär. Som avskrittning blir det nog en runda i skogen.
Om det är okej underlag på ängen så kanske jag tar några skutt över en liten stock men eftersom det regnat en del nu dem senaste dagarna så är det nog för blött.

Håller just nu på att klippa ihop en liten 'önskelista' som jag ska dela med mig av senare.
Och förresten, är det någon som vet något märke som har vita pikéer med bruna ärmar och detaljer? :P

Ha det bra!
//Tove

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0