31 augusti 11

Under eftermiddagen var det sol och skurar om vartannat så jag red i ridhuset, vilket jag ändå planerat.
Idag var planen att ta den första galoppen vilket vi också gjorde.
Amoure var jätte pigg och tog skänkeln riktigt bra hela passet, och galoppfattningarna satt riktigt bra. De gånger jag ridit honom så har han aldrig fattat fel galopp.
Jag jobbade med lite olika ridvägar, volter och tempoväxlingar i traven, fungerade riktigt bra :)
Sedan var det galopp och Amoure blev glad, men höll sig på marken förutom ett luftsprång som kom när jag redan galopperat ett tag.
Amoure verkade inte förstå att han skulle svänga vid väggen, haha. Men fick med honom någorlunda, något vi ska jobba på :)
Det här var dessutom första gången han gick i ridhus, han skötte det riktigt bra, helt själv och allt.

30 augusti 11

Idag fick Amoure en välförtjänt vila, alltså hagvistelse hela dagen.
Åkte ut till stallet efter skolan och mockade samt gjorde iordning höpåsar och sedan gick jag ned till hagen och kollade igenom honom. Hans vänstra ögonlock var något svullet men det såg ut som han rivit sig på något, antagligen ingen fara.
Två söta bilder på Amoure och Oskar från idag :)

Andra ridpasset

Andra ridpasset på Amoure idag :)
Skrittade runt sommarhagarna med Jennifer först, och sedan ett varv i trav på slingan och därefter trav på ridbanan.
Han var mer spänd och tittig idag men det är förstås mycket för hans hjärna att smälta nu, mycket människor och hästar överallt.
På ridbanan jobbade jag med att han skulle trava igenom hela kroppen. Han är pigg och positiv men har inte riktigt förstått att skänkeln betyder framåt, men fick faktiskt till några hyfsade lägningar på diagonalen. Det är något jag kommer jobba mycket med nu i början, att han hela tiden ska ta skänkeln och bli mer och mer lyhörd på den :)

Granaryttarna


 Nu har Nathalie, Amanda & Jag startat upp vår nya, gemensamma blogg :D
Hoppas ni vill läsa den, klicka på bilden eller HÄR.

God morgon!

God morgon på er läsare!
Idag är antagligen första riktiga skoldagen, men vi har inte fått våra scheman ännu så det ska bli intressant.
När vi slutat liftar jag med Jennifer till stallet och så rider vi nog tillsammans, hoppas vi kan rida ut en slinga :)
Känns inte riktigt som att sitta på en fyraåring när jag rider Amoure men det är förstås något jag hela tiden tänker på. Tänkte rida på ungefär samma sätt som igår men lite mer trav.
Har alla ni också börjat skolan?

Första ridpasset

Red Amoure nu på kvällen.
Först longerade jag honom på ridbanan, vilket gick bra. Han var lite mer intresserad av alla människor som kom och tittade men var ändå lugn. Sedan satt jag upp, han stod så snällt och lät mig komma upp och skrittade först när jag bad honom. Kände att han var lite på tårna men lyssnade ändå bra. Skrittade genom vattnet på ena kortsidan och han brydde sig inte, gjorde mycket halter för att få honom att lyssna och det gjorde han.
Skrittade sedan bilrundan med Natta. Amoure fick gå först vilket han inte hade något emot, han gick fram överallt och brydde sig knappt om bilvraket som ligger intill stigen. Avslutade med lite trav på ridbanan utan krav och när jag hade spöt i handen (utan att använde det förstås) klev han på riktigt bra och var avslappnad.
Ignorera min urusla sits, hamnar lite för högt upp i den sadeln och hade lite för korta läder :p Kolla snyggponnyn istället.

Morgonen

Hade uttaget imorse, gick jätte bra :)
Amoure skötte sig förstås bra, förutom då han försökte trycka ut mig genom den 20 cm stora glipan i boxdörren, haha. Men han var jätte snäll när jag satte på grimman, han är lite rädd om öronen så det kan bli lite svårt ibland.
I eftermiddag ska jag rida :D Är typ jätte taggad, har inte ridit sen förra fredagen och vill bara sitta i sadeln igen! Ska som sagt låna en sadel av Erika (provade två igår och båda satt ok), ska i princip bara skritta men ska bli väldigt roligt ändå.
finingen <3

Kvällen

Åkte ut lagom till intaget för att ta in lilla Amoure, som han kallas, och ta en promenad med honom.
Han kom fram till mig i hagen och följde snällt med in, kunde till och med öppna grinden och släppa förbi de andra. Provade några av Londons 125 täcken och alla passade. Haha. Det trodde jag aldrig.
Tog sedan en promenad, gick några varv i ridhuset med musik i högtalarna och han skötte sig galant, sedan tog vi ett varv nere på slingan och klev över stockarna vilket han gjorde med nöje :)
Imorgon har jag tänkt rida lite lugnt, bara skritt och kanske lite trav, vi får se hur det känns. Hoppas han håller sig på marken ;)

Lillen

Den drygt fyra timmars resan till Stockholm gick jätte bra, lillen skötte sig alldeles utmärkt och stod stilla hela tiden. Dock lyckades han dra loss pinnen som höll fast mellanväggen men det var inget mer med det.
Väl framme gick han lugnt ur släpet och vi släppte honom på ridbanan en stund medan jag gjorde iordning i boxen och sedan promenerade jag med honom en stund innan han fick stå i gången för att bli borstad (han rullade sig ett par gånger på ridbanan) och sedan in i boxen. Han var lite blyg först men sen kom han nyfiket fram och hälsade :)
Imorse släppte vi ut honom i en hage tillsammans med fyra andra hästar och det gick jätte bra, alla hästar var lugna och höll alla hovar i marken. Han verkar dessutom vara den hästen som hellre går iväg än ger sig in i något bråk vilket är bra.
Imorgon ska jag skritta honom lite, ska få låna sadel av en tjej i stallet och sedan ska vi på fredag åka och prova ut en.
Är ni sugna på att veta lite mer om honom?
Såhär söt är han i alla fall :)

Min nya ponny

Nu när ponnyn står i släpet på väg till Stockholm tänkte jag avslöja lite (;
- Det är en valack
- Renrasig connemara
- Mamman är Elit premierat diplomsto.
- Pappan har gått SM och NM i fälttävlan med både silver och guld.
- Helbror som går MSV i hoppning
- Halvbror som går ungponny-SM i dressyr i år, enligt domare kan han gå hur långt som helst.
Lite ledtrådar om stammen sådär, mer får ni veta i helgen :)

Lite uppdatering sådär

Hallihallå!
Dålig uppdatering, eller hur? Jag har mina anledningar.
Från och med helgen kommer det bli en hel del ändringar i mitt bloggande, och jag hoppas att ni tycker det är positiva sådana :)
Idag var jag i stallet för första gången sedan i lördags, fotade Jennifer och Juni och sedan hade vi intaget.
En söt Juni (:

Några favoritbilder

Bjuder på några av mina favoritbilder :)
Fler kommer i ett annat inlägg :D

Läsvärt

Tycker att den HÄR artikeln var ganska intressant.
Läsvärd!

London är inte min längre

London flyttade i lördags, till sin nya ägare. Han står nu i ett stort stall och verkar trivas bra, rullade sig när han kom in i boxen och verkar känna sig ganska hemma.
Han står som sagt bara tio minuter hemifrån mig och jag ska hjälpa till lite såhär i början, vilket känns bra så jag får hälsa på min lilla ängel. Var bland annat där igår och höll lite lektion, alltid roligt.
Tror han kommer få det bra och han kommer vara en perfekt läromästare!

Skolan börjar

Usch, imorgon börjar skolan. Hejdå sommarlov!
Det blir en fyradagarsvecka för min del då jag ska ut på äventyr, ni får ju gärna gissa vad, kanske inte så svårt.
På något sett ser jag alltid fram emot att börja skolan såhär i slutet av sommaren, självklart skulle det vara skönt att ha lite extra ledighet men jag är en sån person som alltid vill ha något att göra och skolan ger mig tydliga rutiner.
Verkar i alla fall som att vi får ett helt okej schema i år, enligt mina insiders. Kan ju alltid hålla tummarna!
Dessutom ska vi till Polen i slutet av september, spännande!
Så denna vecka blir det massor med skola och knappt någon häst, eftersom jag faktiskt är helt utan häst nu. Men inte särskilt länge!

Åh...

Juni 2009

Första ridturen i Sthlm.
6:e juni fick London komma till Stockholm och jag var världens lyckligaste! Jag red barbacka första veckan då vi inte hade någon sadel, men när vi sedan fick hem en utprovad började vi träna på riktigt. Fokuserade mest på dressyren i början och i slutet av månaden hade vi ett litet träningsläger i stallet som jag var med på, ett dressyr och ett hoppass varje dag och det var jätte bra eftersom jag lärde känna London ordentligt. Han var jätte rolig att rida!
Första gångerna jag galopperade på honom ute var han lite tokig, han hade väldigt svårt att galoppera rakt fram, han verkade inte riktigt veta vart han skulle göra av sina ben så han sprang lite mer på tvären. Han tyckte att det var så roligt! Men ju mer vi red ut och galopperade, ju bättre blev det. Han tyckte att det var jätte roligt :)

Svar

Jag fick en fråga om var jag köpte mina ljusblå silikonband. Jag köpte mina på Eko i Jönköping men har sett att de även finns på t.ex. City Gross och andra affärer som säljer bl.a. Hansbos sortiment.
Hoppas det var svaret du ville ha :)
En bild på snoddarna.

-Londoninmyheart'

Forever and always in my heart <3

Tröstshopping

Tröstshoppade lite på Hööks idag.
Nu ska jag ha en deppdag tillsammans med ett par filmer och någon seriebox.
Ha det bäst!

Sista Londonritten...

Red alltså ut med Amanda idag, jätte härligt :D
Vi red till Högvreten och tog en härlig galopp på deras slinga. Rejsade på i uppförsbackar och på raktsträckor. Det är livet!
Sedan hjälpte Amanda mig att smörja alla prylar innan vi åkte hem.

Jakt igen

Godmorgon!
Idag ska London och jag ut på äventyr med Amanda och Oreo :)
Exakt var vi ska rida vet jag inte, det beror på om jägarna håller till någonstans som vi måste undvika. Jobbigt att jakten börjat, har varit så skönt under sommaren då jag inte behövt tänka på att kolla var de är någonstans, nu får vi vara extra uppmärksamma helt enkelt.
Vad ska ni hitta på idag?

Höstens första intag

Idag hade vi höstens första intag. Det var bara fem hästar att ta in (inkl. Londiz) så det gick väldigt fort.
London hade skaffat sig en rejäl lerinpackning och hade ett trecentimeters lager lera över rumpa och kors, såg inte särskilt roligt ut. Men det värsta är inte leran, det värsta är allt damm som aldrig går bort utan en rejäl omgång med vattenslangen.
På lördag har vi uttag och på måndag börjar skolan. Hej vardag!

Misslyckat

Ett misslyckat försök till att ta en uppställningsbild på London. Han ville inte riktigt vara med...

Min drömsadel

Åh... Jag vill ha...
När jag red Obsession hade jag hennes underbara hoppsadel, en Prestige Meredith. Underbar att sitta i och mina ben låg stilla. Dessutom har den samma färg som jag vill ha. Tänk om man var så rik att det bara var att slänga ut pengar på en sadel. Denna godingen kostar nämligen 22 500:- ny och vill man ha en begagnad som är sådär 4-5 år får man ändå slänga ut 16 000:-
Hmmm...

Markarbete 14/8

Här kommer skissen från markarbeteslektionen för Lollo i söndags :)
Såhär såg det alltså ut. Banan började med att vi red slalom runt konerna i trav, sedan över bommarna och hoppade räcket. Efter räcket skulle man landa i galopp, om inte fatta galopp, och sedan bryta av till trav på mitten av kortsidan, sedan trava över första bommarna (de röda) och innan andra bommarna sakta av till skritt ett par steg för att sedan trava över de gröna bommarna. Sedan är det galoppfattning i hörnet och hoppa muren (vit/rött) och därefter rida runt den lila serien och på den lilla studsen.

Uteritt

Red Gällsta rundan med Jennifer och lilla Juni :)
Skrittade och travade längs sommarhagen och galopperade sedan mycket på vägen och avslutade med ett varv i trav på slingan. London tyckte att det var riktigt härligt att få sträcka ut i galopp, men lite jobbigt var det att lyfta på fötterna i skogen ;)
Nu ska jag svara på kommentarer och redigera de tusen bilderna som fotades i helgen av mig och Amanda med min kamera... Hehe.
En bild från helgen

Gårdagen

Kom hem tio igår och då var det bara att fixa middag så uppdateringen blev inte av...
Red i alla fall med Jennifer igår. London jobbades lite lösgörande på ridbanan, barbacka, och sedan skrittade vi ut en sväng runt sommarhagarna. London kändes lite trött i kroppen men han jobbade ju på bra i helgen.
Nu är Jennifer medryttare på Juni och ska rida henne minst två ggr i veckan, så det blir jätte bra. Och idag ska vi rida ut, tänkte att vi ska rida Gällsta rundan, länge sedan jag red där ;p
Snart ska täckena på igen...

Grana läger dag 2

Jag och Nathalie fick ett av rummen i klubbis för oss själva, och det var också vi som skulle gå upp först. Klockan ringde 7.10, fodrade London & Bart och släppte sedan ut dem i hagen och följde med Natta som skulle hämta Space.
Jag hjälpte till att hämta Oreo och sedan gick jag ned till ridhuset och fotade lite på dem som red.
Klockan 11.30 var det min tur att sitta upp på en redan framriden Obsession och rida markarbete på henne. Var inget jätte långt pass men ändå nyttigt, tyckte att jag skötte henne ganska bra när jag väl hittat knapparna och det enda jag behövde tänka på var egentligen att rama in henne ordentligt och korta upp tyglarna (det är så svårt med tygellängden när de får så lång hals, haha) och när tyglarna blir långa blir mina armar lite flaxiga.
Sedan red vi en liten bana med lite olika sorters serier där vi tränade mycket lydnad. Kommer en skiss senare.
Hon var återigen rolig att rida och skötte sig bra.
Fotad av Nathalie.
Sedan var det lunch, som jag åt i ridhuset samtidigt som jag fotade. På eftermiddagen var det dags att hoppa terränghindrena vi byggt nere på slingan. Jätte roligt! Fotade dem två första grupperna, Moa red en taggad London i den andra. London fick hoppa efter Oreo och hade honom som stoppkloss. London var mest koncentrerad på att springa så fort han kunde utan att vara Oreo men när han halft sprang in i ett hinder förstod han nog att det inte riktigt fungerade... Och då blev han lite lugnare.
Tycker ändå att Moa gjorde ett bra jobb!
Moa & London, Amanda & Oreo
Fotad av mig.
Sedan satt jag upp på London och så fort jag kortade tyglarna kändes den där härliga gnistan, han var super laddad! Skrittade och travade tillsammans med det andra gänget och sedan skulle vi travhoppa. Det var ju lättare sagt än gjort. London var såååå laddad. Han ville inte trava, så jag lät honom galoppera men fick faktiskt ihop honom ganska bra, och kunde sakta av till trav när det behövdes utan att han blev stark. Han tyckte att det var super kul och drog på som tusan när jag lät honom. Jätte härligt :D
Första rundan red jag helt själv men andra fick London vara draghjälp åt Space, och då bestämde jag mig för att trava överallt. Han tog varje chans han fick till att galoppera men saktade ändå av när jag bad honom. Gick jätte bra.
Avslutade med att hoppa stenhindret på ängen och skrittade sedan av :)
Fotad av Amanda

Tillbaka till vardagen

Nu börjar äntligen passen i stallet igen, så nu slipper vi åka ut till stallet minst två ggr om dagen för att ta in och ut lilla London som fått sova inne i ungefär en vecka.
Idag fick London vila, han har varit duktig i helgen och gick ju faktiskt ganska länge igår, och vädret är inte heller särskilt roligt, men imorgon blir det en riktig genomkörare skulle jag tro :)

Maj 2009

Första mötet med London.
Vad kan jag säga? Jag var kär på en gång. Och visst är det väl så det ska vara, kärlek vid första ögonkastet? På den tiden hade London man som stod rakt upp och han såg sådär busigt söt ut. Och hans gångarter var helt underbara, vi flöt fram! Och han hoppade så mjukt och snällt. Allt kändes jätte bra! Och jag hade förstås bestämt mig.
Ett par veckor senare besiktigades London och gick igenom med bravur. Hade redan en ponny hemma i stallet så han fick tyvärr inte följa med på en gång, men vi bestämde ett datum och jag längtade...

Skulle vilja ha

Jag skulle inte tacka nej till ett par Eskadron AIR. Verkar vara riktigt bra skydd!
Fram kostar 899:- och bak 659:-

Bakskydden kan man väl inte tävla med på en unghäst?

Grana ridläger dag 1

Samling klockan tio. Sedan gick vi och hämtade två hästar; Oreo & Juni som skulle vara med på barbacka gymkhana. Riktigt roligt var det!
Jag var i lag Oreo men tyvärr förlorade vi, men det va roligt ändå. Och Oreo var jätte snäll! Han gjorde slalom nästan av sig själv.
Sedan åt vi lunch. Moa och jag diskuterade lite och kom fram till att vi skulle byta hästar, hon fick rida London och jag fick rida hennes mammas häst Obsession under kvällens uteritt.
Efter lunch gick vi ner till ängen med alla hästar och tog porträtt bilder, Amanda fotade med både min och hennes kamera så massor med fina bilder får ni sen. Jag fick vara med på bild tillsammans med både Obsession och London förstås :)
Sedan var det en massa väntan på Lollo som hade jobbat hela dagen men skulle vara med på uteritten, så vid sex red vi ut ett helt gäng på tretton ekipage. Det kändes lite som på ridskolan när vi satt upp på ridbanan och skrittade runt där i väntan på att alla skulle bli klara.
Vi började med en slinga i skogen och därefter red vi på slingan i skritt och trav, hälften ville galoppera så vi stannade kvar och gjorde det medan de andra fortsatte med Lollo.
Obsession var härlig att rida, ganska ovan vid så stora rörelser var jag men kom in i det snabbt och då kändes det väldigt bra :)
Moa hanterade en pigg London riktigt bra, han blir lite studsig då han har bråttom men hon hade stoppkloss och han skötte sig bra.
Vid åttatiden grillade vi korv och vid elva gick vi ner till ridhuset och hoppade lite utan hästarna. Nathalie hoppade 120! Haha.
Jag och Obsession

dumma rubrik

Orkar egentligen inte skriva alls nu, men en snabb update ska ni få. Alla ridpassen har gått bra, har massvis med fina bilder att visa er senare, men nu ska jag bara slappa resten av kvällen, kolla på tv och umgås med familjen. Har i alla fall haft det bra och det har varit en rolig helg :)

dagens planer

Idag ska jag börja med att rida markarbete på en av hästarna jag red igår, sedan får London gå två pass över de terränghindren som vi byggde igår, ett med mig och ett med Moa. Det kommer han tycka om.

hallå

Tjingeling! Tänkte att ni kanske ville se ett livstecken från min sida. Jag har inte ridit London idag, det fick Moa göra. Har idit två andra hästar istället, och nu ska vi leka lite lekar. ha det bäst!

Den där känslan...

... när ingen kan vinna över oss.
... när vi flyger över varje hinder.
... när du och jag blir ett.

Åh vad jag kommer sakna dig världens bästa London <3
Ponnyn som lärt mig allt, jag skulle aldrig byta ut den här tiden mot något annat. Du är och kommer alltid vara en stor del av mitt hjärta! <3

Och alla lägen då du räddar mig, underbara du <3
Och ja, jag satt kvar.

God morgon

Det börjar bli lite tjatigt att alla morgoninlägg ska heta God morgon, men men.
Morgonens uppdrag är att packa då jag klockan tio ska befinna mig på stallplanen. Ska tillsammans med 11 andra stallkompisar övernatta i klubbis, riktigt kul och ett perfekt sätt att lära känna varandra :)
Det blir ett eller två gemensamma ridpass nu lördag och söndag. Jag tror att vi ska rida ut idag och ha en markarbetesträning för Lollo imorgon men vi får se hur det blir.
Just nu håller jag på att ladda över alla bilder jag fotade igår till datorn, vilket verkar ta en evig tid men snart ska jag hoppa in i duschen och därefter packa.
En bild från igår, fler kommer (:

Dagen

Veterinären kom ut idag och besiktigade London.
Han gick igenom med bravur, veterinären (som jag tyckte var riktigt bra och tillmötesgående) var förvånad över att han inte visade någonting på böjprovet, bland annat på grund av åldern men även då han har ett rejält överben på insidan av vänster framknä. Men allt var nemas problemas.
Nästa lördag är han inte min ängel längre och vi kör honom till nya stallet :'( Men jag kommer nog träffa honom en hel del ändå, han kommer stå endast 10 min med bil hemifrån mig och de nya ägarna vill ha lite hjälp i början och om de reser bort och sådär så det känns faktiskt väldigt bra.
Det är ändå väldigt blandade känslor, ena sekunden känns det jätte bra och andra känns det blä. Men han får det nog bra, med massor av pyssel. En jätte gullig tio årig tjej som ska ha honom tillsammans med sin mamma, och han är ju verkligen en underbar läromästare!
Jag blir förhoppningsvis inte hästlös mer än en vecka, men tänker inte avslöja mer än så, ni får vara nyfikna ;)
You're the best thing that's ever been mine <3

Never again

Maybe I've done a big mistake, or maybe I just did the best choice ever. Maybe I'll never know.

We'll never fly like this again...

Londiz

Var ute hos London på kvällen, mockade och gjorde iordning foder och sedan plockade jag in honom.
Hästarna stod längst bort men när jag kom så kom London galopperande, och stannade och väntade vid grinden. Snacka om väldreserad ponny ;)
Han var ett lermonster idag, jätte länge sedan han var så skitig men sen har det ju också varit väldigt torrt. Spolade av hovar och ben och sedan borstade jag bort den värsta leran. Dammet är i princip omöjligt att få bort...
Nu ska lillebror och jag ha filmkväll.

Det positiva med snö är att hästarna inte blir leriga.

God morgon!

Så gott som inga planer för dagen då mitt främsta uppdrag är att passa lillebror och se till att han får mat när han behöver. Roligt va?
Jag hade en ordentlig och härlig hästkväll igår som jag borde kunna livnära mig på ett tag. Men jag ska till stallet senare ikväll för att plocka in Londiz och om vädret är fint ska han även få stå fotomodell, kanske skrittar en sväng barbacka annars får han vila. Min lilla bäbiz...
I helgen kommer det i alla fall så gott som bara bli hästar. Och massor med mobilinlägg, dock utan bilder eftersom min mobil är dum, men men.
Ha det bäst!
En av mina absoluta favoritbilder!
Fotad av Amanda

Juni & London

Vi hade vädergudarna på vår sida idag, när vi kom till stallet och tog in hästarna ösregnade det men när hästarna stått inne för att torka en stund sprack det upp och solen tittade fram så vi kunde ta en ritt nere på slingan.
Jennifer red lilla Juni och jag på Londiz förstås. Han var jätte fin som vanligt :)
Juni testade Jennifer lite eftersom det var första gången men hon satt förstås kvar, och London ville också busa men han är så dålig på det, haha. Han krullar ihop sig och studsar lite men lägger av så fort man tar i tyglarna. Han var i alla fall jätte glad, jag red dessutom barbacka så då måste han ju vara extra snäll ;)
Nu är jag fortfarande med Jennifer och till middag lagade vi nachos, mums!

Jennifer är stolt fotograf till denna bild ;)

Kvällstur

Nu på kvällen ska jag och Jennifer rida. Jennifer ska provrida Juni, hoppas att hon vill bli medryttare på henne så att vi kan rida ut tillsammans. Det blir awesome!
Det var tänkt att vi skulle rida ut, men just nu ösregnar och åskar det så vi får se hur vädret ser ut när vi sitter på hästryggen. Blir kul i alla fall :)
Tänker rida barbacka på ponnyn, mycket mysigare!
I will miss you <3

London nu och då

När London kom till Stockholm var han rätt omusklad, inte så farligt men han var inte riden så jätte mycket under våren p.g.a. tidsbrist. I dressyren var han lite väl "inåtställd" i kroppen, det var svårt att få honom riktigt rak och i hoppningen var han faktiskt ganska stressad, så fort han gjorde fel fick han panik och visste inte vart han skulle ta vägen. Det samma gällde på tävlingsplats, han blev lite stressad inne på banan och visste inte vad han skulle göra. Han var aldrig dum, men det var något att jobba på.
Vi byggde upp ett starkt förtroende och all stress i hoppningen var som bortblåst efter dryga halvåret, i dressyren började han också bli rakare men jag hade inte riktigt hittat knapparna, eftersom han ridits av i princip samma ryttare i sju års tid.
Den största skillnaden nu mot när London kom är hans lugn, han har blivit mycket lugnare i alla situationer. Och det har han varit i minst ett års tid. Han stressar aldrig upp sig längre och tar saker som de kommer, precis som han ska. Han har alltid varit snäll att hantera och rida men jag tror att han har utvecklats mycket också, precis som jag har. Vi har utvecklats tillsammans.
Sen har jag ju hittat alla knapparna, vilket gjort allt mycket enklare.
Då - Nu

Friska ponnysar

Nu är allting bestämt, ponnysarna ska bara vara friska...

Tror ni...

... att dessa benskydd skulle passa vår turkosa outfit eller är det helt fel nyans?
Finns hos TopHorse för 469:-

Vad?

Vad vill ni läsa om?
Jag har ett enormt bloggsug nu men ingenting att skriva om, precis som det brukar vara. Släng iväg en kommentar och säg vad just du vill läsa om :D

Vaccinera eller inte?

En fråga till er läsare;
Ni som har hästar som äter hösilage/ensilage regelbundet eller bara någon gång ibland, vaccinerar ni mot botulism?
Det lyder delade meningar om detta, en del tycker att det är en självklarhet att vaccinera medan andra inte tycker det gör någon skillnad då deras hästar aldrig insjuknat. Men är det egentligen en risk man vågar ta?
Hur ställer sig försäkringsbolaget om hästen skulle insjukna, får man ut något?
Hoppas flera vill diskutera (:

Never give it away

I'd gave you my heart <3

Tove & London

En ny kategori, ett inlägg för varje månad som London och jag delat. Framgångar, motgångar, allt.
Text och bilder. Hoppas ni vill läsa!
You're the best thing no matter what <3

Schockemöhle Champion

Nu har Schockemöhle kommit med sina nya schabrak; Champion. Tycker om två av färgerna lite extra...
Dessa två färger gillar jag starkt! Skulle kunna tänka mig båda två, dock i allround förstås så de kan användas på hoppsadel. Vilken av dem tycker ni är finast? Kommer knappast kunna köpa båda...

Hejhej

Dålig uppdatering men har haft mycket att göra den här veckan, och vädret har varit på vår sida :)
Måndag var vi i Uppsala på eftermiddagen. Kollade till London på kvällen och gav honom lite mat.
Tisdag var vi i Sala på förmiddagen, red dressyr på kvällen.
Onsdag var vi i Leksand hela dagen och Amanda red Londiz.
Torsdag red jag och Melinda gokartrundan på två busiga ponnysar.
Fredag red jag dressyr.
Idag har vi flängt runt i lite olika affärer och nu på kvällen dressyrjobbade jag London på slingan, han var jätte trevlig :) Blev lite för ivrig i galoppfattningarna men höll formen jätte fint i avbrotten som han brukar ha lite halv svårt i. Mysigt att rida barbacka på honom, då är han alltid så härlig!
Nu ska jag svara på era kommentarer, och fortsätta kommentera ni :D
Suddig men härlig bild på mig och London nere på slingan för en månad sedan. Jag duckar för grenarna :p

Hästbibliotek

På morgonen var jag på biblioteket, det var länge sedan!
Ut kom jag med famnen fylld av sex stycken hästböcker... Hehe.
Nu har jag massor med läsning, tycker det är så roligt att läsa de här inspirerande böckerna :)

Nya favoriterna!

Jag har två nya favorit täcken hos Hööks, hur fina som helst!
De är mina absoluta favoritfärger också vilket gör det ännu bättre, ljusblått/turkost och brunt. Måste nästan införskaffas i framtiden :)

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0