Träning..

God kväll :D
Hoppträningen gick helt okej :)

Vi började med att trava fram på en serie med så sneda sockerbitar och lite bommar och det skulle vi ta i riktigt lugn trav och på långa tyglar, hästarna skulle själva lyfta på benen och vi skulle bara följa med.
Sedan gjorde vi den övningen + en 'kombination' med ett galoppsprång emellan, det skulle vi också ta i riktigt lugn trav och sedan galoppera emellan.
Sen var det ett räcke och muren i en 'kombination' och vi skulle snedda in på muren, men problemet var att det låg en bom ungefär två meter innan hindret så det gällde att verkligen tänka, det skulle vi oxå ta i lugn trav. London tyckte det var lite svårt och hoppar lite för långt till vänster (vi red i höger varv) och hoppade över de små murdelarna på sidan (infångarna) istället för själva muren(, och glad som man är ska man ju göra små glädjeskutt. Den hästen kan inte bocka, haha xD Han typ drar ner huvudet och småskuttar lite med bakbenen, det är roligt xD
Sedan hoppade vi båda hindrena på den långsidan i rad och det gick bra, vi lade till ett till hinder på den andra långsidan (den med serien) och hoppade det och sedan räcket med vattenmattan på diagonalen.
Sedan hoppade vi en bana på låg höjd och även där skulle vi rida på lösa tyglar i lugn trav, förutom till vattenmattan där vi skulle galoppera lugnt.
Tänkte lägga in en banskiss jag gjort så det är lättare att förstå, dock blev den inge vidare xD

Skiss:
Obs! hindrena är inte över hela banan men jag skärde av :) 
Lila = räcke
Grön m. blått = räcke m. vattenmatta under
Mörk blå (nästan svart) = räcke
Rosa: Sneda sockerbitar (ena änden av bommen ligger på socerbitten och den andra på marken)
Röd: Smal: Räcke Tjock: Mur
Tunn grå = bommar



Banan:
Gul = galopp
Orange = trav

1-2 = ett galoppsprång emellan.
5-6 = ett galoppsprång emellan
6-7 = två galoppsprång emellan


Vet inte varför jag skriver så mkt om vad vi gjorde, vem vet, ngn annan kanske vill testa övningen xD Men kom ihåg att man sa ta hindrena i långsam trav alt. långsam galopp ;) och lösa tyglar.

Puss & Kram, Tove


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Tove & Amoure

Med drömmen att rida fälttävlan

RSS 2.0