Hjärtebullar

De här bullarna är lite matigare och passar perfekt som mellanmål i stallet! Dessutom är de busenkla att göra, dock tar det lite tid.
Börja med att smälta smöret i kastrullen. Tillsätt sedan mjölken och låt vätskan bli fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och häll sedan över degvätskan, se till att jästen löst sig och blanda sedan i salt, socker, keso och vetemjöl. Arbeta ihop till en kladdfri deg och låt sedan jäsa under bakduk i 30 min. Busenkelt!
Sätt på ugnen på 225 grader. När degen jäst klart, arbeta ihop den på ett mjölat bakbord, kavla ut den till en tjocklek på ca 4-5mm och använd sedan pepparkaksformen för att ta ut hjärtan. Lägg en liten bit banan (alt. äpple eller bär) på ett hjärta, pensla med utvispat ägg och lägg sedan på ett till hjärta och trygg till lite. Upprepa det här tills all deg är använd. Vill du inte ha någon fyllning går det utan också.
Låt jäsa en liten stund till, pensla med utvispat ägg och strö ev. över pärlsocker eller strössel.
Grädda i ugnen ca 7-8 minuter. Sen är de redo att avnjutas :)


Kommentarer
Julia

Gott gott :)



Tack så mycket för din fina kommentar!

2011-03-28 @ 10:10:13
URL: http://jeldh.blogg.se/
Isabelle

Måste testa dom, verkar goda!:)

2011-03-29 @ 20:25:19
URL: http://superponny.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0