Frågestund + bloggpaus


 Har bestämt mig för att ta en bloggpaus... En vecka ungefär..
Kommer uppdatera om det händer något speciellt...
Därför sätter vi igång med en frågestund så får ni passa på att ställa frågor nu.
Ha det bra söta läsare!

SL snack...

Hihi. Jag tycker faktiskt att SL för en gångs skull har gjort något bra, iaf för mig och mina stallkompisars del. Nu under sommaren kommer bussen gå från stallet en gång i halvtimmen fram till 21.20 och efter det en gång i timmen, innan har det varit fram till 19.00 och då har det varit en paus på 1,5 timme så man får typ vänta super länge om man missar den vid sju... Så det tyckte jag var bra gjort av SL!
Men en rolig grej också, på en skylt längst fram i bussen stod det "Vi som älskar hästar sitter längst bak", haha. Fast jag åker aldrig buss i ridkläder så det spelar ingen roll.
Babbel som SL som jag för övrigt avskyr pga alla förseningar, och så alla motorstopp nu under sommaren (hände idag också, fast nu fick dem igång den), och klagomål över snön under vintern. Hallå?! Vi bor i sverige, det kan vara både varmt och kallt, inte bara ett mellanting....

Drar till stallet senare och London är väl hyperpigg så blir nog lite ute och sen på banan, känner mig faktiskt ganska taggad att rida trots värmen ;p

... och ännu varmare idag...

Åkte först till stallet imorse för att ta in London, han får nämligen stå inne när det är såhär varmt, annars blir han så trött. Han fick hö och fräscht vatten så han borde klara sig tills jag åker ut senare för att rida, och då orkar han förhoppningsvis :)

Galet varmt idag!

Var verkligen galet varmt idag!
Skulle egentligen åkt in till Väsby och gått runt där med Alex men vi bestämde oss för att dra till Rösjön istället, bada typ på en gång för att det var så varmt och sedan snacka vi en massa, köpte glass och sen tänkte vi bada en gång till men vi orkade inte x) Så istället åkte vi hem men bussen fick motorstopp och gick inte att starta så busschaufören sa att vi skulle vänta på nästa buss men det var sista bussen som gick dit jag bor... Så vi gick hem till Angela ist och var där en liten stund innan mamma kom och hämta mig.
Var i stallet en stund nu på kvällen, hade tänkt skritta men jag var så trött efter den här galet varma dagen så orkade inte, men London fick lite käk och så kollade jag igenom honom. Underbara fina ponny som är så söt hela tiden <3

Gratis design?

Har precis designat Nicoles blogg.
Och när vi ändå är inne på det ämnet så tänkte jag höra om det är någon som vill ha en gratis bloggdesign?! Fixar förstås efter dina önskemål och kan göra det mesta, när jag gör till mig själv har jag oftast bristande fantasi därför de kanske inte alltid blir så fina. Men har ett bra Photoshop och kan där fixa det mesta! Fixar header, bakgrund (endast färg eller bilder/mönster), ändrar teckenfärg osv efter önskemål samt fixar menyn om så önskas.
Kommentera om det låter intressant för din del (när jag fått alla info samt bilder börjar jag på en gång!) :P

Kram!

Pay and Jump - Runsten

60 cm - 4 fel - en rivning
Hur stark och pigg som helst, kan säga att han var HET! Rev andra hindret som var ett räcke, han blev typ skit sur på sig själv för det x) Så sen hoppade han fint. I kombinationen (nr 4) stod typ en funktionär snett framför hindret och London blev rädd för henne men fick i alla fall över honom, gjorde ett kråkhopp så jag red resten av banan utan stigbyglar x), i sånna lägen måste han helt enkelt lite på mig <3 Hoppade helt klockrent resten men kan säga att det gick ALLDELES för fort, galoppera runt typ hela banan ett varv innan jag fick stopp på hnm ;s

Nr 3

Nr 6

Nr 9

70 cm - 0 fel - Clear round
Här var han riktigt fin! Låg fortfarande på väldigt mycket men hoppade bättre, eftersom det var lite högre så tog han i lite mer, fast en del språng blev ändå lite flacka. I kombinationen blev det jätte trångt för honom men hoppade i alla fall, även i sånna lägen måste han lita på mig ;) Men han var jätte fin, lite lugnare tempo här men svarade ändå bra framåt vilket är positivt! Jätte duktiga kille. Blev en rosett där då :)

Den här bilden gillas mycket! Nr 4.

Jätte nöjd med dagen! Inte ett enda stopp, fina pojke <3
Och idag hade vi lika gärna kunnat hoppa 1m för han har ju aldrig haft något problem med höjden, det är bara hans (och mitt) självförtroende som inte alltid är på topp ;p Men det här gjorde gott! Verkligen nyttigt att bara åka iväg på något lägre för skojs skull ibland. Och tio centimeter högre klarar vi utan problem, samma på tjugo (:
Finns fler bilder men orkar inte fixa med det just nu ;p

Dålig uppdatering


Ignorera mitt vackra smile ^^
P&J idag, ponnyn var jätte duktig, skriver mer om det sen.
Ursäkta den EXTREMT dåliga uppdateringen men har haft fullt upp nu under helgen, först midsommar med släkten, igår var det fullt upp i stallet med att torva, fixa vatten, mat osv till tre hästar och sedan ta in dem, rida en, packa allt osv osv.. Det tog ett tag. Plus att jag är vääldigt hängig av Pencilinet (påminner mig om att jag måste ta det nu!) Men det ska bli bättre, men nu under sommaren kanske det inte blir riktigt så mycket uppdatering som jag skulle önska, men jag uppdaterar när jag orkar och har lust, och förstås om det hänt något speciellt!
Nu ska jag försöka få i mig pencilin och sedan blir det mer update om dagen.
Puss.

Ridpass & sjukhusbesök

Hejhej!
Red ut med Jojjo idag. På andra sidan vägen, go-kart rundan. London var trött av värmen så orkade inte käfta emot antar jag utan var väldigt sammarbetsvillig större delen av ritten. Rejsade lite på hemvägen och London blev helt tokig. Fattar inte att hans ben håller! :o Men han var duktig i alla fall.
Sen åkte vi till sjukhuset för att kolla min haka... Läkaren trodde att det var en infektion så nu går jag på pencilin. Super kul *inte*. Men fick iaf tabletter den här gången, sist var det flytande och det smakade pyton. Så ska äta det i tio dagar. Kanske därför jag känt mig så trött och hängig senaste dagarna... Så hoppas det blir bättre nu, känns som om jag håller på att få feber nu också...

Puss.

-

Helloj. Blir stallet ikväll, när det är svalare ute :P Tänkte rida ut på andra sidan vägen ;)

Ska försöka uppdatera mer senare idag men mår inte så bra..

Kram, Tove

Hoppning > Musse

Hoppade Musse idag då :)
I början var han ju förstås rädd för alla hinder, hoppade några sockerbitar och ett räcke. Sedan skulle vi hoppa två hinder på långsidan med tre galoppsprång emellan, jag smackade och skänklade på och han HOPPADE på första försöket, vart helt chockad, jätte duktig var han! Avslutade bra och han fick med hela ryggen i sprången, duktig pojke. Så han litade liksom på mig i slutet och det kändes bra!
Kommer lite bilder imorgon.

Sommarens första dopp!

Kom hem för drygt en timme sedan :) Gick faktiskt snabbare än jag trott att åka kommunalt till Rösjön, Alex och jag latade oss i solen, läste lite och badade. Det var lite kallt i vattnet (Alex tyckte det var väldigt kallt) men när vi väl kommit i helt så var det jätte skönt :) Simmade lite och lade oss sedan på gräset, solade lite och sedan köpte vi varsin glass i kiosken. Sola lite till och åkte sedan hem. Härligt var det att bada!
Ska väl åka till stallet om någon timme ;p Hoppas att någon kan fota idag.

Dagens planer

Hejhej alla söta läsare :)
Idag ser planen ut så att jag ska äta lunch nu, sedan vid tolv ska Alex och jag mötas vid centrum och åka till Rösjön och bada :) Första badet för mig den här sommaren, om det inte gills när man bara badar benen men jag gissar att det inte gör det ;) Så det blir sol och bad idag.
Har medryttare på London men ska hoppa Musse ikväll så det blir stall i alla fall !

Kram

Dagens ridpass

Blev bara ett kort pass på utebanan idag, var sjukt varmt i luften trots att solen inte låg på så London var ganska trött, han gick ju framåt när jag ville men hade annars inte den framåtbjudningen han brukar ha, stackarn <3
Så red bara lite lätt i alla gångarter och sedan fick han mat och gå ut i hagen igen. Men han kändes ändå väldigt fin och mjuk :)

^^

God morgon!
Är det inte konstigt att jag är så trött nu under sommarlovet, när jag får sova så gott som hur mycket jag vill? Typiskt mig att aldrig bli riktigt pigg ;p Känner mig inte så taggad på att rida, håller väl på att bli sjuk, sen tycker jag synd om min stackars haka som ser helt hemsk ut :o Hade ett myggbett där som jag kliade sönder flera gånger (typiskt mig!) och sen har jag haft plåster på för att jag inte ska klia sönder det mer men då har jag fått stora feta utslag av plåstret istället och det vill inte läka! Skulle inte förvåna mig om jag måste äta pencilin för det här.. För två år sedan fick jag äta det tre ggr om dagen i tio dagar för ett pytte litet sår på knäet jag fått när jag badat ;o Äh, håller tummarna att det blir bra ;) Haha, beklagar mig lite för mycket här va :o

Kram ^^

Tankar...

Åh vad kul! Har haft besöksrekord idag, och ännu är dagen inte slut!
Tycker det är så kul med nya läsare och hoppas att ni vill fortsätta att titta in då och då! :)
Men det skulle däremot också vara super kul om ni läsare kommer med lite förslag på saker ni tycker jag ska skriva om, eller fota något speciellt ;) Eller filmer, vad vet jag! Men framförallt måste ni bli bättre på att kommentera!
Det är så mycket roligare att blogga när ni visar uppskattning, och då kommer jag antagligen ha mer blogglust ;p

Så sätt fart och kommentera!

Tycker ni att jag ska ha en frågestund snart? Det kanske är dags ;p


 Tycker att han faktiskt har blivit hyfsat snygg i kroppen nu ;p Finns förstås mycket att jobba på fortfarande men ändå ^^

v. 25

Dagens ridpass

Red ut med min medryttare idag, hon på London och jag på Musse :)
Red på andra sidan vägen och visade Elin lite vägar där (fick även syn på en stig jag bara måste rida på någon dag i veckan!). Musse skötte sig väl bra men var så oerhört fjantig! Först var det kossor som var läskiga, sedan tyckte han att bron vi skulle gå över var super läskig, speciellt när det lät lite när han satt hovarna där. Men till slut, med London som draghjälp, så kom vi över och kunde fortsätta. Resten gick väl rätt bra, men sen blev han rädd för ett djupt dike så London fick gå först sista biten hem, vilket han absolut inte hade något emot ^^
Red i 1h med mycket skritt, men annars lite i alla gångarter.


 Fjant-Musse ;p

Botkyrka reg. dressyr -> Bilder

Här kommer lite oredigerade bilder från tävlingen i Lördags ;p









Andra ekipaget i laget, Linda och Tino :) Himla ball häst!

Sista ekipaget i laget, Moa och Signal :)

Observera att bilderna är oredigerade!!!
Fick till en hel del bra bilder men (speciellt på framridningen) ljuset var inte riktigt på min sida ibland, man kan ju inte precis stå var man vill på tävling ;P Men en del blev bra :) Kommer säkert fler när min data sammarbetar bättre. (Dags att köpa ny?! JA)

Veckans blogg


Bilden är länkad :)

Dagens planer

Helloj!
Nu är jag tillbaka, pigg och glad. Eller inte.
Passar lillebror nu på morgonen för han är sjuk och mamma jobbar, så jag kände mig tvungen att gå upp halv tio fast jag var dödstrött... Har fixat våfflor och nu sitter jag här.
Idag var det meningen att jag skulle vara hästledig men Angela undra om jag kunde rida Musse så då passar jag på att rida ut med min medryttare :) Ska bli kul.

Puss.

Vackra ponny <3

-

Åh, jag är trött så kommer inte skriva något vettigt här ;S Men ville i alla fall visa att jag inte glömmer bort bloggen!
Men imorgon blir det lite lugnare så då blir det update plus massa annat roligt!


Fina Guinita igår :)

Mobilblogg

Befinner oss just nu på Arlanda för att hämta upp våra kusiner som bor i Kina som är hemma över sommaren. Sen ska vi till Uppsala och grilla. Stallstädningen idag gick bra och London fick vila, gav honom bara mat utanför hagen. Skriver mer ikväll när jag kommer hem :)

Hejhej!

Idag har jag vart borta hela dagen!
Det var final i Div II dressyr så jag var med Frida i Botkyrka :)
Finalen gick i en LA:4 med tre domare! Det var riktigt spännande att vara där och titta! Fina hästar men överlag inga riktiga höjdar poäng. Det var intressant att se Fridas tre protokoll efter, det var riktigt stor skillnad mellan poängen, av ena domaren fick hon 61,22%, andra 65,?? och sista c.a 68%, så det var stor skillnad, han som gav henne 68% ville ha henne som vinnare för i slutet ledde hon om man hade räknat hans poäng. Men hon avslutade som femma (sammanlagt 64,80%) så fick i alla fall en grön rosett, plakett och ett schabrak :)
Jag tror att jag får se till att ta mod till mig för att starta första lokala dressyren till hösten... Fast det blir en LC:2 isåfall, det programmet är lätt och bra.

Fotade en del, men minnet tog förstås slut ;p Men kommer lite bilder!
Efteråt, tillbaka i stallet, mockade jag ur boxen, tog bort alla saker som satt på och sopade rent. Imorgon är det stallstädning så då ska allt högtrycktvättas!
Kram

Dagens ridpass

Red ut med Therese och Hilli :) Red samma runda som i söndags men provade en annan stig också, super bra galoppstig! Så tog en härlig galopp där. Men sen började det åska och då fick vi typ panik. Och då hade vi kommit ut på deras travbana och där ville vi bara skritta i kanten för att inte förstöra (tänkte försöka leta upp ett telnr. så kan vi ringa och fråga om vi skulle kunna få rida där mot en liten avgift för den är super bred med underbart underlag!) men vi skrittade tillbaka där och sedan travade vi sista biten över åkern och skrittade sedan i skogen där det bara mullrade en massa från himlen. Ojoj. Men precis när vi kom tillbaka till gårdens mark så började det hagla stora isbitar, det gjorde ont-ont-ont. Men vi kom tillslut hem i alla fall! Och då fick London stå inne  en stund, han var så duktig så när vi red <3

God morgon

Hejhej!
Den dåliga uppdateringen beror på att jag är med Ida ;) Just nu sitter hon och spelar spel och jag tittar på tv. Ska ev. med henne till stallet men jag är grymt seg och måste rida min egen häst ju ;o

Men mer uppdatering blir det ikväll ;>

Dagens ridpass

Tog in London & Musse tsm och London fick stå i boxen medan jag red Musse.
Musse kändes gigantisk att rida och jag kom inte upp x) Men han var väldigt snäll, provade att skritta och trava och sedan galoppera, han orkade inte riktigt hålla högergaloppen men var mer arbetsvillig i vänstern. Sedan tyckte Angela att jag skulle ta något skutt så hon la en bom mellan två hinderstöd och sedan höjde hon lite. Musse tyckte att det var lite läskigt först men sen fjantade han sig bara, med lite extra övertalning så hoppade han jätte fint över i både trav och galopp :) Han behöver nog bara bygga upp sitt självförtroende lite! Så han fick massa beröm och sedan red jag London.
Blev ett varv i trav nere på slingan och klättrade sedan lite och blev attackerad av äckliga ljusgröna insekter, det var hur äckligt som helst! Men sen kom vi iaf tillbaka till stallet, London fick lite mat och sedan fick han gå ut i hagen med kompisarna igen :) Han var iaf jätte mjuk och fin att rida idag men det kändes väldigt konstigt efter att ha ridit en så stor häst!


Ja, det syns ju att han är tränad western ;p

Galopp (:

Haha, han tyckte den var läskig, sötnos ;p

Men att hoppa var ju samtidigt kul ;)

Sista språnget :)

Dum överföring ...

Snabb uppdatering nu för ska dra till stallet så måste ut till bussen ;p
På morgonen har jag städat rummet, kollat på tv och bråkat med överföringen från kameran till vår bärbara hårddisk, kan typ bara ladda upp tio bilder i taget annars kraschar allt så det tar typ evigheter, därför ni inte fått några bilder ännu...
Idag ska jag hur som helst rida två hästar, jogga London lite och sedan ska jag rida Musse för första gången, ska förmodligen börja hoppa honom :)
Så nu ska jag dra ut till bussen, men ni får en av de bilderna jag lyckats ladda över så länge ;)

Dagens ridpass

Blev en skrittur på 30 min idag, det var jätte varmt så London och jag var lite sega ;p
Pysslade lite med honom utanför stallet och så fick han lite mat :)

Fotade en del så bilder kommer sen !

Onsdag

Tjoho, idag är det fint sommarväder! Nu känns det som sommarlov.
Känns ju alldeles perfekt att jag tänkte åka till stallet för att fota innan vår skrittur :)
Vet däremot inte riktigt när jag kommer åka, ska väl vara hemma och slappa i solen lite först men måste nog hinna med sista bussen som går från stallet sen så får se lite ;p Den går visserligen fem i sex så jag har tid på mig ^^

V. 24

Fina ponny <3

Tog in London vid två så att han skulle få stå inne och vila lite eftersom Helena skulle komma vid tre men sen ringde mamma och sa att hon skulle komma efter fyra för att hon glömt sina grejer hemma så vid halv fyra släppte vi ut London och X-file på ridbanan där de fick gå runt en stund medan vi väntade. X-file ville ha uppmärksamhet från London men han ignorerade henne, men när de väl pussade på varandra så skrek de till lite som vanligt ;p de är busiga hästar. X-file var väldigt intresserad av Londons ben också x)

Men sen kom hon och då fick London stå i gången, hon kollade igenom honom och sa att han var jättefin (:D) och sådär men att han var pytte-pytte lite sne i bäckenet men det var inget som spelade så stor roll så hon frågade om jag tyckte att hon skulle fixa och jag sa jag så då fick han ha på värmetäcke ett tag och sedan knäckte och tryckte hon lite och så fick han lite akupunktur också ^^ London var jätte duktig, blev lite otålig mot slutet men jag trodde han skulle vara lika jobbig som när han får massage men han skötte sig ändå bra :) Och så knäckte hon lite i nacken också och London var jätte glad efter ;p Så knallade ned med honom till hagen och släppte ut honom med regntäcket :)

God morgon!

Tog mig en liten sovmorgon idag också, men jag är ändå trött! Fast det brukar vara så första veckan på lovet och sedan blir jag piggare.
Idag ska som sagt London få besök av en Equiterapeut och det ska bli intressant och se om allt i kroppen är bra eller om det finns något att rätta till på min fina lilla ponny :) Men efter idag kommer ni hur som helst få ett schema för den här veckan då jag vet om jag behöver ta det lite lugnt nu i några dagar, om han behandlas alltså ;)

Kram, Tove

Dagens ridpass

Red i ridhuset idag :) London var fin och svarade bra på alla hjälper.
Blev en del galopparbete, både på volterna och sedan serpentinbågar med halt på medellinjen och han lyssnade faktiskt väldigt bra! Jag blev lite förvånad ;p Han gjorde halt så fort jag ville, kanske tog ett-två travsteg innan ibland men annars jätte bra :) Så duktig var han! Avslutade med att stå upp och låta honom sträcka ut halsen i galoppen, gjorde samma sak i traven också ^^

God morgon!

Jag tog mig en lite längre sovmorgon idag så vaknade för drygt en halvtimme sen, det var skönt att verkligen få sova ut! Och så skönt att vi får göra det i ett par månader nu! Men vad är det för sommarväder vi har fått?! Det har varit mörka moln och regn sen i fredags nu, det är väl inget sommarlovsväder? Men typiskt svensk sommar ;p
Den här veckan kommer ni inte få något direkt ridschema för imorgon får London besök av en equiterapeut :) Vill kolla igenom honom lite och se att allt är bra.
Idag blir det nog att trimma lite, i ridhuset förmodligen eftersom ridbanan är ganska blöt nu eftersom det regnar hela tiden -.-

Nu sitter jag fast här hemma ett bra tag till, mamma jobbar så jag måste passa lillebror eftersom hans fritids är stängt.

Puss.

Svar

Postat av: Anonym
hej, ditt stall verkar vara ett toppen stall. Jag letar efter stallplats i vallentuna. Är det dyrt att stå på Grana? är det ett kollektivstall? Tacksam för svar

Hej! Kul att du tycker så, jag trivs verkligen jätte bra på Grana! Vi har bra träningsmöjligheter och bra stall- och hästkompisar. Jag vill inte gå ut med några priser här på bloggen men jag tycker det är helt okej hyra, inte dyrt men förstås inte superbilligt. Man kan få ner hyran genom att ta extra pass, vilket vi gör. Det är väl typ ett kollektivstall, man har en till två fasta fodringar i månaden och då bara under helgerna :) Vill du veta något mer får du säga till!
Boxen bredvid London är ledig nu, eftersom hans bästa kompis har flyttat :(

Dagens ridpass

Red ut tillsammans med Frida idag :)
Red mellan sommarhagarna och bort förbi Gällsta och sedan på grusvägarna där vi travade och galopperade lite sista sträckan innan åkern och sedan upp i skogen för att rida hemåt, galopperade ett varv i varje galopp nere på slingan också och trava och skritta sedan av. London var mjuk och fin, trodde ju han skulle vara lite trött efter att ha stått ute under natten men han var lika pigg som vanligt :) Men skötte sig jätte bra, Lillan fjantade sig lite och ville inte gå fram på vissa ställen och då fick trygga London gå först. Han är så snäll <3


Foto: Amanda Pellnäs

13 juni

God förmiddag mina kära vänner!
Jag känner mig inte så taggad på att rida idag men det kommer jag nog göra när jag väl sitter på hästryggen, det brukar vara så ibland ;p Men jag har ont i ryggen och i mitt ben (hände en grej igår x) så det blir nog bara lite lätt i alla gångarter på slingan, dessutom stod han ute inatt, första natten i sommarhagen nu, och då lär han ju vara lite trött också, men vi får se hur mycket vi båda orkar :)

Puss.

Nya ridbyxor


Köpte dem här ridbyxorna på Hööks idag :) Kostar egentligen 699:-
men om man köpte andra varor för mer än 200:- fick man dem för
399:- och vi köpte en liten grep (till transporten) och silikonband
och eftersom jag behöver nya ridbyxor så provade jag och de satt
bra så köpte dem :) Skönt att ha nya ridbyxor, nu kanske jag kan
slänga mina trasiga x)

Sommarplaner

Ja, det var väl dags för mig att skriva ner sommarplanerna!

27/6 - Pay and jump Runsten - 60 & 70 cm
3/7 - Lokal hoppning Järfälla, 80 & 90 cm
5-9/7 - Skåne (två dagar på Falsterbo) med Ida
14-20/7 - Träningsläger för Tusse i Orsa
23-24/7 - Meeting, Avesta, 80, 90 / 90, ev 95
Här efter kommer London få vila i någon vecka.
19/8 - Skolan börjar :(

Sen blir det väl massa bad, sol, besök på grönan, säkert någon djurpark, umgås med kompisar och så vidare, härligt med sommarlov!

Dagens ridpass

Red i ridhuset efter uttaget. Blev mest lite lösgörande eftersom jag inte ridit så mycket dressyr på senaste tiden. Men han kändes jättefin, mjuk och arbetsvillig. Väldigt pigg men då får man mer att ta av. Galoppen fick jag typ sitta och göra halvhalter hela tiden för att han skulle vara lugn men det gick bra. Hängde lite i höger galopp men annars fin :)

Stallet

Hello.
Intaget var ganska segt, inte så många hästar att ta in men Tage ville inte alls gå in, han är lite knäpp den hästen. Han ser spöken också, tror att han är unghäst osv när han i själva verket är 22 :P
Fick London att gå fram till vattenkaren idag så han har nog övervunnit rädslan lite själv. Myste lite med honom, pyssla och kände igenom honom också.
Imorgon har vi både uttag och intag, tror att jag rider på morgonen (beror lite på hur lång tid uttaget tar).


Så här knäpp såg London ut på ganska många bilder i onsdags :P

Sommarlov!

Nu har vi sommarlov :) Var ganska seg avslutning, fikade i klassrummet först vid elva, aulan vid halv tolv och sedan klassrummet för att få omdömen och sådär. Har 8/10 på väg mot strävans mål (VG/MVG) så det är väl bra ;p Bildläraren ger inte mer än uppnått målen och i idrotten har jag knappt kunnat vara med senaste månaden ;p I höst får vi betyg, spännande :)
Efter avslutningen hängde Sofia med hem till mig och är fortf. här :) Vi har kollat på tv, Avatar, snackat och ätit lunch ^^

London får nog tyvärr vila idag, har fortf ont i ryggen men ska dit, har intag och fixa allt samt träna med vattnet i sommarhagen. Normalt brukar vi ha vanliga badkar men nu har de fått självpåfyllande svarta, runda stora saker och dem tycker London är jätte läskiga så han vågar inte gå fram till dem och när man försöker så vänder han om och försöker springa iväg istället. Så ska försöka fixa det idag ;p

Puss.

Sommarlov nästa!

Idag är det skolavslutning, mycket skönt!
Börjar inte förrän elva men regnet håller mig vaken så nu har jag goooott om tid att göra mig iordning. Åh vad skönt det ska bli med sommarlov, hästsommar <3 Ordentliga sommarplaner kommer ni få senare (:

Köpte en klänning igår men hittade en mamma beställde förra året i garderoben, visste inte ens att jag hade den x) Så den ska jag ha ;p Får se om vi lämnar tillbaka den andra. Kanske kommer bild sen när jag är klar ;p

Glada sommarhälsningar
Tove & London

Fälttävlansträning

Det gick väl sådär igår, vi bråkade med broddarna i typ evigheter och det slutade med att han bara fick ha fram och fick då inte alltid med sig bak i början och blev lite osäker på underlaget >.< Och sedan när vi hoppade grav stängde han typ av helt och lyssnade in på någonting, störd häst? Ja. Men sedan när vi hoppade vattnet återkom koncentrationen från bådas sida och det är ju roligast. Han tog i så mycket genom vattnet så jag blev alldeles blöt ;p Men där var han duktig, hoppade trappa och sådär också. Avslutade med att hoppa en lite längre bana och då blev han lite lång mot en oxer (mycket lång egentligen) så då blev det stopp men fick till det på en gång sedan och avslutade sist med graven som han inte ville hoppa (i början longerade Helena honom över den också) och då hoppade han fint över utan att tveka.
Jag är lite besviken på mig själv för jag blev frustrerad när det blev kaos med broddarna och sådär och det gick ju ut över London stackarn men han skötte sig ändå bra ;p
Fast jag måste försöka hitta ett bättre bett för han blir så himla stark också och då blir han lång för att han är så jobbig att hålla ihop. Han var lite galen också, har helt tokiga bilder där han ser super galen ut x)
Jag fick jätte ont i min rygg :'( Så nu är jag invalid igen... Typiskt.


Gillar den här bilden :)

Mobilblogg

Är på väg till Runsten nu med hästen i transporten. Det är mycket bilar och kö så London blir lite stressad varje gång vi stannar. Men han verkar gilla sitt alldeles egna släp och det är perfekt storlek för honom. (: puss.

Taggad!

Jag är supertaggad inför träningen ikväll, ska bli så kul! Vi får nog bli ett riktigt fälttävlansekipage nu eftersom vi båda tycker det är kul ;p Hoppas kunna ta kortet i sommar och kanske starta en debutant i höst. Det skulle vara riktigt kul! Men vi får se, det kommer nog gå bra ikväll och alla säger att Runsten har så fin bana så det ska bli riktigt kul, hoppas vi får hoppa lite mer sammanhängande hinder idag också :)

Puss.

Dagens ridpass

Blev ett 40 minuters pass nere på slingan i alla gångarter tillsammans med Therese;p
Jag är dödstrött på skolan och har därmed ingen blogglust.. Men imorgon är det fälttävlansträning och jag är sjukt taggad, ska bli sååå kul :D

Puss.

V. 23

Måndag: Skrittur med travinslag 40 min
Tisdag: Lättare galoppjobb på slingan, ca 45 min
Onsdag: Fälttävlansträning, Runsten
Torsdag: Medryttare
Fredag: Uteritt, andra sidan vägen. Övergångar och tempoväxlingar.
Lördag: Dressyr på utebanan
Söndag: Uteritt

Sådär ser det ut den här veckan, har inte orkat fixa något i Photoshop så ni får det såhär ;p

Dagens ridpass

Skrittade ut idag tillsammans med MickisPhoebe och VeronicaBlaize :)
Blev lite lätt skogsarbete och travade liten bit längs en åker också, lite klättring och sådär. Var ute i 40 min :)
Red barbacka på London ^^

Sedan hade vi intag. Och en häst fick kolik, hon har haft det jätte mycket nu senaste tiden och i december gjorde hon en operation så vi får se hur dem gör nu... Tycker så synd om henne, så söt häst liksom. Så ledde runt henne men hon blev helt slut av det... och så.

Puss.

Som tur är det ingen snö kvar men härliga bilder blev det minsann <3

I skolan

Sitter just nu i skolan, har egentligen Fysik men har ingenting att göra ju ;o
Jag är lite sur på min lärare, för i fredags bytte han lösenord så att de skulle kunna skicka någon gruppuppgift från min data till de andra i min grupp och sen sa han att det nya var mitt namn (tove) och sedan 123, och jag provade typ tusen gånger och det funkade inte. Men så visade det sig att han skrivit med W >.< Så då blev jag suuur.
Två lektioner kvar och sedan sluuuuutar vi :D för dagen iaf. jag vill ha sommarlov.

Idag ska jag rida ut med Veronica på Blaize, det blir kul :) Barbacka i skogen tror jag :P

Puss.

Dagens ridpass

Red på andra sidan vägen idag tillsammans med FridaLilla D :)
Skrittade fram till södergården och växlade sedan mellan skritt och trav på grusvägarna eftersom det var så varmt. Sedan fick hästarna galoppera två raksträckor och det var härligt :) Sedan vände vi och travade större delen av vägen tillbaka och då travade London på i ett bra, friskt tempo.
Red på pessoat idag eftersom jag fortfarande har ont i ryggen, så att jag skulle slippa ta så mycket i honom. Och det kändes bra :)

Ska snart åka tillbaka till stallet, ska ta in alla hästar, sedan ska vi till mormor :P

Kram, Tove

Ett helt år med älsklingen <3

Idag ska jag rida ut med Frida på andra sidan vägen, i det härliga vädret :)
Idag har jag faktiskt haft London i ett helt år! Det är helt sjukt hur snabbt tiden har gått... Med skador, fram och motgångar osv ;p Det sägs ju att det tar ett år att hitta alla knappar så nu får vi se till att nolla alla tävlingar framöver (vilket inte borde vara så svårt om min plan funkar ;>)

Jag måste ju berätta om den lilla "överaskningen" från i tisdags, väääldigt försenat men bättre sent än aldrig, right?
Jo, det är så att vi faktiskt har köpt en egen transport :D :D Super glad är jag, så himla skönt att kunna åka lite mer när man själv vill, och att ha ifall det händer något. Och så ska mamma lära sig köra, får se hur det går x) Igår tvättade vi rent hela transporten och den blev jätte ren och fin, idag ska pappa bara kolla lite lampor och fixa dörren fram sen är den i perfekt skick :)
Vi köpte då den begagnad, en Värmlandsvagnen från -00 men den har bara gått i trafik sen -02. Bra skick, välvårdad och fräsch. Så nu har London fått sitt alldeles egna släp. Super skönt blir det när vi åker till Orsa så jag har någonstans att ha allting (:
Det får väl vara Londons och min ett års present också ;)

Här är alltså vårt nya släp, bilden är från annonsen :)

Vilket...?

Vilket shabrak+huva tycker ni är snyggast?
Har två set just nu, det gråa med ljusrosa kant som jag hade på Mälarhöjden och sedan det jag hade i höstas, mörkblått med röd kant.
1.

2.
Har ingen bra bild där han har det andra på sig men här får ni se färgen iaf(har förstås matchande huva också):


Så rösta nu ;)

Framöver

Idag fick London vila igen, har lite dåligt samvete eftersom han vilat så mycket nu senaste tiden men samtidigt tror jag att han tycker det är ganska skönt. Det har varit så mycket träningar och tävlingar på senaste tiden (vilket det är kommande vecka tisdag-onsdag oxå) så han är nog lite trött på det kan jag tänka mig.
Så fram över ser det ut ungefär såhär:
Nästa vecka (23) så är det dressyrträning tisdag, fälttävlan onsdag.
Sedan tar vi en paus från hoppningen, något lätt markarbetespass kanske men annars koncentrera mest på att rida ut i skogen och ha roligt.
I slutet av juni blir det nog Pay and jump på Runsten men tänkte då starta ganska lågt, bara för att få in en bra känsla och komma runt bra, och så ska jag inte alls tänka på höjden. Det blir antingen 60 & 70 (mega lågt x) eller 70 och 80, det beror lite på :P
Sedan blir det nog en lokal på Järfälla i början av juli.
Sedan träningsläger i orsa i en vecka, sedan ev. meeting i Avesta två dagar.
Så ser det väl ungefär ut framöver ;p

Kram, Tove


Älskar Bart på den här bilden (a)

Glada hästar!

Imorse släppte vi ut alla hästarna i sommarhagarna! Och de var alldeles super glada!
London går nu med sina gamla hagkompisar, Tage, Bart och Hejman men även med fem hästar som gått i en annan vinterhage, Hero, Toker, Lilleman, Musse & Brian (: London var lite av en svikare tyckte vi när vi släppte ihop dem för han hängde bara med dem nya hästarna och inte med sina gamla kompisar men det blir nog bra sen :) De rejsade en hel del men sen var det rätt lugnt, hästarna busade lite. London ville helst äta bara men de andra hästarna lyckades i alla fall dra med sig honom :p
Så nu har vi en massa nya bilder, mycket bra va? ;)

Svar


Det är väl inget som har hänt egentligen ;p
Jag har konstig huvudvärk nästan hela tiden och det är
jätte jobbigt i skolan och så när det blir pratigt på lektionerna
och vi vill ta reda på vad det är som gör att jag har så mycket
huvudvärk, vi har gjort DT, MR, tagit en massa prover och nu
gjorde vi det här för att se om det visar något. Har också en
nackskada och vi vet inte om det beror på det heller men det
tror inte läkarna.
Så vi får väl höra resultatet om ett tag ;>

Today

Min rygg gör ont-ont-ont :o
Det var ingen höjdare att mocka säger jag bara, men jag lyckades i alla fall. Fixade sedan fodret och sedan tog vi en promenad till ängen bakom ridhuset bredvid en av sommarhagarna och jag satt och läste medan han fick beta, fast han var mer intresserad av att titta på allt runtomkring än att äta ;p Men sedan efter kanske en halvtimme gick vi tillbaka och då stod jag ute och borstade honom, vilket inte heller var någon höjdare, och sedan hade vi intag. Trodde seriöst att jag skulle tuppa av men det gjorde jag som tur var inte, plockade även 2 kg gräs till honom också som han fick (:

God morgon ;)

Är ju då hemma idag också för att ta det lugnt och det behöver jag verkligen. Jag känner mig väldigt omskakad och mår lite illa, och så gör ryggen ont också. Jag är riktigt glad att jag inte kände något när de stickte in nålen för då hade det nog gjort jätte ont.
Jag ska väl till stallet vid två också men måste ta det lugnt (har lite feberkänsla nu också så ska ta alvedon) och så blir det nog en promenad med London och så får han beta ett tag, vet inte om jag klarar av att rida och isåfall blir det bara skritt så då passar vi på att beta istället tror jag.

Puss.

Bilder från gårdagens hoppträning


 



Senaste nytt: Stickhålet gör mega ont så nu kan jag inte sitta med
ryggen mot något :'(

Sjukhusbesöket

Vi var framme vid sjukhuset vid halv åtta och då fick jag massa bedövningsplåster, i båda armvecken och så på ryggen. Som tur var fick jag ett eget rum så låg och titta på tv (de hade stor plattv ;p det var bra) och läste :)
Sedan kom läkaren och snacka lite och visade typ hur jag skulle göra när jag låg på bänken sen och sen vid halv nio (vi fick komma in tidigare, skönt) så rullade vi iväg med sängen och jag envisades med att gå :P Sedan fick jag lägga mig ner. Som tur var hade mamma lyckats övertala dem att jag skulle få lustgas så jag blev typ helt borta och det kändes som om jag typ drömde och allt bara upprepades i mitt huvud. Det var riiiiktigt skumt. Men jag kände typ sticket från nålen lite grann men eftersom jag var helt borta kändes det som när man tar vanlig spruta (och som tur är jag ju inte spruträdd). Och sedan tog dem bort lustgasen och jag kände mig helt groggy ;p och så tog dem massa blodprov efter också och eftersom jag fortfarande var lite borta så kände jag ingenting då heller :P Men sedan rullade de tillbaka mig till rummet och så fick jag glass och saft :D Låg och tittade på hästhoppningen som var på Eurosport och läste lite, men sedan blev jag kissnödig och jag fick egentligen inte resa på mig förrän efter två timmar men fick göra det efter en så att jag kunde gå på toa och sen la jag mig igen, haha. Sedan fick jag lunch där och sen åkte vi hem :P

Det blev långt :o Men ni får ju läsa om ni vill ;)

på sjukhuset

hej. Nu är jag på sjukhuset och ligger och vilar oc tittar på hoppn8ng på euro sport efter sprutan. skriver mer sen för jag får inte resa på huvudet så det är lite svårt ;p

Sjukhus

Som jag skrivit tidigare kommer jag ligga på sjukhus större delen av dagen imorgon. Ska åka dit vid sju och är väl klar där vid ett kanske. Ska få bedövningsplåster vid halv åtta och sen måste jag vänta till tio innan de ska göra undersökning. Så jag har sådär 2,5 timme att göra ingenting så jag tänkte ta med en massa böcker och så laptopen så har jag förhoppningsvis något att göra :P
Hoppas jag överlever ;s

Kram.

Hoppträning

Idag tränade vi för Tusse. I början gick det jätte bra men sedan blev London dum. Tusse tyckte jag, som hon uttryckte det, "red apa-bra" haha ;p Tusse säger sånt ibland.
Men i början hoppade vi fyra kryss på volt och London var mjuk och följsam. Sedan hoppade vi lite linjer (typiskt Tusse, haha!) och även då hoppade han jätte fint och tog i och var jätte glad :) Men sedan på slutet ville han typ inte hoppa ?? Vet inte vad han höll på med men han ville liksom inte hoppa... Tusse trodde att han kanske hade tröttnat men annars brukar han ju vara super glad och sådär, hehe. Så vi får väl se, hoppas hur som helst att det bara var för dagen för fick ett riktigt fint sista språng i alla fall.

Mamma fotade men bilderna kommer imorgon eller på fredag beroende på ;p

Home sweet home, today again

Fick åka hem efter skolan idag också :)
Var på ridskolan ett tag och tittade på några kompisar som red barbacka ;p
Tussehoppning idag som sagt... Kanske till och med ute :D :D Normalt så har vi alla våra träningar i ridhuset men eftersom det är så super fint väder så kan vi nog få vara ute idag :) Utebanan är ju dock lite mindre än ridhuset men det gör inte så mycket, så liten är det ju inte :P Jag hoppas att vi är ute :D :D

Kram, Tove

Dagens ridpass

Idag red vi ett enkelt pass nere på slingan tillsammans med Frida på Lilla D :)
Vi började med att skritta ett tag och sedan travade vi i båda varven också.
London kändes lite stel och bångstyrig som han alltid gör efter vila men annars var det okej.
Han var ganska irriterad på insekterna och sådär men så blir det ju.
Så det blev bara skritt och trav idag så han kommer väl vara en bomb imorgon men det gör ju inte så mycket, det är rätt kul ;p

Ah! Sedan har vi gjort en rolig grej också :D Vad får ni veta senare, antagligen på torsdag för hinner nog inte skriva ner allt imorgon ;p Det är en bra sak i alla fall :D :D :D Jag vill berätta men jag ska göra ett inlägg kopplat till det samtidigt ;)

Det blir min sista skoldag för veckan imorgon för på torsdag ska jag in på sjukhus och sticka en dum nål i ryggen >.< Jag kommer dööööö. Så jag ska vara på sjukhuset hela dagen och sedan på fredag är jag också hemma för att vila upp mig... Jag vill rida :O Men det är tur att vi matchade ihop det med när jag har medryttare i alla fall och så får vi se om jag mår tillräckligt bra för att rida lite lugnt på fredag...

Kram, Tove

Home sweet home

Idag åkte jag hem efter skolan så sitter och tittar på tv nu :)
Åker till stallet efter middagen och tror att det blir ett ganska kravlöst pass på slingan (tillsammans med Frida tror jag ;p) så att han mest får springa av sig nu efter två dagars vila.
Imorgon kommer Tusse :D Älskar verkligen att träna för henne så ska bli grymt kul (:


Från Tusseträningarna i Januari :) Söta ponny <3

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0