Lös häst på stockholms gator... Men vänta, det är ju en av våra hästar?

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=526389
I den här lilla notisen framgår ju inte mycket, men jag ska berätta om en hemsk sak som hände nu i helgen. I lördags så var det den årliga hubertusjakten där två ryttare från Stora Wäsby (mitt jobb) var med. Jag känner båda två lite grann, inte särskilt väl, men visst står man och pratar lite i stallgången och så. Den ena tjejen ramlade av när hennes häst brallade och bröt nyckelbenet. Hemskt kan man tycka. Men det är ingenting emot nästa historia.
.
Ett av hindrena var en mur av hösilagebalar. Dom där balarna är stora, dom är breda och ganska läskiga, tänk att man ska hoppa över dom?
Under jakt så rider man alla tillsammans i ström eller en sorts klunga, kalla det var man vill. En av hästarna slog iallafall i en bal och satte den i rullning. Så balen var alltså i rörelse och då kommer vår andra tjej, S, och ska hoppa just där. Hennes häst är en modig häst, så han hoppar medan balen alltså rör sig! Dom hade ingen chans att klara det hindret. Så de gick omkull och hästen skenade iväg över halva stan. Han sprang alltså från djurgården över karlaplan, längs valhalla vägen och tillslut stannade han i närheten av ryttarstadion. Det är ett mirakel att han är helt oskadd, sprang längs bilvägar och allt möjligt, jag vet inte vad. Helt sjukt.
.
Men för tjejen gick det inte lika bra, hon landade nämligen rakt på huvudet. I sån fart, från en stor häst. Det blir en stor smäll. Hon krossade en nackkota och en annan fick en spricka. Hon är jättesvullen i hela kroppen nu och över ryggen så trycker nu en del svullnader på nerver, så hon kan inte känna något från bröstet och nedåt. Och läkarna tror tyvärr inte att det kommer att bli bättre. Hon kommer kanske få sitta i rullstol resten av livet, eller så kommer det bli bättre när svullnaderna går ned och hon kommer att återfå en del känsel.
Hon är bara 21 år gammal, jag tycker så otroligt synd om henne just nu.
.
Så alla håller tummarna lite och tänker på henne. Nu hoppas vi att hon får tillbaka känseln!


Kommentarer
Nadja

uhh, vad otäckt!

2010-11-02 @ 00:18:27
URL: http://nadjahjertaponnisar.bloggplatsen.se
jenny

usch vad hemskt! håller tummarna för henne!!!

2010-11-02 @ 02:00:51
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Håller verkligen tummarna!

2010-11-02 @ 10:37:51
URL: http://lizzylover.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0