Bloggersättning!

Hallå, nu är det Martina här igen :)
.
Även om Tove kan slänga in lite inlägg då och då så tänkte jag blogga lite här nu under veckan när hon är borta! Jag har inte så mycket tid just nu, men jag tänkte skriva om lite olika saker, vi får se vad alla tycker om det! Just nu tänkte jag bara skriva ett kort inlägg om vad jag och London har hittat på idag!
Jag själv har varit i finland ett par dagar nu med släkten på begravning och kom med färjan imorse. Från båten åkte jag direkt till stallet, för jag hade utsläpp i båda stallen idag ;D Det var så typiskt att nu de här dagarna medan jag var borta så hade jag fyra pass som jag var tvungen att byta bort, puh. Och idag fortsatte passen, men nu tog jag dom själv iallafall. Så utsläpp! Mat, täckesbyten och allt sånt, sedan ut med dom så att jag kunde rida London!
.
Jag hade tänkt rida ut idag, men det regnade så mycket på morgonen att jag fegade och red i ridhuset. Red igenom honom med mycket skänkelvikning och skolorna. I vänster sidan var det svårt för han tyckte det var jobbigt att ställa igenom den sidan, men till slut så! Skam den som ger sig brukar man ju säga :)
Så när vi fått igenom vänsterställningen så var det galopparbete och han var fin, blev lite väl taggad då och då, haha, men annars kanonfin!
Efter ett tag så hörde jag att det hade slutat regna så då red jag ut en liten sväng på honom så han fick komma ut lite också :)
.
Sen fick han gå ut i hagen och skrutta med sina kompisar till slut iallafall.
Jag gjorde ju världens tabbe och glömde bort att jag hade lunchfodringen idag! Anna och Johanna var supergulliga och packade påsarna åt mig och min vän Cattis var supersnäll och körde ut mig och hjälpte mig med fodringen, så det blev inte så mycket försent iallafall! Haha, åh, jag hatar när man glömmer saker, kommer försent etc. JOBBIGT!
London i stallet (gammal bild faktiskt, ska försöka få lite nya kort någon dag nu)

.
Nu blev det här ett lite hafsigt inlägg och lite trist kanske, men det är en lite uppdatering iallafall ;)

I Kina!

Hej allihopa! Jag överlevde den långa resan hit till Shanghai där jag nu befinner mig hos mina kusiner. Har inte sovit på sådär 30 timmar så hela dagen har känts som en dröm, lite komaliknande kanske. Idag har jag sovit lite grann (men blir väckt hela tiden) och sen har vi ätit lunch på ett nudelställe, kollat på en marknad och i ett centrum. Såg många söta hundvalpar, tycker så synd om dem. Haha, juste, vi blev stoppade att tullen på vägen hit (när vi landat), vi fick tydligen inte ha med oss ost! Man får inte ha med sig griskött, ost andra mejeriprodukter osv enligt någon ny lag :o Imorgon ska vi åka och titta på Pearl Tower, äta lunch där och sedan åka till en skräddare för att beställa lite kläder. Har med mig min kavaj och mina ridbyxor så jag ska sy upp flera av dem, ska fxa en grå och en röd kavaj har jag tänkt. Nu under kvällen har vi också varit ute och knackat dörr, Trick or treat! Alla ungarna i hela Emerald (där mina kusiner bor) är typ ute och går fortfarande. (Här är klockan kvart över sju, förmiddag hemma om jag inte tar fel). Snart ska jag gå och lägga mig, kommer slockna på en gång. Ps. Saknar min bebis :(

Hejdå Sverige!

Om en timme ska vi åka till Arlanda. Först ska vi flyga till Helsingfors och därifrån till Shanghai!
Vi kommer fram kl 7 (kinesisk tid) söndag morgon och på kvällen blir det någon Halloween fest och på måndag ska vi besöka Pearl Tower, så första dagarna är redan till stor del planerade.
Det blir en riktigt lång flygresa, aldrig flugit så långt förut, längsta är till Cypern och det är väl 4 timmar typ?

Medan jag är borta kör vi frågestund, så fråga på!
Det blir ju som tur är inte helt tomt här på bloggen utan Martina får stå för uppdateringen :) Jag kommer nog kunna blogga någon dag också.

Dagens ridpass

Red gokartrundan med Klara :)
London var ganska seg och stel i början, men det är han ofta i uppvärmningen dagen efter vila. Sen galoppade vi lite och då blev han glad, inte lika galen som förra lördagen som tur var. Härligt med sällskap också!

Snart ska vi åka och handla godis och en massa annat till flygresan och sen blir det att packa en massa. Hum.

Vinn en prova på prenumeration på EQUIPAGE!

Nu är det dags för bloggens tredje tävling! Den här gången har ni möjlighet att vinna en prova på prenumeration (4 nummer) på Equipage till ett värde av 236:- Det låter väl trevligt?

För att vara med och tävla ska du:
- Kommentera detta inlägg och skriva att du är med (glöm inte bort att skriva med din mejl!)
- Lägga till mig på Bloglovin'
-  Skriv en kort motivering till varför just du ska vinna i kommentaren.
- Lägg in bilden nedan samt länk på din blogg (http://londoninmyheart.blogg.se/2010/october/vinn-en-prova-pa-prenumeration-pa-equipage.html#comment).

(Observera att jag inte kommer godkänna kommentarerna för att lätta hålla reda på dem samt att ni inte ska se varandras motiveringar)

Avslutas 3 december

Lång dag

Varit i skolan från 8-19, haha, 11 timmar, det är ganska duktigt.
På Öppet hust (16-19) sålde vi fika och det gick bra, nu har jag lärt mig att koka kaffe också.

Efteråt åkte vi till stallet och Londonpondon men han fick vila, han var så väldans lerig så han fick en massa pyssel istället och blev ren och fin. Sötnosen, och vad han kan tigga godis sen!

Imorgon är det JÄTTE mycket jag ska göra så får se hur det blir med uppdateringen, snart får Martina ta över ^^

Dagens ridpass

Red på slingan, med lös graman, i 45 min.
London var väldigt pigg men jobbade på bra. Kände att jag behövde rida med gramanen för att kunna koncentrera mig mer på min egen sits, men tycker det blir lite trassligt med dubbla tyglar. Det gick bra annars, krävde inte så jätte mycket förutom att han skulle jobba i form och trampa på med bakbenen.

Imorgon är sista skoldagen på två veckor, tjoho! Fast vi börjar åtta och slutar sju... Har öppethus mellan fyra och sju men vi är ju lediga på fredag så det är okej :)

Inga mer plastkort

TDB tar bort plastkorten

Från den 1 januari 2011 utfärdas inga nya plastkort för licenser eller Grönt kort. Allt ska i stället registreras i Tävlingsdatabasen TDB.

Med all registrering i TDB går det inte att lösa ryttarlicens för den som inte har Grönt kort. Det går heller inte att anmäla till tävling om inte både häst och ryttare har licens. Det skriver Svenska Ridsportförbundet på sin webb.

Källa: Tidningen Ridsport

Jag tycker att det är bra, man slipper hålla reda på korten som ändå är registrerade på TDB när man anmäler sig, har sett många som inte tagit med licens för att dem trott att det räknas från TDB, så det är väl bra :)

Vinnaren av grimman!

Jag har ju helt och hållet glömt bort att lägga upp vinnaren i tävlingen!

Vinnaren blev... *trumvirvel* ... Fia Sandström! Jag och min lilla jury var överens om att hennes bild var den som visade mest kärlek.

 Men ni som inte vunnit, bli inte ledsna! Snart kommer en ny bloggtävling med ett pris jag inte skulle ha något som helst emot att vinna :)


Vinnarbilden. Visst är den mysig??

Dagens ridpass

Red Gällsta rundan med Klara. London var ganska spänd men lyssnade bra, lite halt var det på vissa ställen men det gick bra. Benen flög lite hit och dit när vi red i skogen men han hoppade iaf fint på diket på vägen ut. Sen galoppjobbade jag honom lite på slingan, han låg på väldigt mycket men lyssnade och var mjuk.

Seg

Japp.  Nu har vi bokat kiropraktorn till London när vi kommer hem, Sanna (massören) tycker att han varit lite öm i ländryggen och jag märket det också när jag trycker där, så vill iaf ha honom igenom kollad :)

Inte den bästa uppdateringen idag men jag känner mig ganska seg och trött, har lagat mat och sådär. Känns ändå ganska skumt att inte ha några läxor, förutom SO uppsattsen som ska lämnas in på torsdag, kan lämna in den som den är nu men jag vill skriva lite mer först.

Är det något ni vill att jag skriver om?

Home

Hejhej!
Hemma tidigare än vanligt idag, vi har tema vecka nu måndag-tisdag-onsdag, film som tema precis som förra terminen men nu ska vi göra leranimationer som har med barnkonventionen att göra. Är med två killar från min klass och en tjej och en kille från 8A. Idag har det varit mycket flumm och så har jag gjort en jätte snygg tant av lera :D Med rosa klänning, hatt och handväska.

Therese har London idag :) Men jag skulle vilja åka till Stockholm Ridsport där dem har två års jubileum med 20% rabatt på allting.

Tove frågar


 Jag undrar lite över vad jag har för läsare.
Har ni egna hästar? Är medryttare eller kanske rider på ridskolan? Något helt annat?

Bilder del 3

Jag har ju glömt bort att lägga in dem sista bilderna från fotograferingen. Här kommer dem, watch and enjoy :)






Tokig London!



Vi väntar lite med dem sista bilderna, blir så mycket på en gång annars ;) Kram.

Dagens ridpass

Hoppning i ridhuset idag, gick jätte bra :) Så länge jag rider bra så hoppar London bra så jag måste rida bra, haha. Det viktigaste är att jag håller stöd i tygeln hela tiden för då hoppar han i alla lägen.
Byggde bana med två långa galoppsträckor i för jag måste kunna kontrollera honom även där, och det gick bra. Hoppade inga höjder men oxern i kombinationen låg iaf på 95cm i slutet och resten på 80-90 cm. Han hoppa jätte fint med god marginal större delen av tiden. Han blev bitvis lite stark och drog iväg men skötte sig ändå bra. Positiv var han också.
Såhär såg banan ut (suger på att rita):


Original Video - More videos at TinyPic

Hoppning idag

Idag ska vi hoppa hemma för första gången sen innan sommaren! Ska bli spännande, har ritat upp en bana som pappa och jag ska bygga upp i ridhuset. Får se vad London tycker om det ;)

Kram Tove

Dagens ridpass

Red ut på andra sidan vägen, med Jessica och Frida. Härligt med sällskap för en gångs skull ;)
London var väldigt spänd i början men efter första galoppen började han söka sig lite mer neråt. Sen galopperade vi över en åker och London blev helt överlycklig! Tror att han tyckte det var extra roligt med två kompisar, det var så länge sedan. Sen red vi den vanliga biten i skogen men London gick för snabbt så fick vänta in dem andra, London är snabb för att vara så liten ;) Sen galoppa vi lite på vägen hem och då blev London helt craaazyyy, försökte bralla, galoppera på tvären och sparka bakut. Han är lite skum ibland, och när jag väl fått honom att sakta av drar han iväg i världens trav. Haha, han måste ha både fullblod och travare i sig! Lugn skritt på hemvägen bara.


 Snart ser det säkert ut såhär, men nu har iaf snön som kom igår försvunnit nästan helt.

Snöig morgon.

Även idag är det en snöig morgon men jag blev ju inte precis lika förvånad.

Om en vecka och några timmar sitter jag på flygplanet till Kina. Lite nervöst redan nu, har inte rest så långt förut. Så idag ska jag städa mitt rum, börja skriva packlistor och skriva ned vad jag vill köpa (det vill säga mycket). Sen måste jag försöka utöka min SO uppsatts lite också.

Idag har jag tänkt rida ut men London har inga broddar så får se hur det går. Förhoppningsvis har den mesta snön smält bort från grusvägarna på andra sidan så det borde gå bra :)

Glöm inte bort att rösta på mig och London HÄR :) Jätte gulligt!

Vad ska ni göra idag?


Så här ser det ut i trädgården idag ;p

Snö, London och uteritt

Hej, nu är det gästbloggning på gång! :D
Det är Martina här, jag har gästbloggat några gånger förut, ett par dagar i rad när jag hade London i somras :) Det var jag som hade Elton, fjordningen från Sindarve, som stod i samma stall som Tove. Nu har jag en tom box där som snart ska fyllas upp :D
Jag jobbar nu heltid på Stora Wäsby som hästskötare och åh så roligt jag har. Rider mest hela dagarna och jobbar en del i stallet där emellan. På jobbet så har jag en storhäst som jag har i hela tiden nu, Hatten heter han, jag har ridit honom en del tidigare också, men nu är han mer min :) Vi ska ut och tävla på söndag, så heja på oss då ;D
Jag rider även en unghäst som heter Hobbe där, världens sötaste, helt svart, hur gosig som helst och fin att rida. Det är mina hästar där, sen rider jag alla Lenas hästar och lite annat också. Helt klart en värd arbetsplats!
Hatten och jag :D
Idag så hade jag utsläpp på Grana iallafall och möttes av SNÖ när jag gick ut genom dörren hemma. Alla hästar fick täcken på sig och så ut i snön med dom! Åh, dom var så söta allihopa och busade i den första snön, det var så kul att se, jag önskar att jag hade haft kameran med mig!
När detta var klart så gjorde jag iordning lille London och förberedde oss på att rida ut en sväng! Vi delade broderligt på en morot som jag hade tagit med åt honom eftersom jag hade glömt äta frukost, ooops! Vi åt vår morot iallafall och så stack vi ut :D
Söt och glad över snön tror jag!
Vi red ut på slingan först och jobbade på lite i skritt och trav, rätt lugnt tog vi det, men han kändes fin! Jag tycker verkligen det känns skillnad emot sommaren bara, han är mycket lättare handen än tidigare och bakbenen kommer lite mer av sig självt än tidigare. Heja Tove, bra jobbat :D
När vi galopperade i snön kan jag säga att jag var lagom lycklig, haha, jag älskar att galoppera i snö! Särskilt när man är den första som gör helt nya spår på vägarna! Iiih, kul!
Jag kommer inte blogga lika långt som jag brukar just nu, men jag kommer tillbaka ;) Redan nästa söndag, för då ska jag ha London eftersom Tove är borta då. Så då kan ni förvänta er att höra av mig igen!
Ha det sååå bra!
Och en puss till London för att han var så söt idag!

Svar



Fick ju ingen bloggadress/mejl så jag får svara här istället.
Jag bor i Sollentuna men London står på gränsen mellan Upplands väsby och Vallentuna :)

 Rösta på mig och London, HÄR :D Blir jätte glad!

Snö...

Som jag sa igår, det kommer nog snö snart. Och det har det gjort, ganska mycket också... Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen haha, tycker att det är alldeles för tidigt med snö och jag vill slippa sätta på London broddar.  Men nu är det väl bäst att köpa så att det finns i alla fall.
Det är ju mer slasksnö men jag vet inte om det kommer finnas kvar särskilt länge. Ska ta med alla vintertäcken till stallet idag också.

Vad tycker ni om snö redan nu, i Oktober?
Har ni också fått snö?


 Dålig webbkamera bild på vår trädgård ^^

Dagens ridpass

Red Gällsta rundan, främst skritt men även trav och galopp. London lyssnade väldigt bra på skänkeln. Finns mycket att titta på där, konstiga brevlådor och vägskyltar tex, men om han spände sig så var det bara att lägga på skänkeln så lyssnade han super igen. Slutade som vanligt med en bit i skogen, London hade lite bråttom men annars gick det bra.
Riktigt mysig uteritt i solen, men skitkallt var det!

Nu måste jag ta med alla sockor, vinterstövlar osv till stallet för det är riktigt iskallt ute. Det är ett par minusgrader ute just nu också.


Snart kommer nog snön också..

Min bok...

Julia om Vila:
Vad var det för bok du läste? :)
Lovisa-en ponnyryttares vardag om Vila:
Vad är det för bok du läser då? :)

Jag har läst Hungerspels triologin. Helt klart läsvärda böcker. Jag var väldigt skeptisk i början för det är absolut inte den sortens böcker jag brukar läsa, men dem var himla bra och jag kunde verkligen inte sluta läsa!!
Info från adlibris (klicka på länken för att läsa ännu mer): "Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem"
Låter typ helt sjukt men böckerna är super bra, älskar dem!
Jag har läst böckerna på Engelska vilket jag tycker är mycket bättre, men har läst dem två första på svenska också, helt okej. Böckerna heter:
The Hunger Games/Hungerspelen
Catching Fire/Fatta eld
Mockingjay/Revolt


Har precis läst ut sista boken (bästa tror jag), den har nu också kommit på svenska. Rekomenderar dem! Ska komma på film nästa år, filmrättigheterna är köpta och Suzanne Collins (författaren) skriver manus.

 

Vila

Känner att jag blivit väldigt dålig på att följa mina veckoplaneringar, funderar på att bara skriva en sammanfattning i slutet av veckan. Idag fick London vila, det är riktigt piss väder ute, men jag fixade allting, var nere och pussade på honom, gav honom några morötter och kratsade hans hovar. Får nästan lite dåligt samvete när han vilar men han gör det så sällan så han tycker nog att det är skönt.
Jag har tillbringat eftermiddagen försjunken i min bok, som dessvärre är slut nu. Bästa boken jag någonsin läst tror jag, och jag har läst mååånga böcker. Valde att läsa den på orginalspråket, alltså engelska, tycker att de blir så konstiga översatta. Längtar tills böckerna blir till film, ska bli riktigt spännande.

Glöm inte bort bloggtävlingen, den avgörs redan på fredag :)

Många pussar från Tove och London

Dagens ridpass

Träningen idag gick bra (: Måste bara koppla om min hjärna till att hålla mycket mer stöd i yttertygeln. Har i alla fall blivit mycket bättre nu än förut. Annars kändes London fin och gjorde det han skulle.

Jag har sovit jätte dåligt och lite senaste tiden så jag har inte mycket ork över, har inte riktigt lust med bloggen när det inte finns någon lust för något annat.

V. 42


 Glöm inte bort att anmäla er till Bloggtävlingen! :D

Hemma

Kom precis hem från skolan, varit en ganska lugn dag idag, sista två lektionerna spelade vi spel och tittade på film.
Nu ska jag skära upp plåten med kladdkaka som vi bakade igår för klassen ska sälja någonstans :p

Bilder del 2

Nu ska jag äta middag, vi har gjort köttfärspiroger, men ni får lite bilder från gårdagen så länge.










 Den här bilden är min favorit :)

Dagens ridpass

Red på andra sidan vägen, först på en stubbåker (bilden i förra inlägget) men London var så väldigt taggad och drog mest bara på och sprang, spände sig osv så efter lite intervaller så red vi på grusvägen, blandat trav och galopp. Där kändes han mycket mer avslappnad och lyssnade bra. Valde att rida på en annan stubbåker i slutet av vägen där London fick jobba mycket i galoppen, främst bli avslappnad vilket han blev ganska snabbt. Hoppade även ett dike två ggr, något vi behöver träna på, han tycker ju gravar är jätteläskiga och det är lite samma sak med diken. Men jag morrade lite och då flög han över. Duktiga ponny :)
Hemvägen blev trav och sedan skritt och då var han avslappnad och fin.


London hoppar läskig grav i Botkyrka. Ni ser ju hur högt över han hoppar :P

Mobilblogg

 
Nu är London och jag ute och rider. Fick tyvärr inget sällskap :( vi börjar med lite intervaller på den har gigantiska åkern. Kram

Då avslutas bloggtävlingen...

Godmorgon!

Har glömt att skriva vilket datum bloggtävlingen avslutas men har skrivit dit det nu, det är nu på fredag, den 22:a oktober. Då ska jag, med hjälp förstås, välja ut den bilden jag tycker speglar 'Kärlek till hästen' på bästa sätt. Det kommer bli svårt för jag har fått väldigt mycket fina bilder hittills! Önskar att jag kunde ge flera pris men tyvärr...

Idag ska jag rida ut med Alex på eftermiddagen, återigen har vi vädret på våran sida och hoppas att hästarna är på bra humör (: Skönt att prata av sig lite också.

En liten förtitt på resten av bilderna som kommer, Amanda som fotat dem också förstås!


 Älskar färgerna!

Bilder del 1

Vi börjar med bilderna tagna på ridbanan :)
Alla bilder fotade av Amanda Pellnäs, tack så himla mycket, du är bäst :D










 Och tack vare Amandas fina bilder är jag nu med här:
 
 

Dagens ridpass

Amanda var med och fotade super fina bilder, dem kommer upp när jag fått dem.

Red först en kortis på ridbanan, bara för att känna igenom honom. Han kändes lite trött, inte alls seg men det var liksom inget 'schvung' i steget som det brukar vara.
Vi förflyttade oss ned till slingan för att ta fina höstbilder.
London blev förstås mycket piggare men lyssnade och jobbade på ganska bra. Hoppade några språng på ängen och London blev suuuper taggad men hoppade jättefint. Över en av stockarna tog han ett språng flera meter ifrån så vi flööög lite, men jag satt kvar (:

Nu ska jag fortsätta laga lunch till mig och lillebror medan mamma o pappa tvättar transporten och byter till vinterdäck på den. (jag får inte vara med :<)

Tjohej!

Hemkomen från stallet nu, var ju tvungen att åka dit och ta in alla hästar i alla fall ;)
London fick även sitt maskmedel, vilket han inte tyckte om men så fort jag fått in sprutan i mungipan så gick det snabbt.

Ska försöka skriva om något vettigt nu men har ont i huvudet och är dödstrött. Annars kommer det vettiga saker imorgon.

Fortsätt gärna komma med förslag om vad ni vill läsa, eller om det är någon fråga ni vill ha svar på.

Fredag!

Nu är ytterliggare en skolvecka avklarad. Skönt med helg! Fredagsmyyyyys.

Det är en hästledig flicka som bloggar idag, men lite annat smått och gott kommer i alla fall.

Vad vill ni se mer av på bloggen? Eller är det något helt nytt ni vill läsa om?

Fredag!

Nu är ytterliggare en skolvecka avklarad. Skönt med helg! Fredagsmyyyyys.

Det är en hästledig flicka som bloggar idag, men lite annat smått och gott kommer i alla fall.

Vad vill ni se mer av på bloggen? Eller är det något helt nytt ni vill läsa om?

Dagens

Idag kom Sanna ut och masserade :) Hon tyckte London kändes bra, lite öm i ryggen bara vilket han var sist (tror att det beror på Tages bravader i somras) så när vi är hemkomna från Kina så ska vi ta ut equiterapeuten.
Efteråt tog jag en promenad med honom, men pga att det var jakt så blev det bara runt ridbanan och sjukhagarna ett par varv, sammanlagt gick vi i en kvart i alla fall.
Som jag skrev i mobilbloggen så stormade det verkligen! När jag öppnade dörren till klubbis så blev den nästan sliten ur händerna på mig, tror jag sträckte armen lite.
Sen hade vi intaget. Gick bra och snabbt, dem flesta hästarna var redan inne eller hade ägare som kunde hjälpa till.

Har fått mina skolfoton nu, ganska nöjd faktiskt ;p


Haha, mina snygga byxor när London knuffat mig i leran i somras x)

Mobilblogg

 
det gillas! Speciellt att jag är hemma, var rädd att tävlingen skulle va när jag är i Kina men nu är jag nöjd. Ska bara hitta ngn att va med i maskerad Hoppningen. För övrigt blåser det storm och jag höll seriöst på att bryta armen när jag öppnade dörren till klubbis ;o

Vilken ryttartyp är DU?

Gör testet HÄR.


 Det här var då mitt resultat :)

Svar



Hehe. Jag har fått den här frågan ett par ggr förut och då även svarat på den, men
lika bra att göra det igen. Anledningen är att (jag äger faktiskt tre par) är att alla
mina vita ridbyxor är för stora och jag har helt enkelt valt att ha mina rutiga ist
för att köpa nya nu, men i slutet av månaden ska vi åka till Kina och där ska jag
se till att få ett par uppsydda som sitter bra :)
Hoppas det var förklaring nog!

 
 Glöm inte bort bloggtävlingen!

Rösta också gärna på London HÄR.

Dagens ridpass

Red Gokartrundan med Jojjo :) London fick ha hacket på sig, i skritten var han väldigt avslappnad och jobbade på fint. Något mer spänd i traven men det berodde på allt runtomkring. Skrittade nästan hela tiden men blev ganska mycket trav och en raksträcka galopp. Båda hästarna låg på väldigt mycket och var pigga men Jojjo red barbacka så det fick bli lite lugnt (fast det gick megafort i traven i alla fall!) och det behöver London. Han mår superbra av lite längre pass med skritt och trav, det är helt enkelt super för honom.
Ska nog prova att hoppa på hacket någon gång nu under vintern när det inte är några tävlingar, vill se om han går bra på det.

Imorgon ska han få vila, men det blir massage och avmaskning samt en promenad istället :)

Btw, tycker ni att jag ska skriva en beskrivning med bilder av alla olika ridstigar och rundor?

Hoppas ni haft en bra dag!
//Tove


Jag och bebis <3

Dagens ridpass

Gick helt okej på träningen idag, både London och jag var något spända men med lite tålamod så gick det bra och på slutet var han nästan lika fin som sist. Började med att flytta honom mycket i skritt för både skänklarna och sedan med att få honom avslappnad i dem andra gångarterna och söka sig mer nedåt i formen. Nu går han på tygeln hela tiden men det gäller att få honom avslappnad och det är inte alltid det enklaste ska jag säga.

Har inte alls mycket blogglust just nu, känner mig allmänt trött och något deppig, beror nog på skolan och just nu känner jag att jag bara vill bort ett tag.

dumma nät

Bara för att jag måste plugga så funkar inte fjärrinloggningen till skolans nät >.< Tycker att det är väldigt mycket problem med det så imorgon får jag helt enkelt åka till skolan tidigare så jag hinner skriva ut uppsatsen innan musiken börjar åtta, imorgon ska vi börja spela så det blir rätt kul :)

Blivit rätt meningslös uppdatering senaste tiden, but it will be better.
Kram

Lite bilder från gårdagen





Kvällens planer

Hemma från skolan nu, hästledig så ska försöka hinna med en hel del idag.
Har lite plugg att ordna, en uppsats i musiken som ska finslipas lite och skrivas ut och sedan ska jag ladda över lite låtar till Ipoden inför grupparbetet på Idrotten. Här sattsar man för bra betyg ;)
Sen ska jag försöka hinna med att sticka ut och springa också, städa rummet m.m men får se vad som hinns med. Läxorna är prioriterat.

Kram, Tove


 Söta ponnyplutt

Jag vill vinna...





 

 

Lokal hoppning Vallentuna RK

Haha. Dem verkar ha väldig brist på funktionärer där :p samma sak förra året

LD - 80 cm - bed A
Kändes jätte bra på framridning och framhoppningen, jätte fin på banan. Låg på men gick ändå att hålla ihop, jätte duktig var han :D
0 fel - ??,??


LC - 90 cm - Två faser
Fin på framridning och framhoppning här också, något tröttare men gjorde som han skulle.
Gick inte lika bra men felen tar jag på mig själv, blev ett stopp och ett nerslag på andra hindret, tror att han tittade på något i andra änden (en dörr var öppen mittemot det hindret så solen låg på där, vet inte om det berodde på det). Och sen på fyran fick vi ett stopp till, men det tar jag på mig helt själv. Jag släppte honom strax innan hindret och då blir han osäker. Resten av banan kändes bra :)
16 fel - 00,00
Vet inte om jag vågar lägga ut den här videon ;p

Sammanfattning: Jag är nöjd, felen tar jag som sagt på mig själv :p Tror att London mår bäst av att slippa stå och vänta i transporten så blir nog någon tävling med bara en klass i vår för att se hur han beter sig då, kanske att det passar honom bättre :)

Dagens ridpass

Gick bra att rida idag, skrittade fram tsm med Felicia. London var ganska seg när jag började trava, tror det berodde på att han fick lämna Doris :p Men sedan piggnade han till när det blev galopp, jobbade honom lite där och gjorde lite övergångar för att se att han lyssnade. Kändes bra :) Behöver bara krama i tygeln nu så går halvhalten igenom.

Nu blir det nog inte så mycket mer uppdatering förrän imorgon kväll. Nu är det bara att tagga inför tävlingen och sova (om jag kan), är faktiskt lite nervös.

Kram

Hiss/Diss



LONDON!
London förtjänar att hissas! Han är så duktig och kämpar på både i hoppningen och
dressyren, min lilla älskling <3

Era kommentarer
Det är jätte kul när ni kommenterar, jag blir så glad och det ökar förstås blogglusten!


Årstiden
Det börjar bli mörkare ute, lerigt i hagarna och allmänt trist.

Trånga ridhus
Det blir väldigt trångt i ridhuset när alla rider samtidigt pga mörker och väder.

Tävlingarna är snart slut
Det är väldigt ont om lokala ponnytävlingar i stockholmsområdet resten av månaden. Det suger.

Godmorgon!

Uppe med tuppen idag, inte riktigt men iaf :P
Idag är det tävlingsfix som gäller samt en lugn ridtur på slingan.

Tävlingen imorgon börjar 9.30 så det blir väl att bege sig från stallet runt halv nio eftersom det inte är särskilt mycket starter.

Idag är det ju ponnytävling på Sollentuna, får se om jag smiter dit och fotar lite men det är knappast troligt.


 Tage och London är nyfikna på lastträningen som pågår på ridbanan.

Startlistor


LD - 7 av 8 d-ponnysar

LC 18 av 23 d-ponnysar

Vet ni vad som är lite roligt? Dem senaste 4 tävlingarna har jag haft 52 eller 53 som hästnr
på alla tävlingarna, det tycker jag är lite lustigt.

Resten av kvällen blir det mys framför tvn, titta på Idol och ngn film. Mamma fyller år :)

Glad!

Jag blir så glad över alla som vill sponsra bloggen med priser till tävlingar, det är jätte kul!
Jag hoppas att ni fortsätter att anmäla er till den pågående för sedan kommer en ny igen, och den här gången är det något som är tänkt ska inspirera er, ni får en bildledtråd här nere. Vågar ni gissa?


Väldigt utsmetad, den som gissar helt rätt får en länkning förstås :)

Om mig

Jag heter Tove Nodemar, född 6 januari 1996 och bor i norra Stockholm.
Bor med mina föräldrar och min lillebror som är 9 år. Jag är den enda i familjen som är hästintresserad men har underbara föräldrar som ställer upp och hjälper till.
Innan jag började rida så låg mitt intresse helt i dansen, hade jag inte haft häst nu hade jag nog fortsatt att dansa, men när jag började rida på ridskola slutade jag så gott som dansa, fortsatte en gång i veckan på en dansskola som låg lite närmare (dansade ganska långt bort innan, fyra ggr i veckan för att jag verkligen ville sattsa).

Jag är väldigt envis och målmedveten, jag kämpar för det jag vill och ger aldrig upp. Jag gillar utmaningar, inom en rimlig gräns.

Vad jag vill göra efter skolan? Det är en evig fråga, jag vill egentligen göra allt. Fick jag välja så skulle jag vilja bli mäklare, journalist, fotograf, författare och arkitekt. You see the problem?
Sen vill jag även starta eget företag med hästanknytning, men vi får se vad som händer.

Mitt hästliv:
Jag började inte rida förrän sommaren 2007 då jag red på Öland när vi var på semester där, under hösten började jag på ridskola (Sollentuna RK) i en nybörjar grupp men jag lärde mig ganska fort och hade redan hunnit lära mig hur man travade och red lätt på Öland. När våren kom så bytte jag grupp på ridskolan, så jag fick galoppera också (innan dess hade jag ridit några privatlektioner) och sedan blev jag även skötare på en arabvalack som jag med tiden även började rida lite smått. När jag skötte om honom lärde jag mig allt om hästskötsel och ansvaret runt omkring!

Sommaren 2008 åkte jag tillbaka till Öland och var med på ett ridläger där, hoppade bana för första gången och lärde mig ännu mer. Under hösten fortsatte jag på ridskolan, men jag hade utvecklats så mycket så jag ville börja i en duktigare grupp men dem var fulla, därför åkte vi till Öland under en helg i september också och det var då jag lärde mig lite mer dressyr, att rida en häst i form, skänkelvikning och framdelsvändning.
Det var tänkt att jag skulle köpa hästen jag red på Öland, han var för svår för ridskoleeleverna och skulle därför säljas, men precis när vi hittat stall så ville dem helt plötsligt behålla honom, vilket resulterade i att jag istället hade en c-ponny valack på foder oktober-juni. Under den tiden startade jag min första lokala tävling, övervann min hopprädsla och lärde mig hur mycket som helst!
I maj 2009 träffade jag London, vi skulle ju lämna tillbaka Boyen(foderponnyn)och började leta efter en ponny jag kunde tävla med. Jag fastnade för London på en gång och han gick igenom veterinärbesiktningen u.a.
5 juni lämnade vi tillbaka Boyen och 6:e hämtade vi hem London, det blev en väldigt konstig hästlöshet.

Med London är målet att göra stadiga rundor på lokal nivå för att sedan prova lite regionalt, men främst att utvecklas. Några dressyrtävlingar samt någon fälttävlan ska vi också försöka hinna med :)

Bild kmr ;)

Snart skolan

Hejhej! Nu drar jag när som helst till skolan, idag har vi Engelska, Idrott, Svenska och sist dubbeltimme bild och jag har kommit på en jättebra idé till min affisch :)
Sedan drar jag hem efter skolan eftersom London ska vila så åker pappa och jag dit senare och fixar allting och pussar lite på superponnyn. Så idag blir det nog ganska bra uppdatering, startlistorna för söndagen kommer också (dem hade problem med hemsidan så dem fick inte in startlistorna förrän igår).

Glöm inte bort att anmäla dig till bloggtävlingen :D

Dagens ridpass

Trots regn så blev det ett pass på slingan idag :) London var jätte fin, mjuk och lyhörd och lagom framåt. Jobbade honom ett par varv i trav först och sedan lite galopp, han lyssnade väldigt bra och var mjuk i båda sidorna, inte så mycket mer att skriva om det passet :)

Det jag tycker vi ska fortsätta att jobba mycket med nu är att få igenom ställningen bättre i vänster varv, få honom stadigare i övergångarna och även att han ska fortsätta trycka på med bakkärran i tempoväxlingarna. Annars tycker jag att vi har kommit riktigt långt dem senaste veckorna, att få honom att jobba med rumpan är inte längre något problem :)

LÄSARFRÅGA

Vad tycker ni läsare om snön?

Själv tycker jag att det både är mysigt och bra träning för hästarna men till en viss gräns. Gillar inte när snön börjar smälta, det blir bara geggigt och London som blir väldigt taggad ute halkar bara runt. Och sen får det inte vara för mycket :P

Fortsätt gärna rösta på London :) <3 Klicka HÄR.

Rösta på London

Rösta jätte-jätte gärna på London HÄR.
Anmälde bara fär skojs skull men skulle ju förstås bli superglad om bilden (och min lilla ponnyskrutt) fick lite röster :)
Har den bilden förstorad på en canvastavla på rummet, tycker han ser så söt ut på den, lite lerig + att det är ganska bra skärpa. Så jag skulle bli glad :)

Årets Häst 2010

Uppdatering från VM i Kentucky

Tyskland i topp - Sverige nia
VM I KENTUCKY: Efter två kanonrundor av Malin och Rolf-Göran, och en klart godkänd runda av Peder, är det svenska hopplaget nu vidare till finalomgången.

De tio bästa lagen gör upp om lagmedaljerna ikväll. Sverige slutade på nionde plats, efter att ha klättrat från en 16:e plats efter tidshoppningen.
- Många favoriter föll i dag också, det går fort här. Men det kan fortfarande hända mycket, det blir inget firande i dag, sa lagledaren Hans Horn efter dagens klass.
- Våra ryttare har varit briljanta. Helena var inte så nöjd med sin ridning, det kan man förstå. Men de andra presterade verkligen på topp, fortsatte Horn.

Tyskland leder lagtävlingen, men tog inte ut något i förskott.
- Det är väldigt jämnt i toppen, ryttarna har inte råd med några som helst misstag, kommenterade Tysklands förbundskapten Otto Becker.

Individuellt:
Rolf-Göran Bengtsson är bästa svensk på elfte plats, Malin Baryard-Johnsson är 21:a. Peder Fredricson ligger på plats 50, Helena Lundbäck på plats 82 bland de 121 ekipagen.

Källa: Tidningen Ridsport

Dagens ridpass

Åh, jag är så nöjd med dagens ridning :D
Förra veckans dressyträning gick ju också jätte bra, men för varje gång kan vi ju lägga mer krav på honom och då känns det ännu bättre!
Idag blev det mycket jobb på volten, främst att få honom formad för vänsterskänkeln och att ställningen ska gå igenom i det varvet. Jobbade även mycket på diagonalen med rakställning och skänkelvikning, han var jätte duktig och flyttade bra :)
Red lite tiometersvolter i galopp längs långsidan, innan har han inte orkat bära sig så volten har bara flutit ut eller så har man fått rida som in i h-vete. Så det gick bra, han behöver bli lite lättare i formen just där men han lyssnade iaf :) Sedan lite ökningar på diagonalen också, utan byten! Tjoho x)
Jag har verkligen börjat rida mycket bättre, främst har min sits blivit tusen ggr bättre och så har jag mycket stadigare hand. Jätte kul för det känns verkligen annorlunda när jag rider :D

Bild från Falsterbo :)

In School

Tjohej!
Sitter i skolan, i bibblan med Sofia och en massa killar ;p
Börjar igen 13.45, har sista lektionen då som är NO där vi ska redovisa om matsmältningssaken...
Sen ska jag åka hem en snabbis innan det bär av till Infra för att ta spruta och sedan till stallet för att pyssla och rida lektion. Ska bli roligt, hoppas det går lika bra som sist men det beror väl på om jag rider lika bra. Fick en väldigt glad smiley från Gun när jag sa att jag kunde rida idag också (rider normalt varannan vecka) och hon var nog ganska stolt efter förra lektionen :)
Tycker det är jätte kul att rida för Gun, jag tycker att hon har ett vettigt tänk och jag har utvecklats jätte mycket under det året jag ridit för henne.


 Sån spruta ska jag ta :o

Segt

Vad kul att bloggtävlingen verkar vara uppskattad :D
Det är en del i skolan nu, har inte så mycket läxor eller så men skolan suger all kraft ur än. Jag är en sån person som älskar att lära mig saker och har lätt för mig i skolan men det är så segt just nu.
Vi har haft våra första prov och fått våra första betyg, jag är nöjd med mina resultat iaf.
Nu ska jag fortsätta titta på CSI (jag är en riktig CSI nörd). Imorgon måste jag ta spruta igen :(

Kram, Tove
PS. Strular blogg.se bloggarna för er också? Ibland när jag besöker någon blogg så ser man inte designen, allt är bara vitt och dumt. Har aldrig varit så förut men till och från dem senaste dagarna har det varit ett problem.

Shiieeeet vad läskig, är det meningen att jag ska hoppa över? :o

V. 40


 (redigering: hovis är på onsdag, blev lite fel ;p)

Idag drar hoppningen igång!

"VM måndag 4 oktober

VM I KENTUCKY: I dag inleds hopptävlingen med en tidshoppning. Sverige har fyra ekipage till start.

Hoppningen startar klockan 16:00 svensk tid. Först ut av svenskarna är Malin Baryard Johnsson och H&M Actrice W som startar som nummer 14. Helena Lundbäck/Bukowskis Erbblume har startnummer 43, Peder Fredricson/H&M Arctic Aurora Borealis nummer 73, och Rolf-Göran Bengtsson/Ninja la Silla nummer 104. Totalt har klassen 121 startande ekipage."

Idag drar alltså hoppningen under VM igång, I fälttävlan så slog ju tyvärr Sverige ut efter terrängen eftersom Katrin Norling ramlade av och Linda Algotsson vägrade ut sig på vattnet. Bästa individuella var den minst rutinerade ryttaren Niklas Jonsson som slutade som 25:a på stoet First Lady :)

Följer ni VM?
Jag är lite ledsen över att jag inte har Eurosport som visar mycket men jag tittar på det som sänds på dem andra kanalerna :)
Källa: Tidningen Ridsport

LÄSARFRÅGA

Vinn en grimma i valfri färg från Hööks!

Den här gången kan ni vara med och tävla om en grimma i valfri färg (och storlek förstås!) från Hööks!

Kort produktbeskrivning: "Nylongrimma med mjuk fleece på nos, nacke och sidostycken. Matta silverfärgade spännen."
Finns i färgerna grå, marin, vinröd och brun och storlekarna ponny, cob och full!

För att vara med och tävla skall du:
- Kommentera detta inlägg, skriva att du vill vara med
- Lägga till mig på
Bloglovin'

Viktigast av allt
- Mejla en bild till
[email protected] , temat på bilden skall vara kärlek till hästen, du får tolka det som du vill :) (Skriv med namn och ev. bloggadress i mejlet)
- Lägga in bilden nedan samt länka på din blogg, bilddagbok eller facebook (du får förstås vara med även fast du inte har något av dessa)
AVGJORD

 

Dagens ridpass

Red vid halv nio, drygt en timme :)
Först blev det lösgörande på en stubbåker, London var väldigt mjuk och fin i skritten, något spänd i traven men det berodde på hästarna som stod i hagen bredvid som stod och tittade på honom, men han jobbade på bra ändå. Red mycket åttor där jag ökade på diagonalen. I galoppen red jag utan stigbyglar, höll på att glida ur sadeln en gång för att han lyssnade så bra, haha! Han har blivit mycket lättare att rakställa nu, antagligen för att jag lyckats få honom mer på bakbenen nu. Han tryckte på jätte bra med bakbenen men det gick liite för fort, men så länge han jobbade bra och lyssnade på halvhalterna så var det okej. Som avslutning red vi lite på grusvägarna och galoppade lite, han drog inte ned huvudet en enda gång och halvhalterna gick igenom, super duktig var han :D

Nu sitter jag och tittar på dressyren som mamma spelade in till mig igår.

Tröttheten tar över

Jag är ganska trött nu, ska upp tidigt imorgon igen för att fodra och släppa ut pållarna. Men det är ganska mysigt, och så kan man ju rida tidigare och det är himla härligt ibland :D Blir nog lite lösgörande på en åker/äng och sedan lite snabb galopp så herr London får springa av sig.
Imorgon lovar jag att den nya bloggtävlingen sätter igång.

Kram, Tove


London hoppar liten men livsfarlig grav på Runsten :p

Hemkomen!

Nu är jag hemkomen från en hel dag på Runsten :)
Det har varit en rolig och lärorik dag, från att knappt vetat något alls om fälttävlan vet jag nu ganska mycket, vilket är ett stort plus inför min ev. debut nästa år. Vi hoppas att den blir av i alla fall!
Många fina ponnysar och duktiga ryttare har hoppat och SM har även gått, endast tre ekipage (i SM klassen) gick vidare till terrängen som går imorgon, fyra blev uteslutna.
Jag har varit på banan hela dagen, flaggat och lyft bommar, byggt om banan och hjälpt till med lite allt möjligt, och jag är lite stolt över mig själv att jag inte gjorde några riktiga missar, jag stod inte framför något hinder när någon skulle hoppa och jag glömde inte att flagga. Ganska duktigt tycker jag, haha!

Mamma hade systemkameran under dagen så jag fick nöja mig med digitalkameran, men några helt okej bilder fick jag, kommer en nu och ganska fler sen :)

Mobilblogg

Jag är just nu på runsten, är funktionär på klubbens fälttävlan :) jag själv är jätte taggad på att själv starta fälttävlan, men först måste jag ta kortet och det blir nog inte av förrän nästa år, säsongen är ju förvisso nästan slut. Är inne på banan men hittills har jag inte behövt lägga upp en enda bom. Kram, Tove

Vinnarna av tävlingen blev...


*trumvirvel*

Vinnaren av boken "Hästhoppning" blev... Elin Pamlin!
Vinnaren av boken "Övingar och banor för hästhoppning" blev... Lovisa!

Det känns ju lite dumt att bara lotta vinnare men det här blev alltså resultatet :)
Vinnarna har fått varsitt mejl, ni andra får helt enkelt vara med i nästa tävling!

Snart drar jag vinnaren...

Nu ska jag strax dra vinnaren i bloggtävlingen, ganska spännande faktiskt :)
Sedan, förhoppningsvis ikväll, så kommer den nya tävlingen upp och jag hoppas den också är uppskattad!
När jag dragit vinnarna så skickar jag iväg ett mejl till dem, sen presenteras dem här på bloggen.

För övrigt så har jag medryttare idag men måste ändå till stallet för intag så då ska jag pussa lite på min lilla ängel :)


Fin bild från Skåne, antingen jag eller Ida som fotat ;p

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0